Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר'ה, תודה לכולם על ה"טיפים" אבל כל עוד תישמר בשירשור זה תרבות דיון, אין שום סיבה שהוא ינעל או ימחק.

הפורום משמש במה לאלו הנוגעים בפרשה שרוצים להביע את דעתם בצורה הוגנת מבלי שתימחק להם ההודעה. תרצו או לא, הנושא הוא חלק (ישן מאוד אומנם) ממה שקשור לתחום המוטוריקה בישראל ומי שלא מעניין אותו הנושא, שלא יכנס אליו :!:

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תגובות 293
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תרשה לי תיקון קטן, איציק. אני יודע שאני חוזר על עצמי, אבל חשוב להבין זאת.

חלק לא מבוטל מהגולשים מתייחסים לדברים הנאמרים על 'אוטו' כרלבנטיים למגזין כיום. גם אהרנוביץ' אומר זאת - ראה תגובתו #63, למשל. והוא אומר דברים חמורים על אנשים הכותבים ב'אוטו' כיום (וגם על כאלו שכתבו בו בעבר). ויש מי שקונה את זה. ראה תגובה #4 של Roei, תגובה 7 של LotusElise, אפילו תגובה שלך-עצמך (#37) ושל חן פרחי ( 38# ), תגובות שאותי אישית ציערו מאד, אשר התיחסו בסופו של דבר ל'אוטו', כיום, כאל מגזין מושחת הפועל לטובת היבואנים... מה שבאופן אוטומטי הופך את כל הכותבים בו למושחתים נטולי-אתיקה.

כך שזה לא רק חומר ישן, וזה ממש לא רק סכסוך פרומצ'נקו-אהרנוביץ'. שלא לדבר על נושאים חשובים כמו תפקידה של עיתונות-הרכב שעלו פה.

אני מנצל את ההזדמנות גם כדי להתייחס לסוגיית פורום נטקאר. יותר מגולש אחד מקבלים את הטיעון של אהרנוביץ' כי "גם במדורי מכתבים למערכת בעיתונים לא מפרסמים הכל", וכי הצנזור בפורום נטקאר לגיטימי. וזו טענה פשוט מגוכחת. מדורי מכתבים בעיתונות המודפסת מוגבלים בשטח נייר, בהגדרה, ולכן ניתן לפרסם בהם רק אחוז קטן מכלל המכתבים המתקבלים. זאת ועוד: בכל מדור מכתבים של המגזינים או המקומונים המובילים, מקפידים לפרסם באופן קבוע מכתבי ביקורת - לעתים חריפים - המופנים נגד כתבות שהתפרסמו בעיתון. זאת, כמובן, בנוסף לזכות שיש לכל גורם שכותבים עליו להגיב בגוף הכתבה. עוד מישהו חושב שיש איזושהי הקבלה בין מה שקורה בעיתונות לבין נטקאר?

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
אולי תשחררו אותנו מהשטויות האלה (14 שנה אחורה!). חפשו לכם חיים אחרים.
תראה גם אני חושב שיתכן וכל העיסוק בעניין הזה הוא מבחינת טחינת מים - אבל מכוון שקוראי הפורום הפכו מעין בוררים, של מי צודק ומי לא - אז לצורך כך יש לדעת מה היה בדיוק.

אם תשאל אותי הפורום צריך להיות מוקדש לרכב על כל הבטיו , ומגזיני רכב הם חלק מזה ולא מערכת היחסים בין הכתבים השונים לדורותיהם.

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם
מאיפה שאני אדע? מדובר שם על תקופה לפני ע-ש-ר שנים, 7 שנים אחרי שעזבתי את 'אוטו' וחמש שנים לפני שחזרתי אליו. לסרוניס בודאי ובודאי שאין מושג, ואני לא יודע לגבי יואל פלרמן - נדמה לי שגם הוא לא היה שם אז עדיין.

