Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

במילים אלו התבטא מר אלי ברסאנו מ"אוטוסרב" אתמול בערוץ 10 ב"מופע המוטורי" במהלך דיון בנושא של "צמד המומחים".

לפני כחודש החלפתי צ'יפ לוולוו 850 טורבו מבלי לבצע שום שיפור נוסף. (חוץ מוידוי תקינות של כל המערכות).

השיפור אכן העיר לא מעט "סוסים רדומים" באורווה, ומתבטא בתוספת כח אגרסיבית,

עם זאת, המטרה שלי היתה רק להחזיר את האוטו לרמת הביצועים המקורית שלו שהיא בהחלט יותר ממספקת (כ-230 כ"ס),

לא כדי לעשות "רייסים" עם ילדי השכונה, כך שאני לא זוכר שהגעתי לאיזה מצבים של אובדן אחיזה או משהו כזה...

השאלה היא האם "סכנת הנפשות" עליה האדון הנכבד דיבר אכן תקפה גם לגבי, ויש עוד שיפורים שכדאי לי לעשות

במערכות אחרות?

כיצד ניתן לדעת איזה שיפורים "משלימים" כדאי לעשות ומתי?

אני חייב לציין שהתייעצתי לפני החלפת הצ'יפ גם כאן בפורום, וגם בחנות בה שיפרתי (שנחשבת ל"רצינית" וידועה),

ואף אחד לא המליץ לי על שיפור נוסף, חוץ ממישהו אחד בפורום שהציע לי להחליף ברקסים (נראה לי בהחלט מיותר)...

קישור לדיון מ"המופע המוטורי" - http://football.nana10.co.il/Article/?ArticleID=557239&sid=160

בהתחלה הם מדברים על רכבי ספורט מומלצים בתקציבים שונים (פרסומת סמוייה ל"אוטו-דיל"?... lol), בהמשך

הם עוברים לנושא השיפורים...

פורסם

גם אני הייתי בשוק מהשטויות שהם מדברים, פשוט היתגלגלתי מצחוק!

כמו כן הייתה שם המלצה לקנות מיאטה 95 ב 50K ואז הראו תמונה של מיאטה דור שני.

אין מה לקחת אותם ברצינות, הבעייה היא שהם מוציאים שם רע "למשופרים" ובגם תורמים לזה ששיפורים לא חוקיים בארץ.

ממש לא ציפיתי לראות כזאת בושה בתוכנית הנ"ל!

אהה כן ולא נראה לי שזה הפורום הנכון...

פורסם
גם אני הייתי בשוק מהשטויות שהם מדברים, פשוט היתגלגלתי מצחוק!

שמע, זה לא שהדברים שהם אמרו לגמריי מופרכים.

אני מניח שאם למשל היו לוקחים מנוע טורבו של STI, ו"דוחפים" אותו לאימפרזה סטנדרטית (אם זה בכלל אפשרי.. lol),

בלי לשפר שום דבר נוסף, התוצאה היתה משהו מפחיד שאף אחד מאיתנו לא היה רוצה בכלל לנסות לנהוג בו אפילו במגרש חנייה.

אפילו שיפור מנוע "הגיוני" יותר של רכבים שתוכננו כמשפחתיים רגועים, עלול לפעמים להיות מסוכן אם הוא לא נתמך

ע"י שיפור מערכת המתלים, הצמיגים, בלמים וכולי.

השאלה היא מה לגבי ה"תחום האפור"- רכבים שמראש תוכננו להתמודד עם הספקים מאד חזקים (כמו ה-850),

ופתאום באים ומוסיפים להם עוד 50 כ"ס...

פורסם

אנחנו מדברים על התחום האפור, רובם המכריע של הרכבים "המשופרים" הם רכבים ספורטיבים במקור שהעלו להם את ההספק ב 100-20 כ"ס.

הם לא ידברו בתוכנית על 3 סופרלאנסר או כמה הונדות טורבו, הם מדברים בעיקר על אימפרזות וvag שגם ככה מתמודדות עם הספקים יפים.

פורסם

עידו,

תראה, אפילו לפי חוקים/תקנות מותר לבצע שיפור שמעלה הספק בעד 10%.

אתה חושב שצ'יפ ששמת נתן לך הרבה יותר מזה?

אם הוא נתן לך 20-30 כ"ס נוספים - אז עבור רכב שמהמפעל תוכנן להתמודד עם 230 כ"ס זה באמת לא נראה מי יודע מה קריטי להתחיל ולחזק את שאר המכלולים.

לגבי ברסאנו - באמת מדהים איך נותנים במה לשטויות שלו.

חוץ מכמה ילדים דבילים אם תסתכלו על מכוניות ששופרו אתם תראו שרובן התחילו משיפורי מתלים דווקא.

אז הוא חיי בסרט של צ'יפים וחארטות ונראה לו שאגזוז פתוח הורס את הרכב אבל עובדה שפיט-סטופ מוכרים הרבה בולמים/קפיצים/מותות.

באופן אישי זה תהנוג לראות שאם כבר עושים את זה אז עושים את זה בחוכמה.

וזה לא מפתיע - כי מי שנוגע ברכב או שהוא יודע מה הוא עושה או שהוא ממש לא יודע ורכב שלו לא שורד - ואז הוא במיילי לא רלוונטי.

בצד צריך לשים מכוניות שמכינים אותם לדראג - אבל הן במיילי חיות מיוחדות ואף אחד לא מצפה מהן הרבה ביום יום. בטח שאין לדבר עליהן במושגים של פוזה או סחירות.......

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...