Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

tgt

ב C4 ובקסרה זה אכן בגלל הנהג: סבסטיאן לואב, ובגלל האמינות והמקצועיות של הקבוצה.

206 מעולם לא כיכבה במירוצים..

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תגובות 53
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני מכיר 205 GTI בצרפת (לא שיפור כזה נדיר) עם מנוע וגיר של GTI6, נשמע דומה לפנטזיה שלך :wink:

כן אבל תסכים איתי ש-205 GTI היא לא בדיוק רכב ליום יום .

אין הגה כוח (ניראה אותך מסתדר עם זה בלב ת"א או בחניות בעיקר עם הגאנטים הגדולים והצמיגים האוחזים) , מזגן עובד לפי מצבי רוח :lol: ודשבורד שנושר עם הזמן .

לעומת זאת 306 GTI6 זה בהחלט רכב נוח ודיי מפנק שאפשר בקלות להסתדר איתו בכל מקום הוא הרבה יותר מודרני .

מלבד לנוסחאת הקסמים של פג'ו הם יכולים להגדיל את המכירות שלהם בעשרות מונים אם הם יצרו מכוניות כמו שידברתי עליה ובנוסף יתנו לכל קונה מתנה קורס נהיגה מתקדמת להכיר את הרכב (כמובן אחרי שהוא סיים את ההרצה לפחות 1000-1500 ק"מ) זה יכול להיות להיט היסטרי וככה גם הקונים הפוטנציאלים ידעו קצת יותר לנהוג.

בבריטניה זה מאוד הצליח לסיטרואן עם ה-VTS שבאה עם ביטוח מתנה לשנה .

פורסם
כן אבל תסכים איתי ש-205 GTI היא לא בדיוק רכב ליום יום . מסכים!

אין הגה כוח הגה כח היה אופציה מאוד פופולרית ב GTI, רק בארץ היא הגיעה עם הגה מכני.

מזגן עובד לפי מצבי רוח :lol:לא היו לי מעולם בעיות עם המזגן.

ודשבורד שנושר עם הזמן מצד שני היו לי מלא בעיות עם הכפתורים של המזגן :lol:

לעומת זאת 306 GTI6 זה בהחלט רכב נוח ודיי מפנק .

מסכים איתך לחלוטין אבל עדיין, איך שה 205 ההיא נסעה, פשוט חלום!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ל4RUNNER פיזו לקחו פעמיים אליפות ראלי עם ה206 .עם נהג אחר.:idea: לGODFLASH מזל לא מזל לא זכור לי ניצחון של הונדה באיזה מרוץ חשוב ב15 שנים האחרונות.:lol:.אם ההיתי יכול לשים את המנוע של הונדה בתוך שילדה של פיזו היה אפשר להנות:twisted:.

פורסם

ליאור,זה הכל טוב ויפה שאתה "מורעל" על הסיאט ליאון שלך,ויכול להיות,אפילו סביר מאוד להניח שעם ה-30 קג"מ שלך אתה תשאיר אבק לכל 106 ראלי\GTI במסלול.

אבל אני אקח אותך לכיוון אחר:

קח 306GTI עם מנוע בריא,גדוש אותה בהנאה בלי לגעת בשילדה,והרי לך רכב שייתן לך יופי של פייט בפאן הכוח כי למרות שההספק שלך אולי יהיה גבוה יותר ה-306 תישאר קלה משמעותית ממך,ומבחינת התנהגות והנאה ה-306 תשאיר לך שובל יפה של אבק.

זו כבר משוואה אחרת.

ונכון,אתה תגיד שלך יש מערכת הנעה ל-4 הגלגלים שמורידה את הכוח יותר טוב,ואני אגיד לך שאתה צודק,אבל ה-306 עדיין תפצה על זה במשקל נמוך יותר (גם הודות לך שהיא לא כפולת הנעה),ואתה תגיד שמערכת ההנעה הכפולה מדביקה אותך לכביש ואני אומר לך "אוקיי,אבל זו עדיין 306....".

בקיצור,לא חוכמה להשוות אנדרדוג בפרמטר מסויים (106 בפרמטר של כוח) לרכב אחר שגודש ומשופר.

בוא תשווה בין הליאון שלך ל-106 משופרת מבחינת התנהגות (בולמים איכותיים,סטארטים כאלה ואחרים וכדומה) במסלול ג'ימיקאנה צפוף ומאוד טכני.

יש לך ספק מי מהן תיקח ? (בהנחה ומדובר באותה רמת נהיגה).

לענייננו,בוא לא נכניס 106/306 לאותה משוואה עם רכב שגודש כי בפרמטר של ביצועים זו לא תיהיה משוואה הוגנת.

