Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קניתי איביזה קופרה 2007 אני מעוניין בהצעות לשיפורים +מקומות שניתן לעשות את השיפורים ולא ממש מעניין אותי האחריות של החברה שתוסר עקב השיפורים

תודה

פורסם

קודם כל תתחדש על האוטו,שמור עליו ויותר חשוב על עצמך.

רוצה לשפר?

תתחיל להוריד את הכוח לרצפה ותעשה טובה תשפר לה את ההתנהגות כי רכב כמו האיביזה להתמודד עם 180+ סוסים זה יותר מידי.

קנה סט בולמים איכותי,שווה את ההשקעה! מכיר אישית מישהו ששם בקופרה בילשטיין(מונמך ב30) האוטו נהיה מדהים על הכביש!

מכני? שים ציפ',כבר הגעת ל230,עוד? צנרת,פילטר פתוח.

דעתי האישית? גם ככה ה180 מספיקים אבל אם לך אישית לא,ה230 יעשו את העבודה!

בן.

Got To love It

פורסם

לא 230, 210 בגרסא הכי אגרסיבית שיש כיום.

בנוסף אתה יכול למצוא אינלט פה בפורום שיוסיף לך עוד כמה סוסונים, צנרת ופילטר גם הם יקפיצו לך את מניין הסוסים,

אם אחרי כל זה תחליט שלא מספיק לך הכוח

שאמור לעמוד אחרי כל החמוצים על כ 230 כ"ס בערך תצטרך לשקול החלפת טורבו וכל הכרוך בזה.

ד"א תוספת הכוח ללא שינוי במתלים תביא את האוטו לתת היגוי רציני ככה שכדאי לך באמת לשקול קודם כל שינוי בצורת בולמים/קפיצים או קוילאוברים.

אם אתה רוצה לדעת עוד תריץ חיפוש בפורום.

יקיר.

MX-5 NC

פורסם

מה עם קודם להכיר קצת את הרכב? יש לך 180 כ"ס שזה לא מעט, ורכב שלם להכיר איתם. למה ישר לקפוץ למסקנה שזה לא מספיק? קח את הזמן שלך, תהנה ממה שיש (ויש ממה להנות) ואז תוסיף.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

ד"א תוספת הכוח ללא שינוי במתלים תביא את האוטו לתת היגוי רציני ככה שכדאי לך באמת לשקול קודם כל שינוי בצורת בולמים/קפיצים או קוילאוברים.

אם אתה רוצה לדעת עוד תריץ חיפוש בפורום.

יקיר.

ד"א תוספת הכוח? את ה180 שיש לו כרגע האוטו לא מצליח להוריד לכביש והוא בתת היגוי,את ה100 שיש לי הוא בקושי מצליח להחזיק ויש תת היגוי,חבל לעלות הספק אם הוא נשאר בסטאפ המקורי,בולמים,קפיצים חובה! אפילו לפני העלת ההספק! שווה כל שקל ואתה תרגיש את התמורה טוב מאוד!

חוץ מזה שאני מסכים על טל לגבי שתכיר קודם את הרכב קצת,לא נראה לי שתצטרך עוד כוח,יש בקופרה דיי והותר!

בן.

Got To love It

פורסם

לפני הכל- כמה כסף אתה מעוניין להשקיע?

סע קצת על הרכב ותראה מה לך חסר בו.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אני יוצא מנקודת הנחה שהבן אדם נסע קצת על האוטו והתרשם מהיכולות של האוטו והחליט שהוא רוצה יותר כוח.

ד"א תוספת הכוח? את ה180 שיש לו כרגע האוטו לא מצליח להוריד לכביש והוא בתת היגוי,את ה100 שיש לי הוא בקושי מצליח להחזיק ויש תת היגוי,חבל לעלות הספק אם הוא נשאר בסטאפ המקורי,בולמים,קפיצים חובה! אפילו לפני העלת ההספק! שווה כל שקל ואתה תרגיש את התמורה טוב מאוד!

לא אמרתי שעם איביזה סטנדרטית אתה יכול ללכת לתקוף פניות כמו עם 106 (לדוג') אבל בכל זאת התת היגוי הוא יחסי לכוח ו- FR סטנדרטית מתנהגת יחסית סבבה הקופרה לעומתה מתנהגת פחות טוב.

יקיר.

MX-5 NC

פורסם

גם אני מאלו שתומכים בזה שתכיר קודם כל את הרכב ואח"כ תדע בדיוק מה חסר לך בו.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אסי שלום, ברכותיי על הקנייה המוצלחת.

אם הייתי במקומך, כלומר ישר מתיישב על אוטו חזק יחסית, לא הייתי נוגע בו במנוע אלא משפר את התנהגות הרכב שלו, שזה גם מה שאני כרגע עושה כחלק מהפרוייקט הבא שלי על הסיוויק שיתפרסם פה בהרחבה בקרוב.

פורסם

שמתי לב שכול הקופרות אבל כולם הגדילו את האינטר קולר לגדול יותר והפכו אותו לאינטר חזית

אולי זה משהו שאתה גם צריך לעשות.

