Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפור WRX 2003

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כרגע כל מה שמעניין אותי הוא איך מוציאים מWRX כח במינימום תקציב.

אז אתה מתעניין בדבר הלא נכון.

כוח זו לא המגבלה שלה.

המכונית לא עוצרת תחת עומס. היא צריכה שיפור לבלמים.

דבר שני, היא צריכה מתלים יותר פרוגרסיבים לכל אורך המהלך. הם רכים מדי בתחילת המהלך ואז נעצרים והרכב "מתיישב" לפנייה. זה בסדר לנוחות של היומיום ובסדר לסיבוב אחד (גם האלפא 156 שהיתה לנו היתה דומה). הבעיה היא כשרוצים לתקוף רצף עם שינויי כיוון מהירים וקצרים, אז העסק נהיה קצת מתסכל. ההנעה מאוד עוזרת להוריד את הכוח, אבל הרכות מעצבנת.

אל תשאל אותי איך משנים את זה, זה עניין למומחים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני נאלץ להסכים פה עם בן, -זה בסדר גמור שאתה מסכים איתי, מפיך זה נשמע כאילו בדר"כ אתה לא מסכים איתי(נימה סטירית לגמרה)

.

שאתה אומר שהאיביזה לוקחת את הwrx הסטנדרטית בהאצות ביניים אתה מתכוון שגם האיביזה סטנדרטית?כרגע אני מדבר על איביזה לא סטנדרטית כי אם כן אז אתה טועה בגדול, לחצתי עם איביזה עם צנרת וגודשת באר משהו, בשני שלישי רביעי והייתי לפניה ב 2 מכוניות בערך, ואני wrx prodrive סטנדרטית-נו אז פרודרייב זה לא סטנדרט- אבל האמת שזה לא ממש קריטי.

אגב לwrx יש דיפרנציאל מוגבל החלקה מאחורה?

אהלן תמיר,

כאחד שעבר את האבולוציה מאיביזה משופצרת לGT פרודרייב מקורית אני חייב להגיד שהבדל הוא שמיים וארץ .

אני לא מתחרט על רגע,אך קח בחשבון שהמנוע והגיר בסובארו מאוד עדינים, ישנן לא מעט מודעות ביד 2 "גיר חדש מנוע חדש".

צריך לדעת לנהוג את המכוניות האלה והן שונות מאוד.

לפי דעתי אם תקח WRX מקורית ולא תשפר ואתה מבחינת מתלים וכוח אתה תתחרט על המעבר.-אלכס אני נאלץ לא להסכים איתך, יש איזו נטייה לקחת איזשהו קונצנזוס ולהפוך אותו ל מעשה אלוהי שבלעדיו לא ניתן להסתדר, גם עם הWRX הסטנדרטית הכל בסדר, אני לא חושב לרגע שתהיה התחרטות על מעבר כזה או אחר כי הרכב שונה בתכלית לרעה ולטובה, ובתכלס בעיקר לטובה בהרבה אספקטים שלא עלו עליהם כאן, והאיביזה, האיביזה בשיפור זול שבזולים וקל שבקלים הופכת לסרט דרמה שלם שמעלה חיוך בכל פעם גם למי שעשה כבר את המעבר לWRX

למרות שהאיביזה לא פריירית בכלל ונהג מיומן יוכל להוציא ממנה הרבה-גם נהג לא מיומן,לי יש כמה חברים עם איביזות טורבו וגם כאלה שהן 1400 עם טאסות ובכל פעם נשברת לי סטיגמה מחדש.

אתמול היה לנו ויכוח בין חברים אבל עם STI EVO וGT,אין ספק שלכל אחת יש את היתרונות שלה.

בכל מקרה אני חושב שהאיביזה רכב מעולה, ובכלל וזה נכון לכל רכב קודם כל לנהוג עליו קצת(שנה הוא זמן ראוי) ואח"כ לראות תוספת כח או בולמים או קפיצים או עץ ריח.

אגב את הWRX הרבה יותר קשה להחזיק(רק במבט מהצד)

כל הקטע בשינוי זה המעבר ל4*4 לדעתי, משהו שלא חסר לי לדוג' כרגע באיביזה FR שלי,רק להיזהר בשני בסיבוב....

איך בכלל עלה נושא ההשוואה, אגב קיט קטן לWRX מעלה את ההספק ל280 כח...

בן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

אפשר לשאול איזה קיט מעלה את ההספק בצורה כזאת משמעותית?