לפותח השרשור,

כל רכב אפשר לשפר מבחינת התנהגות,אבל יש רכב שיכול להוות בסיס טוב לשיפורים ויש רכב שלא יהווה בסיס טוב,או יותר נכון לא יהיה כלכלי לשפר אותו,כי על מנת להגיע לתוצאות מספקות תצטרך לשפוך עליו המון כסף.

כמו שמישהו אמר,ישנם הרבה רכבים שה"שילדה" שלהם בגירסה הספורטיבית זהה לזו שבגירסה הרגילה (כך למשל בגרסאות של ה-106,306,וולקן,איבו,STI וכדומה).

סביר להניח שרכב שמתנהג כמו ספינה יתקשה להגיע לרמת התנהגות של רכב ספורטיבי חד,אלא אם כן ישקיעו בו המון המון כסף, ברמה שכבר כאמור יהיה ממש לא כלכלי להתעסק איתו.

מעבר לזה יש בעייה שיש רכבים עם סרחים עודפים מיותרים שפוגעים משמעותית בהתנהגות,ולא יהיה הכי חכם לשפר אותם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
ונכון,אתה תגיד שלך יש מערכת הנעה ל-4 הגלגלים שמורידה את הכוח יותר טוב,ואני אגיד לך שאתה צודק,אבל ה-306 עדיין תפצה על זה במשקל נמוך יותר (גם הודות לך שהיא לא כפולת הנעה),ואתה תגיד שמערכת ההנעה הכפולה מדביקה אותך לכביש ואני אומר לך "אוקיי,אבל זו עדיין 306....".

סביר להניח שרכב שמתנהג כמו ספינה יתקשה להגיע לרמת התנהגות של רכב ספורטיבי חד,אלא אם כן ישקיעו בו המון המון כסף, ברמה שכבר כאמור יהיה ממש לא כלכלי להתעסק איתו.

עידן-

ה 306 GTI לא כל כך קלה עם 1215 ק"ג, ההבדל במשקל בין המכוניות הוא כנראה בסה"כ כ 10%.

אי אפשר לפצות על זה שהאוטו לא 4X4 ע"י משקל נמוך-

משקל נמוך = פוטנציאל לתאוצה טובה יותר = בעיה עוד יותר קשה להוריד את הכוח לכביש בעזרת 2 גלגלים בלבד.

"אוקיי זו עדיין 306" - זה לא בדיוק טיעון מנצח, כזכור לי ה 306 היא עדיין בת תמותה שחוקי הפיזיקה חלים עליה.

לגבי טורבו ל 306, חוץ מזה שזה מפיל את הטיעון שלך להשקעה כלכלית סבירה, ההספק המרבי שיהיה אפשר להוציא כנראה לא יתקרב להספק המרבי האמיתי של ה 1.8T , וזאת עקב מגבלות אמינות במנוע של ה 306.

לגבי ג'ימיקאנות, בוודאי שבמסלול הדוק יש יתרון לרכב קצר (פניות פרסה מהירות) ואם המסלול צר אז לרכב יותר צר קל יותר לקחת קוים נכונים (מנצל יותר את רוחב הכביש, כאשר לרכב הרחב יותר אין אפשרות תזוזה בתוך הנתיב).

לגבי התנהגות כמו ספינה, חשבתי על זה עכשיו, שבעצם אין בעיה לקלקל רכב עם שילדה מוצלחת. כי לא משנה כמה השלדה מוצלחת, עם קפיצים ובולמים גמורים או פשוט לא מתאימים כל הרכב יהפוך לספינה.

פורסם

עוד משהו שחשבתי עליו עכשיו, דווקא בג'ימיקאנות, בעיקר אם מדובר על נסיעה בהילוך ראשון, יש יתרון גדול ל 4x4. רכב הנעה קדמית ממש לא יכול לנצל את מלוא הכוח של הילוך ראשון שלו תוך כדי נסיעה בסיבוב, בוודאי אם הוא רכב חזק.

דוגמא הפוכה, אם מדובר על מסלול מרוצים שבו הפניות נלקחות ב 180 קמ"ש, בהילוך רביעי נניח, ולכן הכוח שיורד לכביש הוא די חלש, (ואין בעיה להוריד אותו לכביש תוך כדי סיבוב גם עם הנעה קדמית), ואז כאשר לא צריך לטפל בהרבה כוח אז היתרון של ה 4X4 מתגמד.

פורסם
עידן-

ה 306 GTI לא כל כך קלה עם 1215 ק"ג, ההבדל במשקל בין המכוניות הוא כנראה בסה"כ כ 10%.- אתה מודע לזה ש-10% הבדל במשקל זה ממש לא עניין פעוט ?