אני יכול להעיד ממקור ראשון רק על מה שקרה מאז ינואר 2000, כשחזרתי לעיתון. בחמש-ומשהו השנים בהן הייתי חבר מערכת, מ-ע-ו-ל-ם לא היה נסיון כלשהו להשפיע על כתיבת כתבות או לשנות את מסקנותיהן מצד בעלי העיתון. הסמכות הסופית לגבי כל מילה שהתפרסמה בעיתון היתה בידי יואל פלרמן, וגם הוא לא היה מעלה על דעתו לשנות תוצאות מבחן. במידה והיו חילוקי דעות הם עלו בעת הדיון על המכונית לאחר המבחן, בין אותם חברי מערכת שנהגו במכונית, ולקולו של דני פרומצ'נקו היה משקל שווה לזה של צעיר הכתבים במידה ושניהם נהגו במכונית.

טל

טוב - אני מבין - אני לא בקיא בכרונולוגיה

אבל כאן אולי תוכל להאיר את עניי

http://www.netcar.co.il/magazin/ed/au6.asp

whenever I see an Alfa I tip my hat

H. Ford

פורסם
תגובות שאותי אישית ציערו מאד, אשר התיחסו בסופו של דבר ל'אוטו', כיום, כאל מגזין מושחת הפועל לטובת היבואנים... מה שבאופן אוטומטי הופך את כל הכותבים בו למושחתים נטולי-אתיקה.

טל, בלי שום קשר לפרשת אהרונוביץ' Vs "אוטו", אני מתייחס בערבון מוגבל לכתוב בעיתונים (וגם מגאזינים ושבועונים כאחד). אין פה שום עניין אישי כנגד "אוטו" או כל מגאזין אחר ואני ממש לא חושב שמגזין אוטו הוא מגזין מושחת הפועל לטובת היבואנים.

בוא נסכם את זה בצורה יותר ברורה: אם ב"אוטו" נעשתה טעות כזו או אחרת לפני כמה שנים, מבחינתי זו לא עילה סבירה להעניש את עצמי או כל אחד אחר בהחרמת המגאזין לעולמים. בכל מה שקשור לזה, ישנם 2 סוגים של אנשים; כאלה שיודעים לסלוח וכאלה שנוטרים טינה למשך כל חייהם (ובסוף נשארים לבד). כמובן שמי שיודע להמשיך הלאה יהיה באופן לגיטימי יותר חשדן בנתונים המונחים לפניו, אבל מה לעשות, אמינות היא דבר שנרקם לאורך זמן ובשביל לשחזר את רמת האמינות צריך לתת לזמן לעשות את שלו.

מכאן והלאה ישנם טיעונים משכנעים לשני הצדדים. יהיו אשר יגידו שמי שעשה טעות פעם אחת יחזור עליה גם בעתיד - ויהיו כאלה שישכנעו את כל העולם ואישתו שאותה טעות שנעשתה אי שם לפני הרבה שנים, רלוונטית גם להיום ומתרחשת גם היום.

לסנגר על שני הדיעות אפשר מפה ועד להודעה חדשה, אבל ביננו טל, כולנו בני אדם וכולנו עושים טעויות. יש כאלה שמודים בזה ויש כאלה שמטייחים את זה.

בנוגע למבחני דרכים כאלה או אחרים; מאחר וישנם תחומים חשובים (נוחות, איכות) שהינם מבוססי תחושות בלבד - קשה לי להסתמך על הנתונים המוצגים בעיתון (ולא משנה איזה הוא). מה לעשות, אוטו זה לא מחשב... אתה לא יכול להריץ עליו תוכנת בדיקה ולקבל נתונים מדוייקים על אלפית השניה בכל הקשור לנוחות או איכות.

בנוסף לכל מה שנאמר, לכל אחד מאיתנו יש את המשיכה למותג או תחום מסויים אותו הוא מאוד אוהב. על זה לדעתי יש הרבה ויכוח, אחרת אני לא מצליח להבין כתבי רכב מסויימים שמתלהבים באופן עיקבי ממותג X ודעותיו בנוגע למותג Y תמיד צוננות - בעוד בעיתונים אחרים זה בדיוק להפך. אולי לך ככתב רכב קשה לראות את זה, אבל לי בתור קורא קל מאוד לעשות את ההשוואה האובייקטיבית ולראות מי מעדיף מה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

*** תוכן הHוDעה נמCHק Eקב SHמוש מוGזם באוTיות LOAZIיות ***

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

איציק, הערה קטנה לי אליך, מקריאה פשוטה ועניינית של טור העורך ב-Netcar, העניין רחוק מאוד מ"טעות". וזאת מבלי להיכנס בכלל לכיוונים אישיים של אישים משני הצדדים.

