Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בחודשים האחרונים, התעניינתי די הרבה בנושא הפילטרים הפתוחים שמחליפים את הקופסא והתיעול המקורי בפילטר קונוס\עגול\איזו צורה שתרצו ויונקים אוויר מתוך תא המנוע, בלי מבודדי חום כלשהם.

אני פשוט "נקרע" בין דעות שונות, ועד עכשיו לא מסוגל להבין אם מה שעשיתי בעצמי זה טוב או רע :roll:.

אז ככה, יש את כל וויכוח הטמפ' - כאלה שאומרים שטמפ' האוויר הנכנס למנוע תהיה תמיד באותו הטווח (בגלל שיש לו קירור) ולכן אין כלכך מה לדאוג בקשר לטמפ' הגבוהה יותר של האוויר שהפילטר יונק. אחר כך יש כאלה שאומרים שאחוז צפיפות החמצן באוויר משתנה בייחס לטמפ' (ז"א אויר קר יותר חמצן אויר חם פחות חמצן) וזה דבר שמשנה הרבה את השפעת האוויר הנינק ומוריד ביצועים במקרה של יניקה מתא המנוע, בלי מבודדי חום כלשהם.

אחר כך יש כאלה שאומרים שלמרות שהטמפ' של האוויר הנכנס גבוהה יותר הוא מזרים אוויר בכמות הרבה יותר "יפה" יחסית לקופסא המקורית שמוגבלת ולכן זה עולה על חסרון הטמפ'.

אחר כך (כן זה עוד לא נגמר) יש את אלה שמסבירים שגם מחשב ניהול המנוע משנה את כמות התערובת של האוויר ביחס לחמצן וכשיש פילטר "פתוח" המותקן בתא המנוע המחשב מעלה לפיו את כמות החמצן ומוריד את כמות הדלק בגלל העליה בטמפ' והשינוי בכמות האויר הנינק וכתוצאה יש פיצוץ יותר קטן מה שגורם לאיבוד ביצועים\הספק.

אני יודע שכל דבר כזה גם משתנה מרכב לרכב, בגלל שבכל רכב האפקט שונה, אז הנה לכם דוגמה לבסס עליה את התשובה, הרכב שלי:

שברולט (אולדסמוביל) אלרו, מנוע 3400 סמ"ק 6 ציל', אמריקני לגמרי.

ככה הפילטר שלי יושב כרגע במנוע:

http://img212.imageshack.us/img212/5760/23405030wd1.jpg

http://img218.imageshack.us/img218/2353/85387288yx0.jpg

ככה נראה המנוע עם הקופסא המקורית:

http://users.ipfw.edu/hellerj/COM%20491-03I/Alero%20Engine.jpg

http://content.answers.com/main/content/wp/en-commons/thumb/b/b0/250px-2005_Pontiac_Grand_Am_3400_engine.jpg

(אני יודע שהתמונות האחרונות ממש לא באיכות טובה, אבל זה מה שמצאתי).

נניח שהפילטר שברשותי איכותי. הוא יושב בערך איפה שהקופסא המקורית ישבה, רק קצת יותר גבוה. מתחתיו יש פתח שהיה משמש ליניקת אוויר מבחוץ לקופסא המקורית, אם זה עוזר במשהו.

אשמח אם כמה מבינים בתחום יגידו לי לדעתם, איזה אפקט (טוב\רע תיאורטי כמובן) יש לפילטר שממוקם כרגע במנוע שלי.

אשמח גם אם מישהו יוכל לפתוח שרשור דביק שיבהיר את כל הבלאגן על הפילטר, כמו שפתחו על האגזוז "הפתוח", ופורק הלחץ.

פורסם

נראה לך שאתה מסוגל להתמוד עם חשיפת האמת?

אם כן - אז ככה:

כמו שזה נראה, סעפת הפליטה רחוקה ממיקום הפילטר

אתה יכול להיות שקט, בידוד חום הוא לא קריטי.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

נתחיל מזה שבפעם הבאה שתרשום "למבינים" בכותרת , אני אמחק את השרשור .

נמשיך בזה שאני לא תופס מעצמי "מבין" ולכן כבר פיספסת דעה אחת .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

כמה בלאגן עשית ממשוואה פשוטה אחת.

