Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מספר ימים פורסמה כאן הודעה של מו"ל 'אוטו' דני פרומצ'נקו. תגובתי הקצרה והעניינית נמחקה לאלתר; מישהו מהעורכים כאן סבר שזה "בוץ". אתמול פורסמה כאן הודעתו של יואל פלרמן, אקס-עורך 'אוטו' באותו נושא, הודעה שאינה אלא אוסף מרשים של קללות ואבחנות פסיכולוגיסטיות. מאוד ממליץ לכם לקרוא אותה במלואה. אני מניח, שידוע לכם הכלל הראשון בתורת הוויכוח: הטוען לגופו של דובר ולא לגופו של דבר – הפסיד.

אין בדעתי להגיב לדבר הזה, שפירסם כאן פלרמן. האמת, גם אין לי כישורים מקצועיים לכך; אני מסוגל להתמודד עם עובדות אך לא עם קביעות מתחום רפואת הנפש.

אבל מי שבאמת מעוניין לדעת את נסיבות מותה של עיתונות הרכב המודפסת בישראל - עובדות בלבד, לא קללות נוסח פלרמן - מוזמן לקרוא את הסיפור המלא, ב-5 פרקים, המתפרסם עכשיו בנטקאר:

שוחד: איך הפך 'אוטו' מעיתון לפרסומון

פרסים ליבואנים: בחירת 'אוטו השנה'

פרסומת סמויה: תכנית הטלוויזיה 'אוטו בראש'

פרסומת גלויה: סיפור אהבה עם מאזדה

המשת"פים: יואל פלרמן, הלל פוסק, טל שביט

http://www.netcar.co.il/magazin/ed/editors.asp

3 הערות עובדתיות:

א. מעולם לא כתבתי שקרים על 'אוטו' ("הבעת צער" אינה התנצלות; היא נועדה לתקן ניסוח, ובהליך פשרה ממוקמת בין "הבהרה" ל"התנצלות").

ב. מעולם לא הפסדתי במשפט נגד 'אוטו' (אני קיבלתי כסף, פרומצ'נקו קיבל פטור מאתיקה עיתונאית).

פרטים נוספים על הרקע ל"הבעת הצער" תוכלו למצוא בפורום נטקאר. אין בדעתי להגיב לכל מיני "הוא אמר ש..." ; המאמר שלי כולל עובדות נטו.

ג. איזי רוזוב, ממייסדי 'אוטו', רכש את סוכנות ב-מ-וו שנה לאחר הקמת העיתון, התפטר מניהול העיתון ומכר את מניותיו לפרומצ'נקו, מיורשי "עלית", שהיה לו הממון הנדרש לרכישה.

הנסיון לשרבב את רוזוב – פרשה שאם היה בה שמץ של אמת היתה בומרנג שפועל באותה מידה נגד פרומצ'נקו (אופס! לו הרי יש פטור מאתיקה עיתונאית) – הועלה כבר בעבר, בדיון משפטי. הגיב על כך רוזוב בעדותו בשבועה:

"כשרוני כתב על מכוניות ב-מ-וו הוא לא חסך ביקורת – להיפך. כשהיתה לי מכונית שלא היתה מאוד מוצלחת, 316 עם 75 כ"ס, אני דאגתי בסוכנות שלא תהיה לו הזדמנות לנהוג בה."

"ריב אישי לא מעניין" . לפני שנמחק כאן הדיון הקודם בנושא, נחלקו התגובות לשני סוגים: ענייניות - ו"לא מעניין אותי הריב האישי הזה". מאבק של עורך נגד מו"ל על אתיקה מקצועית אינו "ריב אישי". זהו מאבק על מהותו של עיתון, על חייו. עיתון שהופך לפרסומון אינו עיתון.

