Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתם באמת מתחילים לייגע...

זה עובר כל גבול.

אתם רבים על משהו שקרה לפני שבעת אלפים שנה ונוגע ל3-4 אנשים.

כמה אפשר לטחון מים תגידו לי?

אתם רוצים לסגור עניין?

תפגשו על כוס קפה ותסגרו עניין

כי אותנו זה כבר מזמן לא מעניין..( ואני חושב שרוב חברי הפורום יסכימו איתי)

לפי מספר הצפיות בנושא - אתה טועה !

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תגובות 293
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אילן, תסלח לי, הקביעה הזאת שלך היא פשוט קשקוש. לקבוע שלאף מדיה בתחום הרכב בארץ אין שיניים כי הם לא כותבים על כך שלקרסו אין מכוניות ספורטיביות בהיצע, זה פשוט מגוחך. וההקשר לפורמולה 1 הוא רעוע ביותר. הכל טוטא מתחת לשטיח? תתביישו לכם? תתאפס כבר! לא כל מגזין צריך להתייחס למשהו שעלה לך בראש בבוקר יום אחד, ושנטחן כבר עשרות פעמים בכל מקום אפשרי. שמעת, הלל פוסק? שמעת, דני פרומצ'נקו? שמעת, רוני אהרנוביץ? אין לכם שיניים כי אילן טורבו חושב שהייתם צריכים לכתוב על כך שלקרסו אין מכוניות ספורט בארץ ביחד עם הסיקור של הפורמולה 1!

העובדות הן כי המגזינים בהחלט קוראים לייבוא דגמים ספורטיביים לארץ, רק שאנחנו חיים בעולם שבו ההחלטות העסקיות של יבואני הרכב מושפעות בעיקר מציי הרכב של חברות הליסינג ולא מאידיאלים של ספורט מוטורי וטובת הציבור. הם אומרים לציבור מה טוב בשבילו במקום, והציבור אוכל את זה.

העובדה שמגזין זה או אחר נשלח לסיקור הפורמולה 1 וכתב עליו בלי כותרת זועקת: "למה! הו למה קרסו לא מביאים מכוניות ספורט לארץ! אה וגם נשלחנו לסקר את ה-F1 של רנו", לא אומרת דבר וחצי דבר על השיניים, הציפורניים או הלשון שלו, אם אתה מבין למה אני מתכוון.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אילן, אני מאמין לך בנוגע למה שהיה בעבר. אבל גם היום יש לחץ מצד מגזינים ומועדונים לייבא מכוניות, לדוגמא ייבוא המיאטה מהדור שזה עתה הוחלף. עוד דוגמא - מ"אוטו" נשלח כתב לא מזמן לבחון את המיצובישי קולט טורבו ואת מידת כדאיות הייבוא שלה. הראשוניות עליה אתה מדבר הייתה ואיננה עוד, והיום השוק מוכתב מכוחות שאינם זהים לאלו שהיו בעבר. עוד דבר שבוודאי משפיע על התרשמותך כי ההווה איננו מה שהיה פעם הוא העובדה כי אנחנו באמת חיים בעולם שונה. בשנות ה-80' לא הייתה כאן עיתונות רכב, הציבור לא יכל לקבל מידע. "טורבו" ולאחריו "אוטו" היו האורים והתומים בנושא, המקור היחיד שעליו ניתן להסתמך. כך שברור כי מידת ההתרגשות וההערכה למגזין הייתה רבה יותר אז, מאשר היום, כאשר בכל פינה צץ מגזין אחר, דרך האינטרנט ניתן למצוא הכל וכולנו משכילים הרבה יותר מוטורית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אילן,

אף אחד אינו מנסה לגרוע מהישגיו של רוני אהרנוביץ' ו'טורבו' באותם ימים רחוקים. אני חושב שאפשר לומר בבטחון שרוני אהרנוביץ' יצר תרבות נהיגה בישראל.

אבל היום אנחנו חיים בתקופה אחרת. תרבות נהיגה כבר קיימת. היבואנים כבר בעלי נסיון עם מכוניות ספורטיביות... וכך גם הציבור.

