Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אני נהג חדש וצעיר ואף פעם לא היה לי וגם לא להורים שלי אוטו אז זאת פעם ראשונה ובגלל זה אני לא מבין כל כך במכונאות רכב אז רציתי שתעזרו לי בקשר לזה אז השאלה היא:

יש לי סובארו dl שנת 89 גיר אוטומט 1600 סמ"ק עכשיו רציתי לדעת (תרשמו בפירוט הכל) איזה סוג וחברה צריך למנוע ואיזה סוג וחברה של נוזל בלמים ואיזה סוג וחברה של מים מזוקקים צריך למצבר ואיזה סוג וחברה של מים ירוקים צריך לרדיאטור או שזה לחלק אחר אני לא זוכר איזה אתם בטח יודעים ואם יש עוד דברים נוזלים שמנים חלקים ושאר הדברים שצריך אז איזה סוג וחברה הם וגם אם אתם יכולים תרשמו לי גם מה המחיר שלהם בערך ומאיפה אפשר לקנות אותם בזול

תודה רבה רבה על העזרה אני מודה לכם מאוד למי שיעזור לי

תודה

נתי

פורסם

בטיפול 10.000 ("גדול") יש להחליף את הבאים :

1.פילטר אויר - סטנדרטי.

2.פילטר דלק - סטנדרטי.

3.שמן - 10/40W חצי סננטי (אני משתמש ב LM במכל הזהוב) או 20/50W מינרלי איכותי.

4.פילטר שמן - של RABIT (גם תחליפי יעשה את העבודה).

5.פלאגים - באם לא הוחלפו ב 25.000 ק"מ האחרונים - של NGK.

6.נוזל קרור - הממולץ ביותר הוא של PRESTON.

בברכה יוסי.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

את כל הנ"ל תוכל למצוא בכל חנות לחלפים. אם אתה מאזור המרכז אני ממליץ על רח' יצחק שדה בת"א,ובמיוחד על "הפרסי " (פרוחזאד חלפים) שברחוב.

פורסם

בקשר למה שאני צריך למלא לבד כל חודשיים שלוש חודשים אז איזה סוגים של שמן מנוע נוזל בלמים וכל שאר הדברים אני צריך איזה סוגים וחברות (אני מתכוון שמתי שלמשל המיכל של שמן המנוע מתרוקן קצת וצריך להוסיף לבד ) אז איזה סוגים של שמן מנוע נוזל בלמים מים מזוקקים ומים ירוקים צריך לאוטו הנ"ל וכל כמה זמן צריך לבדוק אם חסר שמן או מים וכו'

פורסם
בטיפול 10.000 ("גדול") יש להחליף את הבאים :

1.פילטר אויר - סטנדרטי.

2.פילטר דלק - סטנדרטי.

3.שמן - 10/40W חצי סננטי (אני משתמש ב LM במכל הזהוב) או 20/50W מינרלי איכותי.

4.פילטר שמן - של RABIT (גם תחליפי יעשה את העבודה).

5.פלאגים - באם לא הוחלפו ב 25.000 ק"מ האחרונים - של NGK.

6.נוזל קרור - הממולץ ביותר הוא של PRESTON.

בברכה יוסי.

תעשה סדר בדברים :

1.אחזקה שוטפת - החלפת שמנים,פילטרים כל 10.000 ק"מ.

2.רענון נוזל בלמים - כל 50.000 ק"מ (אני כמעט בטוח).

3.החלפת נוזל קרור - אם אין ברכב נוזל יעודי/שאינך יודע מתי הוחלף לאחרונה החלף לנוזל קרור איכותי. ואז בערך כל שנתיים.

אם ידוע לך מתי בוצע טיימינג - אם לא החלף מייד ! כנ"ל לגבי בדיקת בלמים.

לגבי המוצרים : ראה ציטוט.

פורסם

לגבי הבדיקות :

שמן ומים יש לבדוק כל שבוע בממוצע - אם יש חוסר אז יש לבדוק ממה הוא נובע,באופן עקרוני לא אמורים להוסיף שמן ונוזל קרור בין הטיפולים.

נוזל בלמים - וודא בכל טיפול כי הנוזל אינו יורד מתחת לקו המקס' במיכל.

פורסם

רגע אני לא מבין בזה גם מה זה טיימינג ומה זה גלגש"ים איך הם נראים ומה הם עושים (מה התפקיד שלהם) ואם יש לי גלגש"ים אז כל כמה זמן צריך להחליף אותם

ואת הגלגשי"ם או את הטיימינג זה רק במוסך אפשר להחליף נכון

פורסם

טיימינג - רצועה המתזמנת את פעולתם של הבוכנות כך שאתה יכול להניח שאם היא נקרעת הנזק רב.

גלגלשי"ם - גלגלי שיניים - אותו עקרון דרך שונה (במקום רצועת תזמון ישנם גלגלי שיניים).

באם אף פעם לא טיפלת ברכב לבד רצוי שאת הטיפול הראשון תעשה עם בעל מקצוע או לפחות אחד שזו לא הפעם הראשונה שלו.

פורסם

ושאלה אחרונה

כל כמה זמן צריך להחליף את רצועת התיזמון/גלגלי שיניים

דרך אגב אני לוקח בחשבון את העצה שלך שפעם ראשונה לטפל ברכב עם מישהו שמבין בזה

פורסם

טיימינג - אם אני לא טועה אז כל 50-70 אלף ק"מ.

לגבי גלגלשי"ם - אני לא ממש יודע (למרות שאני בעלים של סובארו DL בעצמי) אני מניח שכל מכונאי ידע לענות על זה.

פורסם

על העזרה אני מאוד מאוד מודה לכם אתם לא יודעים כמה עזרתים לי את שאר הדברים אני יברר כבר אז

תודה ולהתראות

פורסם
לגבי הבדיקות :

שמן ומים יש לבדוק כל שבוע בממוצע - אם יש חוסר אז יש לבדוק ממה הוא נובע,באופן עקרוני לא אמורים להוסיף שמן ונוזל קרור בין הטיפולים.

נוזל בלמים - וודא בכל טיפול כי הנוזל אינו יורד מתחת לקו המקס' במיכל.

בטח שצריך להוסיף!

אל תשכח שמדובר פה ברכב ישן.

אם חסר לך נוזל בלמים, אז אל סתם תוסיף, תסע למוסך. נוזל בלמים לא סתם נעלם. זאת תקלה בטיחותית!

רשמת שהרכב אוטומטי. יש להקפיד לבדוק את מפלס הנוזל של הגיר.

בסובארו DL אין רצועת טימינג. יש גלגלי שיניים ואין צורך להחליף אותם בתור תחזוקה שוטפת.

אם תטפל ברכב שלך כראוי הוא יסע פחות או יותר לנצח.

בהצלחה.

פורסם

אוקיי איפה בדיוק הנוזל של הגיר נמצא?

ואם חסר שם נזול אז צריך ללכת למוסך בשביל להחליף או שאפשר לבד להחליף ואם אפשר לבד אז איזה סוג וחברה צריך

ובקשר לנוזל בלמים ושאר הנוזלים אם הם מתרוקנים זה אומר שיש בעיה בהם כי לפי מה שאני יודע מחליפים אותם כי הם מתרוקנים לא?

• תוכן חדש...