Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6905 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו בכותרת - אפשרי?

ע"פ דיגנוסטיקה של חבר פורום כאן, שסתום האוויר בבוסטר הנוכחי, לקוי.

מתבטא בתגובה איטית בין הלחיצה לבין הבלימה בפועל. כלומר, קארטה על הבלמים - הבלמים לא יגיבו כמעט. בהדרגה - כן.

בכל אופן, הבוסטר במקור חשמלי.

יש איזה בעיה להתקין בוסטר מבוסס סעפת יניקה?

אפשרי להתקין בוסטר מכל רכב שאפילו לא קשור לרכב שלי?

מה הבעיות הצפויות?

אני רוצה "על הדרך" להגדיל את הבוסטר ולהרוויח עוצמת בלימה.

שאלת הבונוס, היא, האם הרגש בין רגל שמאל\ימין לבין הדוושה ידעך?

ידוע שמכוניות ללא מגבר בלימה (במקור, כמו לוטוס איליז) דוושת הבלמים שלהם מאוד מתקשרים, ואפשר באמת להרגיש את הגלגל מסתובב לאיטו בעת בלימה דגרסיבית.

אני מניח שזה ידעך, אבל עד כדי כך נורא? (בגירה, אני יודע שיש לך ניסיון עם זה, תגובתך חיונית לשירשור זה :-P)

מבקש התייחסות בפן הטכני והן בפן הנהיגתי (?!).

תודה,

אביחי

פורסם

כעיקרון ניתן לבצע אבל זה ידרוש התאמות מבחינת התאמה לדוושה.

בזמנו לרום כרמל שהיתה לי התקנתי בוסטר של פורד סיירה וקיבלתי בלמים רגישים מאוד וחזקים מאוד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אביחי שלום, ניתן להחליף את כל מכלול המשאבה המרכזית והמגבר, לכזה שמותקן בסיירה ללא ABS .

צריך להחליף קומפלט.

פורסם

היי דורון,

אני יודע אך מעוניין לשדרג לבוסטר יותר גדול ישתן יותר מחץ בבלימה, גם אם הוא מרכב לא קשור לרכב שברשותי.

מהם ההתאמות הטכניות הנדרשות בדר"כ?

אביחי

פורסם

אני לא עונה לך ספציפית על סיירה, כי אני לא כ"כ מכיר אבל התשובה היא תשובה של מכונאות רכב בסיסית.

1. הבוסטר מתחבר לרכב ע"י גוז'ונים שעוברים דרך קדחים בפייר-וול. החלפת הבוסטר לאחד מרכב אחר לגמרי תצריך קדיחה של 4 חורים חדשים.

2. הבוסטר מתחבר למשאבת בלם ראשית ספציפית וע"כ יש לן תושבת מיוחדת בשבילה, מה שיצריך גם החלפת המשאבה הראשית.

3. אף אחד לא מבטיח לך שצינורות הבלם יגיעו למיקומם החדש של ההברגות במשאבה הראשית.

4. הבוסטר מתחבר לדושאה ע"י מין לולאת קפיץ שכזאת שבאה באורך מסוים (חלק מהבוסטר). לולאה ארוכה מידי ואתה לוחץ על הבלמים ובכלל לא מזיז את הבוסטר, לולאה קצרה מידי בכלל לא תגיע לדושאה או שתגיע וכל ליטוף של הדושאה יתבטא בנעילה אגרסיבית.

עכשיו, אחרי שהצלחתי לשכנע אותך לא לעשות את זה, אני יכול להגיד לך שאם יודעים מה עושים, זה בהחלט אפשרי, אני כרגע משדרג את כל מערכת הבלימה של המנטה (בוסטר ו 2 קוויםומשאבה ראשית של 18 מ"מ) למערכת של אסטרה GSI (מערכת עדיפה בהרבה ABS, 4 קוים ומשאבה ראשית של 24 מ"מ). עבודה קלה, זה ממש לא!

במקומך, הייתי מביא מחו"ל איזה בוסטר של סיירה קוזי או איזה משהוא כזה. נסה לברר עם מומחי פורד בארץ ובחו"ל איזה בוסטר יכנס לך כמו לגו ויתן בלימה עדיפה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מסכים עם בגירה.

אם יש לך בעל מקצוע שיכופף לך את צינורות הבלמים העבודה פחות קשה אבל עדיין זה בכלל לא קל.

פורסם

אם לך יש בעל מקצוע שמכופף צנרת ברקס, אני אשמח לשמוע.

חיפשתי כזה בנרות ומכול מי שמבין שמעתי את אותן תשובות "במחירים שמביאים היום צנרת מסין, הם כולם פשטו את הרגל" :cry:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

שיכנעתם.

איך להביא ולוודא שהבוסטר של הקוזי חזק משלי?

איפה לחפש? אני מעדיף בוסטר חדש לגמרי.

אשמח להכוונה.

אביחי

פורסם

לאביחי

לדעתי אתה תוקף את הבעיה מהכיוון הלא נכון

קח תקרא ותחליט

http://www.fiestaturbo.com/articles/brakes/

יגאל

אגב ישנה עוד אפשרות להתאים הדרוואק של GMC ספארי הפועל בעזרת משאבת הגה כח ,אך אם זכרוני אינו מטעני ביטלת את המערכת ,הלא כן?

פורסם

אני לא מבין מה אתה משתגע!!

אם אני יגיד לך שאנשים שיש להם קסוורת יושבים עם משאבות כמו שלך אתה תאמין לי??

אביחי המשאבה שיש לך עכשיו זה משאבה שיושבת בקסוורת' (מומחים לסיירות אמרו לי)

הדבר השני שאתה יכול לעשות וכן עוד מישהו עם סיירה קסוורת עשה את זה זה פשוט להעיף את המשאבה החשמלית ולשים בוסטר רגיל של סיירה עם משאבה רגילה ונגמר הסיפור!! אבל אתה צריך את כל הצינורות מהתחלה עד הסוף גם כי זה יותר קצר!

אתה לא צריך להשתגע ולהביא ממכוניות אחרות בוסטרים משאבות בלאגנים! הבוסטר הזה עוצר סיירה עם 500 סוסים ועוצר כמו גדול!! תחשוב פי כמה מהכוח שיש לך במנוע ! הדבר היחיד ששונה זה שהם הגדילו את הברקסים וזהו

אז תעשה חושבים ואם יש לך שאלות כאלו תשאל אותי בכיף כי את רוב הדברים אני יודע ומוכן להמליץ בחום רב!

אני לא מזלזל פה באיש ומה שהם אומרים נכון לגמרי והכל סבבה אבל חבל על הזמן והכסף שתשקיע על דברים שהם בעצם יעשו את אותו הדבר אבל זה לא יהיה מקורי של פורד!

שיהיה בהצלחה !

יקי!!!

פורסם

ישנם הבדלים בין הסיירות בעלות הנפחים השונים (2 ליטר, 1.8, 1.6) מבחינת מגבר בלימה?

ניתן להזמין מחנות חלפים בוסטר חדש בניילון? מה הסיבוכים בחיבור הצינורית לסעפת היניקה?

אביחי

• תוכן חדש...