Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6503 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבלי להיכנס לדיון המרתק של זיו ובגירה,

יצא לי לשמוע מיאטה שהושתל בה מנוע V6 אחר של מאזדהׁ(KLZE למי שזה אומר לו משהו),

עם קיט מצערות של היאבוסה / ג'יקסר (לא סגור על איזה מהם).

הרכב נשמע מדהים - זה קודם כל. פשוט מכונת ריר מדהימה.

בעל הרכב גם מדווח על תגובת דוושה פנומנלית וכח זמין ממרתפי הסל"ד.

הפרוייקט, כמובן, לא נעשה בארץ, אך מתועד ומוסרט, כולל הסברים טכניים.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
איזה נקניק אתה... תן לינק! :-)

מסכים מאוד עם בגירה !!

רק לשמוע

מנוע עם חלקים נעים מחוסמים ומחוזקים (וכמובן קלים מאוד) עם קו אדום ב 9800 סל"ד עם 100 כ"ס עדיף על כל 20VT שגודש לשמיים עם 290 כ"ס, אבל כמובן שזאת דעתי האישית ולא אמת צרופה, דברי אלוהים חיים.:twisted:

זה פשוט מאוד ממכר צריך להרגיש את זה !

פורסם

Yarin, במיוחד בשבילך:

יש עוד כמה סרטונים שלה מאז, לא מצליח למצוא אותם.

יש לי גם את התיעוד המלא מהמגזין FOREVER MX-5.

לדעתי, זהו סאונד שקרוב מאוד ללהיות מושלם.

מין שילוב בין V6 צווחני של מאזדה לג'יקסר.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

בנוגע לרשימה ש-Srack נתן, זו הדרך שהוא בחר לבנות את הסט שלו - זה לא אומר שאתה חייב את כל החלקים שיש שם בשביל הסט שלך (בתאוריה, כי ברור לי שלא תכנס לזה :lol:)

אם לא תשים את כל מה שרשום שם, אתה לא תקבל נצילות מקסימלית מקיט המצערות, ללא מזרקים נוספים ו/או דלק נוסף מאותם המזרקים, אתה תאבד כוח בסלד גבוה, ללא אורך משתנה של סעפת היניקה (או 2 תעלות) אתה תפסיד מומנט או בסלד גבוה (אם המצערות רחוקות מהשסתומים) או בסלד נמוך (אם הן קרובות מידיי לשסתומים - יענו לצילינדר).

SRACK באמת בחר נתיב פתלתל, אבל מאוד מאתגר ומעניין. אני הייתי מסתפק בניהול מנוע עצמאי + קיט מצערות (סעפת, מצערות, חצוצרות וכו') + החלפת מזרקים במידת הצורך.

AMERICAN - מה ש SRACK אומר זה שגדישה בלחץ נמוך יכולה להיעשות על מנוע אטמוספרי ללא שינויים / חיזוקים מרחיקי לכת לחלקים הפנימיים.

בקיצור - פלורליזם. לא מילה גסה.

אין פה נתיב פתלתל, זה מאוד פשוט, מה שאתה ממליץ שזה ניהול עצמאי למנוע, יעלה בערך פי 3.

בוא נבדוק לרגע

מגה סקווירט + צמה + מפה + מזרקים גדולים יותר, יעלה

מחשב 4000

התקנה 2000

מזרקים 1000

(שוב, המחירים האלו ברצפה, אם תהיה אובייקטיבי תראה שהיום - יענו לא דרך EBAY יעלה לך מחשב ללא עבודה, כ6000 שקל)

הגענו ל7000 שקל

עכשיו שים לב לדרך שלי

ניהול הזרקה בלבד!

MF2 - 1600 שקל

התקנה 1500 שקל

4 מזרקים קטנים 500 שקל

עבודה על הסעפת 500 שקל

אני לא מכניס פה סעפת שונה עם אורך משתנה, חיישן חמצן ושאר החמוצים, כי הם חובה גם בשני המקרים.

ככה או ככה, הדרך שלי זולה יותר, ואני מבטיח לך, לא יהיה שינוי בהספקים בין 2 הדרכים. אפילו, 8 מזרקים עדיפים על 4 בגלל התנגדות קטנה יותר לזרימת הדלק עקב כך שמדובר ב2 חורים בעלי קוטר מסויים, ולא חור אחד בקוטר פי 2 בגודל, שם כמובן, ההתנגדות לזרימה גדולה יותר (בדיוק בגלל שעדיפים 16 שס' על 8 שס')

פורסם

srack, כאמור, אני חושב שהגישה שלך באמת מעניינת ומאתגרת. היא גם סופר מקצועית.

אבל - היא גם מסובכת.

ברור שצריך יותר דלק. אין פה ויכוח.

אגב, אני חושב שייתרון של 8 מזרקים "קטנים" על 4 מזרקים "גדולים" הוא דווקא דיוק ההזרקה בסל"ד נמוך, ולא התנגדות לזרימה. המיפוי מסובך יותר (איך הצלחת לבצע מעבר "חלק" מ 4 ל 8 ולהיפך?) .

ניהול מנוע מושלם יאפשר לבצע שינויים מתבקשים בתזמון ההצתה. ברור שזה אפשרי גם בקונפיגורציה שלך (מיפוי מחדש של המחשב המקורי), אבל לשחק עם מפות של 2 מחשבים במקביל - מסובך יותר.

ולעיניין הסעפות עם האורך המשתנה - גם פה אני חושב שהגישה שלך סופר מקצועית - אבל סופר מסובכת.

