Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6858 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש ברשותי רכב מסוג גולף שנת 2000 SDI מאוד שמורה ומשופרת מבחינת מתלים הנמכה(קוני +50 ממ הנמכה) צמיגים, תוספות חיצוניות(סאן רוף ספוילר מגנזיום וכו') וכדומה. אני ממש אוהב את הרכב ואין בכוונתי למכור אותו, אך הסחיבה מוציאה אותי מדעתי(אני ירדתי מאופנועי ספורט לאחר תאונה קשה. האחרון R1שנת 2002)

חסכתי קצת כסף ואני שוקל או להחליף למנוע TDI 130\150 בתקווה שאמצא או להסב את המנוע הזה לטורבו.

המטרה שלי היא קודם כל להשאר עם רכב דיזל בגלל שאני לא משלם על הדיזל, והשיקול השני שאני מאוד אוהב את האוטו שלי מה גם שהוא ידני.

לשאלתי האם כדאי\אפשרי להסב את הרכב לטורבו על המנוע הקיים(אם כן מה העלויות כולל התקנה לערך).

או

להביא מנוע 130\150 מה שיתאים לאוטו שלי ולהלביש על הגיר שלי(אם כן מה העלויות כולל התקנה לערך,ומהיכן ניתן למצוא מנוע כזה?)

סליחה על המגילה, תודה וחג שמח.

RS3 8Y

פורסם

טכנית, אפשר להתקין מנוע אחר, או אפילו לבנות על הבלוק הקיים.

כלכלית, מדובר בעשרות אלפי שקלים.

זה לא רק להרכיב טורבו. רק להסב SDI ל TDI עם משאבה צריך המון חלקים בהם חלקי אלקטרוניקה, בוכנות, סעפות ועוד. העלות יכולה להגיע בקלות לתחם שבים 20 ל 30 אלפי ש"ח.

לנסות ולשתול מנוע מדור חדש יותר רק מסבך את הענינים עם הצורך להתאים את תכנת ההפעלה לממשק התקשורת מכונית שלך, אחרת המנוע לא יניע.

לזה תוסיף את הצורך בתיבת הילוכים למנוע החזקים יותר (התיבות הידניות של ה SDI ושל TDI בשנתונים אלומסדרות שונות, ותיבה של SDI לא מתוכננת למומנט של TDI), ואת הצורך למערכת בלמים חזקה בהרבה (גם כאן יש הבדל בין המערכות בין SDI ל TDI).

עם כל צער הפרידה, עדיף למצוא TDI, ולהעביר אליה את כל התוספות שכבר הוספת, ובמקרה זו TDI אוטומטית, לשקול להסב אותה לידנית. זה כבר הרבה יותר פשוט.

בהצלחה.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

פרק את המתלים והג'אנטים ותעביר ל TDI מקורית, אבל אם כבר כח וספורט, למה לא 20VT ? בגלל הדלק ???

אם אתה בכל זאת נשאר בדיזל, בדוק איזה גירסאות מנוע TDI יכולות לקבל את שדרוג התוכנה ל 160\170 כ"ס, לפחות יהיה לך לאיפה להתקדם בעתיד, הקונצרן הולך חזק מאד על הדיזל, ראה את התוצאות של הלאון קופרה TDI באליפות העולם למכוניות כביש !!!

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם
פרק את המתלים והג'אנטים ותעביר ל TDI מקורית, אבל אם כבר כח וספורט, למה לא 20VT ? בגלל הדלק ???

אם אתה בכל זאת נשאר בדיזל, בדוק איזה גירסאות מנוע TDI יכולות לקבל את שדרוג התוכנה ל 160\170 כ"ס, לפחות יהיה לך לאיפה להתקדם בעתיד, הקונצרן הולך חזק מאד על הדיזל, ראה את התוצאות של הלאון קופרה TDI באליפות העולם למכוניות כביש !!!

ליאור

הסיבה שאני נשאר עם דיזל זה שהוא בחינם בשבילי.

לגבי מחשב אני יכול לצרוב את תוכנת הניהול על המחשב הקיים אז זה לא המכשול.

העניין זה איזה מנוע חזק כן יכול להתאים למרכב שלי ללא שינויים קיצוניים.

RS3 8Y

פורסם

לא הבנתי איך דיזל הוא בחינם בישבילך ובישבילי או לפלוני אלמוני זה לא.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
  • תוכן חדש...