והציבור הזה, ידידי, הצביע ברגליים. כמה קליאו ספורט נרכשו בשנות-היבוא האחרונות? כמה יאריס T-ספורט? פונטו HGT? כמה MX-5? ובמלים אחרות: את מי זה יעניין אם ידיעות אחרונות יצעק בכותרת ראשית "קרסו לא מביאים ספורטיביות"? זה שאתה החלטת שזה הדבר הכי חשוב בעולם ממש לא הופך את זה לכזה.

בהיבט כללי, סוגיות בטיחות אולי הרבה פחות "סקסיות" ולא מביאות לטפיחות-שכם וירטואליות מהחבר'ה בקארספורום, אבל הן ה-ר-ב-ה יותר חשובות. ובענין הזה, העיתונות הוכיחה את עצמה. באופן כמעט אוניברסלי צעקו עיתונאי-הרכב כנגד מפרטי-הליסינג הדלים - סוגיה שמשפיעה על כולנו, לא רק על העשרות הבודדות שהיו קונים קליאו-ספורט מדי שנה אם היבוא היה נמשך.

וראה זה פלא: זה גם עבד. השינויים במס הקניה שיכנסו לתוקף בהדרגה החל מסוף השנה יביאו לכך שלא יהיו עוד הטבות-מס עבור אבזרי-בטיחות בסיסיים. במלים אחרות, אלו שינויים שיגבירו את הכדאיות ליבואנים לצייד את מכוניותיהם ביותר אבזור בטיחות. אין לי ספק שלעיתונות הרכב יש חלק גדול בשינוי הזה.

אני אישית התרעתי כנגד העבודה שפורד וסיטרואן משתמשת בציון 5 כוכבי NCAP שקיבלו הפוקוס והסיטרואן C4 בפרסומות שלהן, למרות שרוב המכוניות שנמכרות כאן מצוידות במפרט דל הכולל 2 כריות בלבד, ואשר אינו מאפשר השגת 5 כוכבים. אני ממש לא היחיד שעשה זאת. זאת ועוד: במסיבת עיתונאים בה הושקו דגמי סיאט החדשים בישראל לא מכבר, התברר כי האלתיאה תשווק רק עם 4 כריות אוויר. באותו מעמד ממש נשאל היבואן שאלות נוקבות לגבי כך, ונשאל ספציפית האם בכוונתו להשתמש שיווקית בציון 5 הכוכבים שקיבלה המכונית - למרות שעם 4 כריות בלבד, אינה זכאית לו. היבואן הבטיח כי "לא יתהדר" בציון המדובר.

אז יש או אין שיניים? התשובה לכך אינה תלויה במה שעושה לך, ספציפית, נעים בבטן.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

בהודעתי המקורית כאן כתבתי:

אין בדעתי לשוב ולעסוק בנושא זה או להגיב לדברים נוסח פלרמן. ואולם, אם יש לכם שאלות הבהרה בקשר לעובדות – אני לרשותכם כאן ו/או בפורום נטקאר.
לכן איני נכנס כאן לשום ויכוח, מעבר לתיקונים עובדתיים הכרחיים. צמד עושי דברו-של-פרומצ'נקו סבור, שאם יחזרו על שקר מספיק פעמים הוא יהפוך לאמת.

עושה דברו א':

אמונה עיוורת לדבריו של אהרנוביץ: הוא אמר שיבואן רכב לחץ ופרומצ'נקו נכנע - אז זה בטח נכון.

זה אהרנוביץ אמר, לא בית-המשפט העליון... אז הנה מה שקבע העליון:

"אחרי שאחת מסוכנויות יבוא הרכב הביעה מורת רוח על פרסום דירוג המכוניות המשווקות בישראל, הורה דני פרומצ'נקו להפסיק את פרסום הדירוג."

ולמי שבוחר שלא להבין מדוע הורה, מבהיר פסק-הדין בערכאה הראשונה:

"התחשבות באינטרס של המפרסמים היתה המניע לדרישה זו."

עושה דברו ב' (שמתלונן על שנשלל ממנו חופש הדיבור בפורום נטקאר, אבל לפורום פתוח זה הוא טרח להירשם רק אתמול - לצורך נושא זה אד-הוק - אבל "אין לו קשר עם אוטו"):

ההתנצלות שלך ("הבעת הצער") כנראה אינה אמיתית ונבעה מכך שהפסדת בבוררות ונאלצת להתנצל ולהודות באי אמירת אמת. אם כך מה תלין עלינו שאיננו מאמינים לך יותר בדברים אחרים.