אשמח ללמוד איך קבעת את האורכים הרצויים לסעפת, איך בחרת את נק' ההחלפה בינהם וכמובן - מאיפה השגת סעפת כזו לעזאזל :-)

אגב, לדעתי האורך / נפח הכולל של הסעפת חשוב לא פחות ממקום המצערת.

לפחות ע"פ גראפי דיינו מחו"ל, ניתן לקבל פשרות לא רעות בין ביצועי סל"ד נמוך לגבוה גם בשימוש בסעפת קונבנציאלית.

לסיכום - לדעתי - תוצאות די דומות אפשר להשיג באופן פשוט יותר (אם כי אולי יקר יותר). ולפעמים לפשטות יש ערך - קל יותר להגיע לסט אפ אמין ואופטימאלי.

ובהחלט נתת לי חומר למחשבה - בתור מישהו שמתכנן משהו דומה.

106GTI - Deus ex machina

פורסם
srack, כאמור, אני חושב שהגישה שלך באמת מעניינת ומאתגרת. היא גם סופר מקצועית.

אבל - היא גם מסובכת. תודה... אני מניח...

ברור שצריך יותר דלק. אין פה ויכוח.

אגב, אני חושב שייתרון של 8 מזרקים "קטנים" על 4 מזרקים "גדולים" הוא דווקא דיוק ההזרקה בסל"ד נמוך, ולא התנגדות לזרימה. המיפוי מסובך יותר (איך הצלחת לבצע מעבר "חלק" מ 4 ל 8 ולהיפך?) . סל"ד המנוע ותת הלחץ בסעפת היניקה כתלות בכמות הדלק. אל תשכח שהורדתי את המפלג, ושמתי סליל לכל מצת

ניהול מנוע מושלם יאפשר לבצע שינויים מתבקשים בתזמון ההצתה. ברור שזה אפשרי גם בקונפיגורציה שלך (מיפוי מחדש של המחשב המקורי), אבל לשחק עם מפות של 2 מחשבים במקביל - מסובך יותר. שיחקתי רק עם המפה של הMF2, בסל"ד נמוך, רק 4 מזרקים עשו את העבודה.

ולעיניין הסעפות עם האורך המשתנה - גם פה אני חושב שהגישה שלך סופר מקצועית - אבל סופר מסובכת.

אשמח ללמוד איך קבעת את האורכים הרצויים לסעפת, איך בחרת את נק' ההחלפה בינהם וכמובן - מאיפה השגת סעפת כזו לעזאזל :-)נק' ההחלפה לרוב מבוצעת בכ3000 סל"ד, עשיתי חשבון של כוח אנרציה, משקל בוכנה, זרימת גזים נכנסים כתלות בקוטר המצערת וכו, אני אפילו אומר לך עוד משהו, המנוע - 4 צילינדרים, היה בעל 5 מצערות, למה? מצערת לכל צילינדר, ועוד מצערת אחת ראשית גדולה, לסל"ד נמוך, עם תא מאגר לאויר (בדיוק כמו בסעפת יניקה רגיל) של 1.5ליטר, המצערות עצמן, נפתחו ע"י יחידות וואקום, כתלות בתת הלחץ בסעפת מאחורי המצערת הראשית, וכתלות במצב המצערת הראשית (פתיחה מלאה + תת לחץ קיים, מעיד על סל"ד שטס למעלה והתנגדות גבוהה לזרימה). לפני כחודשיים מכרתי את הקיט (סעפת, מצערות, וניהול) בEBAY בכ610 פאונד (עוד יש לי תמונות איפשהו). המנוע, MI16 עם ראש GTI6, היה בעל ניהול מנוע MTRONIC4 לזכרוני, ושם לא התעסקנו במפה. אני לקחתי את הסעפת של ה GTI6 (שלה יש 2 מסלולים מראש) לחרט, עם דף ומידות, וביקשתי לקצר והרחיב בהתאם לחישובים שעשיתי

אגב, לדעתי האורך / נפח הכולל של הסעפת חשוב לא פחות ממקום המצערת.

לפחות ע"פ גראפי דיינו מחו"ל, ניתן לקבל פשרות לא רעות בין ביצועי סל"ד נמוך לגבוה גם בשימוש בסעפת קונבנציאלית. אנחנו לא מחפשים פשרות, פה לא חאפרים, איכות ותוצאות ללא תחרות.

לסיכום - לדעתי - תוצאות די דומות אפשר להשיג באופן פשוט יותר (אם כי אולי יקר יותר). ולפעמים לפשטות יש ערך - קל יותר להגיע לסט אפ אמין ואופטימאלי.

ובהחלט נתת לי חומר למחשבה - בתור מישהו שמתכנן משהו דומה.

12345

פורסם
מוזר שהיא מפיקה רק 180 כ"ס בגלגל.

ע"פ נתוני יצרן המנוע מפיק 200 כ"ס בקראנק.

איפה פה החלק המוזר ?

יש הפסדי כח מהקראנק עד לגלגל.

180 כ"ס בגלגל של מיאטה זה באיזור ה- 220 כ"ס בקראנק.

(מיאטה NC סטנדרטית , מדדה הפסד של 20% הספק בין הקראנק לגלגל בדיינו של יובל מלמד.

הבדיקה נעשתה כדי לקבל כיוון על הפסד ההספק ע"מ להעריך את ההספק המשוער בקראנק לגבי מיאטה לא סטנדרטית אחרת).

• תוכן חדש...