בכל מקרה בטוח שזה מוסיף כמה סוסים.

פורסם

תתחדש ידידי.

אני ממליץ לך להכיר את הרכב לעומקו כמה שיותר טוב לפני שתיגש לשיפורים.

זה רכב חזק, קל משקל, שההתנהגות המקורית שלו היא לא מן המשובחות, אז רצוי להזהר איתו בהתחלה.

מבחינת שיפורים, יש לך כמה קטגוריות שאתה יכול לשפר:

התנהנגות, כוח, חזות.

לדעתי עדיף להתחיל להשקיע בהתנהגות של האיביזה, הנקודה הכי חלשה שלה (יחסית לשאר).

דבר ראשון, צמיגים, תקנה את הסט הכי טוב שתוכל למצוא למידה שלך.

Goodyear F1, Dunlop Sport Maxx הם רק דוגמא לצמיגי ספורט ברמה גבוהה מאד, יש עוד כמובן.

אחרי זה, סט בולמים קפיצים טובים של אחת מהחברות הטובות (בילשטיין, H&R, Weitec) עם קפיצים של אייבך, הנמכה של 30 מ"מ+- שהיא יפה בסה"כ, הרכב יחסית נמוך גם ככה.

אתה יכול גם לשים Coiloverים אבל אני באמת חושב שזה ביזבוז מהסיבה שרוב האנשים לא משנים את ה Set-up שלהם כל יומיים, שזה אחד מהדברים הכי טובים שיש לCoiloverים להציע, מה גם שזה מוצר יקר יותר.

אם תרצה לחדד עוד את האוטו (אחרי הבולמים+קפיצים כמובן), אתה יכול לשים Anti-roll bars, אני אישית נסעתי על קופרה עם סט בילשטיין B8+קפיצי אייבך ואנטי רולים (אם אני לא טועה של אייבך גם), וההתנהגות הייתה מדהימה, רכב רך ונעים אך עם זאת אגרסיבי וחד, עם זווית גילגול נמוכה מאד, פשוט חווית נהיגה.

מבחינת שיפורי כוח:

צ'פים+פילטר יתנו תוספת נחמדה.

אחרי זה אינטרקולר חזית יתן לך תוספת יפה של איזה 20 סוסונים +-, זה גם נחמד בקיץ שהאוויר בחוץ חם יותר.

אחרי זה צנרת קומפלט עד האגזוז (כולל), יתן שיפור נוסף.

מעבר לזה, הגדלת טורבו (K04-001, GT28, T3-T4), שזה כבר פרויקט בפני עצמו.

בדרך כלל כולל החלפה של עוד מכלולים כגון: מזרקים, ,תלתלים, בוכנות, קוילים, פלאגים, צ'יפ תואם או מעבר לניהול מנוע או צ'יפ קוסטיום שיוציאו מהרכב שלך את המקס', 300 כ"ס וצפונה.

הכל עניין של מה אתה רוצה מהרכב וכמה אתה מוכן להשקיע.

מבחינת חזות, זה עניין אישי (כל אחד ומה שעושה לו את זה), יש הרבה שטויות בארץ וגם בחו"ל. מג'נטים, אנ'גל אייז, גבות למיניהם, מראות כרום, ספויילרים ועד מכסי מנוע דמויי קארבון וידיות הילוכים אפטרמארקט.

מבחינת מקומות, לא היה לי הרבה נסיום בעניין, פרט ל GIDUB, גבי ואיציק בחולון, עושים עבודה מדהימה עם רכבי VAG, מתמחים בשיפורים ונותנים אחלה מחירים.

יש עוד מקומות בעסק, כמו Shaft, E&A, גיא פרילינג, Pit-Stop, Spoild, Top RPM ובטח עוד כמה ששכחתי.

הכי חשוב זה שתיקח את הזמן עם השדרוגים, תחליט מה אתה רוצה בדיוק ואיזה סכומים אתה רוצה להשקיע ועל מה.

בהצלחה, תהנה עם האוטו ושמור על עצמך 8)

פורסם
שמתי לב שכול הקופרות אבל כולם הגדילו את האינטר קולר לגדול יותר והפכו אותו לאינטר חזית

אולי זה משהו שאתה גם צריך לעשות.

בכל מקרה בטוח שזה מוסיף כמה סוסים.

הקופרה מגיע עם אינטר חזית....ולא כולם טרחו להגדיל בשקל תשעים.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אל תמהר לשפר. סע תקופה על הרכב, ותדע להרגיש מה חסר לך.

אני כיום, אחרי כשנה עם הגולף, יודע בדיוק מה אני רוצה לשפר ובאיזו צורה, מה שבחודשים הראשונים לא ידעתי למשל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אין צורך להחליף צמיגים (הקופרה מגיעה עם PIRELLI P ZERO)

אין צורך לגעת באינטרקולר (היא באה עם אינטר חזית)

אין אנג'ל אייז לאיביזה MK4 (כלומר משנת 2003 עד 2008)

• תוכן חדש...