Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חובבי הרכב .

כרגע עומדים אצלי הבולמים המקוריים , הרכב שנת 97 ,יד 1 , 112,000 קילומטרז.

הבולמים נורא חורקים בנסיעה, אני רוצה להחליף את הבולמים.

האם כדי להליף לבולמים יותר"ספורטיבים" על מנת לקבל אחיזה טובה יותר ?

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יכול להיות שהבולמים לא גמורים והחריקות מגיעות ממקום אחר.

וותר על הרעיון, הס.לאנסר הוא לא רכב ספורטיבי וההשקעה לא משתלמת לדעתי. גש למוסך לפתור את עניין הרעש ואם נשאר כסף ספייר ואתה רוצה לשפר את האחיזה, שים 4 צמיגים טובים (עד כמה שיש כאלה למידה 13":? :?) וסגור עניין..

פורסם

וכאן אני גם אוסיף מלת אזהרה חשובה!

תגובות נוסח "תשאיר את האוטו מקורי" או "לך תקנה אוטו אחר" לא ייתקבלו כאן בברכה אלא ייחשבו לטרוליות.

מבחינת שיפור אחיזה,

באמת יותר חשוב מהכל זה צמיגים טובים.

לדעתי , אם זה הכיוון שלך אז להחליף בולמים (וקפיצים) לספורטיביים יותר

זה רעיון לא רע אבל כתלות בצמיגים.

מצד שני,

לא ידוע לי על חיסרון בנסיעה עם בולמים ספורטיביים וצמיגים פשוטים.

"I teach the fools some basic rules"

פורסם

וותר על הרעיון, הס.לאנסר הוא לא רכב ספורטיבי וההשקעה לא משתלמת לדעתי. צמיגים טובים (עד כמה שיש כאלה למידה 13":? :?) וסגור עניין..

אם הוא היה רוצה לוותר על הרעיון הוא לא היה כאן, ואנשים כמוך שקוטעים רעיון בשרירותיות כמוך מונעים מאחרים את האומץ והתעוזה להתקדם ולעשות דברים מיוחדים, לא מוצא חן בעיניך הרעיון אז אל תגיב. בקשר לסופר לאנסר, ניתן להרכיב צמיגים במידה גדולה ובקוטר 14" . בקשר לשיפור האחיזה צמיגים רחבים יותר וברמה יעשו את העבודה. ובקשר לבולמים, מנסיון שלי, ארבעה KYB כולל תושבות , יעשו פלאים לאחיזה. והמהדרין יוסיפו מוט מייצב עליון אחורי.

הפשרה של היום היא הנורמה של מחר

פורסם

גם אני הייתי בדילמה כמוך,האם לשים בולמים יותר ספורטיבים או שללכת על מקוריים,לבסוף הלכתי על המקוריים.

תחלס תסכים איתי שהאוטו הזה לא בעל שלדה ספורטיבית ויושב טוב על הכביש(לדוגמא 106) כך שמיותר לשים לאוטו הזה בולמים ספורטיבים,כי עם בולמים מקוריים ותקינים הוא יושב דיי בסדר על הכביש.תשקיע בבולמים מקוריים ותשים 4 צמיגים טובים ויותר מזה האוטו לא צריך.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אם הוא היה רוצה לוותר על הרעיון הוא לא היה כאן, ואנשים כמוך שקוטעים רעיון בשרירותיות כמוך מונעים מאחרים את האומץ והתעוזה להתקדם ולעשות דברים מיוחדים, לא מוצא חן בעיניך הרעיון אז אל תגיב. בקשר לסופר לאנסר, ניתן להרכיב צמיגים במידה גדולה ובקוטר 14" . בקשר לשיפור האחיזה צמיגים רחבים יותר וברמה יעשו את העבודה. ובקשר לבולמים, מנסיון שלי, ארבעה KYB כולל תושבות , יעשו פלאים לאחיזה. והמהדרין יוסיפו מוט מייצב עליון אחורי.

