Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפור אחיזה בביאנקי Y10

שימו לב! השרשור הזה בן 5967 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום,

עקב החלפת הצמיגים המתבקשת, חשבתי לעלות במידה ולשלב בולמים חדשים בעלי אופי ספורטיבי.

הרכב כאמור הוא אוטוביאנקי Y10 מנוע 1.0 FIRE משנת 1989.

מה ניתן לעשות בנושא?

איטלקיות שובבות שעושות בלאגן :lol:

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ביררת לגבי היצע המידות האפשרי מבחינתך באוטו-דאטה ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ביררתי לפי הת'רד בפורום טכני שאיתו מבררים את מידות הצמיג המקסימליות, והמידה הזו מקבילה גם לmanual של הרכב שהורדתי מהאינטרנט. המידה היא 155/70x13 ברוחב חמישה אינצ'ים.

אני כמעט בטוח שהמידה הזו קיימת על הפיאט אונו.

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה יכול להוריד את הגובה של האוטו.

גם לשפר את ה...איך לומר?- את מה שמקשר בין ההגה לגלגלים שהתזוזה תהיה יותר מדויקת וחדה.

לדוגמא: אם הזזת את ההגה 50 מעלות ימינה גם הגלגלים יסתובבו בדיוק 50 מעלות ימינה.

גם אם זמן התגובה של הגלגלים עקב הזזת ההגה תהיה יותר מהירה הבטיחות של האוטו תעלה.

יכול להיות שזה נקרא drivetrain...?

[עריכת ההנהלה: אם לא יודעים, לא עונים]

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה יכול להוריד את הגובה של האוטו.

גם לשפר את ה...איך לומר?- את מה שמקשר בין ההגה לגלגלים שהתזוזה תהיה יותר מדויקת וחדה.

לדוגמא: אם הזזת את ההגה 50 מעלות ימינה גם הגלגלים יסתובבו בדיוק 50 מעלות ימינה.

גם אם זמן התגובה של הגלגלים עקב הזזת ההגה תהיה יותר מהירה הבטיחות של האוטו תעלה.

יכול להיות שזה נקרא drivetrain...?

אני חושב שאין לך מושג אמיתי מה יקרה לו תנועת הגלגלים תהיה ביחס של 1:1 כמו תנועת ההגה.

יחס כמו שאתה מציע, מעבר לזה שהוא לא הגיוני בעליל [לא תוכל להשתלט על ההגה, למשל] יגרום לכל כך הרבה התהפכויות של מכוניות שזה יהיה מצחיק

בכל מקרה, שואל השאלה התכוון לאפשרות להגדיל את מפשק הסרנים - המרחק בין מרכזי הגלגלים.

תוכל לעשות את זה על ידי שימוש בספייסרים.

אתה יכול גם לשנות כאוות נפשך את רוחב הג'אנט עצמו, למשרד התחבורה אכפת מרוחב הצמיג, ממש לא אכפת לו על איזה רוחב ג'אנט אתה מותח אותו.

זה לא יתרום לאחיזה, אבל זה ישפר את תגובות ההגה באופן משמעותי.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה צריך לבדוק עם איזה ג'אנטים/צמיגים ובולמים הגיע ה Y10 טורבו (כן כן, היה כזה דבר).

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דוקא הגדלת רוחב הג'אנט תשפר את האחיזה כי יהיה לך יותר גומי על האספלט - גם אם רוחב הצמיג לא השתנה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

fizban תוכל בבקשה להסביר את המשפט שאמרת? מדוע שיהיה יותר גומי על הכביש?

הרי הסוליה של הצמיג נשארת ברוחב זהה, שינוי רוחב הג'אנט יגרור שינוי קל במבנה הדפנות של הצמיג ואולי ישפיעו בצורה כזו או אחרת על תחושת ההיגוי או ספיגת הזעזועים.

תודה.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

באגירה,

לפי היינס המידה של הY10 טורבו היא 155/70x13, אותה מידה שכתבתי שהיא המקסימלית שניתן להתקין בY10 FIRE.

השאלה שלי היא אם יש רכב שנועל את המידה הזו, ואיזה צמיגים הכי מומלצים במידה הזו?

Autobianchi Y10

Fiat Punto GT

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רענן,

מוטי הסביר את זה הרבה יותר טוב ממני. קרא את החלק על הצמיגים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ציטוט מהמאמר של רוני:

"1. צידי הצמיג מתעוותים פחות כשהוא מותקן על חישוק רחב יותר ולכן חלק יציב גדול יותר מהצמיג נוגע באספלט."

מה שבעצם קורה הוא ששטח הצמיג הבא במגע עם הכביש נשאר זהה, אך מקבל יציבות גבוהה יותר בפני עיוותים ולכן האחיזה משתפרת.

או במילים אחרות, שטח הגומי היציב (זו המילה חשובה) הבא במגע עם הכביש גדל.

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אונו טורבו? 155 מ"מ?

זה צמיג של ווספה לא אוטו :-)

בלי להכיר את האונו\Y10 (הייתה לי כזאת שהשאירה אותי עם פלטינה בירך ולסת מרוסקת - להבדיל כמובן)

ראיתי יותר מאונו אחת עם צמיגים רחבים יותר מזה,תבדוק מול המשתמש "עמית" שעובד במכון רישוי והוא יגיד לך מה הגדלים המותרים בהחלפה

בנימה אישית

הייתה לי אפלאוז עם רוחב צמיג דומה (155) והחלפתי ל175 השינוי היה מאוד מאוד משמעותי

בקשר לרכב ישן - בפ"ת (מכון הדרום) ניסיתי לברר מה מידות הצמיגים של גולף 1985 (מארק 2) והיה להם נתונים רק משנת 92 ומעלה (ספר מידות)

פניתי לעמית שנתן לי כמה דגמים לפי אוטודאטה (מחשב) שלפיהם אפשר לעלות גם ל15" (הרכבתי 185/60/14 במקום 13" סטנדרטי 175/70/13) וסיפרתי לו שלא מצאו נתונים לגבי והפנו אותי בכלל לצמפיון לקבל אישור מהמחלקה הטכנית (יבואן)

עמית ביקש שאני אבוא אילו במבדק ראשל"צ אם אני זוכר נכון

ובמקום קיבל אותי מיד וטיפל בי נהדר! תוך 5 דקות הייתי עם אישור המידה וברשיון הבא זה כבר בפנים

ועוד פעם תודה לעמית התותח :mm_wink:

בהצלחה

אלעד

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלעד,

מה הקשר בין אונו טרבו ל Y10 טורבו?

איך ולמה עירבבת בניהן?

Y10 באה עם מנוע הפייר (1049)בגדישה נמוכה ומניב 85 כ"ס (מול 55 באטמוספרי).

האונו טורבו זה כבר משהוא אחר לגמרי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5967 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...