Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א- מצטרף לשאלה של קופרה

ב- אני גם ככה לא מבין מה זה 1 באר או 0.9 אז אני לא אדע לקרוא את השעון..

מה זה יעזור לי שיש לי אותו?

אני אלך על צ'יפ+פילטר זה בטוח כי אני רוצה עוד כוח, מתלים יגיעו בהמשך.. כי כרגע אני רוצה מהר בקו ישר..

לגבי האינטרקולר אני גם חושב בכיוון (באופן מפתיע אני יודע מה חשיבותו חח) אני ינסה לארגן אינטרקולר של קופרה מפירוק..

לגבי הפורק אני מתלבט אם זה נחוץ כרגע.. אשמח לשמוע עוד דעות

*****יש טעם להביא צ'יפ/פורק/פילטר מארצות הברית? יש איזה אתר מומלץ? יש לי קרובים שבאים עוד מעט לכאן הם יכולים להביא לי..

מישהו שמע על בחור בשם פרילינג? שמעתי שהוא גם מתעסק בזה..

4RUNNER:

*בנוגע לקורס נהיגה אני מוותר כרגע מהסיבות הבאות: יש לי רשיון 10 שנים אני לא ילד בנוסף זו לא הספורטיבית הראשונה שלי אלא הראשונה שאני משפר :twisted:..

*בנוגע למציגים הם לא נכנסים לתקציב של השיפור, אני בכל מקרה מחליף אותם השבוע :) אני חושב ל S DRIVE ממה ששמעתי כאן בפורום..

בסוף הכל אותו דבר!!!

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לירן וליאור,

די צורם לי שאתם עדיין ממליצים על שיפורי התנהגות\אחיזה למרות שהבחור אומר במפורש שכרגע זה לא מעניין אותו.

אני לא מבין, אתם מנסים להיראות נהגים אניני טעם? לא כולם נכנסים לסיבוב עם טיפה אקשן, ויש כאלה שכוח עושה להם את זה יותר.

אז מה? למה לדחוף כל הזדמנות?

מצטער, אבל מאוד צרם לי לקרוא את זה. זה לא פעם ראשונה.

מקווה שאף אחד לא נפגע מהודעתי, זה לא ממש הכוונה..

אביחי

פורסם

אביחי,

תעקוב אחרי ההודעות של פותח השרשור ותבין ש:

1.נהג שמסרב לקורס נהיגה מתקדם כי יש לו רשיון כבר 10 שנים! :silly:

+

2.רוצה עוד כח יותר מה 150 שכבר יש לו אפילו שהוא רק קנה את האוטו ואין לו בכלל נסיון עליו.

+

3. לא מעניין אותו לשפר את ההתנהגות של הרכב אפילו שהרכב מלחתחילה ידוע כבעייתי בנקודה הזאת

= מתכון בטוח לריסוק של האוטו (בתקווה ללא כל פגע לנהג).

אבל, אנחנו לא באנו פה לחנך, רק ליעץ!

ירצה פותח השרשור להקשיב לקול ההגיון והנסיון, אשריהו!

לא ירצה, שיבושם לו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא אמרתי דבר על קורס נהיגה, דעתי בנושא כדעתכם.

אבל אם הוא אוהב קו ישר, שיבושם לו. לא מבין איך החלפת חלקי מיתלה יעזרו לו, ה-FR גם ככה קשיחה. היא לא תתנדנד לו בהאצה חזקה או תעביר משקל בצורה מסוכנת שיעזוב את הגז בפולבוסט, באמצע סיבוב.

זו FR. כמו כל איביזה היא אוהבת תת היגוי, ותת היגוי מאוד בטיחותי מאשר רכב יותר שובב לאחר שידרוג מיתלים. כמובן לנהג ההדיוט..

אז בשביל מה? להגיד שהוא נהג- נהג?

מיותר לדעתי.

ולגבי ההספק שיש לו, זה לא כזה הספק מפלצתי וכבר נסעתי באיביזות מוגדשות.

אז תוספת של 30-40 כ"ס לא תזיז הרבה לשלדה, וגם אז הרכב לא יהפוך למפלצת.

אין רכב מסוכן, יש נהג מסוכן. וכאן נכנס השיקול דעת של הנהג. אם הוא בוגר בנפשו, אני לא צופה כל רע בעתיד הרכב או בנהג, חלילה.

וכאן אני מצטרף להמון - קורס נהיגה מאוד מומלץ. זה גם כיף מסוג אחר.

