Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6401 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאה ושש, תרגיש חופשי להתרושש :twisted:

תקלה חדשה: אף אחד מהשפריצרים לא עובד. הם עבדו סבבה לפני שבוע. יש מים במיכל.

הוישרים וכל שאר מכלולי הרכב החשמליים עובדים סבבה, ניסיתי לחפש בספר רכב האם יש פיוז שאחראי בלעדית על המשאבה ולא מצאתי אחד כזה.

1. מה יכולה להיות הבעיה, וכיצד אפשר לאבחן אותה?

2. הייתכן שמשאבת המים שבקה חיים יום בהיר אחד?

- - -------[Fireball]------ - -

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תפרק את המשאבה , תן לה 12v מטרספורמטור ותראה שהיא עובדת ,אם לא תקנה חדשה

זו ממש משאבה פשוטה אין לך ממה להתרגש ,אבל תבדוק קודם שהשפריצרים עצמם לא נסתמו זה קורה לפעמים

A MACHINE , KEPT ALIVE BY HIS LOVE

פורסם

הייתי בסרט הזה...

חפש את קונקטור המתח שמוביל אל המשאבה ופרק אותו ממנה.

בקש מחבר/בן-משפחה/עובר אורח/הכלב המשפחתי שיפעיל את השפריצר, בזמן שאתה מחובר לקונקטור עם רב-מודד ובודק שמגיע מתח.

אם לא מגיע מתח - אכלת אותה.

אם מגיע מתח, מה שסביר שיקרה - נסה לנקות את הקונקטור עם ספריי מגעים ולהחזיר אותו למשאבה. המיקום הלח שלו גורם לו לפתח עודף קורוזיה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפני שמפרקים את כל האוטו לגורמים: קודם כל כלל ברזל באיתור תקלות - מהקל אל הקשה.

תדקור את השפריצרים עם סיכה ואולי זה יפתח את הסתימות, אם לא יעזור אז החברה מעלי כבר כתבו כמה רעיונות.

אופנוען

פורסם

תודה רבה על התגובות.

זה לא השפריצרים - כי כולם עבדו לפני שבוע, וכולם לא עובדים עכשיו, והתקנתי לפני פחות מחצי שנה שפריצרים חדשים של 307 (שווה).

אין שום רעש כשאני לוחץ על הידית. זה אינדיקציה למשהו?

כמו שאני רואה את זה, אז:

- או שהבעיה בידית (לא מאוד סביר)

- או שהביעה בחיווט (לא מאוד סביר)

- או שיש קורוזיה במגעים (אפשרי)

- או שהמשאבה הלכה פייפן (אפשרי)

פורסם

הצעד הבא הוא בדיקת מתח בכניסה למשאבה,

פרק הקונקטור ונקה אותו ואת מגעי המשאבה במידת הצורך, השתמש עם אלכוהול או מנקה מגעים, ומישהו ילחץ מתוך הרכב על הלחצן של המים ואתה תבדוק עם וולטמטר או נורת ביקורת אם מגיע מתח, אם מגיע מתח כנראה שהמשאבה הלכה או שהניקוי עזר (לחבר חזרה ולבדוק), אם אין מתח סימן שהמשאבה בסדר וצריך לבדוק פיוזים אחכ ידית ואחכ חיווט כללי

התמונות של הסובארו שלי

http://yonatans-subaru.pic.co.il

פורסם

אני מניח שאם ה205 שלי מספיק חכמה להפעיל את הוישרים אחרי שאני מפעיל את השפריצר, גם ה106 שלך יודעת לעשות את זה.

לכן, אם לאחר משיכת הידית הוישרים מתחילים לעבוד - הידית בסדר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא אם השפריצרים בסדר (אבל אני ממליץ לך בחום לנקות אותם ולראות אם יש סתימה באזור)

אז כדאי לך לבדוק עם מולטימטר אם מגיע מתח למשאבה כי כשאתה לוחץ אמור להישמע קול כזה: בזזזזזז

פתרק את המשאבה ותראה אם מגיע חשמל אליה בכלל אולי המגעים בדרך רופפים, או שהמשאבה עצמה

סתומה, שאני ניקיתי את המשאבה היה בה המון אבנית ולכלוך, זה מצטבר שם, יכוטל להיות שבגלל זה היא

לא עובדת לך.