אבל ישנם חובבי מכוניות הצורכים את הפרסומון כי הוא היה הראשון והכי גדול ונוצרו לו מוניטין וכו' - והדבר האחרון שהם רוצים לדעת היום הוא, ששיטו בהם שנים ארוכות. שהכרומון בכלל לא שם עליהם, לא ספר אותם. הם מעדיפים לא לדעת, לעצום עיניים, להתרחק מ"ריב אישי" - ולהמשיך להיות משוטים. זה "לא מעניין" אותם כי הם זה כן היה מעניין אותם - הם היו יוצאים פראיירים. ואין דבר שישראלי שונא יותר מאשר לצאת פראייר.

אין בדעתי לשוב ולעסוק בנושא זה או להגיב לדברים נוסח פלרמן. ואולם, אם יש לכם שאלות הבהרה בקשר לעובדות – אני לרשותכם כאן ו/או בפורום נטקאר.

קריאה מעניינת ושנה טובה,

רוני אהרנוביץ

• תגובות 293
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מישהו מוכן לספר את הסיפור מתחילתו כדי שלנו ,הנשמות הצעירות הפועלות בפורום, יהיה מושג על מה המהומה?

(בצורה אובייקטבית אם אפשר,את נקיטת העמדה תשאירו לנו,כל אחד כראות עיניו...)

פורסם

לא שחשבתי לחדש מנוי...אבל עכשיו אני גם מתקשה לדפדף בעיתונים הישנים שלי.

כבר מזמן שמעתי כל מיני "שמועות" ל חוסר מקצועיות בכל מיני תחומים מצד המגזין

בישראל כמו בישראל:

כולם מנסים לדפוק את כולם, עד שבסוף הם דופקים את עצמם...

טוב נו,נעבור לAUTOCAR האנגלי.

פורסם

קראתי את הסיפור המלא, את כל חמשת הפרקים.

אם מישהו אחר היה מפרסם אותם, אולי זה היה ניראה לי אמין, אבל בגלל העובדה שאתה הוא המפרסם...

זה ניראה לי כמו המשך המסע נקמה שלך.

אם היית מאשים אדם אחד, ב"חטאים" מסויימים ומציג את העובדות, אפשר היה להאמין לך, אבל בגלל העובדה שאתה יורה לכל עבר וכל פעם מצטרפים עוד נאשמים...

זה ניראה לי כמו עוד ניסיון לסגור חשבונות ישנים.

אם באתר שלך היית מביא לכולם את זכות הדיבור ומגיב לעניין אפשר היה להזדהות איתך, אבל בגלל העובדה שאתה ישר מתחיל להכפיש את הכותבים ואת מי שלכאורה "מאחוריהם"...

זה ניראה לי כמו פרנויה.

כמו שגם הצעתי בשרשור המקביל, אני מציע גם לך לסגור את הפינה השחורה הזאת בהיסטוריית הרכב בארץ...

זה ניראה לי הדבר ההגיוני היחיד שנשאר לעשות.

פורסם

רוני - אני נהניתי לקרוא אותך שהייתי צעיר.

לצערי, ההתנהגות שלך היום מזכירה את ההתנהגות של שלמה שרף כלפי אברהם גרנט - התעסקות מתמשכת של ביקורת שאולי מקורה בקנאה.

את הקוראים היום לא מעניינות הסיבות לסכסוך ולא מי צודק יותר, או פחות. הקוראים מתעניינים בכתיבה אובייקטיבית, מעניינת, בשיפור הפן המוטורי של החוק ובהתייחסות הוגנת למירב הרבדים בתחום המוטורי (רכבים איטלקיים, יפנים, אופנועים ואפילו אמריקאיות).

אתה מזה מספר שנים נוקט בקו בדלני של ביקורת כלפי מתחרה, צנזורה מתמדת באתרך לגולשים, ביטול כל דעה שנוגדת את דעתך (לדוגמא רכבים אמריקאיים) ובכך אתה גורם נזק בעיקר לעצמך.

אם אתה מעוניין להחזיר אוהדים למגרשך, עליך לנקוט בצעדים הבאים:

1. להתמקד בעשייה מבלי להתייחס לעבר ולמתחרים (הצרכנים הם נבונים ויודעים לעבור מסחורה לסחורה).