קיט של יפנאוטו מעלה את ההספק מ-218כ"ס ל-245כ"ס

בעזרת החלפת מחשב ניהול המנוע ומערכת הפליטה ובעזרת שדרוג מצנן הביניים של מגדש הטורבו

ותוספת קטנה של איזה 20K:lol:.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

עכשיו שאני חושב על זה,נזכרתי שבאחד מהמפגשים הליליים(שבו edanj כיכב לקראת סוף הסרט שהיה עוד סטנדרט) ,הייתה בדיקת יכולת בין איביזה טורבו משופרת בחמוצים הפופלרים לבין WRX 2004 מקורית לחלוטין והיא עשתה לאיביזה בצפר.

אז באמת הכול עניין של נהג.

ובן, אולי נהג לא מיומן יהנה איתה בקו ישר,אבל בסיבובים מהניסיון שלי לפחות צריך לרכוש קצת ידע עם האיביזה בשביל לכייף איתה,כי גם היא יכולה לעקוץ אם מזלזלים כמו שמישהו כבר אמר,אולי בFR זה אחרת.

בכל אופן צריך להיפגש לאיזה מפגש ויכוחים תוסס בLIVE בלי קשר.

פורסם

תשוו אותה לקליאו ונסגור עניין

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לא יודע איזה איביזה הפסידה לאיזה WRX, כנראה הנהג היה גרוע מאוד. אבל ממה שראיתי ברכב מקביל לשלי חלש משמעותית ממני (לאון 2*4 פילטר צ'יפ פורק) והוא נתן לWRX אבק, מגלגול.

בסופו של יום אני רוצה להגיד דבר כזה, אף אחד מהרכבים הללו לא באמת חזק בצורה יוצאת דופן, אז אוקיי הגענו ל 240כ"ס באיביזה, 270 באימפרזה. הם לא באמת חזקות עד שמתחילים לתעתע ולהוציא חלקים סטנדרטים ולהכניס במקומם תחליפים בריאים יותר.

אז כל הוויכוחים הללו וכל הלחיצות מדי יום כדי להחליט מי עומד אוטו קדימה אוטו אחורה כבר לא ממש מעניינות.. כולן פחות או יותר באותה ליגה וכאוטו יום יומי זה דבר נפלא להיות עם המון כוח מאחורי הדוושה.

אבל יש קצת יותר מזה, והדבר הראשון שהייתי אץ רץ להחליף באימפרזה היה את הבלמים שבלשון עדינה, חלשים מדי לאוטו.:roll:

הדבר השני היה המתלים, רכים מדי לטעמי ואח"כ רואה איך מתקדמים הלאה בכוחות. אבל לא לחסוך ולא לוותר על הבלמים כי בלעדיהם הרכב הזה עם קצת יותר כוח יהיה מסוכן בגבוהות.

אבי

פורסם
ואני wrx prodrive סטנדרטית.

עצם היותה PRODRIVE מבטלת את מושג הסטנדרטית...

לפי דעתי אם תקח WRX מקורית ולא תשפר ואתה מבחינת מתלים וכוח אתה תתחרט על המעבר.

הכל תלוי מה אתה מחפש- אם נמאס לך לקפוץ ולקרקש ואתה מחפש רכב נוח ומרווח יותר שלא נדבר על יתרונות ה4*4

אני אישית ממליץ לך על GT.הרבה יותר מהנה מWRX בכל מובן.

היא אולי יותר מהנה אבל גם הרבה יותר ישנה וספרטנית. לא כל אחד בנוי לקנות רכב 10 שנים על הכביש, בעיקר אם המטרה היא ספורטיבית.

קיט של יפנאוטו מעלה את ההספק מ-218כ"ס ל-245כ"ס

בעזרת החלפת מחשב ניהול המנוע ומערכת הפליטה ובעזרת שדרוג מצנן הביניים של מגדש הטורבו

ותוספת קטנה של איזה 20K:lol:.

BENJ התייחס לWRX שלי שהיא מודל 2006 ומגיע כסטנדרט עם 230 כ"ס.

לא רואה סיבה ללכת ליאפונטו ולשלם את הסכומים שהם דורשים כאשר אפשר להחליף צנרת , משאבת דלק ולשים ECUTEK בפחות ממחצית מהסכום שאמור. השיפור הנ"ל יעבור את ה30 כ"ס בקלות.

עם כל הכבוד לבעלי איביזה, אני חושב שזה טיפשי להשוות בין איביזה לאימפרזה (ולא משנה איזה GT\WRX\STI)

שני הרכבים לא נמצאים באותה קטגוריה ולכן ההשוואה לא ראויה, זאת דעתי בכל אופן.

