Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6824 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני רוצה מזה זמן רב לשנות טיפה את מערכת הפליטה ברכב שלי,

אני לא מעוניין באופציה הנפוצה של צנרת 20" פתוחה לגמרי שאולי תהיה כיפית לזמנים מסויימים אבל נוראית לנהיגה יומיומית, לא תהיה חביבה על שוטרים, בוחני תנועה וטסטרים כל שנה.

אלה משהו בין המערכת החנוקה שיש לי עכשיו לאופציה העליונה...

נניח צנרת עבה יותר עם דוד מעבר בעל יכולת השתקה טובה, ממיר שניתן להסרה ע"י ברגים כדי להימנע מריתוכים כל שנה לפני הטסט, ודוד אחורי שנראה יחסית סטנדרטי...

השאלה שלי היא מהם המרכיבים אותם מחייבים על פי חוק שיהיו קיימים בצנרת פליטה ברכב ובודקים במבחני הרישוי?

תודה,

אלון

פורסם
אני לא מעוניין באופציה הנפוצה של צנרת 20" :shock: פתוחה לגמרי

סתם צנרת עבה יותר במקרה הטוב לא תוסיף כלום, במקרה הפחות טוב תגרע מהביצועים.

אתה מחפש ביצועים או רעש ?

porsche 914,2.0,1970

פורסם

לחבר שלום, אם אתה נוסע על VR6 , אין טעם לגעת בצנרת אלא אם כן אתה הולך להוסיף לפחות 100 סוסים לרכב.

אפילו בהסברים על קיטים של טורבו להספקים של עד 300 כוחות סוס לא מדברים על נגיעה בצנרת

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ה20" כמובן היה בהגזמה...:wink:

ביצועים נטו...

הרכב הינו איביזה טורבו, שכרגע נוסעת עם צ'יפ אבל בעתיד הקרוב יוחלף הטורבו,ככה שהצנרת צריכה לעמוד בהספקים לא רעים.

חשבתי על משהו באיזור ה2" עד 2.5"...

פורסם
הרכב הינו איביזה טורבו, שכרגע נוסעת עם צ'יפ אבל בעתיד הקרוב יוחלף הטורבו,ככה שהצנרת צריכה לעמוד בהספקים לא רעים.

חשבתי על משהו באיזור ה2" עד 2.5"...

תבדוק מה קוטר הצנרת המקורי אצלך, לא מאמין שהוא מתחת ל- 2.5" גם ככה.

בכל מקרה אם אתה מתכוון לשים טורבו מקורי שוב הגדלה סתמית של הצנרת רק תזיק.

במידה ותשים טורבו גדול יותר, יש בהחלט על מה לדבר.

porsche 914,2.0,1970

פורסם

הטורבו כאמור יוחלף בקרוב...

השאלה היא לא על גודל הצנרת אלא על המרכיבים הבסיסיים שבוחני תנועה ומכוני הרישוי מחייבים שיהיו על הצנרת...

פורסם

אם הגדלת את הטורבו ושינית את תוכנת הניהול (צעד הכרחי ומתבקש), הצעד הבא לדעתי צריך להיות אינטרקולר חזיתי.

אין מה למהר עם הצנרת.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כבר קיים קולר חזית בריא מהבעלים הקודמים של האוטו,

אני מנסה ליישר קו בכל התחומים לפני ההחלפה עצמה, והגעתי לצנרת,

אז אם למישהו יש תשובה אשמח לדעת...

תודה

פורסם

תיאורטית כדי שהאוטו יעבור טסט ,מערכת הפליטה צריכה להיות מקורית,או דומה למקור אם לדוג' הוחלף הדוד באחד תחליפי.

הרכב צריך להיות שקט.

ולא מזהם-ממיר תקין.

מעשית על זיהום אויר לא מתפשרים (מי אמר קומבינה?).

לגבי רמת הדציבלים, נניח שתבנה מערכת פליטה בקוטר "2.5 ודוד אחורי גדול ,יהיה לאוטו צליל באס חזק שברוב מכוני הרישוי לא יתעלמו ממנו.ניתן לפתור זאת באמצעות התקנת משתיק זמני-מעין סופית לדוד האחורי שלוקח דקה להרכיב (זה טוב גם למקרים שאתה חוזר הביתה באמצע הלילה ולא רוצה להעיר את כל השכונה).

אם אתה שוחר איכות הסביבה ניתן להשיג ממיר קטליטי ספורטיבי בקוטר הנ"ל שהוא פחות פוגע בביצועים.

המלצתי-תחליף קודם את הטורבו ואח"כ הצנרת, כך לא תצתרך לבנות את הדאון-פיפ (החלק בין יציאת הטורבו לצנרת) פעמיים.

בהצלחה...

ירון.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

נניח ומתקינים גם דוד מעבר רציני ודוד אחורי לא גדול במיוחד, במידה ועוצמת הרעש סבירה, הטסטרים וכו' יתעלמו מהקוטר הגדול או לא?

כמו כן האם ניתן להתקין ממיר נשלף? עם ברגים וכד'...

תודה

פורסם

אם תרכיב דוד מרכזי בנוסף האוטו יהיה שקט משמעותית, וגם אם יתחשק להם להעיר לגבי האגזוז ,הם ירדו מזה ברגע שיראו שהאוטו מצוייד בשני דודים וממיר. בעצם אם במילא אתה מרכיב ממיר בטסט, אתה לא חייב דוד אמצעי, הממיר משתיק יפה מאוד.

וניתן להתקין ממיר נשלף שתוכל להחליפו בקטע צינור באורך זהה (עם ברגים).

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

תודה רבה על התגובה העניינית!

כלומר אין שום תקנה שמחייבת שני דודים וממיר? אלא דוד אחורי וממיר בתנאי שהאוטו שקט?

תודה ...

• תוכן חדש...