אביחי

פורסם

אאוץ - שים לב שברשימה שכתבתי לבחור, בתחתית העמוד הראשון, המלצתי לו על צ'יפ או מתלים ב 5000 ש"ח שהוא הקציב, זאת כמובן רק לאחר קורס נהיגה מתקדמת, שגם אחרי "10 שנות ניסיון" מסייע, פותח השירשור, האמן לאנשים שכותבים לך מניסיונם (גילי נאות, אני מדריך לפעמים בקורסים כאלו)

CUPRA + יהושוע - שעון הגדישה טוב שיהיה, אני למשל גודש רק 1.1 באר (0.7 במקור) וכיוון שאני נוסע לפעמים לגים ארוכים מאד בצורה חזקה, לפעמים אני ממתן את ה"פול גז" שלי ע"י השעון ולא עובר 0.8 באר, כי חם בחוץ וכי אני עם אינטרקולר מקורי, והשעון מאד מסייע בהבנה כמה כח \ גדישה מספק המנוע (אני עם אגזוז מקורי ושקט).

לגבי פורק - אצלי מותקן המקורי והוא מחזיק כבר 5 שנים, אני מניח שמי שיתקין צ'יפ אלים יותר של 1.4 באר, הפורק לא ישרוד הרבה, בכל מקרה, חובה חובה חובה רק פורק פנימי, לא 50\50 ולא נעליים.

אאוץ - לגבי מה שאתה אומר על שיפור מתון של 30-40 כ"ס, קרא את הודעתי הראשונה, ה FR גם במצבו הסטנדרטי מבשל בלמים, במיוחד אצל חבר'ה שעושים קו ישר, חפש קצת בפורום כאן ובפורום VAG על חבר'ה שמרתיחים ומאבדים מערכות בלימה, אלו בעיקר "ארנבי הרמזורים" :-P

יום טוב לכולם, ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

ליאור, הבנתי את תפקידו של השעון. נראה לי הכרחי רק לאלה שלוחצים כל הזמן.

בלי שום קשר ברור שזה יפה ו"מגניב" שיש לך עוד שעון שהמחט שלו מתרוצצת מול העיניים והאוטו מתחיל להראות כמו קוקפיט.

חוץ מזה אני ממליץ על קורס נהיגה מתקדמת לא כי אני חושב שתזכור מזה משהו אחרי שבועיים אלא כי זה נחמד וגורם לך להכיר את האוטו שלך יותר טוב. אני בספק עם הקורס הכי בסיסי משפר איכשהו את יכולות הנהיגה שלך.

אלך תשכחו שבקורס הבסיסי אין נהיגה ספורטיבית מהסיבה שאת אותו קורס עוברות איתך דייהטסו סיריון,

יונדאי גטס וכד'. הם עושים תכנית שמתאמיה לכל סוג רכב ולא בודקים את המגבלות של רכב ספורטיבי.

רק הג'ימיקאנה בסוף הקורס גורם לך ממש להכיר את האוטו ואת ההתנהגות שלו.

ואני מחזק את אאוץ לגבי זה שאם הנהג בוגר בנפשו, הוא, האוטו והסביבה יסתדרו יופי.

לי יש קופרה חודשיים, אוטו מוגדש ראשון ואני רואה איך קופרות אחרות נוסעות על הכביש ואני ממש לא כזה.

לוחץ כשפנוי ואפשרי, לא לוחץ "כי יש לי קופרה".

אז זה מאד תלוי בנהג ובאופי שלו.

פורסם

מסכים עם בגירא ומי שחשוב כמוהו,

ואני יוסיף

לדעתי לשפר רכב זה להתחיל מהאחיזה של האוטו-אם זה צמיגים+גנטים(אם זה להגדיל את הגאנט או להוריד חתך של הצמיג),מתלים,קפיצים,וכל מה שקשור לאחיזה והתנהגות של האוטו.

עשית את "רוב" הדברים ?,עכשיו להתחיל לעלות כוח של האוטו.

לא חסר רכבים שגודשים ומגיעים ל300 כוח ומעלה אבל הם שוחכים את האחיזה של האוטו וההיתנהגות שלו.

כמו שיש משפט חמוד: החיים לא רק קו ישר,יש גם סיבובים בחיים.

וזה שיש לך 10 שנים ונהגת על מכוניות ספורט זה לא כזה קשור,עדין כדאי לקחת קורס(זאת לא בושה,להפך זה מראה על בגרות)

גם הכי טובים נופלים מתישהו.

בכל מקרה,שיהיה לך בהצלחה בלשפר תרכב ולפני כל דבר שאתה קונה או משפר תיתייעץ בפורום.

יום טוב

בצער רב נמכרה לה ה205GTI שלי כולל המנוע MI16.

הרכב הבא יהיה הנעה אחורית/4X4. ממממ

פורסם
חוץ מזה אני ממליץ על קורס נהיגה מתקדמת לא כי אני חושב שתזכור מזה משהו אחרי שבועיים אלא כי זה נחמד וגורם לך להכיר את האוטו שלך יותר טוב. אני בספק עם הקורס הכי בסיסי משפר איכשהו את יכולות הנהיגה שלך.

