Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום

הרכב הוא סיאט לאון 20VT שנת 2003, בעל סעפת פליטה מוגדלת וללא ממיר קטליטי.

התופעה שמתרחשת היא שלעיתים לאחר עמידה בסרק, לחיצה הראשונה על הגז יוצא עשן מהאגזוז - לא בטוח לגבי הצבע של העשן. עמידה יותר ממושכת - יותר עשן.

מה עלולה להיות הבעיה?

תודה מראש.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה קורה פחות....לדוגמא, מעמידה בניוטרל ברמזור זה לא קורה. כאשר העמידה היא יותר ממושכת....5-10 דקות ומעלה עם מנוע פועל אז יש עשן.

פורסם

זהו, כמו שחשבתי.

גם אצלי בג'יפ מתרחשת התופעה, ההסבר של המכונאי הוא :

כאשר הרכב קר, בהתנעת בוקר למשל. מתקיים תהליך עיבוי בצינור הפילטה (דהיינו האגזוז) כאשר בחוץ האויר קר יותר מאשר האויר שיוצא מהאגזוז, העיבוי מייצר מים "עומדים" באגזוז ומה שנפלט ממנו בלחיצה על הגז אלו האדים בעצם שנוצרים מהמים הללו כאשר האגזוז כבר חם אחרי מספר דקות בהם הרכב מונע.

תשים לב שאחרי נסיעה של רבע שעה לערך לא יהיה כבר את האדים האלו כי בזמן הנסיעה הרכב בעצם "יורק" את אותם המים ואז הכל בסדר.

לא יודע כמה ההסבר הזה נכון, אבל שחושבים על זה הוא דיי הגיוני. בכל מקרה חכה לתשובה לאנשים מבינים יותר\שידעו להסביר טוב יותר את התופעה.

Putting a rear-spoiler on a front-wheel drive car. Yeah, that's gonna help

פורסם

צבע העשן קריטי בשביל להבין מה קורה שם. אני מציע לך לבדוק את זה ואז לחזור לשרשור. לבן, כחלחל או שחור?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

נשמע כמו טורבו זה לא נשמע טוב....

מה המשמעויות...?

שיפוץ או החלפה? ומה העלויות המשוערות?

פורסם

לא ממליץ לשפץ, מציע להחליף.

עוד יותר מציע לעשות הסבה עם קיט יעודי שכולל GT28, אם איי פעם חשבת על שיפור משמעותי - הנה ההזדמנות.

HFturbo

פורסם

אני ממליץ להרגע קצת.

בא אדם ומציע פתרון אפשרי.

בא בחור אחר ואומר "סוף העולם" ומייד יש התגייסות כללית לטובת סוף העולם.

לפני שאתם מחליטים שמת הטורבו

שאלתם שאלות לברר מה עם הטורבו?

האם יש ירידה בביצועים?

רעש מוגזם מהמיסבים של הטורבינה?

אם יש שעון גדישה - האם יש נפילה בגדישה?

כולם פה נהיו לי פתאום דוקטורים לאבחן טורבו שמת לפי אדם שטוען שהאוטו שלו מעשן דרך המקלדת.

לפני שאתם מכניסים אותו לפאניקה - אולי נברר את השאלות האלה?

לשואל השאלה - אצלי היתה תופעה זהה, גם אני הייתי בטוח שהלך לי הטורבו, רק מה? אין לי טורבו באוטו [עדיין] אז הסתבר שהיה לי דוד מלא מיים וכשהאוטו היה עומד הוא היה מתחיל לעשן.

חזור לתחילת ההודעה שלי - ענה על השאלות ואז תוכל להבין יותר טוב אם הלך הטורבו או שאין שום דבר ואתה סתם בלחץ

וסתם כדי לקבל פרופורציות - אם הלך הטורבו, אחד מפירוק יעלה סביב ה1000-3000 שקל, תלוי כמה בעל הפירוקיה חבר שלך, ואחד חדש יכול לעלות סכום דומה בדולרים.

כמו שציינו פה, אם אתה חם על שיפורים, מוות של טורבו הוא זמן מעולה להתחיל לשחק.

בהצלחה

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לדעתי יש שאיבות שמן לחלל השריפה דרך מובילי השסתומים. קח בד לבן הצמד אותי ליציאת הגזים כאשר העישון מתחיל, תן לעשן להיספג בבד (או בנייר לבן A4 ), הריח את הבד וזהה אם זהו שמן (איך חוש הריח שלך ?), צבע עשן אפור-כחלחל הוא שמן שרוף, יש גם מקרים בהם ציר הטורבו מקבל חופש וממנו נכנס שמן למנוע אבל ! אם השמן ממנו אזי המנוע יעשן כל הזמן, לכן הוא בעדיפות שניה בטראבל-שוטינג שלנו.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

לשאלותיכם

אין ירידה בסחיבה, אין רעשים חריגים. יש שעון גדישה ואין נפילות, בזמן נסיעה הרכב מתנהג מעולה. הבעיה היחידה היא בעישון. היום התעמקתי בעשן הוא נראה יותר כמו עשן של שמן, סמיך ובעל ריח מובהק של שמן.

תודה על כל ההמלצות והעזרה - השלב הבא יהיה בדיקה במוסך לאיתור יותר מדוייק.

אגב הרעיון של שיפור הטורבו במידה והנוכחי החזיר את נשמתו לבורא הוא רעיון לא רע בכלל. כמה התענוג אמור לעלות?

• ספונסר פורום
פורסם

תעקוב אחרי צריכת השמן וכך תוכל לשלול אפשרויות

של נזק מכני כזה או אחר .

בגדול המנועים האלה מוצלחים ביותר ואין להם לחלוטין בעיות של

צריכת שמן דרך שסטומים טורבו וכיוצא באלו .

לדעתי יש לך מצב של תערובת עשירה של דלק שיכולה

להגרם מחיישן חמצן עצל או מד זרימת אויר מזייף או חיישן

טמפ מחשב ,כל אלו שמניתי כאן תופעות שכיחות שיכולות

לגרום לתופעה הזאת .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• ספונסר פורום
פורסם

לא ממש קשה לאבחן,פרק את צינור הגדישה שנכנס למצערת,אם הצנרת מלוכלכת בשמן,הטורבו הוא המקור לבעיה.

לדעתי,הבעיה היא אכן מהטורבו.

מורכב ברכב צ'יפ? כמה גודש?

אורן

• תוכן חדש...