חג שמח וצום קל !

Suzuki Jimny

פורסם

בכל מקרה שבו מגיעים למסקנה שהבעיה היא כתוצאה מסתימת אבנית (בשפריצרים, בצינור או במשאבת המים), ומנקים עם חומר ממיס אבנית- יש לשטוף ולנקות היטב את כל החלקים בסיום התהליך. חשוב לדאוג שלא יהיו שאריות חומר מסיר אבנית כי זו חומצה (ד"א, לא חייבים לקנות משהו מיוחד- מלח לימון, חומץ, או מיץ לימון עושים את העבודה היטב, הם זולים וקלים להשגה, נשטפים בקלות והם לא רעילים). אתה לא רוצה לסיים את הניקוי רק כדי לגלות שבשבועות שלאחריו השפרצת חומצה על כל הצבע של המכונית...

כמובן שבכל מקרה, ובלי קשר לתקלה הנוכחית, הדבר הבריא ביותר למערכת השפריצרים הוא שימוש במים נטולי אבנית, כמו מי עיבוי של מזגן.

:loco:...Judge Not, Lest Ye Be Judged

פורסם

עדכון:

הקונקטור היה נקי מאוד ונתן מתח כמו שצריך.

לאחר שהחזרתי אותו לתושבת (ללא ניקוי אפילו) השפריצרים פעלו כראוי.

ככל הנראה הבעייה הייתה כנראה בחיבור בין הקונקטור לתושבת שלו, אולי הוא התנתק בדרך כלשהי (אע"פ שהקליפס שלו תקין לחלוטין, והרגשתי זאת גם בפירוק)

היות וכבר הייתי מתחת לאוטו, פירקתי שוב, ניקיתי את שניהם היטב עם אציטון וגם שמתי ספריי לניקוי מגעים.

תודה לכל העוזרים.

נ.ב. שמתי לב שכל המיכל לא יושב ממש חזק, אלא יש לו חופש מסוים. האם זה אמור להיות ככה, או שיש היכנשהו בורג נסתר שהשתחרר?

פורסם

ואם אפשר להוסיף פתרון פשוט מאוד וגאוני

אתה מכיר את הפילטר דלק השקוף הזה שיש לסובארו ישנות כאלה? זה שמתלבש עליו צינור משני הצדדים?

קח כזה חתוך את צינור המים לוישרים באיזושהי נקודה, הרכב אותו, והוא יסנן לך את המים וברגע שהוא יסתם, פשוט פרק אותו, הרכב אותו הפוך על הצינור שבא מהמיכל, והפעל את הוישרים, לחץ המים ינקה אותו ואז הרכב אותו מחדש כרגיל והכל יהיה כמו חדש! אני עשיתי את זה לכל המכוניות שלי, וזה פשוט גאוני.

ארז.

פורסם

תשמע - אם זה אכן עובד (לא רואה סיבה שלא) זה רעיון מצויין.

תוכל לצרף תמונה של איך פילטר כזה נראה ואולי יצרן ומס' יצרן?

תודה.

פורסם
ואם אפשר להוסיף פתרון פשוט מאוד וגאוני

אתה מכיר את הפילטר דלק השקוף הזה שיש לסובארו ישנות כאלה? זה שמתלבש עליו צינור משני הצדדים?

קח כזה חתוך את צינור המים לוישרים באיזושהי נקודה, הרכב אותו, והוא יסנן לך את המים וברגע שהוא יסתם, פשוט פרק אותו, הרכב אותו הפוך על הצינור שבא מהמיכל, והפעל את הוישרים, לחץ המים ינקה אותו ואז הרכב אותו מחדש כרגיל והכל יהיה כמו חדש! אני עשיתי את זה לכל המכוניות שלי, וזה פשוט גאוני.

ארז.

בשביל מה לקחת מסנן דלק של סובארו ולהסב אותו ?

קיים מסנן יעודי למתיזי מים, לא שמעת על זה ?! :shock:

זה נראה בדיוק כמו זה, גודל כ 2-3 ס"מ והוא יעודי למים (זה הספציפי בתמונה הוא יעודי לדלק - התמונה להמחשה...)

Fuel%20Filter%20Small.jpg

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...