Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

שמי עמרי, חדש בפורום ובעל רכב חדש (אני חדש, הרכב ישן).

קניתי סיטרואן BX 1.9 GTI שנת 92 עם 200,000 ק"מ.

האוטו שמור במצב ממש יפה (מכנית) ואחרי הקנייה הייתי צריך להשקיע יחסית מעט (בעיות חשמל, מצבר, שני בומבות והחלפת שמן). המנוע נוהם כמו חתלתול והטורבו נכנס לפעולה מהר וחזק, המתלים רכים (כל הבומבות חדשות), רפידות ברקס חדשות, הילוכים במצב טוב מאוד, קלאצ' גם כן.

בקיצור, אחלה אוטו ועכשיו אני רוצה לעשות אותו עוד יותר אחלה.

אני מתכנן להחליף ל-glass muffler. יש למישהו המלצות למותג מסויים? או איפה להשיג אחד טוב?

להחליף פילטר אוויר לפילטר שיאפשר כניסה גדולה יותר של אוויר. אני שוקל לקנות K&N. יש המלצה לפילטר אחר?

להחליף צ'יפ להזרקת דלק לאחד ספורטיבי יותר. יש המלצה? קיים צ'יפ בשוק שמאפשר מעבר ממצב ספורט לנסיעה רגילה?

אני רוצה לפתוח את הפרונט של האוטו ולהחליף את התריסים כדי להכניס אוויר שיקרר את הטורבו. זה חוקי בכלל בארץ לשנות את המכסה מנוע והפרונט?

האוטו פונה טוב יחסית לרכב עם מתלים הידראולים (יש לו צמיגים רחבים וטובים - 185/60/14. זה הכי רחב שאפשר בלי לפרק את הפלסטיק לצידי הגלגלים האחוריים), אבל הייתי רוצה לשפר את האחיזה בפניות. למישהו רעיון איך לעשות את זה בלי להקשיח את האוטו?

ושאר רעיונות איך לשפר את הרכב יתקבלו בברכה.

עופר, אני מקווה שמוצא חן בעינייך מה שהולך לעבור עליה....

פורסם

קודם כל - בהצלחה. נשמע לי כמו פרויקט מעניין ביותר.

שנית, אתה בטוח שבBX 1900 היה טורבו? עד כמה שאני זוכר המנוע שם הוא אותו המנוע כמו ב205GTI ושם אין במקור טורבו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

במקור ל-BX היה מנוע אטמוספרי 1.9 עם 125כ"ס.

אני חושב שבאקזמפלר הספציפי מדובר בתוספת אפטר מרקט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין במכונית שלך טורבו.

כשעופר סיפר לי שמכר את המכונית לחובב BX, שמחתי.

למקרא הודעתך נחמץ הלב. אתה תהרוס את המכונית הזו מהר יותר מכפי שאתה מדמיין בחלומותיך הרעים.

חבל.

פורסם

צודקים צודקים... לא טורבו ולא בטיח.

עכשיו לתשובות ענייניות. מה אפשר לעשות איתה?

ארנון, אם יש לך השגות, תנסה להיות מועיל ולא סתם מריר.

פורסם

ראשית, אודה לך באם תמנע מתחיבת אפך לנושא התחושות שלי ומתן ציונים להן.

שנית, כן, חבל לי כשאנשים רוכשים מכוניות חביבות שכאלה, ומתוך ציפיות מוגזמות באשר ליכולותיהן (בנוסף להתעלמות מוחלטת מגילן המתקדם), פותחים במקצה שיפורים שמסתיים עם חור ענק בכיס, וגרוטאה מושבתת.

לפני כמה ימים היה בפורום אספנות עוד בחור נחמד מלא רצון טוב כמוך, שמתכנן מקצה שיפורים מקיף לפז'ו 405Mi16.

אני אופטימי לגבי מכוניתו כפי שאני אופטימי לגביך.

כבעלים של מכונית כזו, בת 17 (שלך צעירה בשנה שלמה), וכמי ששכב מתחתיה שנה שלמה כדי לשפצה, ומכיר כמעט כל בורג בה, אני מזהיר אותך שהתוכניות שלך עבורה יסתיימו, ככל הנראה, במפח נפש.