אי אפשר לפצות על זה שהאוטו לא 4X4 ע"י משקל נמוך-אבל אפשר לפצות ע"י אחיזה גבוהה מאוד בבסיס

משקל נמוך = פוטנציאל לתאוצה טובה יותר = בעיה עוד יותר קשה להוריד את הכוח לכביש בעזרת 2 גלגלים בלבד- מצד שני ה-306 זה אחד מרכבי ההנעה קדמית שיודעים להוריד כוח בצורה מצויינת.

"אוקיי זו עדיין 306" - זה לא בדיוק טיעון מנצח, כזכור לי ה 306 היא עדיין בת תמותה שחוקי הפיזיקה חלים עליה- חלים גם חלים,אבל האם חוקי הפיזיקה חלים על לאנסר 1.6 בדיוק כמו על איבו 9 ?

לגבי טורבו ל 306, חוץ מזה שזה מפיל את הטיעון שלך להשקעה כלכלית סבירה (למה מפיל את הטיעון שלי,ליאור השקיע המון על השילדה ועוד קישקושים,ב-306 מנתבים את זה לכוח), ההספק המרבי שיהיה אפשר להוציא כנראה לא יתקרב להספק המרבי האמיתי של ה 1.8T , וזאת עקב מגבלות אמינות במנוע של ה 306-לא בהכרח נכון,אני מכיר לפחות 106 אחת שגודשת,גודשת באמינות ומאוד חזקה ויכולה לעמוד יפה מאוד עם אימפרזה.

לגבי ג'ימיקאנות, בוודאי שבמסלול הדוק יש יתרון לרכב קצר (פניות פרסה מהירות) ואם המסלול צר אז לרכב יותר צר קל יותר לקחת קוים נכונים (מנצל יותר את רוחב הכביש, כאשר לרכב הרחב יותר אין אפשרות תזוזה בתוך הנתיב).

לגבי התנהגות כמו ספינה, חשבתי על זה עכשיו, שבעצם אין בעיה לקלקל רכב עם שילדה מוצלחת. כי לא משנה כמה השלדה מוצלחת, עם קפיצים ובולמים גמורים או פשוט לא מתאימים כל הרכב יהפוך לספינה.

עוד משהו שחשבתי עליו עכשיו, דווקא בג'ימיקאנות, בעיקר אם מדובר על נסיעה בהילוך ראשון, יש יתרון גדול ל 4x4. רכב הנעה קדמית ממש לא יכול לנצל את מלוא הכוח של הילוך ראשון שלו תוך כדי נסיעה בסיבוב, בוודאי אם הוא רכב חזק- ומה עם דברים כמו רדיוס סיבוב,זריזות תגובה וכדומה ? משחקים תפקיד חשוב,ומכאן באה "גדולת" הצרפתיות,בין היתר.באחד מאירועי סוף שנה של מועדון PSI היתה ג'ימיקאנה מאוד טכנית והיא היתה פתוחה לקהל הרחב,היפניות הגודשות הציגו לרוב זמנים נחותים מאלה של הפג'טות הישנות והטובות.

דוגמא הפוכה, אם מדובר על מסלול מרוצים שבו הפניות נלקחות ב 180 קמ"ש, בהילוך רביעי נניח, ולכן הכוח שיורד לכביש הוא די חלש, (ואין בעיה להוריד אותו לכביש תוך כדי סיבוב גם עם הנעה קדמית), ואז כאשר לא צריך לטפל בהרבה כוח אז היתרון של ה 4X4 מתגמד-דוגמא לא כל כך טובה מהסיבה שעדיין אתה לא יכול להשוות כוח וכוח מתפרץ בפרט של רכב אטמוספרי לרכב שגודש,דווקא בגלל שבפניות מהירות צריך כוח לצאת מהפנייה וליישר את הרכב יהיה יותר קל לרכב שגודש ויודע להוריד את הכוח לכביש (4X4) מאשר לרכב שאומנם אוחז טוב אבל חסר כוח במהירויות כאלה .

שוב פעם,

זו לא הנקודה בכלל של פותח השרשור וסתם נסחפנו.

הנקודה שאני רציתי להבהיר היא שכשמשווים רכבים צריך לעשות את זה בצורה הוגנת,רכב אטמוספרי להשוות לאטמוספרי מאותה קבוצה פחות או יותר,וכן הלאה.

לא משווים רכב אטמוספרי עם 105 כ"ס לרכב שגודש מנוע 1.8 ליטר.

פורסם

אוקיי אני מסכים שבגימיקאנה מאוד טכנית, שבה אין אפילו צורך להוריד את הכוח החזק של הילוך ראשון מהסיבה שסיבוב רודף סיבוב כל הזמן, החסרון של ההנעה הקדמית הוא פחות מפריע. כמו כן בג'ימיקאנה כזאת הזריזות של התגובה למצערת של רכב אטמוספרי, וקלות השליטה בכוח היא יתרון ברור. לגבי גודל פיזי של הרכב- יתרון ענק לרכב הקטן יותר - כתבתי קודם.