אמנם לא קראתי את העיתון הנ"ל זה מספר שנים, אבל לו מן הסיבה הפרוזאית שכל הנוגעים בדבר עדיין עובדים שם - זהו ספק מספיק גדול בשביל לא לזרוק את הכסף לפח.

בנוסף, קשה לי להאמין שבר דעת כלשהו, לא יסיק את אותן מסקנות לאחר סינון כל ההתקפות האישיות ובחינה לגופו של עניין.

כנראה שבאמת תמונות יפות עושות את זה למספיק אנשים.

פורסם
טוב - אני מבין - אני לא בקיא בכרונולוגיה

אבל כאן אולי תוכל להאיר את עניי

http://www.netcar.co.il/magazin/ed/au6.asp

אני יכול להאיר את עיניך בקצרה - לאחר שנים בהן אהרנוביץ תקף אך ורק את דני פרומצ'נקו ומגזין אוטו ביחס למה שעשו בשנת 93', 94' ו-95', הוא מחליט להרחיב את מתקפתו ולהאשים גם אנשים שעבדו במגזין לאחר מכן בהטיית כתבות, ליקוק ליבואנים, חוסר מקצועיות ומה לא. יום בהיר אחד הוא קם ומאשים את טל שביט, יואל פלרמן והלל פוסק האשמות חריפות ביותר ומטיל ספק ביושרם בראש חוצות, ולו מפאת העובדה שעבדו במגזין. מה זה אומר? שכל שאר עובדי המגזין מוקצים מבחינתו, גם כיום, וזאת מבלי שקרא אפילו פסיק ונקודה מהמגזין אותו הוא תוקף.

וחZרה לביצה:

הבעייה כשמגZינים כגון "אוטו","חולה הגה" וכד'. משפיעים ולו רק על צרכן אחד שלא יודע על שיקולי המערכת לפרסם כתבות שנועדו ללקק למפרסמים וחושב שהפרסום "קניית השנה" מבטיחה לו הנאה מרכבו משהו בהחלט רקוב בממלכת המוטוריקה הכתובה.

כידוע בביצתינו הנאורה לא אוהבים הגיבורים אשר יוצאים כנגד המערכת בשם העיתונאות החופשית וחופש הדיבור (מ'לשות פה Zה לא אמריקה) \ המו"ל המושחת (כידוע הדבר מעורר אצלינו רגשי רדיפות כמו שנרדפו היהודים בגולה).

מעניין שאתה מחליט כי חלק משיקולי המערכת הם לפרסם כתבות שנועדו ללקק למפרסמים - מאיפה המידע? בטח שלא מאהרנוביץ, שכתב את זה למרות שלא קרא את המגזין בעשר השנים האחרונות, נכון? אותו "גיבור" עליו אתה מדבר לא יוצא בשם העיתונאות החופשית וחופש הדיבור, אל תתן לאדרת הזאת בה הוא מתהדר להטעות אותך, הוא יוצא בשם שנאת האדם שלו והטינה הנשמרת במשך שנים על גבי שנים.

אמנם לא קראתי את העיתון הנ"ל זה מספר שנים, אבל לו מן הסיבה הפרוזאית שכל הנוגעים בדבר עדיין עובדים שם - זהו ספק מספיק גדול בשביל לא לזרוק את הכסף לפח.

הנה שוב אנחנו חוזרים לאותה האמרה "אמנם לא קראתי את העיתון הנ"ל זה מספר שנים, אבל אני בטוח שהוא מושחת". הגם אתה מעוניין להטיל דופי במקצועיותם ויושרם של אנשים כיואל פלרמן, טל שביט, רוני נאק, ניצן רז וכל שאר הכתבים והעורכים? סתם, כי בא לך?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מעניין שאתה מחליט כי חלק משיקולי המערכת הם לפרסם כתבות שנועדו ללקק למפרסמים - מאיפה המידע? בטח שלא מאהרנוביץ, שכתב את זה למרות שלא קרא את המגזין בעשר השנים האחרונות, נכון? אותו "גיבור" עליו אתה מדבר לא יוצא בשם העיתונאות החופשית וחופש הדיבור, אל תתן לאדרת הזאת בה הוא מתהדר להטעות אותך, הוא יוצא בשם שנאת האדם שלו והטינה הנשמרת במשך שנים על גבי שנים.

