Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תופעה מוזרה מאוד שנבדקה בשלושה מוסכים מורשים ללא מסקנות.

תיאורה:

כאשר הרכב מונע ועומד, מתבצעת נפילה של ה"טורים" מ-10 ל-6, כאשר הרכב מזהה זאת, נדלקת נורת הזרקת דלק וה"טורים" קופצים אוט' ל-20 כדי שהרכב לא יכבה.

לעיתים קרובות הרכב פשוט נכבה.

הכיף בתופעה שהיא מתרחשת בעיקר ברמזורים- בהם מתגלם אופיו הנינוח של הנהג הישראלי.

אשמח מאוד לקבל המלצה\ פתרון לתופעה זאתץ

פורסם

על פניו החשוד העיקרי הוא מנוע הצעדים. אם אתה אומר ששלושה מוסכים לא הצליחו לאבחן את התקלה, זה אומר ש:

1. או שהם לא היו מוסכים מוצלחים במיוחד.

2. או שהתקלה אינה במנוע הצעדים - כיוון שזה בדרך כלל החשד הראשון של מי שמכיר מנועי פיג'ו...

מה תדירות הופעת התקלה ? האם מופיעה רק כשהמנוע קר\חם ? האם מתרחשת תמיד, או בצורה מפוזרת ? מתי הופיעה לראשונה ?

פורסם

אם כבר , אז מה שאר החשודים , כאשר (306 , מנוע 1.6 TU רב נקודתי) :

1. החלפתי מנוע צעדים באחד חדש , אותה תופעה (לא קפיצות כאלה ,אבל סל"ד סרק לא ממש יציב).

2. מצערת נקייה.

3. צינורית וואקום לחיישן אינה סתומה.

4. אחד הנשמים (ממכסה השסתומים אל היניקה,בין המצערת לפילטר האוויר) העשוי פלסטיק גמיש שבור , מחובר בעזרת איזולירבנד (הרכב נקנה ככה ,תנו לי צ'אנס לפני שאתם קוראים לי חאפר).

5. פלאגים חדשים עפ"י המלצת היצרן (EYQUEM).

6. נורית תקלת ECU דלקה בשעת הקנייה , לאחר איפוס (ניתוק מצבר) , כבתה ,ולא שבה לדלוק מאז.

יש עוד מה לבדוק ללא חיבור למחשב דיאגנוסטיקה?

פורסם

לפני החלפת מנוע צעדים (דובר בזה רבות בימים אחרונים) אני ממליץ לבדוק את החיישנים המשפיעים עליו חיישן יחס חמצן (למבדה) ,חיישני חום מים ושמן וכ'

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

החלפתי רק כי היה לי אחד חדש זמין ובחינם.

חיישן למבדא זו אפשרות , אבל אני מניח שהבדיקה הכי קלה תהיה עם מחשב דיאגנוזה (אפשר גם עם וולטמטר , אבל למי יש כח וחשק?)

פורסם

חיישן למבדה אפשר גם לנקות, לפני שמחליפים (אם לסמוך על המוסכניק שלי:roll:).

ככה נפתרה הבעייה אצלנו (306, שמר תביא כיף:???:) - בהתנעה, בעיקר בבקרים ובערב, הטורים צנחו - לפעמים הצ'וק העלה אותם לבד רגע לפני כיבוי, אבל לפעמים הרכב נכבה.

כמו כן, מידי פעם, גם תוך כדי נסיעה, נדלקה הנורה הכתומה עם הכיתוב K עליה.

המוסכניק פירק את החיישן, ניקה עם מברשת ברזל ותרסיס כלשהו (לא זוכר איזה - אבל אם תעלו הצעות אזכר..) ומאז הבעייה לא חזרה (נכון להיום בעל אופן:neutral:).

פורסם

ניקוי חיישן למבדה ,זו הגרלה, בדרך כלל יעיל כאשר הוא לוכלך באחת בגלל זיהום חריג , קריא, אחרי תיקון ראש או שיפוץ מנוע. במקרים האחרים יש סיכוי לראותו קורס מחדש.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

האם ניקית את המצערת בזמן האחרון? אם כן, נתק את מחשב הרכב ל-2-3 דקות, חבר מחדש, התנע וחכה דקה או שתיים.

סיכויים קלושים שזו הבעיה אבל שווה לנסות. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...