2. לשים יותר גוונים ודיעות באתר שלך ולא להיות חד-מימדי.

3. להפסיק לצנזר הודעות של משתמשים תמימים שרוצים לשאול שאלות ולא מתכוונים להזיק.

4. סובלנות וסבלנות.

5. להיות קשוב לצרכן - אם 45% קנו סובארו בשנת 1993 אז כנראה סובארו זה לא הרכב הגרוע מכולם וכנראה שתמורה לכסף היא גם פרמטר.

6. לפרסם טורים אישיים מעניינים, כפי שפורסמו באתרך, בעבר.

7. להיות פחות נחרץ בדירוגים (לא כל קוריאנית היא זבל, כמו שלא כל צרפתייה היא כליל השלמות).

שנה טובה והצלחה לך ולדני פרומצ'נקו ולשאר הכתבים (הצלחה שלכם היא הצלחה של התחום המוטורי).

עמית

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

רוני.

אתה כמו Jeremy Clarkson

ומגזין אוטו הוא כמו כל מגזין אמריקאי.

מגזין צריך להרוויח כסף,יצרני רכב מפרסמים במגזין,המגזין מלקק להם את התחת.

Jeremy Clarkson עובד בתחנה ממשלתית ועל הזיין שלו כולם.

בלי היחס שלך למגזיני רכב לא היו בארץ מגזיני רכב אבל הם צריכים לעשות כסף.

חשבתי להגיד שאנחנו לא צריכים את הריבים שלך בפורום.

אבל לך מותר הכל בכל מה שקשור לרכב בארץ.

אני מכיר מישהו שעובד בפיסי מגזין בניו יורק.

שואלים אותו על תוכנה של מיקרוסופט והוא עונה שהיא זבל.

יום אחרי יוצא מגזין שהוא ראיין את ביל גייטס ואומר איזה תוכנה טובה זאת.

אייל

פורסם

רוני,

בעיניי אתה אדם מתוסכל, מתנשא, ממורמר ובטח לא נחמד. כאשר שאלתי בפורום שלך 2 שאלות - קבלתי תשובות (?? תגובות, יותר נכון) שלא הייתי מעז להעלות כאן ועכשיו; אי לכך, לא תצליח לשכנע אותי (ואני בטוח שגם רבים אחרים) בסימפטיה כלפיך, תהא עמדתך צודקת ככול שתהיה.

צא ולמד.

פורסם

רוני

הצגת הנושא כאילו הוא עקרוני מתאימה לך אך רואים בעליל שזה סכסוך אישי המובל ע"י קנאה, שנאה, חוסר פרגון וסתם עקשנות.

העובדה העיקרית היא שנאלצת להתנצל (וסמנטיקה פה לא משנה דבר) ע"י בית משפט/בורר על ההאשמות הקודמות שלך. אי לכך היושר, יושרה והאמינות שאתה מטפח שנים רבות נסדקו/נשברו ע"י החלטה זו

לצורך העניין כעת לא חשוב אם הצד השני משקר, חשוב שגם אתה לא מצטט את העובדות הנכונות או משמיט חלקים שאינם מתאימים לגרסתך

פורסם

תגובה אחרונה ופרידה (בעניין זה)

אחת מן השתיים: או שרוני אהרנוביץ' חושב שאתם מטומטמים או שהיכולת הלוגית שלו בגובה הרצפה. רוני אהרנוביץ' הודה כי בשלושה עניינים תקף באופן חמור את אוטו על-סמך המצאת טקסטים ויצירת מניפולציות. לכן: או ששיקר שלוש פעמים (פעמיים בשם בית המשפט העליון) או שהבעת הצער שלו היא שקרית.

רוני אהרנוביץ' פרסם את "הבעת הצער" שלו לא בגלל שנתקף ייסורי מצפון על פרסום דברי שקר אלא מכיוון שהיה ברור לו מה יהיו תוצאות המשפט. ובהקשר זה, ההבחנות בין משפט ובין הסכם, בין התנצלות והבעת צער הן קשקוש. הטענה כי כל העניין עוסק בניסוח פשוט עלובה.

