Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6514 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים הייתי בבקשה רוצה להעזר בכם חברים בשני דברים:

1. כשאני מושך את ההילוך הראשון בלחיצה חזקה על הדושה אני גורם לפרפור הגלגלים, האם יש דרך להמנע מכך ?

2. אני מעוניין להשקיע כ 10,000 ש"ח על האוטו, בדגש לשיפור הכוח של המרכב ולא רק. מה תוכלו להציע חברים בבקשה?

תודה לכולם על העזרה.

המפרט של הרכב המדובר:

סיאט לאון מודל TFSI שנת 2007.

נתוני מנוע 2000 טורבו, 185 כוחות סוס.

6 הילוכים.

מומנט מירבי (קג"מ) 27.5

צמיגים של goodyear, דגם excellence אם סימון האות Y בחתך הצמיג מה שמאפשר נסיעה מעל 240 קמ"ש. מידותיו של הצמיג 220/45/17.

תודה חברים על העזרה.

פורסם

2. בדגש לשיפור הכוח של המרכב ולא רק.

לא הבנתי את המשפט הזה, מה אתה מעוניין לשפר?

1. כבר מיצית את יכולות הרכב?:wink:

2. שיפורים מסוימים יפקיעו לך את האחריות, האם אתה מוכן לכך?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

קודם כל תודה על ההתענינות והעזרה.

1. האחריות של הרכב שלי פגה לפני חודש.

2. אני מרגיש שכבר מיציתי את הכוח של הרכב ובא לי להתקדם בדרך הזו (של לשפר), כי להוסיף כסף למכונית חזקה יותר אני כבר לא מסוגל מבחינה תקציבית.

3. בקשר למה שלא הבנת, הכונה שלי היא:

שאני מעוניין לשפר בעיקר את הכוח של האוטו, כגון תוספת ציפ וכדומה אך לא רק כוח לאוטו. ואם יש הצעה נוספת לשיפור המרכב היתי מעוניין לשמוע עליה.

תודה על ההתעניינות ואשמח לשמוע ממך שוב.

פורסם

לכמה כ"ס אתה רוצה לך הגיע? אתה רוצה גם להיכנס לשיפורי אחיזה?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

יש לך 3 דרכי פעולה אפשריות:

1. שיפור כח - תלוי בתקציב וברצונות שלך. אין בעיה לקחת 2000 ש"ח, לשים ציפ ןלקבל באופן מיידי תוספת נכבדה ומשמעותית של איזה 30 כ"ס. מצד שני, אין גם שום בעיה לקחת 10,000 ש"ח ולהחליף מגדש, צנרת יניקה ופליטה,קולר בלה... בלה... בלה... בלה... ולסיים עם איזה 350 כ"ס תאורטיים ועסיסיים.

תן תקציב ותקבל חליפה.

2. שיפורי שילדה - סט בולמים וקפיצים איכותיים (בילשטיין/אייבך לדוגמא) ישפר את התנהגות הרכב בצורה משמעותית וסוף כל סוף תוכל לנצל את פוטנציאל הכח של האוטו בצורה טובה (אעפ"י שהמצב מלכתחילה הרבה יותר טוב מאשר אצל עדר האיביזות).

אם הצמיגים מקוריים ואם אכן ניצלת את מלא פוטנציאל הרכב, שקול להחליף רביעיית צמיגים.

3. שיפורי נהג - אני לא מכיר אותך, לא יודע מה העבר הנהיגתי שלך ומה הידע המקצועי שלך בתחום אבל עם מלוא הכבוד אני יכול להגיד לך דבר אחד בוודאות מוחלטת, אף אחד (חוץ מאשר נהגי מרוצים סופר מקצועיים) לא לוקח רכב כזה (אפילו אם הוא אצלך חדש מהחברה) וכ"כ מהר מנצל את מלוא פוטנציאל הרכרב. אני יכול להגיד לך שהימור די בטוח שלי הוא שאם תיקח קורס או שניים בנהיגה מתקדמת תגלה עולמות חדשים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תודה על העזרה.

אני לא יודע בדיוק לכמה אני רוצה להגיע, אך אני הייתי רוצה לחזק אותו בצורה די משמעותית מבחינת כוח בעיקר ואחר כך אם מתאפשר גם מבחינת אחיזה (אני לא רוצה להגיע למצב שהאוטו יותר מדי חזק וחלש מבחינת יציבות, ארצה לעשות את הכל בצורה פרופוציונאלית). התקציב שיש לי לכך נע בסביבות ה -10,000 ש"ח.

כעת אני לא מכיר בצורה מספיק טובה את עולם השיפורים לרכב, אך שמעתי מספר תאוריות לשיפור הרכב שיש לי שמסתכמות כך: (אין לי מושג אם זה נכון או לא, כל מה שאני יודע זה מדיבורים ששמעתי).

