Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו יודע אולי איפה אני יכול למצוא קאמשאפטים קצת יותר ספורטיביים לאוטו שלי?

מה המחיר?

האם צריך לשנות משהו בניהול מנוע עקב החלפת קאמשפאטים?

כמה עולה לעשות פורטינג?

האם הנמכה [קפיצים] בלבד תתרום לי משהו מבחינת ביצועים?

תודה לעוזרים.

פורסם

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

תודה אני גם ביררתי אם הבחור שפתח את השרשור.

והחלטתי שאם אני יעשה כזה צעד זה יהיה כשאני אצטרך להחליף בולמים.

כי זה יותר מידי כסף כרגע לפחות.

שאלתי ספציפית על קפיצי הנמכה, גם כי אני חושב שזה יפה וגם לדעת אם יש ערך מוסף או שזה 1000 ש"ח בערך על יופי .נטו.

פורסם

למנוע שלך (TU5JP4) יש מגוון רחב של קאמשפטים.

לדוגמא: קאטקאם, פייפר, קנט, פיג'ו ספורט.

מקובל להוסיף גם פולים מתכווננים + רצועות מחוזקות.

מחירים אתה יכול לראות באתרים. אל תשכח להוסיף משלוח + מיסים.

בפשטות - קאמשפטים חמים יאפשרו נשימה טובה יותר של המנוע. כדי לנצל אותם תצטרך להוסיף דלק. כלומר: תכנות מחדש של המחשב הקיים או התקנת מחשב ניהול עצמאי.

מה יעד ההספק שלך ומה התקציב?

106GTI - Deus ex machina

פורסם

נכנסתי לפה כדי לברר כמה כסףף אני צריך. אין לי תקציב מיועד...

אני בודק כדיי לראות אם זה מתאים לי מבחינה כספית אין לי גם יעד של כ"ס אני בשלבי הבירור

תודה על העזרה

ד"א לא הבנתי הרבה מרוב האתרים הטבלאות שיש באתרים לא עוזרות לי הרבה אם תוכל להסביר קצת

ואם יש עוד הצעות לשיפור מעבר לקאמשאפטים [זה היה נראה לי השיפור כוח הכי נכון]. אני ישמח...

ואם מישהו יודע לענות לי לגבי הקפיצים אני גם ישמח

תודה

פורסם

שמע, מה שאתה בעצם מבקש זה שניתן לך את כל אופציות השיפורים הקיימות על גבי אינציקלופדיה ב 3 כרכים החל מהוספת פילטר אויר ב 60 ש"ח וכלה בהשתלת מנוע V12 של S600 ב 100Kש"ח.

אז בבקשה, יתכבד כבודו ויודיע לנו מה תקציבו ולאיזה הספק משוער הוא מעוניין להגיע ורק אז הוא יקבל תשובות מושכלות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

צודק מצטער.!

בסביבות ה5000 ש"ח אם גלישה למעלה או למטה

אני לא יודע מה כל האופציות שלי לשיפור אז אני גם לא יודע מה היעד מבחינת כ"ס נכנסתי בשביל להיתייעץ לאיזה כיוון ללכת ואולי לא ללכת בכלל

תודה

פורסם

בתרד הנ"ל, בעמוד 3 ירון (G Force) פרסם תמונה, זה פחות או יותר מה שאתה צריך בשביל לעשות את זה כמו שצריך.

אז מה יש לנו שם:

• קאמשאפטים - 3000
  • וורנרים - 1800
  • קפיצי שסתומים - 1500
  • רצועה מחוזקת - 350
  • סעפת פליטה - 3000

לא בתמונה אבל גם נעשה:

• מרימי שסתומים של 106 GTI - מחיר תלוי במצב, או לחלופין (עדיף, אבל יותר יקר) מרימים חדשים של KENT, באיזור ה-2000 ש"ח
  • מיפוי למחשב המקורי - 1000
  • חלקים מקוריים לטיימינג ודברים שכדאי להחליף (מחזירי שמן, גומיות שסתומים...) - עוד 1000 +-
  • פורטינג

זו הערכה גסה כדי שתדע פחות או יותר באיזה סכומים מדובר.

המחירים הם לחלקים חדשים, כולל משלוח ומכס - לא כולל עבודה.

כמובן שלא הכל שם הכרחי ואפשר לעשות קיצורי דרך (:roll:) בשביל לחסוך בעלויות, או לחלופין ללכת בדרכים יותר קיצוניות ויקרות (:twisted:)

אם התקציב הוא 5K הייתי מתחיל מסעפת פליטה ורואה איך אני ממשיך משם.

קח בחשבון שהסעפת מבטלת את הממיר!

פורסם

תודה רבה ירין פתרת לי הרבה קושיות.

אני לא ילך על פרוייקט הקאמשאפטים. ותודה על הפירוט

במקרה שאני מוריד ממיר זה יהיה בעייתי מבחינת החוק לכן אני גם קצת שולל תאופציה, אלא אם יש רעיונות.

אז נשארה לי רק שאלה אחת ואחרונה ואני יפסיק לחפור לכם.

האם לקפיצי הנמכה יש אפקט מעבר לשיפור חזות?