והוא לא עוצר כאן. "עובדות נטו" כותב מי שפרסם שקרים בהמוניהם; "עובדות נטו" כותב מי שפיזר רמזים מכוערים בצמוד לשקרים על שלושה אנשים רק כדי לפגוע באמינותם, רק בגלל שעבדו באוטו, רק בגלל שנאלץ להודות כי שיקר; "עובדות נטו" כותב מי שב-2005 מודה כי לא קרא את אוטו מ-1996 – אך מעז להתייחס לאיכותו, לאמינותו או למי שכתב בו.

בעניין הזה קיימת רק רק "עובדת נטו" אחת: רוני אהרנוביץ', במסע הנקמה האובססיוי שלו על מה שאירע לו לפני 12 שנים, יפגע בכל אחד ולא יבחל בכל אמצעי, שקרי או מזוהם ככל שיהיה. ודבר אחד בטוח: מכיוון שהוא מזהם האוויר היחיד, ביום שיפסיק האוויר יתחיל להיות נקי יותר ויותר.

"אל תהי יראה מן הצדוקים ואל תהי יראה מן הפרושים, אלא היי יראה מן הצבועים, העושים מעשה זמרי ומבקשים שכר כפנחס".

פורסם
לא שחשבתי לחדש מנוי...אבל עכשיו אני גם מתקשה לדפדף בעיתונים הישנים שלי.

כבר מזמן שמעתי כל מיני "שמועות" ל חוסר מקצועיות בכל מיני תחומים מצד המגזין

טוב נו,נעבור לAUTOCAR האנגלי.

כן, הרי ברור שברגע שמישהו מפריח לאוויר טענה על שחיתות/רמאות/מה שלא תרצה במגזין זה או אחר, היא הופכת להיות נכונה באופן אוטומטי. מה לא?

אני מאוד אוהב שמועות, גם אני יכול להשמיע שמועות, השאלה היא היכן העובדות, ואותן אתה מוזמן למצוא לי. ועם כל הכבוד, לא כאלו מלפני 10 שנים, כי אני יכול למצוא לך חוסר מקצועיות גם בטורבו ובאוטו של עידן אהרנוביץ (ויואל כבר הזכיר את ה-Z1) כך שאם אתה מעוניין להשאר בעבר, אתה מוזמן להכנס לנטקאר.

ובהצלחה עם כל העניין של אוטוקאר, מה אני אגיד לך, מצאת לך מגזין איכותי. אחד שכמעט בכל השוואתי אצלו המכונית החדשה מנצחת, מה שגורם לתוצאות סותרות במבחנים עתידיים. שלא לדבר על הרבה החלטות והתרשמויות מוזרות ביותר שאני מוצא שם מדי שבוע.

רוני.

אתה כמו Jeremy Clarkson

ומגזין אוטו הוא כמו כל מגזין אמריקאי.

מגזין צריך להרוויח כסף,יצרני רכב מפרסמים במגזין,המגזין מלקק להם את התחת.

אני מכיר מישהו שעובד בפיסי מגזין בניו יורק.

שואלים אותו על תוכנה של מיקרוסופט והוא עונה שהיא זבל.

יום אחרי יוצא מגזין שהוא ראיין את ביל גייטס ואומר איזה תוכנה טובה זאת.

אני חושב שאהרנוביץ יתפלץ אם ישמע שהוא כמו קלארקסון. מה שבטוח זה - שגם אנחנו נתפלץ...

ובנוגע לפרסום - ניהול יחסי עבודה זה לא ליקוקי תחת. ואל תשכח שגם אהרנוביץ צריך להתפרנס, וגם אצלו יש פרסומות.

והדוגמה שלך בקשר לפיסי מגזין מאוד שגויה - דבר כזה אסור שיקרה ובוודאי שאיננו קורה במגזיני הרכב בארץ.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כיום יש 2 שולטים בתחום, אחרי שנים של "בילעדיות" בתחום ע"י "אוטו"...

