Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, הרכב המדובר רנו 5 GT טורבו 1.4T.

השבוע התחלתי להבחין בקריאות EGT גבוהות במיוחד (שעון לבן של גריידי), הסרק מטפס ל5-6 (לפני היה 4).

בהילוך שלישי מספיק שיוט עם לטיפה על המצערת, אפילו בלי לתת לטורבו להיכנס הEGT מטפס גבוה ל9-10 ועולה.

בלחיצה מיותר לציין שהסקאלה של השעון נסגרת בקלילות ב12 שזה המקסימום.

הורדתי גדישה מ1.3 ל1 ואז ל0.9, לא עזר בכלום עדיין אותן קריאות.

לדעתכם אלו באמת קריאות הגיוניות? או חשד לחיישן תקול?

תודה מראש.

פורסם

דבר ראשון שאני חושב עליו - תערובת עניה.

אשמים אפשריים?

מזרקים, מחשב, משאבת דלק, חיישנים למיניהם (MAF, לאמבדה וכו').

כדי לוודא - צריך wideband - יש לך?

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

אהלן, סליחה שלא ציינתי, זה רכב קרבורטור, הקרבוטור פורק ונוקה, לא עוזר, אין לי ווידבנד.

השאלה היא, אם זה נורמלי שגם יש קריאה גבוהה בסרק, וגם בשיוט ללא גדישה?

פורסם

העניין הוא שלא שיניתי כלום לפני שזה התחיל, התערובת אותה תערובת, ההצתה אותה הצתה, זה התחיל פתאום.

מה שכן קרה לי לאחרונה, הרכב קיבל "אגרוף" ממפגע בכביש בדיוק בצינור פליטה למטה, סידרתי את זה, חשבתי זה אולי מזה וזה לא עזר.

האם דלק מהול יכול לגרום לכאלו קריאות?

פורסם

שלםו איציק.

קודם כל אני מעוניין להמליץ לך להתקין שעון ווידבנד.זה יעזור לך מאוד לדעת מה מצב התערובת שלך בכל עת.

שזה עשוי לפתור לך תבעיה כי כמו שאמרו זה יכול להיגרם מתערובת עניה.

אתה טוען שניקית קרבורטור.אז זה כנראה לא בא מהדלק.

בדקת חיישנים שהכל עובד.

אם כן.

אז אולי החיישן של הלבדה פשוט נגמר לא החיים.בלאי כנראה.

תבדוק את זה.

ושוב..ווידבנד.זה לא יקר וזה עוזר תמיד.

A.R.T Performance

פורסם

אין חיישנים, זה קרבורטור, יש רק חיישן EGT על הסעפת שנותן קריאה לשעון.

אני חושד דלק מהול או ווסת לחץ לא מתפקד, נראה לי שצריך לחבר שעון לחץ דלק בכניסה לקרבורטור ולבדוק אם יש בעיית ספיקה, אני לא מאמין בעיית הצתה כי לא שיניתי כלום לאחרונה, מה גם שהמנוע הזה שרשרת ככה שאין מצב שקפצה שן או משהו.

מה שאני לא מבין, למה הקריאות גבוהות גם בלי טורבו, עד כדי כך חסר דלק?

פורסם

אתה יכול לרכוש חיישן למדה ולקדוח עבורו חור בפליטה ואליו לחבר שעון ווידבנד.

עם הegt לבד יהיה קשה עד בלתי אפשרי לקבוע מה הסיבה לעליה בטמפ' ומה התרופה המתאימה.

לעניות דעתי מספיק שעון תערובת רגיל ואין צורך לרוץ לרכוש ווידבנד יקר.

למה?

כיוון שגם שעון "צר" (שעון תערובת רגיל) יכול לומר לך אם אתה "עני" במצערת מלאה.

כמובן, לא יהיה את הדיוק של ה"רחב" (ווידבנד) אבל בחיים יש פשרות.

יש לציין כי קיימים בשוק שעונים צרים עם מחוג ולא לדים מעצבנים, חפש אותם.

בעניין החיישן, ניתן לרכוש משומש או תחליפי - בוודאי הם זולים.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

יש לחבר שעון ואקום פשוט לסעפת היניקה למדוד את הקריאה בסרק

יתכן כי משיכת אויר מסעפת היניקה או מגבר הבלם גורמים לתערובת ענייה

האם ההאצה מלווה ב"בקפיירים"?