א. בבוררות, שהסתיימה לפני 9 שנים ואין לה קשר למתרחש עכשיו, לא הפסדתי ולא נעליים; אני קיבלתי מפרומצ'נקו כסף, פרומצ'נקו קיבל מהבורר פטור מאתיקה עיתונאית:

"טענת אהרנוביץ בדבר הפרת כללי האתיקה העיתונאית, מושתתת על ההחלטה לבטל את דירוג הכוכבים למכוניות בעיתון, זאת תוך התחשבות באינטרסים של המפרסמים... מאחר והתחשבות באינטרס של המפרסמים היתה המניע לדרישה זו, דבר אשר גם פרומצ'נקו במידה רבה של הגינות הודה בכך, יוחס לה על-ידי אהרנוביץ אופי של עבירה אתית בלתי נסבלת.

שמירת כללי האתיקה העיתונאית... הוטלה כחובה חד-צדדית על אהרנוביץ, לא על פרומצ'נקו... "

ב. "הבעת הצער" , בדיוק כמו ביטול התביעה ממול, היתה פשרה מוסכמת ללא אילוץ וללא לחץ ואין בה שום "הודאה" כביכול. הדברים מובהרים היטב בהודעה בנטקאר אליה אני מפנה מהודעתי המקורית כאן (http://www.netcar.co.il/forum/la.asp?ix=81046&lb=81174) וכן בפרק הראשון בכתבה. ואולם, איני חושד שהדברים נכתבו מאחר שעושה דברו ב' סובל מבעיות בהבנת הנקרא.

פורסם

נ מ א ס ת ם!!!!!!!!!!!

דבר ראשון אתם פוגעים בעצמכם(מטומטם מי שישקיע כסף בכם או באיזה פרויקט שאתם חושבים עליו בעתיד,מתנהגים כמו ילדים).

מי רוצה מוצץ?

מי רוצה חיתול?

והראשון מהצצדים שישב בשקט ויתבגר יקבל סוכריה על מקל(סליחה טעיתי גרבר פירות,סוכריה על מקל מסוכן לגילכם...אתם עלולים להיחנק).

פורסם

עתונות רכב "נושכת" גם פוגעת, פוגעת היישר בשכל הישר של היבואנים.

הלל פוסק עודד אותי, נרתם לסייע לי ופרסמנו בשעתו ב YNET את המכתב הגלוי שלי להנהלת "דלק מוטורס" בעניין הבקשה לחידוש יבוא המיאטה. הצלחנו! למרות שנעניתי בשעתו בתשובה מתחמקת ולעגנית משהו, בדיעבד המסר חדר. הם חידשו את היבוא בשנת המודל 2003 עם ... מיאטה אוטומטית. עוד כמה חיצים מכוונים היטב מעל גבי YNET ונטקאר והנה היבואן שינה דעתו שנית. בשלהי 2003 הוא התחיל לייבא את המיאטה הידנית וכבונוס הביא אותה עם גיר 6 הילוכים ושילדת "ספורט". אז נכון שהוא לא מוכן להתייחס למועדוני הרכב הקיימים בישראל ונכון שהוא לא מוכן להציע אביזרים ונכון שלא הכשיר את המכונאים שלו לטפל בה כראוי - אבל היא כאן וביבוא סדיר וזה מה שחשוב.

אם הצלחנו עם המיאטה ומול גדול היבואנים אטומי הלב המוטורי בישראל, היינו מצליחים גם עם רנו ספורט וטווינגו וקא ועוד מכוניות לאוהבי נהיגה - רק צריך שמישהו שזה מספיק חשוב לו - שירים את הנס. עיתונות הרכב תפרסם את הפנייה, אני משוכנע בזאת.

פורסם
אילן,

ואם נתרגם זאת לפרסים: אז לרוני אהרונוביץ , מגיע לו פרס ישראל על זה. טוב, בסדר, אנחנו מסכימים, חאלאס!

בזכות אהרונוביץ' טורבו/אוטו,שנלחמו אז. אוקיי! הנקודה ברורה! אוף... היבואנים כבר בעלי נסיון עם מכוניות ספורטיביות... ניסיון של להרוס אז והיום "נסיון להרוס"? על מה אתה מדבר?

והציבור הזה, ידידי, הצביע ברגליים. כמה קליאו ספורט נרכשו בשנות-היבוא האחרונות?