"אוטו" הוא לא גוף ריווחי ולא מיתבסס על צדקה או היתנדבות. לפיכך הוא מושפע מהרבה גורמים. בין השאר פירסומות...

כשבא יבואן ואומר "אני מוריד את הפירסום שלי מהעיתון שלך ביגלל סיבה כזו או אחרת" מי שאחראי בסוף כל חודש לחלק את המשכורות נימצא בבעיה!

נכון שיש דרכים "עדינות" להגיד דברים ויש דרכים "לפצות" את המפסידים ("זה לא מקום אחרון, זה מקום ראשון מהסוף", או "סוף כל סוף זכית במשהו, מקום אחרון!!!" :wink: )...

קשה להיות גם צודק וגם שכולם יאהבו אותך...

לדעתי היו צריכים "לעדן" את התוצאות, ומצד שני לדבר עם היבואן...

אם היבואן ממשיך לאיים שהוא יוריד את הפירסום, לדעתי, יש צורך לכלול את זה בכתבה בצורה כלשהי :twisted:

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

אני יודע שבתקופה האחרונה אני נהנה יותר ויותר לקרוא את "אוטו".

הוא נהיה יותר קליל,ופחות רציני מבעבר.....(הקטע בסוף שצוחקים על מכונית "מיוחדת"......)

והתוספות במדור למכירה,תחת ה"שונות".

לא יודע למה, אבל אני חש משב רוח מרענן בתקופה האחרונה.....(האם אחראי לכך סקורניס??? :-P )

פורסם

נראה לי לא אתי שאנשים שכותבים כיום באוטו מגיבים בשרשור כזה.

אם זה מוטי או אם זה רוני.

לא לעניין.

בנוסף - אחרי שקראתי את מה שיש לאהרונוביץ' להגיד בנושא - גם באתר שלו וגם כאן אני יכול לפתח איזה אהדה למה שהוא מנסה להגיד [בדרכו המחוספסת משהו - יש לציין]

בסך הכל בא אדם, פותח עיתון רכב יחד עם שותף [פרומצ'נקו אם הבנתי נכון] ואז יום אחד מגלה שמפעל חייו [כנראה שמגזין אוטו, שוב, אם אני מבין נכון] מתפורר לו בידיים והופך [שוב, לטעמו] לעיתון שלא מייצג את השקפת העולם העיתונאית שלו.

מאותה נקודת מבט אני בהחלט יכול להבין את הכאב והזעם שיש בו על כל אותם אנשים שכתבו \ כותבים באוטו אחרי עזיבתו - בבחינת "בוגדים"* באופן כזה או אחר.

[*בוגדים - ממשיכים לכתוב \ להפעיל את העיתון גם אחרי עזיבתו של רוני אהרונוביץ, כלומר דבקים בהשארות במערכת גם אחרי שהיא כבר לא דבקה בעקרונותיה העיתונאיים כפי שהם נתפסים בעיניו של אהרונוביץ.]

- שוב, כל האמור למעלה הוא דעתי הסובייקטיבית על המקרה, והיא מתבססת על קריאה של ציטוטים שהביא רוני אהרונוביץ מהמשפט שערך נגד \ בעד המגזין אוטו. ומהתגובות שהגיבו לדבריו יואל פ, דני פ רוני ש ומוטי.

כמובן שבלי שום קשר, אני חושב שצריך להעריך את הבמה שהפורום נותן לאהרונוביץ להשמיע את דבריו - גם אם הם לא מוצאים חן בעיני כמה מהאנשים פה, מדובר בצעד ראוי ומרשים, ונראה [לפי דבריהם של חלק מהכותבים] שהבמה הפומבית לא הדדית - כלומר דבריהם נמחקו באתרו של אהרונוביץ.

לסיכום - אני חושב שהרבה תיבות פנדורה נפתחות לאחרונה, לטעמי זה מיותר.

ואחרון אחרון חביב - אני מסכים עם קודמיי, גם לטעמי בגליונות האחרונים יש מגמה בולטת של רוח "כייף" שנוזלת מהדפים...

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

• תוכן חדש...