א. זה דווקא מאוד משנה אם ההשוואה היא בין הWRX או הSTI .

ב. ניתן בהחלט להשוות בין הרכבים בנתוני האצה מהמקום, מגלגול, עוצמת בלימה ועוד'

עכשיו שאני חושב על זה,נזכרתי שבאחד מהמפגשים הליליים(שבו edanj כיכב לקראת סוף הסרט שהיה עוד סטנדרט) ,הייתה בדיקת יכולת בין איביזה טורבו משופרת בחמוצים הפופלרים לבין WRX 2004 מקורית לחלוטין והיא עשתה לאיביזה בצפר.

אז באמת הכול עניין של נהג.

אם האימפרזה הזו סטנדרתית אני צנצנת חמוצים...

ובן, אולי נהג לא מיומן יהנה איתה בקו ישר,אבל בסיבובים מהניסיון שלי לפחות צריך לרכוש קצת ידע עם האיביזה בשביל לכייף איתה,כי גם היא יכולה לעקוץ אם מזלזלים כמו שמישהו כבר אמר,אולי בFR זה אחרת.

היא בהחלט יכולה לעקוץ וגם עוקצת גם הטורבו ובהחלט הFR (מנסיון)- מכונית כיפית אבל דורשת טיפול נכון.

בקיצור- אחרי 3 שנים כפיות על הFR ששופרה עם הזמן, עברתי לWRX. ההבדל בשורה התחתונה קטן ממה שחשבתי. האחיזה היא עולם אחר. ואין מה לעשות, הסובארו יותר "אוטו". מי שרגיל לכוח מתפרץ ודחיפה בגב יצטרך לשפר אותה. תחום הבלימה והאחיזה גם הוא דורש טיפול- לגבי האחיזה, זה בטוח פחות דחוף מאשר באיביזות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

גם אני מעדיף WRX על איביזה בגלל זה מכרתי את האיביזה וקניתי אימפרזה.

אבל אני עדין חושב שבאספקטים מסויימים יש מקום לתחרות.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

תראו איזה עברייני פורום אתם

הוא רוצה לשפר WRX ואתם עושים לו שטיפת מח על איביזה

הייתי שם אתכם במחבוש הפורום

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

באמת , נא להפסיק עם קשקשת ה: "נתן לה בראש", "השאיר לה אבק" ושאר סופרלטיבים מפולפלים שנשמעים כאילו באו ישירות משיחה של 2 בשיכון ד' בב"ש שעוד שנה יצאו לטיול בר מצווה שלהם בחו"ל (הכוונה כמובן לתל אביב).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בהחלט אני מתייחס לכל האספקטים מלבד כל מיני תחרויות כאלה ואחרות, לא כל היום כולם פותחים עם כל מה שזז אם בכלל, אבל בהתנהלות היומיומית הכל תלוי איפה אתה נמצא בחיים

ההשוואה המתבקשת בין איביזה לWRX היא בעקבות רצון הפותח השירשור לבצע מעבר כזה או אחר בין 2 הרכבים.

לגבי ההעדפות של GT על גבי האיביזה, לטעמי האישי בלבד הרכב כבר קצת ישן ואם כל הנוסטלגיה וההנאה אני מעדיף רכב חדש יותר

הWRX (תודה לאחי: אני מתייחס לדגמים החדשים- 2006 לדוג') מגיעות עם 230 כ"ס וניתן להגיע בקלות ל280 ככה שלא שא' שיפור הכח צריכה להטריד את פותח השירשור, למעשה שום דבר שצריך להטריד מלבד עלויות ההחזקה השונות בתכלית

בן(אגב מאוד נהנתי מהWRX של אחי וללא ספק הוא שידרוג מגניב והאיביזה הקופצנית)

לסיכום: אחי אתה מזדקן

BENJ:

נ.ב- תיתפלאו מה סיאט איביזה 100 כ"ס יודעת לעשות

ROY:

אני באמת מתפלא. קפה אולי?
פורסם

כמה שזה יראה לא טוב לכמה עינים פה,הבחור נראה לי מחפש רכב לרייסים.

ופה האיביזה מנצחת,כדי שWRX תהיה יותר חזקה,אתה תהיה צריך להשקיע כפול ממה שצריך בספרדיה השובבה.

בכול השאר הWRX מנצחת בגדול.

• תוכן חדש...