בזמן שהקליאו שודרגה ל 182, לא יובאה אף קליאו ספורט ארצה ולמה? בגלל כמויות-הענק שהם מכרו עד אז? כמה יאריס T-ספורט? פונטו HGT? כמה MX-5? טל אני מסכים איתך ידידי היקר,כי לא נמכרו מאלה מספר רב עד אפסי, אך למה להפסיק לחלוטין :?: אם כל הכבוד לרווחים,ואף על פי כן-עיתונות הרכב לא"דאגה" להדגיש זאת- הכי קל "להתעלם" וזהו -זה טוב לביזנס כי זה לא עד כדי כך חשוב! ראבאק! אומר זאת שוב: זה מעניין אחוז אפסי מציבור רוכשי הרכב בארץ! ואתה באמת חושב שזה מטריד כל כך את היבואן? כשכותבים על מפרטי-הבטיחות העלובים שלהם זה הרבה יותר מטריד אותם. זה לא הפריע לכל עיתונאי הרכב להתייחס, ובהרחבה, לסוגיה הזו, כך שכל הרמזים שלך על "זה טוב לביזנס" הם פרי הדמיון שלך. ובמלים אחרות: את מי זה יעניין אם ידיעות אחרונות יצעק בכותרת ראשית "קרסו לא מביאים ספורטיביות"? זה שאתה החלטת שזה הדבר הכי חשוב בעולם ממש לא הופך את זה לכזה.ואת מי בציבור מעניין פורמולה 1 :?: פרסומת סמויה באדיבות..... נו :?: אתה מדבר שטויות, ובגדול. דווקא נסיעה במשהו כל-כך אקסטרימי יכולה לעניין את הציבור. מירוצי פורמולה 1 באמת לא מעניינים אף אחד - אבל לא על זה היתה הכתבה של פוסק. אני מתקשה להאמין שהדברים האלו באים דווקא מהכיוון שלך. כתבה שאף אחד אחר לא הצליח להשיג, נהיגה במשהו שהוא הרבה מעבר לחלום רטוב עבור כולנו, שאם היית קורא אוהת ב-EVO או ב-CAR היית מלקק את השפתיים ומוריק מקנאה בעת ובעונה אחת - אבל כשזה קורה בישראל אז זה "פרסומת סמויה"?? אתה באמת חושב שרנו ימכרו קליאו אחת יותר בישראל בגלל הכתבה הזו? והאם אתה יודע שהכתבה הזו, שאתה מתעקש לזלזל בה מהרגע הראשון ("דמוי-F1" - מה אני אומר לך, לא ממך ציפיתי להתנהג באופן כל כך ישראלי-מגעיל ולזלזל בהישג של מישהו אחר), היתה ביוזמתו של פוסק ולא של איזה יחצ"ן כפי שאתה מנסה להציג? בוא ונסה לחשוב באוביקטיביות: מי הרוויח יותר מהכתבה הזו - "קרסו" - או הקוראים שזכו לחוות דרך הכתבה משהו שאין להם שום דרך אחרת לחוות?

בהיבט כללי, סוגיות בטיחות אולי הרבה פחות "סקסיות" ולא מביאות לטפיחות-שכם וירטואליות מהחבר'ה בקארספורום, אבל הן ה-ר-ב-ה יותר חשובות. ובענין הזה, העיתונות הוכיחה את עצמה. באופן כמעט אוניברסלי צעקו עיתונאי-הרכב כנגד מפרטי-הליסינג הדלים - סוגיה שמשפיעה על כולנו, לא רק על העשרות הבודדות שהיו קונים קליאו-ספורט מדי שנה אם היבוא היה נמשך. וראה זה פלא: זה גם עבד. השינויים במס הקניה שיכנסו לתוקף בהדרגה החל מסוף השנה יביאו לכך שלא יהיו עוד הטבות-מס עבור אבזרי-בטיחות בסיסיים. במלים אחרות, אלו שינויים שיגבירו את הכדאיות ליבואנים לצייד את מכוניותיהם ביותר אבזור בטיחות. אין לי ספק שלעיתונות הרכב יש חלק גדול בשינוי הזה. זו עבודה "קלה" ,ומתחנחנת בלשון המעטה, כלפי היבואנים, וענף הליסינג. סליחה?? מתחנחנת? כשצועקים כנגד מפרטי הבטיחות עימם מוכרים את המכוניות, ומאשימים את היבואנים וחברות הליסינג גם יחד בכך, איך לעזאזל זה מתחנחן? ובמה זה יותר קל מאשר לומר "תביאו כבר את הקליאו ספורט"?

