Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה...

אני אתחיל מהאוטו שיש לי- פולו 1.4 ידנית שנת 96

אחרי יישור קו ותיקונים בסיסיים לאוטו (החלפת ברקסים, צמיגים, גיר וקלאצ' חדשים שקניתי עם האוטו, ניקוי מערכת דלק, ניקוי מערכת שמן, ניקוי מצערת ועוד...) התחלתי להרגיש שוב קצת כוח מהמנוע

אבל אחרי הכל האוטו יחסית כבד(1.4 טון) והיצרן מצהיר על 60 כ"ס אז הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לעזור לו בקצת כוח?

אני מאוד מאוד מאוד לא מעוניין באגזוז שירעיש, להוריד ממיר שיזהם את הסביבה ויעשה לי כאב ראש בשביל עוד 5 6 כ"ס פילטר אוויר שלא יתן לי כ"כ הרבה ורק יעשה לי בעיות בטסט וכל מיני תוספות מיותרות. אם יש לכם עצות מה אפשר להוסיף\לעשות\לנקות\להחליף אני אשמח לשמוע.

התקציב שלי עומד על כמה אלפים בודדים (עד 5 נניח).

פורסם

בא נתחיל מזה שהרכב שלך לא שוקל 1.4 טון אלא יותר בכיוון של טון אחד והוא יחסית קל.

ב 5000 - שיפורים מחוף לרשימת לא שלך זה אם תמצא קאמשפטים+סעפת יניקה/מצערת/הזרקה משופרת שצריך להזמין מחו'ל וגם כל זה אולי יתן לך 10-15 כוחות סוסו

או פשוט קיט ניטרו שיתן לך 30-40 כח סוס בקלות, אבל זה רק בלחיצה וצריך למלא אותו כל פעם.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

לפי דעתי השיפור המשמעותי זה החלפת מנוע באחד 16 שסתומים ו-100 סוסים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

די כבר עם ההצעות הלא רלוונטיות! :evil:

נשמע לך הגיוני לרכיב מנוע 16V ב5K?

כמה נראה לך עולה רק המנוע?

גיר? (רמז- יקר להחריד)

צמה?

ציריות?

מחשב?

לטעמי השיפור הכי משמעותי זה השתלת מנוע של VR6 ולגדוש אותו :?

פורסם
די כבר עם ההצעות הלא רלוונטיות! :evil:

מנוע משומש 1.4 16V בערך יעלה בסביבות במחיר הנ"ל. אני מכיר מישהו שהביא מנוע לקליאו ספורט מחו"ל ב6000ש"ח.

גיר, אולי קלאץ' מחוזק יספיק ואם יחסי העברה של דגם 60כ"ס קצרים יותר, אחרי השתלת מנוע 16V האוטו יהיה זריז מאוד.

מחשב וצמה, זה כבר סיפור קצת אחר מבחינת מחיר.

הכי כדאי למכור את האוטו ולקנות דגם 16V, זה יעלה פחות משיפור משמעותי של מנוע 60 סוסים.

מה הטעם לשפר, כשיש כבר על המדף את הדגם ה"משופר" יחסית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אם השיפור הוא הוספת 20 - 30 - 40 כ"ס למנוע - אני מסכים איתך.

עדיף לקנות את הדגם החזק יותר (ואז לשפר אותו).

אם השיפור הוא לקחת רכב של 100 - 150 כ"ס ולבנות ממנו מכונה יורקת אש של 250 כ"ס,

ואז "להפתיע" STI או EVO באיילון, ובעוד שהם מזלזלים ומנסים ללחוץ בלי הורדת הילוך - להיעלם להם באופק הרחוק,

אז אני רואה המון סיבות למה ללכת דווקא על ה"אנדרדוג" שנראה רגיל ופשוט ולא על רכב שיודעים שהוא נוסע מהר מלכתחילה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

ממש "מעשה קונדס"...

או כמו שאני מעדיף לכנות את זה:"מבחוץ חמקן, מבפנים- חבל על הזמן"

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לכל מי שדיבר על מנוע-

לא נראה לי כ"כ חכם להחליף מנוע, יותר מדי הוצאות מסביב וכאבי ראש של אישורים.

לגבי החלפת אוטו-

לא נראה לי שאני אחליף את האוטו בקרוב, הוא במצב די טוב ואני מעדיף להישאר עם החרא שיש לי ולא להיכנס לצרה חדשה ואז שוב להתחיל לטפל באוטו חדש. לא משתלם כלכלית בכלל.