כמעט בכל פעם שנהגתי את ה- BX שלי "חזק מדי" או "אלים מדי", היא גמלה לי במגוון סימפטומים - גומיות מוט מייצב קרועות, תושבות מתלה קרועות, אלטרנטור תקול, צמת חוטים שהחלה להעלות עשן.

עם כל החיבה הרבה למכונית הזו, ועם ההתפעלות הרבה מכיתובי ה- GTI שעליה, זו בסה"כ BX לא ספורטיבית (הדגם הספורטיבי הוא 16V שלא יובא לארץ), בת 16 שנים - נצח במונחי מכונית. לנסיעות מנהלתיות היא נפלאה. לעקיפות מהירות כבזק בזכות משקלה הפעוט - היא נפלאה.

לשיפורים ושפצורים כמו שאתה מתכנן לה - היא פלטפורמה גרועה, בין השאר בגלל הזמינות המצטמצמת של חלפים למערכת המתלים.

אם יש לך הצעות כיצד אני יכול להיות מועיל יותר עבורך, אשמח לשמוע.

פורסם

ארנון, תודה על התשובה. בוא נשאיר את העקיצות ההדדיות מאחורינו, שנינו לא נהנים מזה.

אם אתה חושש לעתידו של הרכב, אין לי כוונה לקרוע אותו ואני בונה עליו לעתיד הרחוק מאוד. אני לא רוצה להתעלל באוטו, אני רוצה לחזק אותו טיפה, כי אין מה לעשות, חלק מהסוסים מתו לאורך השנים.

בינתיים טיפלתי במתלים האחוריים, התחלתי להחליף צינורות יבשים, קצת תיקונים (החלפה וקיבוע) של כבלים ומגעים חשמליים, צמיגים קדמיים חדשים וג'אנטים מגנזיום (בשביל הפוזה ובעיקר בגלל שעלו לי גרושים).

muffler יותר טוב ופילטר אוויר יותר פתוח יחזירו לו חלק מהכוח בלי להעיק על המנוע. גם תהליך ההחלפה לא מסוכן לאוטו ולא מצריך פעולות מסובכות.

הוא גם יעבור שיפוץ אסתטי בפנים ובחוץ.

מה אתה חושב שאפשר לשפר בלי להזיק לו?

פורסם

אם חלק מהסוסים ברחו דרך רינגים גמורים, וזה ברמה כל כך מובחנת שאתה ממש מרגיש צורך לטפל בזה, תרכיב מנוע כזה מיבוא, וזו תהיה הדרך הזולה ביותר להחזירם.

אם באמת מצב המנוע ירוד כל כך, פילטר פתוח ו\או דוד מפלט יהיו בבחינת כוסות רוח למת. הוא ממילא ימות במהרה.

אם הסוסים מתחבאים במקום אחר, תשקיע את האנרגיה שלך בזה - ניקוי יסודי של המזרקים, בדיקה שכל (מעט) החיישנים של מערכת ההזרקה תקינים, החלפת פלגים. אפשר לעשות בדיקת קומפרסיה - אולי יש פיח על השסתומים, וניקויו ישפר את הקומפרסיה ואת ביצועי המנוע.

מחשב ההזרקה נמצא מתחת למושב הנוסע. מוביל אליו צינור גומי מהסעפת, וכך המחשב מודד את הואקום בסעפת. אם הצינור הזה סדוק, זה יתבטא בתפקוד לקוי ובאובדן ביצועים

פורסם

המנוע במצב טוב, אבל לדעתי הוא בטורים גבוהים מדי. אני בטוח שהוא אוכל שמן, אפשר גם להריח את זה. לפני שמחליפים מנוע אפשר פשוט להחליף רינגים, לא? את השסתומים אני אבדוק ואנקה אם יש צורך.

אני חושב שעופר ניקה את ההזרקה, אבל אני אבדוק איתו. בכל מקרה, אני בטוח שיש מזרקים יותר טובים בשוק היום ממה שהיה ב-92. לא שווה להחליף?