אז כך אמרו לי שכדאי לי להתחיל בהורדת הממיר הקטליטי ולהוסיף ציפ, כי ציפ מוסיף למנועי טורבו עוד 30% מהכוח הנוכחי מה שאומר שמ -185 כוח סוס זה ישפר לי ל 240 כוח סוס זה נשמע לי די משמעותי אך אני לא יודע אם זה באמת נכון. ולבסוף להחליף לאגזוז לחץ, כי זה ממש משפיע וזה לא נראה לי בכלל נכון העניין של האגזוז לחץ.

וכעת:

אם הדברים באמת נכונים אז נשמע כמו התחלה טובה וכמובן שמפה אם תקציב של 10,000 ש"ח יספיק, ארצה גם לשפר ברקסים ואחיזה.

אשמח לשמוע ממך חוות דעת על העניין תודה.

פורסם

באופן משמעותי אני לא יודע, אבל זה יעזור.

רכישת צמיגי ספורט מהשורה הראשונה בהחלט תעזור לאחיזת כביש ונהיגה ספורטיבית יותר.

אני מציע לך לקרוא את אוסף המאמרים הבא לפני שאתה ממשיך:

http://www.carsforum.co.il/vb/announcement.php?f=54&a=28

פורסם

רק על פרפורים?

מנוע מספק - צמיגים מבצעים

אם תשפר בדרך של bagira ולא תדאג לצמיגים מהשורה הראשונה אתה יכול לשכוח מפניות האצות ומפתיחות

ובכלל מהנאה בנהיגה, שלא נדבר על בטיחות

באותה מידה שחשוב לשפר כח חשוב לשפר אחיזה מהמתלים לבולמים לבלמים והצמיגים

פורסם
הייתי מתחיל בהחלפת צמיגים.

אני לא חושב ש excellence הוא צמיג ספורט.

עם צמיגי ספורט טובים לא היית מפרפר בראשון (בתנאי שהאספלט טוב).

כאן לא מוזכרת המילה performance בהקשר של ה excellence :

http://www.goodyear.co.in/GSD3.html

גם עם צמיגים מדבק, אפשר לפרפר בהילוך ראשון,

הגלגלים מסתובבים מהר מדי כי הם מקבלים יותר מדי כוח מהגיר,

מה שכן, אם אתה אומר כי ביציאה מהירה אתה עדיין מפרפר,

או ש:הרכב אצלך תקופה קצרה מאוד ועוד לא למדת לאכול את הקלאצ'

או ש:הצמיגים שלך כבר גמורים/הקלאצ' ראה ימים טובים יותר.

לענייננו, אני כיום עם פיג'ו 306 שנת 94, 88 כ"ס ידני, מאיץ יותר מהר בעמידה ממאזדה 3, אומנם אחרי שמגיעים להילוך 2/3 הפיג'ו נשארת מאחור.

אתה פשוט צריך ללמוד[ע"י התנסות, במגרש סגור] איך משלבים את הקלאצ' עם הגז לתזוזה מעמידה בזמן הכי קצר, כאשר הצמיגים מהווים גורם חשוב מאוד, אך שתי הרגליים שלך הם הגורם הקובע.

----

פורסם

תודה רבה על ההסבר

עכשיו הבנתי את הבעיה של פרפור הצמיגים שנוצר לי בזמן האחרון, כי בעבר זה כמעט ולא קרה לי בכלל.

עכשיו אחרי שנפתרה לי הדילמה על השאלה הראשונה, נשארה לי רק השאלה השניה.

וחברה תודה רבה לכולכם על היעוץ וההעזרה.

פורסם

לא משנה עד כמה תהיה עדין עם הקלאץ' בלחיצה חזקה בראשון תמיד האוטו יפרפר לך. אם אתה רוצה לפתוח חזק תהיה עדין עם הגז בראשון עד שתגיע לגבול האחיזה.

בתקציב שלך הייתי קודם כל דואג לצ'יפ - אני מאמין שייתן לך בסביבות 225 כ"ס.

אחר כך צנרת מלאה 2.75 שתוסיף עוד קצת כוח.

במה שנשאר הייתי משקיע על סט בולמים קפיצים איכותי.

החבילה הזאת תיתן לך הרבה כיף.

פורסם

לא מתווכח אתכם כי אני לא יודע מה יש אצלכם.

אצלי באוטו עם צ'יפ ולפחות אותו ההספק והמומנט שיש בלאון שלו, רק על הרבה פחות משקל, האוטו לא מפרפר בראשון על אספלט משובח.

ובלי הצ'יפ הוא לא היה מפרפר על כל אספלט באיכות טובה ומעלה.

הצמיגים הם גודייר F1

Kernel, ברור שאפשר לפרפר אם באמת רוצים ולזרוק קלאץ'.

השאלה אם בנסיעה בראשון מהירות קבועה על 20 קמ"ש, ורק אח"כ לחיצה על הגז האוטו מפרפר עד 70 או לא.

• תוכן חדש...