Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה ששמתי לב החברה מוסיפים מגדשים ומגדילים את המזרקים, האם לא חל שינויי בנתונים שמתקבלים במדידת ארבע גזים?

והאם הדבר יוצר בעייה למעבר הרישוי השנתי?

פורסם

ברמת העיקרון, כאשר תערובת הדלק נכונה והממיר תקין, הזיהום יהיה קביל.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

נראה לי שרק בבדיקה תחת עומס יהיה הבדל ברמת הזיהום, מאחר והטורבו לא יכנס לפעולה בסרק לא יהיה הבדל וחריגה בערכים המותרים.

מצד שני יהיו לך דברים אחרים לדאוג בגללם, מכון דקדקן יכול להכשיל על שנוי מבנה בגלל הוספת הטורבו.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

או קיי אבל בודקים גם בסרק וגם באלפיים סל"ד, הכוונה שלי האם מחשב ההזרקה יכול להתמודד עם השינויים?

הרי הלחץ האבסולוטי בסעפת היניקה משתנה בגלל הטורבו, וחיישן הmap יתן פרמטרים שהמחשב לא מכיר וירשום תקלה או שאני טועה?

כל השאלות שלי נובעות מסיבה פשוטה שאני הייתי רוצה גם להתחיל לגדוש ופשוט בודק את כל ההשלכות שיהיהו אחרי השינויים.

לגבי שינוי מבנה אני פחות דואג, הבוחנים בודקים את מספר המנוע ולא האם יש טורבו או לא, אם הצלחתי לעבור טסט עם דוד פתוח אז גם טורבו לא יהיה בעייה.

אני נוסע על לאנצ'יה דדרה 1800 8 שסטומים.

פורסם

גם ב 2000 סל"ד אתה לא גודש. הטורבו לא נכנס לפעולה אלא אם אתה עם מצערת מלאה.

אם אתה עובר מאטמוספרי לטורבו, אתה צריך להחליף את חיישן ה MAP לאחד שיודע לזהות גדישה. כמו כן, ניהול מנוע שונה - כי מחשב אומוספרי שיזהה לחץ אטמוספירי מלא מהמאפ (ברכב אטמוספרי תמיד יש קצת וואקום, גם במצערת מלאה) - ירשום קוד תקלה.

פורסם

סביר להניח שהדרך הכי טובה היא מחשב ניהול מנוע עצמאי. אפשר לבצע שינוי בתוכנה עם צ'יפ, אבל העסק יכול להיות די מסובך אם צריך להלחים אותו (כי צריך כיוונים וכאלה, לא שמים צי'פ ברכב מוסב לטורבו ומצפים שהערכים ששינינו יתפסו במכה הראשונה - צריך כיוונים).

פורסם

את חיישן הmap ניתן להרכיב של לאנצ'יה שיש בה כבר טורבו מורכב, כי אני צריך שהקונקטור יתאים למה שיש עכשיו?

האם בפרוייקט של הפז'ו למשל שיש כאן בדביק, גם בוצעו כל השינויים שצויינו כאן?

לגבי שינוי של יחס הדחיסה במנוע, על פי מה מחשבים את יחס הדחיסה החדש שרוצים לקבל?

האם אני חייב להחליף בוכנות וטלטלים ליותר חזקים?

מאיפה לוקחים את השימון לטורבו במידה ובמקור לא היה כזה, והאם הוספה של קו נוסף לא תפיל את לחץ השמן הקיים במנוע?

פורסם

אפשר להרכיב לדעתי מלנצ'יה שיש בה טורבו.

יחס הדחיסה מחושב על נפח תא הבערה כשהבוכנה למטה ונפחו כשהיא למעלה.

בפרויקט של אורן יש מחשב ניהול עצמאי ובוצעו שם השינויים הרלוונטים.

אתה לא חייב להחליף בוכנות וטלטלים. אפשר לשים אטם עבה יותר (למרות שאני לא יודע מה ההשפעה שלו בלנצ'יה) על מנת להוריד את יחס הדחיסה.

בעקרון, תלוי בדיוק כמה אתה רוצה לגדוש ומה מה התקציב שלך.

השימון נלקח ממשאבת השמן של הרכב. לא תהיה נפילת לחץ. הטורבו צריך לחץ קטן יחסית, ונהוג לשים מגביל לחץ בכניסה לשימון הטורבו. לחץ גבוה מדי לא בריא לו.

פורסם

איך מחשבים מטמטית יחס דחיסה אני יודע, השאלה היא כיצד קובעים את יחס הדחיסה הדרוש כי הרי בהתאם לזה מחשבים עד כמה צריך להגדיל את נפח הצילינדר?

לאן פיזית מחברים את קו השימון של הטורבו, זה לא שיש במשאבת שמן איזה שהו פקק שניתן לפתוח ולחבר ניפל הידראולי במקומו?

פורסם

שוב פעם, כמה אתה רוצה לגדוש ומה התקציב שלך?

מרכיבים T בחיבור ליציאת חיישן לחץ שמן על מנת לספק שימון לטורבו, למשל. בכל מקרה אתה צריך לקדוח באגן השמן על מנת לאפשר חזרת שמן מהטורבו.

פורסם

זהו שאין לי אישית נסיון עם מגדשים, אני רוצה להבין את הנושא ובמה כרוך העניין.

אני לא יודע כמה אני רוצה לגדוש, אני מניח שהמנוע יכול לעמוד בלחץ גדישה נומינאלי כלשהו ללא שהוא ניזוק כי הוא לא מיועד לכך במקור.

בהנחה שהטורבו נכנס לפעולה מ3000 סל"ד ובנסיעה רגילה אני לרוב לא מושך מעל 3500 האם הוא יפגע בנסיעה או שהכל יהיה כרגיל עד אשר אני אמשוך את ההילוך?

על סמך מה שקראתי וראיתי בגדול, מה שצריך לצורך ההסבה זה מגדש, אינטרקולר, פורק לחץ, שעונים, מחשב עצמעי, משאבת דלק, חיישן map , סעפת פליטה חדשה שאותה אני מניח שאצתרך לייצר בעצמי, צנרת לשימון ואווויר.

איזה תקציב אני צריך להכין לרכישת הרכיבים הנ"ל, אני אציין שאת כל העבודות המכאניות אין לי שום בעייה לבצע בעצמי.

פורסם

סביבות 25K, אם אתה עושה את העבודות בעצמך ומשתמש בחלקים שחלקם משומשים.

מקובל להניח שאפילו מנוע מחורבן יכול להגיע ל חצי באר גדישה בלי לשנות חלקים פנימיים.

אני מציע לך לקרוא ב how stuff works על טורבו.

זה לא עניין של למשוך הילוך כמו עניין של כמה אתה לוחץ על הגז. כמו שאמרתי כבר, טורבו גודש במצערת מלאה, לא בשיוט.

פורסם

לגבי איך שהמערכת עובדת בתיאוריה אין לי בעייה אני הנדסאי רכב ויודע, פשוט באופן מעשי לא יצא לי להתעסק עם זה בכלל.

אולי ניתן לקבל הכוונות לפרוייקטים של הוספת טורבו יותר מפורטים מבחינת השלבים בעבודה?

פורסם

אני לא רוצה להעליב, חס וחלילה, אבל נראה שמבחינה תאורטית אין לך הרבה ידע לגבי טורבו ודרך פעולתו. לפחות על פי מה שכתבת פה.

יש ספרים שעוסקים בנושא:

maximum boost

street turbocharging

engine management: advanced tuninng

אני מציע לך לרכוש אותם, הם די מפורטים ומשלימים אחד את השני.

• תוכן חדש...