האם הסרק איכותי או המנוע רועד ?

פורסם
אין חיישנים, זה קרבורטור, יש רק חיישן EGT על הסעפת שנותן קריאה לשעון.

אני חושד דלק מהול או ווסת לחץ לא מתפקד, נראה לי שצריך לחבר שעון לחץ דלק בכניסה לקרבורטור ולבדוק אם יש בעיית ספיקה, אני לא מאמין בעיית הצתה כי לא שיניתי כלום לאחרונה, מה גם שהמנוע הזה שרשרת ככה שאין מצב שקפצה שן או משהו.

מה שאני לא מבין, למה הקריאות גבוהות גם בלי טורבו, עד כדי כך חסר דלק?

חשבתי על ההצתה אבל חשבתי שוב ואמרתי שזה לא סיבה.זה לא קשור לתערובת.

בנוגעה לווסת או דלק מהול.תעשה בדיקה אחרי שתרוקן את הטנק דלק ותמלא במקום אחר.ותראה אם זה משתנה.

אבל שוב אם זה לא זה ולא הווסת.(לדעתי השעון לא יכול להזיק אז מומלץ אם יש לך תקציב למרות שזה לא עולה הרבה)

לאחר מכן אם זה לא משתנה.

תקנה ווידבנד (או שוב אם אין לך תקציב לזה תקנה שעון וחיישן רגיל..צר בשם אחר.)ותראה מה הוא אומר.אני מתפלא שרכב כמו שלך אין לך עדיין מערכת לבדיקה של התערובת.

רק לאחר מכן תוכל לדעת בוודאות מה הבעיה.

תעדכן.

A.R.T Performance

פורסם
יש לחבר שעון ואקום פשוט לסעפת היניקה למדוד את הקריאה בסרק

יתכן כי משיכת אויר מסעפת היניקה או מגבר הבלם גורמים לתערובת ענייה

האם ההאצה מלווה ב"בקפיירים"?

האם הסרק איכותי או המנוע רועד ?

המנוע לא רועד בסרק, אין קירטועים או באקפיירים בזמן תאוצה, חום מנוע כרגיל אין משהו חריג.

פורסם

אין לך כלום...לא באקים ולא רעידות.

רגע כשאתה מאיץ.זה בעצם אותה תגובה ומהירות כמו שלפני שקרה כל העלאת טמפ'.?

כי אם כן.אז אני לא חושב שזה איכשהו קשור לעוני התערובת.(תקנו אותי אם אני טועה.)ברגע שיש ירידה של תערובת.

אתה אמור להרגיש את זה בנסיעה ובמיוחד כשאתה בעצם "מושך" את ההילוך.

למשל אצלי.האותו עדיין לא מכוון ,אבל הוא עשיר מאוד מאוד.לא רק שיש לי המון באקים כשאני מעיץ.אלה גם האוטו לא ממש נוסע כמו שהוא אמור לסוע.

בכל מקרה.יכול להיות שיש הבדל שאתה לא מרגיש.אם באמת שום דבר לא הישתנה..יש מצב שזה לא תערובת.

שוב אני חוזר על עצמי.תעשה בדיקה עם חיישן שתקנה.ונראה אחרי זה.

A.R.T Performance

פורסם

הייתי בודק ביסודיות אפשרות ליניקת אויר אחרי הקרב' , למרות שאתה מציין שאין ירידה בביצועים.

לעבור שוב על ההצתה , ובמידה ויש מקדם מכאני כלשהו - לבדוק שלא תפוס על מצב סגור ( הצתה מאוחרת ).

לבדוק יסודית את תקינות לחץ הדלק והקרב' ובמידה והבעיה לא נפתרה > בדיקת כיוון שסתומים.

אם אני זוכר נכון , אצלך החיישן סמוך לאחד הצילינדרים החיצוניים ( 1 או 4 ) יותר סביר שהוא עובד לא תקין ועושה לך שמות בקריאת החיישן.

ואל תשלול חיישן תקול , במיוחד אם חום המנוע והביצועים נשארו כפי שהיו.

בהצלחה!

פורסם

תודה לכולם, מתברר שזה השעון או החיישן, כשאני נותן מינוס ישיר לחיישן עצמו העסק חוזר לקריאות הגיוניות, אני מתחיל לחפש שעון אחר והפעם קונה גם ווידבנד.

• תוכן חדש...