.

CUPRA - אין לך מושג כמה אתה טועה !!!

אני מהמר שלא עשית כזה קורס מעולם , נכון :?:

גם הקורס הכי בסיסי נותן לך כלים תיאורטים ומעשיים כדי שתוכל ללמוד, להתקדם ולהשתפר לבד:

למשל מלמד אותך צפי ותכנון, חשוב ביותר גם לנהג לא ספורטיבי !!!

למשל מלמד לשבת נכון על המושב, לכוןן אותו נכון ומקצועי, לאחוז הגה בצורה נכונה, וגם להפנות אותו נכון.

מלמד בלימות חירום, התחמקויות נכונות ממכשול או הפתעה, ועוד דברים "בסיסיים" שאפשר ללמוד גם על "סיריון וגטס".

אתן לך דוגמא נוספת, "עופר אבניר" יבואן סוזוקי-פיאג'ו-ג'ילרה נותן לרוכשי דו-גלגלי חדש קורס רכיבה מתקדמת, הלכתי בשמחה, למרות שיש לי 20 שנות ניסיון על דו"ג, את האמת, למדתי המון, במיוחד הישרדות וניואנסים שונים מרכב 4 גלגלי.

עכשיו תגיד "זה דו גלגלי מסוכן" , נכון, אבל גם במכוניות יש כל שנה 400 אנשים שנהרגים, האמן לי שהם לא קמו בוקר אחד בידיעה שהיום הם הולכים למות.

my 2 cents

** מצטער שסטינו מהדיון על שיפור איביזה, חשיבות הקורס מוצתה, מי שהפנים - יופי, מי שלא - דיון לא ישנה את דעתו **

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
CUPRA - אין לך מושג כמה אתה טועה !!!

אני מהמר שלא עשית כזה קורס מעולם , נכון :?:

האמת שכן עשיתי כזה קורס. אפילו יש שרשור עם תמונות שהעליתי משם.

לא אמרתי שהקורס לא מועיל. אמרתי שהוא לא נותן לך יכולות נהיגה ספורטיביות.

אתה לא לומד מתי להאיץ בסיבוב או זריקות תחת או חישובי מסלול נכונים וכו'.

אתה צודק במה שאמרת, לומדים בלימות והתחמקויות ממכשולים ושאמרת שאפשר לעשות את זה עם גטס וסיריון רק

הוכחת את הנקודה שלי. זה בדיוק מה שאמרתי שזה קורס שלא עוברים אותו רק ספורטיביות לכן אי אפשר להתאים את

התכנים שלו לנהיגה ספורטיבית.

שוב, עברתי כזה קורס ב"מסלולים" והוא מומלץ בחום לכל נהג אבל לא למי שמצפה למשהו ספורטיבי לגמרי.

אגב, הקורס המתקדם שלהם זה כבר ספורטיבי יותר כי נוסעים עם מדריך לנס הרים ולומדים את כל מה שצריך

במהירויות כביש.

פורסם
ליאור, לא כל כך הבנתי את ההסבר שלך.

אז מה שאתה אומר זה שבעצם זה לפוזה בלבד ?

הכוונה שלי איך שעון BOOST או משהו אחר משפיע על הנהיגה שלך ?

אם תראה שהטורבו גודש 1 באר או 1.2 באר זה משנה לך תוך כדי הנהיגה ?

אני באמת רוצה להבין את התועלת בשעונים האלה כי יום אחד גם אני אכנס לעניין השיפורים.

דרך שעון הגדישה אתה יכול לדעת עם יש בעיה במנוע כמו בריחות אוו תקלות.

כי ישר רואים את זה על השעון.

למשל עם הגדישה נופלת מהר מידי,אז יש סיכויי גבוהה של בריחות,עם האוטו לא מגיע לפיק שהוא אמור להיות כנראה חישן אוו תקלה קטנה במחשב.

פורסם
דרך שעון הגדישה אתה יכול לדעת עם יש בעיה במנוע כמו בריחות אוו תקלות.

כי ישר רואים את זה על השעון.

סוף סוף בינגו!

ואם כבר מחליפים אינטר חזית ומעלים הספק, אז למה לקנות את זה הקטן של הקופרה, אם אפשר בתוספת לא גדולה לשים אחד יעיל וגדול יותר.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
אם האוטו לא מגיע לפיק שהוא אמור להיות כנראה חישן אוו תקלה קטנה במחשב.

ושוב סתם להשכלה, איך יודעים כמה האוטו אמור לגדוש ?

• תוכן חדש...