איך בודקים את החיישנים?

פורסם

לארנון שלום !

תיראה אתה לא מכיר אותי ולא יודע עליי דבר וחצי דבר כך שאני מציע לך לישמור את הדעות שלך לעצמך .לא ביקשתי ממך הצעות יעול ובטח לא כסף לשיפור הרכב שלי .אני חושב שאני מספיק בוגר להחליט מה טוב בשבילי !

שיהיה לך יום נעים !

הבחור עם 405mi16

פורסם

הייית במקומך אומר תודה שהרכב נוסע.

אם תיכנס לכל העניין הזה אתה לא תצא מזה, כל פעם תצטרך להוסיף משהו אחר ומשהו אחר יתקלקל, או שתצא בסופו של דבר עם רכב שכל המכלול בו חדש והשלדה בת 16, או שלא יצא מזה כלום.

מה שכן - הרבה (מאוד) כסף

פורסם

יש לך רכב נהדר, אני מחזיק את ה 1900 עם הקרבורטור שנת 92

לפני שיפורים וכד' הייתי מייעץ לך לערוך לרכב טיפול גדול להחליף שמן, פלאגים, מסננים וכד'

לאחר מכן טפל בכל הדברים שזקוקים לטיפול ותאמין לי שתמצא הרבה.

אל תנסה לעשות את האוטו מה שהוא לא, שמור עליו ותקבל רכב נהדר.

הכי חשוב זה למצוא מוסך שיודע לטפל ברכב הזה, ברגע שמכירים את הרכב זה כבר חצי פיתרון של הבעיה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם
לארנון שלום !

תיראה אתה לא מכיר אותי ולא יודע עליי דבר וחצי דבר כך שאני מציע לך לישמור את הדעות שלך לעצמך .לא ביקשתי ממך הצעות יעול ובטח לא כסף לשיפור הרכב שלי .אני חושב שאני מספיק בוגר להחליט מה טוב בשבילי !

אין לי מושג למה קפצת. יכולת לקבל את דברי בתור עוד זווית הסתכלות שאינך חייב לקבל. משום מה, בחרת להיעלב. אני לא מתכוון לקחת אחריות על זה. זה עניין שלך עם עצמך.
פורסם

לרכבך מנוע XU בעל 130 כ"ס (שנת 92 ללא ממיר קטליטי) כמו שיושב ב 205GTI1.9. יש הבדלים קלים מאוד - למיטב זכרוני גם בגיר. הכי זול והכי יעיל לשפר יהיה להחזיר לרכב את ה"סוסים שאבדו" ע"י תיקון המנוע - עד אובר-אול אם צריך.

כמי ששיפר מנוע כזה ב 205CTI1.9 עד לקצה (אטמוספרי) אומר לך - שפילטר - לא יוסיף כוח שתרגיש וכך גם לא צ'יפ. הצ'יפ היעיל ביותר למנוע זה על הנייר מוסיף 8 כ"ס - בפועל לא מוסיף שיט - נבדק על דיינו - צ'יפ של "סופר צ'יפ".

אם לשפר אז הכל:

סעפת של סופר ספרינט

ציפ של סופר ציפ

פילטר

קאמשאפט של KENTCAM רצוי

ראש מנוע של פג'ו ספורט

החלפת בוכנות ל 1.6 (רק בוכנות - הן קמורות ולא קעורות כמו של 1.9)

החלפת הגיר לגיר של 205 GTI 1.6 זהה לגיר של 205GTI1.9 רק חמישי קצר יותר אולם ביחס לגיר של BXGTI נדמה לי שקצר יותר בכלל ההילוכים.

תתאים לזה בולמים ספורטיביים ויש לך אוטו עם כ 150 סוסים בריאים ותענוג עילאי. - אה -זה יעלה מעל 10K$.

אז עדיף "רק" אובר-אול ו 130 סוסים שבהחלט יספיקו בתור התחלה - לא יודע למה קיבלתי רושם שאתה בהתחלה...

קח את הדברים בקלות,

אלון

• תוכן חדש...