סעפת הפליטה, החלק הכי חם מנוע, אתה רוצה למקם את הפילטר כמה שיותר רחוק ממנה, בתקווה גם למקום עם סרקולציית אוויר טובה.

בידוד חום לא כל כך קריטי בגלל המהירות שבה האוויר נשאב, הוא לא מספיק להתחמם.

כל השיפור של הפילטר הפתוח, הוא במיקום!

תבין אתה ממקם אותו באזור קצת יותר קר, כלומר אוויר קצת יותר קר נכנס וביותר חופשיות, זה כל השיפור, לא צריך לחשב מעלות חום ולהשוות בין בידודים.

אם תחפש באיביי תמצא לא מעט פילטרים פתוחים למנועים "בריאים" כמו שלך.

פורסם

הפילטר אצלך נימצא בתא המנוע ועוד באיזור ללא תחלופת אויר, כלומר הוא יונק אויר חם.

זה לא טוב

נקודה.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

למרות שכבר קנית, התקנת, ושכנעת את כל העולם שרק אתה צודק, אני אנסה לענות על שאלתך המורכבת ...

אם אתה רוצה להיות יסודי תבדוק הספק או תאוצות לפני \ אחרי השינוי

(אני מניח שלוקח 5 דקות להחזיר את הפילטר הישן למקומו)

במקביל, אתה יכול גם למדוד תצרוכת דלק לפני \ אחרי השינוי (רק אם אתה מודד כמה מיכלים ברצף ועוקב אחרי השינויים (משהו כמו שאני מודד כאן כדי לדעת האם ה 99 חסכוני יותר מ 95) עליה בצריכה בתוואי זהה ובמהירויות דומות תגיד לך שהרכב גם חלש יותר.

כל השאר רק ספקולציות זולות, אין לאף אחד מושג כמה טוב\רע הפילטר המקורי וכמה "חם" לפילטר הפתוח ...

ליאור

norm_6F5E513C0F3F464E88F7FA9BB706DFAC.JPG

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
הפילטר אצלך נימצא בתא המנוע ועוד באיזור ללא תחלופת אויר, כלומר הוא יונק אויר חם.

זה לא טוב

נקודה.

תקרא את ההודעה שלי טוב. זה שהפילטר יונק אויר חם כבר היה ברור ממזמן, אבל כמו שהרבה דעות אומרות, זה לא אומר הרבה. דבר שני יש קצת תחלופת אויר באיזור, כי יש כמה פתחים.

4RUNNER, אתה צודק, אני יוכל לדעת רק עם בדיקת זמני תאוצות עם הקופסא ואז עם הפילטר, אבל אני כנראה לא אעשה את זה בזמן הקרוב.

בגלל זה אני שואל תיאוטרית.

פורסם

אתה באמת אדיוט .

כרגע את מקבל אזהרה . ממני . מתנת לילה טוב .

מילא הצפת את תיבת ההודעות שלי . מילא .

מילא אין לך הבנה בסיסית בהבנת הנקרא ואתה לא מצליח לקרוא הודעות של משתמשים אחרים כמו שצריך . מילא .

מילא פתחת נושא חדש למרות שהוא נסגר . מילא . ( שלמרות שהוא לא נסגר , זה נותן הבנה למה היית עושה אם באמת הוא היה נסגר )

אבל להעביר ביקורת על ההנהלה ופשוט , תסלח לי , לשים ז' על הכל ?

תגיד לי , זה נראה לך נורמלי ?

השרשור החדש שפתחת נמחק .

רק השרשור הזה ישמש אותך לשאלות בנושא .

כמו שרשמתי , אתה מקבל אזהרה על החוצפה ועל דריסת כמה וכמה מחוקי הפורום .

גדישה נעימה לשאר הגולשים .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

חח סליחה, אני קצת לחוץ היום :oops:. אני באמת חשבתי שהנושא נעול. הסתכלתי בטעות על הנושא הלא נכון, כי יש נושא די קרוב שננעל.

הצפתי את התיבת ההודעות שלך? אם כן אני מצטער, שלחתי 2 הודעות בגלל שרציתי לתקן משהו בהודעה השניה וגם לבקש סליחה על הכותרת.

לילה טוב.

• תוכן חדש...