אבל ב180 בהילוך רביעי אני עדיין חושב שכבר אין הרבה כוח להוריד לכביש ולכן ההבדלים בין כל סוגי ההנעות מתגמדים.

פורסם

אתה צודק בגדול בכך שלחלק מהרכבים אין עוד הרבה מה להוריד לכביש במהירות של 180 קמ"ש, אבל צריך לזכור שגם כשאין הרבה מה להוריד,בסל"ד גבוה רכב שגודש יינשום הרבה יותר טוב וכתוצאה מכך אמור להרגיש יותר טוב במהירות כזאת לעומד רכב אטמוספרי שבמהירויות כאלה מתחיל להרגיש את המחסור בחמצן,ואני אפילו לא מתייחס לכך שרכבים כמו 106 על שלל גירסאותיהן כבר מתחילים להחנק במהירות כזאת.

אבל מה עם רכבים כמו היפניות הגודשות ?

להן ועוד איך יש מה לתת ב-180 קמ"ש והן חיות "לא רע" במהירויות כאלה,כך שאצלהן זה מאוד משמעותי העניין של הורדת הכוח לכביש במהירות כזאת ושימוש בהורדת הכוח כדי לשמור על הקו.

פורסם

אני מבקש להאיר פן אחר:

רובנו המוחלט לא נוהג בתחרויות ולפיכך הנתונים היבשים פחות חשובים מהתחושות.

לטעמי לפחות, המטרה בשיפור הרכב הוא שיפור "חווית הנהיגה".

אני יודע שאני נכנס לשדה מוקשים, אבל - קחו כדוגמא פרטית את הנוהג הפופולארי של הנמכת ה - 106:

רכב מונמך ייתן תחושה חדה יותר.

ברוב המקרים רכב מונמך יהיה איטי יותר בעולם האמיתי של כבישי מע"צ המשובשים.

ועדיין - מדובר באחד השיפורים הפופולאריים...

106GTI - Deus ex machina

פורסם

ידידי,

אני בטוח ש"הרוב" בוחרים להנמיך אותה כמעט אך ורק בגלל שזה נראה נפלא.

אם זה היה נראה לא טוב אף אחד לא היה מנמיך.

ועוד הקטע הוא שיש כאלו שמנמיכים ובטוחים שעכשיו ה-106 שלהם מתנהגת טוב יותר,

דבר שהוא לחלוטין לא נכון.

כי שציינת במיוחד בכבישי ארצנו המשוב(ש)חים, אין לי ספק ש-106 חמה כזאת כשהיא מונמכת היא נוטה יותר לאיבודי אחיזה ולתגובות פחות צפויות,

איבודי האחיזה כמובן בגלל שלמתלה הקצר (מידי במקרה הזה) אין יכולת לעקוב ולשכך כראוי,

וצפויה פחות בגלל שהעברות המשקל כמעט בלתי אפשריות כשהיא מונמכת,

דבר שהוא מאוד חשוב כדי לנהוג חזק ברכב הזה.

לגבי החדות שדיברת עליה, כן, הרכב נהיה יותר חד ללא ספק וזה גם מהנה.

אישית אני חושב שמספיקה לי החדות שלה עם -B6 וסטראט תחתון :-D

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

לירן,

מסכים לחלוטין.

ולהוסיף חטא על פשע - מתקינים קפיץ קשיח יותר קדימה (בכדי למנוע מהמתלה להגיע לסוף מהלכו) ומאחורה "מורידים שן".

מתכון מנצח לתוספת תת היגוי :-)

106GTI - Deus ex machina

פורסם

לירן,מצטרף להמלצה שלך לגבי הסטאפ,אני נסעתי על ה-XSI בסטאפ זהה (אנטירולים של ראלי דור שני קדימה ואחורה) ובנוסף בילשטיינים B6 וסטראט קדמי תחתון,והרכב התנהג מדהים !

פורסם
לירן,

מסכים לחלוטין.

ולהוסיף חטא על פשע - מתקינים קפיץ קשיח יותר קדימה (בכדי למנוע מהמתלה להגיע לסוף מהלכו) ומאחורה "מורידים שן".

מתכון מנצח לתוספת תת היגוי :-)

אכן כך ידידי,

גם הורדת השן הזו זה חצי עבודה,

כמובן כי בארץ לא ראיתי מישהו שעושה זאת יחד עם שיוך למוטות פיתול אחרים ועבים יותר.

אגב גם לך יש -B6 נכון ?

עידן, הסט-אפ הזה באמת מצויין ל-106,

ממליץ לכל מי שיש לו 106/סקסו ספורטיבית לנסות את הסט-אפ הזה ולא להתפתות להנמיך.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

• תוכן חדש...