פורסם

אז מה יש לנו שם:

• קאמשאפטים - 3000
  • וורנרים - 1800
  • קפיצי שסתומים - 1500
  • רצועה מחוזקת - 350
  • סעפת פליטה - 3000

לא בתמונה אבל גם נעשה:

• מרימי שסתומים של 106 GTI - מחיר תלוי במצב, או לחלופין (עדיף, אבל יותר יקר) מרימים חדשים של KENT, באיזור ה-2000 ש"ח
  • מיפוי למחשב המקורי - 1000
  • חלקים מקוריים לטיימינג ודברים שכדאי להחליף (מחזירי שמן, גומיות שסתומים...) - עוד 1000 +-
  • פורטינג

שאלות:

- עם כל המפרט הנ"ל לא נדרש מחשב ניהול עצמאי וכיול נכון שלו כדי למקסם את כל התוספות למנוע ?

- לא נדרשת תוספת קירור למנוע (במיוחד בארץ שלנו) ברגע שמעלים את הסל"ד של המנתק ?

- יצא לך לנהוג עם מפרט כזה ברכב, אתה יודע בערך מה ההספק שהשיפורים האלה נותנים ואיך זה לחיות איתו ביום

יום, סל"ד נמוך וכו ..

פורסם

אני בכיוון של ירין, אבל אני לא בטוח ש - 5K יספיקו.

אני מעריך שסעפת 4-2-1 + צנרת מרכזית + דוד אחורי של "סופרספרינט" יעלו משהו כמו 7K. אתה יכול לבדוק מחירים מדוייקים ב "פיט-סטופ".

ביקשת רעיונות לגבי הממיר - אולי אפשר "להנדס" ממיר ספורטיבי אחרי הסעפת, וכך לשמור את הרכב חוקי?

כלומר, מיקום הממיר במערכת הפליטה יהיה דומה ל - 106 ולא ל - 206.

קח בחשבון שממיר יוסיף לך עוד כ - 1K לחשבון.

ועוד לא דיברנו על התקנה.

שם לב שסופרספרינט מדווחים על תוספת של כ - 13.6 כ"ס, כנראה ללא ממיר.

106GTI - Deus ex machina

פורסם

gsb - קפיצי הנמכה הם לא רק ליופי, הם גם יותר קשיחים ואם מדובר באייבך אז גם פרוגרסיביים (הקשיחות של הקפיץ משתנה ביחס לעומס מכיוון שהמרווחים לא שווים).

על איזה קפיצים חשבת? ולמה לא להחליף גם בולמים (רצוי)?

tvr - עלית פה על נקודה חשובה, המחשב המקורי הסתדר ללא בעיה עם השינויים אבל בשביל להוציא את המירב מכל השינויים יש צורך במחשב ניהול עצמאי.

המנתק במקור מגיע איפשהו באיזור 6.5K ולאחר כל השינויים שונה ל-7.8K, אבל בפועל לא היה טעם למשוך את המנוע מעבר ל-6.5K כי מעבר לזה הוא סתם עושה רעש ולא ממש סוחב (עני).

אני מאוד רציתי להרכיב מחשב אבל בגלל כל מיני סיבות זה לא הסתדר, אם ה-206 הייתה נשארת בבעלותי אין ספק שזה היה הצעד הבא (בתוספת ממתקים נוספים :twisted:)

בנוגע לקירור, לא נתקלתי בבעיה - גם במהלך נסיעות מאומצות המים והשמן נשארו בטמפ' סבירות.

ביום יום הרכב לא השתנה, לא מדובר פה בשינויים קיצוניים ובסה"כ הקאמשאפטים שהרכבתי לא היו עם פרופיל רצחני.

לא הרגשתי ירידה בסל"ד נמוך ולמעשה הרכב הגיב טוב יותר בסל"ד ביניים.

לגבי כח - לצערי לא יצא לי לבדוק, אני יכול לזרוק פה מספרים אבל זה יהיה בגדר השערה/ניחוש. לא מדובר פה על מספרים מטורפים אבל בהחלט בתוספת מכובדת ומורגשת - ושוב, עם ניהול זה היה מניב תוצאות טובות יותר.

רונן - לא יודע אם שווה להשקיע בדוד וצנרת אם שלו תקינים.

אצלי התחלתי עם צנרת ודוד מקורי (שנרקבו), עברתי לצנרת ודוד תחליפי (שדלפו), וסיימתי עם צנרת ודוד של סופרספרינט.

לא הרגשתי הבדל בביצועים בין כל ה-3 כשהם היו במצב תקין (ז"א ללא בריחות/דליפות).

פורסם

yarin- חשבתי לשים קפיצים ליופי כי האוטו נראה כמו "צרצר"[ אין לי דרך יותר טובה לתאר את זה] אז שאלתי אם יש לזה ערך מוסף.

למה לא גם בולמים? מייקר את הסיפור. ומהנהיגה שלי על רכב שעבר את השינויים האלה [לא פיג'ו] ההיגוי מתחדד אבל לא אהבתי שהרכב היה נכנס לתת היגוי[ הפנייה אומנם יותר מהירה] הרבה ביחס כמובן ללפני ההתקנה

אולי תחדש לי אני מבין שהייתה לך פיג'ו כזאת.... ומהרשמים של השרשור על ההתקנה שלהם לא התרשמתי יותר מידי

תודה רבה למגיבים כשהסתכלתי על המחירים[הרכב הושקע בהמון כסף, יישור קו רציני+עוד כמה שטויות] ביחס לתועלת + עניין החוקיות החלטתי להשאיר את הרכב ככה מבחינת המנוע וזה גם סוג של עזרה אז תודה

• תוכן חדש...