אולי אני אוכל לתת למבינים שפה כיוון שיעזור לכם לעזור לי, קראתי קצת בפורום פה על כל מיני צ'יפים ועידכונים למחשב ניהול מנוע והבנתי שיש אפשרות "לתכנת" את המנוע שיעבוד חזק ויעיל יותר, מה מי מו למה כמה איפה איך?. דוגמא נוספת היא שעד לפני שבוע לא ידעתי שניקוי מצערת יעזור כ"כ למנוע, אם יש עוד איזה מערכת באוטו שמומלץ לנקות או לחדש אני אשמח לדעת...

פורסם

הבעייה שצ'יפ במנוע אטמוספרי כמעט ולא מועיל. כדי לשפר הספק של מנוע אטמוספרי צריך לפתוח אותו ולעשות לפחות את הדברים הבאים:

1. קאמשפטים חמים

2. קרנק קל ומחוזק

3. בוכנות קלות ויחס דחיסה גדול יותר

4. גלגל תנופה קל

5. קפיצים מחוזקים לשסתומים

6. מיסבים שיכולים לעמוד בסל"ד גבוה יותר

7. חיזוק ראש מנוע

שינויים אלה ידרשו לפחות קלאץ' מחוזק כמובן ועדכון תוכנת ניהול מנוע. שכחתי משהו? כן - הרבה כסף.

אחרי כל השיפורים, אם תשתמש בחלקים הנכונים, אפשר להביא מנוע 1.4 8V מ-60 סוסים ל-120 או אפילו יותר.

אבל יהיה מדובר במנוע שמגיע ל-8500~9500 סל"ד ולמרות כל החיזוקים עדיין אורך חיים שלו יתקצר משמעותית.

אופצייה נוספת לגדוש. גדישה רצינית זה חיזוק ראש, קאמשפטים, בוכנות וקרנק, יחס דחיסה קטן יותר, טורבו ואינטרקולר.

במקום טורבו אפשר גם סופרצ'ארג'ר.

אבל כל זה לא ל5K ש"ח.

פורסם
מנוע משומש 1.4 16V בערך יעלה בסביבות במחיר הנ"ל. אני מכיר מישהו שהביא מנוע לקליאו ספורט מחו"ל ב6000ש"ח.

גיר, אולי קלאץ' מחוזק יספיק ואם יחסי העברה של דגם 60כ"ס קצרים יותר, אחרי השתלת מנוע 16V האוטו יהיה זריז מאוד.

מחשב וצמה, זה כבר סיפור קצת אחר מבחינת מחיר.

הכי כדאי למכור את האוטו ולקנות דגם 16V, זה יעלה פחות משיפור משמעותי של מנוע 60 סוסים.

נגיד שמנוע יעלה ל 3K (וריחמתי במחיר), גם גיר הוא יצטרך להחליף וגם הוא עולה בערך באותו מחיר, בשביל מה קלאץ' משופר ל100 כ"ס, או אפילו ל 120 כ"ס? (ועוד לא דיברנו על מחבש, צמה,עבודה וכו')

בקיצר גם אתה רשמת (מודגש) שזה יעלה לו הרבה יותר מ5, (רמז גם יותר מ-8) )אז די כבר להציע הצעות לא רלוונטיות.

פורסם

לא התכוונתי בהכרח להוסיף כ"כ הרבה סוסים אבל לא חשוב, הבנתי שעניין השיפורים עולה מעבר לתקציב שלי כרגע.

החלפת אוטו כרגע נכנסה לפרק ולא בגלל הכח, לאוטו הבא אני אכין תקציב גדול יותר לשיפורים ותוספות ואחזור אליכם!

תודה רבה לכל מי שעזר שמחתי ללמוד ממכם.

פורסם
אני מכיר מישהו שהביא מנוע לקליאו ספורט מחו"ל ב6000ש"ח.

לא הגיוני, אלא אם הוא היה מקומבן מאוד וגם אז המחיר יותר גבוה. מנוע של קליאו ספורט עולה סביב 10K לפחות + הרכבה וליטושים יוצא לפחות 12-13K. ואני מדבר על החלפת מנוע לרכב עם מנוע גמור ולא קליאו רגילה שעברה השתלה (שזה בכלל סיפור מהתחת בארץ).

Veni Vidi Vici

• תוכן חדש...