?

אני חושב שאתה קצת מגזים

אתה מזכיר את טל"ש, את יואל, את פרומצ'נקו [ניד איי סיי - יור בוס?] בכזה להט ושורה אחרי אתה ממנה עצמך לשופט ומאפיין פסיכולוגי - אהרונוביץ מונע על ידי שנאת אדם?

טינה?

אני קורא את זה ולא ברור לי כל כך מאיפה את מביא את זה - הוא טוען טענות ענייניות - גם אם בלשון מעט בעייתית.

הוא מאשים קבוצה מאוד מסויימת של אנשים - לא את כולם - אני לא מבין מאיפה הרעיון לדחוף את עצמך [או את ניצן או כל אחד אחד מחברי המערכת שלכם] לתוך הסכסוך הפאטתי הזה.

מי שקורא את הדברים בסך הכל רואה אדם שבנה משהו - ומרגיש שהחריבו לו את מפעל חייו. אני חושב שאם תצא מהמסגרת של "מנהל קארזפורום וכתב של אוטו" ותעבור למצב של "קורא אובייקטיבי שיודע לקרוא בין השורות"

אתה תוכל להבין את הכאב ואת הסיבות לפיהן אהרונוביץ' מגיע לרמת הניסוחים בה הוא מתנסח בגנות אותם אנשים שלדעתו פעלו נגדו וכלפיהם הוא טוען את הטענות שלו.

כל זה עדיין, לטעמי לא מצדיק את הלהט הזה לפיו אתה טוען לפעולה מתוך "שנאת אדם" או וואטאבר

אבל זה יכניס דברים קצת לפרופורציה.

רון.

נ.ב. - אותה פרופורציה שמאפשרת, אגב, לטל"ש לכנות את האתר של אהרונוביץ' "מדמנה" [כמה תגובות לפני] אבל מוחקת תגובה של אהרונוביץ' בה הוא משתמש בתיאור "פודל" - שתי ההודעות נגועות בחוסר ענייניות מסויימת, אבל עדיין בעלות ערך לדיון עצמו.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

sronis - אני מבין שאתה נלהב, אבל תצמיד שקית קרח לראש, תנשום עמוק ותקרא שוב את ההודעה שלי.

שוב, אני לא מתכוון להביע כאן שום דיעה לגבי רוני נאק, ניצן רז וכו' וגו' ושות'.

התייחסתי קונקרטית לעובדות לגבי העיתון ולאלו שעמדו בראשו דאז.

ועם כל הכבוד לך ולמטרייה שאתה מרים מעל הגוף בו אתה עובד - גוף שסרח לא מן הנמנע שיסרח שוב.

עריכה :

מסכים עם הנאמר לעיל;

נ.ב. - אותה פרופורציה שמאפשרת, אגב, לטל"ש לכנות את האתר של אהרונוביץ' "מדמנה" [כמה תגובות לפני] אבל מוחקת תגובה של אהרונוביץ' בה הוא משתמש בתיאור "פודל" - שתי ההודעות נגועות בחוסר ענייניות מסויימת, אבל עדיין בעלות ערך לדיון עצמו.

פורסם
sronis - אני מבין שאתה נלהב, אבל תצמיד שקית קרח לראש, תנשום עמוק ותקרא שוב את ההודעה שלי.

שוב, אני לא מתכוון להביע כאן שום דיעה לגבי רוני נאק, ניצן רז וכו' וגו' ושות'.

התייחסתי קונקרטית לעובדות לגבי העיתון ולאלו שעמדו בראשו דאז.

ועם כל הכבוד לך ולמטרייה שאתה מרים מעל הגוף בו אתה עובד - גוף שסרח לא מן הנמנע שיסרח שוב.

מהיכירותי עם הנפשות הפועלות היום - אני יכול להבטיח לך, וכבר כתבתי את זה בהודעתי הראשונה בשרשור הזה - קשה לי להעלות על דעתי נבחרת טובה יותר של כתבי רכב ממה שיש היום ב"אוטו".

