Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את אחד המצתים במזדה לנטיס 1998 לא מצליחים לפרק. לדברי המכונאי זו תופעה מוכרת

במזדה (נתפסים מצתים) וזה לא בגלל שהבריג את המצת עקום.

האם התופעה מוכרת.

פורסם

אני בדיוק היום החלטתי להחליף פלגים ברכב זהה - לנטיס 97 1800 והסיפור שלך קצת מדאיג אותי.

אם כבר ענין פלגים, בספר ירשומים שני יצרנים ולכל יצרן שני דגמי פלגים שאמורים להתאים.

אולי יש הבחנה בין אזורים חמים לקרים ומכאן שני הדגמים לכל יצרן.

מה הפלג המקובל לרכב הזה

NGK BKR5E11

NGK BKR6E11

NIPONDENSO K16PR-U11

NIPONDENSO K20PR-11

מה אומרים המומחים

פורסם

לא יודע אם התופעה מוכרת במזדה.

ניתקלתי בתופעה ברובר,פתחתי את הפלג ע"י,הנעת המנוע לטמפר" העבודה

וקירור הפלג בלחץ אוויר,ממשך 2-3 דקות.

לא נראה לי שזאת "תופעה",אלא סגרו את הפלג יותר מידי.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

התופעה לא צריכה להיות מוכרת אם המכונאים בארץ היו קוראים ספרי רכב מחברות בחו"ל כמו HAYNES, אם הם היו קוראים הם היו מגלים שמומלץ לגרז עם גריז יעודי את הברגת המצת על מנת למנוע מצבים טיפשיים כגון אלו. אבל הישראלים הם הכי חכמים, הם אוהבים לדלג על שלבים וישר להגיע לסוף.

בשבילך בפעם הבאה גרז עם גריז המיועד לכך את הברגת המצת ותמנע עוגמת נפש, גם עם מעט שמן שכבה דקה מאוד ממש נגיעה תמנע את תקיעת המצת.

בהצלחה בחילוץ

פורסם

גוני,לא קראתי בכל הוראות היצרנים,שצריך למרוח גריז על המצתים.

גם במוסכים המרכזיים לא מורחים,הפלג בא עים שיכבה דקה של גריז

כדי למנוע חלודה בזמן הובלה בים, או אחסנה.הייצרן לא מתייחס לאזורים חמים, או קרים.

הפלגים שציינת נכונים,המרווח 1.1 מ"מ.

בנוסף הפלג AUOLITE AAPP3924 המרווח 1 מ"מ

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

הגריז ששמים הוא לא רק לסיכוך, אלא הוא גם מוליך.

כל פחית גריז עולה כ-350-400 ש"ח. אני כמעט בטוח שרוב המוסכים המורשים שח מאזדה מגרזים מכיוון שיש הוראה מהיבואן.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

כל פחית גריז עולה כ-350-400 ש"ח. אני כמעט בטוח שרוב המוסכים המורשים שח מאזדה מגרזים מכיוון שיש הוראה מהיבואן.

שמוליק

אל תהייה כל כך בטוח.......

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

תנסה להוציא את הפלג כשהמנוע קר.

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם
התופעה לא צריכה להיות מוכרת אם המכונאים בארץ היו קוראים ספרי רכב מחברות בחו"ל כמו HAYNES, אם הם היו קוראים הם היו מגלים שמומלץ לגרז עם גריז יעודי את הברגת המצת על מנת למנוע מצבים טיפשיים כגון אלו. אבל הישראלים הם הכי חכמים, הם אוהבים לדלג על שלבים וישר להגיע לסוף.

בשבילך בפעם הבאה גרז עם גריז המיועד לכך את הברגת המצת ותמנע עוגמת נפש, גם עם מעט שמן שכבה דקה מאוד ממש נגיעה תמנע את תקיעת המצת.

בהצלחה בחילוץ

בוקר,

בשום פנים ואופן אסור לשמן את התבריג של המצת ושום תבריג אחר ברכב.

למה ?

שימון התבריג מוריד את מקדם החיכוך בין תבריג המצת לתבריג בבלוק,כתוצאה מכך צריכים לסגור במומנט גדול יותר את המצת על-מנת להגיע להידוק הנדרש.

התוצאה מאמצים גדולים יותר על שן התבריג שעלול לגרום לנזק בתבריג בראש המנוע.

גריז ייעודי קיים ויצרנים מסויימים ממליצים למרוח שכבה דקה על המצת לפני הרכבתו.

שם הגריז/חומר Anti-seize compound

לסגור במומנט מתאים לפי הוראות היצרן וזהו.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני משמן את התבריג,ואין צורך לסגור במומנט חזק יותר, המנוע הוא ברזל ולא אלומיניום לכן אין חשש,מה גם שההחלפה מתבצעת תמיד על מנוע קר לגמרי(בבוקר).

ניצן

פורסם

תמיד אפשר לשנות הרגלים לא נכונים.

פעל לפי הוראות היצרן.

תבריג המצתים תוצרת בוש מצופה בניקל כך שאין צורך למרוח לא שמן ולא גריז.

ישנם יצרנים שמצפים את התבריג בגריז מיוחד שכבה ממש לא נראית ומורגשת, ככה שמצת חדש ממש אין צורך לגרז.

פורסם

שמוליק

אני משתמש כבר שנים בגרפית, זול יעיל וכאשר מפרקים מרגישים את ההבדל, זאת כמובן כאשר מהדקים את המצתים במינון הנכון: לא מעבר למחיצת הטבעת הקפיצית של המצת.

עתה על מנת לפרק את המצת התקוע: הרכב בחזרה ובעדינות את המצתים האחרים.

הנע את המנוע עד לפעולת המאווררים. קח מפתח מצתים תקין לחלוטין , עם הגומיה . ופתח , תוך שמירה על ציר סיבוב קבוע, יש סכנה לשבירת החרסינה,.

נעבר לכך זו אינה מחלה של רכבים מסוימים,אלא של בעלי עודף כח..

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם
שימון התבריג מוריד את מקדם החיכוך בין תבריג המצת לתבריג בבלוק,כתוצאה מכך צריכים לסגור במומנט גדול יותר את המצת על-מנת להגיע להידוק הנדרש.

מצטער מרק, עם הקטנת מקדם החיכוך יש צורך להקטין את המומנט כדי להגיע להידוק הנדרש.

כמובן שתמיד עדיף להשתמש בחומר יעודי למצתים, ולהדקם במומנט המומלץ.

יוסי

פורסם

הגריז המיוחד הוא משחה לתבריגים והוא מכיל נחודשת דיי יקר אבל ממש טוב. אני משתמש גם לבירגי הגלגלים בחיפושית שנטייתם להתקע.. הוא מיועד לתבריגי פלאג והברגות אגזוזים וכו.. לקח לי קצת זמן למצוא איפה קונים כזה ..

---אופנוע זה כמו בחורה רק בלי החסרונות!!!---

פורסם

אין שום צורך להשתמש בחומר ייעודי למריחה על תבריג הפלג.

כפי שכבר אמרתי התבריג מצופה בניקל כך שאין צורך לגרז /לשמן את התבריג.

במידה וסוגרים במומנט הפיתול הנדרש ומחליפים פלגים לפי הוראות היצרן,כול פלג ניתן לפתוח בקלות.

מעולם לא ניתקלתי ברכבים שבבעלותי בבעיה בפתיחת הפלגים.

• תוכן חדש...