כבר נוכחתי לדעת שאפשר לעשות הכל, זה רק עניין של תקציב

והבחור כאן שאל לגבי בולמים, הוא לא ציין שהוא רוצה להשקיע 10,000 ש"ח בשיפור הרכב. לדעתי רק בולמים לא ייתנו לו כלום

ואפילו שזה פורום שמהותו שיפור רכבים, נראה לי קצת לא לעניין להמליץ לבעל האוטו ל'זרוק' כספים באוויר בלי לקבל תמורה נאותה..

נכון שאפשר להמליץ לו להחליף לג'אנטים קלים ורחבים יותר, צמיגים בדירוג UHP , סט בולמים וקפיצים והקשחת שילדה. הפרוייקט הזה יעלה הרבה וגם אז נשארת עם רכב שפונה טוב, אבל עם מנוע חלש שלא ימצה אפילו חצי מהפוטנציאל.

הסדר ל'שיפורים' שהייתי הולך עליו:

הבאת הרכב למצב מתוחזק פיקס

צמיגים טובים, אבל במקרה הזה בלי להשתגע

ולבסוף שיפור הנהג

אבל זה ההגיון שלי, יש כאלה שיעדיפו לנסוע ברכב לא תקין ועם צמיגים גמורים, אבל העיקר שיש עליו אגזוז שעושה רעש, פילטר פתוח וניאונים.

מתן.

פורסם

מה הבעיה שלך בדיוק? אם הוא היה רוצה לזרוק סט בולמים חדש בשביל משופרים, הייתי אולי מבין אותך, אבל שלו גמורים והוא רוצה במקומם חלקים יותר איכותיים, למה לשלול? למה מקורי? הרי המקורי לא יהיה הרבה יותר זול מ KYB.

ברור שאף אחד לא ממליץ לו להתקין איזה סט קויל-אובר מטורפים ב 2000$, אבל בולמים יותר איכותיים וקשיחים, למה לא?

בקשר לפוטנציאל השילדה של הלנסר, למה לזלזל? מכיר EVO?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לחבר שלום

כל הכבוד על יוזמת שיפור האחיזה ,למענך ולמען כל עוברי הדרך

אכן בולמי KYB הם המתאימים ביותר לרכבך ,כל דגם אחר יהפוך את הרכב לקשיח ולא אוחז עקב משקלו הקל של החלק האחורי במיוחד

תוספת קטנה ברשותך כמו שקודמי ציין ,צמיגים איכותיים יעשו פלאים לאחיזת הכביש ותצרוכת הדלק

ובגירה כל הכבוד אכן היתה גרסת EVO למכונית הנל בדיוק שנבנתה בבריטניה

תתחיל ותעדכן בתוצאות

יגאל

פורסם

שלום יגאל !

תודה על העצה , אבל ישלי עוד שאלה , האם משך חיים של בולמים "ספורטיביים" קצר ממשך חייו של בולם מקורי?

פורסם

לא ,בהכרח

למרות שטמפ העבודה שלהם מעט גבוהה מהרגיל עקב השיכוך המוגבר(בולמי ספורט בלבד) ,אך כל זאת נפתר על ידי שימוש בשמן וחומרי בידוד איכותיים יותר בשרוול הבוכנה

בכל מקרה איני מאמין שתצליח בנהיגה יומיומית לקצר את חיו של הבולם,התועלת בהחלפת בולמים איכותיים היא עצומה בהשוואה לעלות ואמינות

לך על זה!

יגאל

פורסם

ברור שאף אחד לא ממליץ לו להתקין איזה סט קויל-אובר מטורפים ב 2000$, אבל בולמים יותר איכותיים וקשיחים, למה לא?

בקשר לפוטנציאל השילדה של הלנסר, למה לזלזל? מכיר EVO

?

זה כנראה לא היה כ"כ ברור מדבריי, אבל דיברתי על בולמים קצת יותר יקרים וטובים ולא על חברות OEM כמו KYB בדגמי הפרמיום.

לגבי השילדה של הלאנסר, אני לא אתווכח עם אף אחד אבל גם הWRX מבוססת על האימפרזה הרגילה, וה1.6 פשוט עלובה מכל בחינה שהיא. השילדה זהה וההתנהגות ממש לא.

לבחור עם האוטו - קח את ההמלצה על הבולמים של KYB, ואל תשכח להחליף תושבת בולם ולעשות אח"כ כיוון שפור, בהצלחה.

• תוכן חדש...