אך אני מסכים איתך טל,כי זהו צעד נבון-אך לא לכך התכוונתי שאמרתי "עיתונות רכב נושכת". זה שאתה לא התכוונת לא משנה את העובדות. מה לעשות שהאג'נדה הפרטית שלך היא בדיוק זו - פרטית שלך. לעיתונות הרכב יש ראיה קצת יותר רחבה. נושא מפרטי הבטיחות רלבנטי למאות אלפי אנשים במדינה הזו, להבדיל מהשאלה אם קרסו כן או לא מייבאים דגמים ספורטיביים. במסיבת עיתונאים בה הושקו דגמי סיאט החדשים בישראל לא מכבר, התברר כי האלתיאה תשווק רק עם 4 כריות אוויר. באותו מעמד ממש נשאל היבואן שאלות נוקבות לגבי כך, ונשאל ספציפית האם בכוונתו להשתמש שיווקית בציון 5 הכוכבים שקיבלה המכונית - למרות שעם 4 כריות בלבד, אינה זכאית לו. היבואן הבטיח כי "לא יתהדר" בציון המדובר. נו טל- אתה מהברנז'ה הישנה...הגחלת עוד בוערת בך-וטוב שכך. דווקא לא אני העליתי שם את הסוגיה. גיל מלמד הקדים אותי בשתי שניות. נעים בבטן, תשאיר את זה לאישתי. :shock: בבטן? שם היא עושה לך נעים??)

בכבוד רב

ידידך

אילן פ.

ומה נעשה כשייגמרו הצבעים??

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
אל: TShavit ,sronis ,yoel pelerman

האם מה שכתוב כאן נכון?

http://www.netcar.co.il/magazin/ed/au5.asp

מאיפה שאני אדע? מדובר שם על תקופה לפני ע-ש-ר שנים, 7 שנים אחרי שעזבתי את 'אוטו' וחמש שנים לפני שחזרתי אליו. לסרוניס בודאי ובודאי שאין מושג, ואני לא יודע לגבי יואל פלרמן - נדמה לי שגם הוא לא היה שם אז עדיין.

אני יכול להעיד ממקור ראשון רק על מה שקרה מאז ינואר 2000, כשחזרתי לעיתון. בחמש-ומשהו השנים בהן הייתי חבר מערכת, מ-ע-ו-ל-ם לא היה נסיון כלשהו להשפיע על כתיבת כתבות או לשנות את מסקנותיהן מצד בעלי העיתון. הסמכות הסופית לגבי כל מילה שהתפרסמה בעיתון היתה בידי יואל פלרמן, וגם הוא לא היה מעלה על דעתו לשנות תוצאות מבחן. במידה והיו חילוקי דעות הם עלו בעת הדיון על המכונית לאחר המבחן, בין אותם חברי מערכת שנהגו במכונית, ולקולו של דני פרומצ'נקו היה משקל שווה לזה של צעיר הכתבים במידה ושניהם נהגו במכונית.

טל

פורסם

ההודעה נמחקה.

אם יש לך תגובה הולמת, המגובה בעובדות/ראיות(כפי שהנך דורש מאחרים), אתה מוזמן להעלות אותה שוב ע"ג הפורום.

עמית(kompy)

פורסם
אל: TShavit ,sronis ,yoel pelerman

האם מה שכתוב כאן נכון?

http://www.netcar.co.il/magazin/ed/au5.asp

תגיד, נאיבי. ממי אתה מצפה לתשובה עניינית? מפרומצ'נקו? ממשת"פיו?

נוצר מצב בו פרומצ'נקו כבר לא נדרש לצנזר; העבדים יודעים מה בדיוק מצופה מהם: לק-לק.

פורסם

אני חושב שזאת תהיה טעות לנעול את השרשור

הפורום, זוכה "בזכות" הדיון להכרה של כל המעורבים כזירה הלגיטימית נייטראלית היחידה כיום.

יחד עם זאת כל המתלוננים למינהם שנמאס וכד' לא חייבים לקרוא ובוודאי להגיב.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...