לא שזה משנה את דעתי על ההתנהלות של השרשור הזה או הסכסוך הותיק [שמה עלי לומר עתיק] הזה, אבל לדעתי חייבים לעשות את ההפרדה בין מה שהיה, ולגביו נוגע הסכסוך הזה, ולהווה - בו כאמור, צוות של אנשים מאוד מוכשרים ומקצועיים "עושים" את המגזין.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

סער, אתה קורא את מה שאתה כותב לפני שאתה שולח?

"התייחסתי קונקרטית לעובדות לגבי העיתון ולאלו שעמדו בראשו דאז"

רוני אהרנוביץ' תקף ישירות שלושה אנשים שלא היה להם כל קשר ל'אוטו' בתקופה המדוברת (ולשניים מהם, כולל הח"מ, גם תקופה של שנים אחר-כך).

אתה לא יכול להמלט מן העובדה כי מי שמטיל דופי באתיקה העיתונאית של 'אוטו', כיום, מטיל דופי באתיקה וביושר של האנשים שכותבים ועורכים אותו. וזה בדיוק מה שאתה עושה כשאתה אומר "גוף שסרח לא מן הנמנע שיסרח שוב".

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

אני לא משוכנע שמה שקרה בעבר לא יקרה בעתיד. גם אז אני בטוח שהיו כוונות טובות, אבל לפי הנתונים שהוצגו ניתן לראות שכשיש לחץ מלמעלה - יש תקרת זכוכית לכוונות טובות.

יכול להיות שכיום המצב שונה. אולי כן ואולי לא. לי אישית זה לא משנה, כי העיתון איבד כל ערך מבחינתי.

כתבי הרכב בעיתון הנידון יכולים להיות האנשים הכי מקצועיים בתחומם ומשכמם ומעלה גם כבני אדם עצמם, אבל את המוצר שהם מפיקים תחת ההנהלה הקיימת - על זה לא אשים את הכסף שלי. חד משמעית. לא אהמר שוב על כך שינחיתו עליהם שוב הוראות מלמעלה לגבי תכנים.

זה לא רק העיתון הספציפי הזה. לא קיים עיתון/מגזין רכב מודפס ששווה לשלם עבורו. אם זה מהסיבות שהוזכרו בשרשור הזה, ואם זה מסיבות אחרות ו/או נוספות.

מקווה שעכשיו העניין מובהר כמו שצריך.

פורסם
אני לא משוכנע שמה שקרה בעבר לא יקרה בעתיד. גם אז אני בטוח שהיו כוונות טובות, אבל לפי הנתונים שהוצגו ניתן לראות שכשיש לחץ מלמעלה - יש תקרת זכוכית לכוונות טובות.

יכול להיות שכיום המצב שונה. אולי כן ואולי לא. לי אישית זה לא משנה, כי העיתון איבד כל ערך מבחינתי.

כתבי הרכב בעיתון הנידון יכולים להיות האנשים הכי מקצועיים בתחומם ומשכמם ומעלה גם כבני אדם עצמם, אבל את המוצר שהם מפיקים תחת ההנהלה הקיימת - על זה לא אשים את הכסף שלי. חד משמעית. לא אהמר שוב על כך שינחיתו עליהם שוב הוראות מלמעלה לגבי תכנים.

זה לא רק העיתון הספציפי הזה. לא קיים עיתון/מגזין רכב מודפס ששווה לשלם עבורו. אם זה מהסיבות שהוזכרו בשרשור הזה, ואם זה מסיבות אחרות ו/או נוספות.

שמת לב לחוסר ההגיון בשני המשפטים האלה?

וזה עוד לפני שבררת סופית מה קרה אז, לפני כמה שנים.

אתה חושב שהנבחרת של אוטו היום היתה מסכימה לכתוב תחת לחצים? העלילה שלך גורפת ולא במקום.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

בטח מובהר. אתה טוען שאף מגזין לא שווה את הכסף, ואתה ממילא לא קורא אף מגזין, כך שאין לך בעצם שום זכות לטעון ששווה או לא שווה להשקיע כסף במגזין זה או אחר (מה גם ש"שווה" זו הגדרה סובייקטיבית מאוד). בקיצור - דברים בעלמא.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...