Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קדחתם לי במוח , למען האמת אני לא ציפית מאנשים שכמותכם לרדת לכאלו רמות.

עדיף לשתוק ושיחשבו שאתה טיפש מאשר שתפתח את הפה ותוכיח שזה נכון , חלאס עם ההשמצות, כולכם צודקים. אם כבר אתם כותבים בפורום לפחות תעשו משהו מועיל - יש לנו פה בובה של פורום אספנות - אני בטוח שכשהייתם בגילי נהגתם על מכוניות שהיום הם בגדר נוסטלגיה.

יעוץ ברכישת רכב - גם בזה אתם יכולים לעזור.

הפורום הזה זה מקום שאני נהנה לבקר בו, כיף לי להיות פה ולקרוא הודעות חוץ מאת זאת.

באמת תנצלו את הטוב שבכם במקום לחשוף שיניים ולנשוך אחד את השני - אתם סתם מעמידים את עצמכם מתחת לאור שלילי בעיניי ובעיני רבים אני בטוח...

באמת שלא ראיתי כ"כ הרבה הודעות של "כוכבים" בפורום בכל הזמן שאני פה וחבל שהכל מתבזבז על שרשור ילדותי כ"כ....

הוא התחיל, הוא גנב לי את הסוכריה, אתה משקר, אתה משקר קודם, אני צודק, לא נכון אתה טועה....

ככה אתם נראים.

הלוואי ולי הייתה כמות ההשפעה שיש לכם על קוראי הפורום הצעירים והבוגרים יחד, אבל הבמה שלי קטנה ובטוח שגם הודעה זאת תימחק... חבל.

haters will hate

• תגובות 293
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
יש כל מיני דברים שמעוררים אצלי תהיות, כמו למשל סיפור הפונטו אבארת'.

ברשותכם, לא אתייחס להאשמות הדביליות של אהרנוביץ בנוגע לסיבות קבלתי לעבודה במגזין אוטו, או למקצועיות שלי. מעוניינים להתייחס? קראו דברים שכתבתי במסגרת עבודתי והתייחסו עניינית. בנוגע למה שנאמר על טל ("עבד" להזכירכם) - זו רמה חדשה של גועל נפש. וכעת, להתייחסות לציטוט הנ"ל. להזכירכם את פרשת הפונטו - במגזין אוטו נטען כי בשנת המודל 2002 עברה ה-HGT שינוי מסוים אשר שינה את התנהגותה, שינוי אשר לא אוזכר באף מקום אחר. לפני ההתייחסות המלאה (שאתם ממש לא חייבים לקרוא, אלא רק אם אתם מעוניינים להגיב ואז אשמח אם תקראו הכל לפני תגובתכם) אשתמש בעוד ציטוט משרשור זה:

בהחלט.

דורשים ביקורות טובות על פונטו HGT ואתם מקיימים.

(לא.זו לא חוות דעת מתלהמת.עבדתי בחברה.השינוי העיקרי ברכב היה הספויילרים.

נדמה לי שזו היתה נקודת השבירה והאכזבה האישית שלי .)

אכן, נקודת שבירה. חבל רק שבמכונית שנבחנה על ידי אוטו בכתבה המדוברת, לא היה שום שינוי בשום ספוילר ושום בטיח. זו לא הייתה הפונטו אבארת', כפי שטועה כאן אישפוז, אלא פשוט פונטו HGT מבציר 2002 (האבארט הגיעה ב-2003). עובדה קטנה אך חשובה...

ולעניין:

פיאט פונטו HGT. עובדות נטו :wink:

1. הדברים המובאים מטה נאמרו לי על ידי ניצן רז, שבזמן הפרשה היה כתב במגזין אוטו וכיום העורך בפועל. זהו, בקצרה, סיפור הפונטו HGT אשר נופח מעבר לכל פרופורציה על ידי קולגות לא מפרגנים מהענף, שנהנו לקפוץ על העגלה וחברי פורומים שניזונו מהסיפורים של אהרנוביץ.

2. למי שלא זוכר, בגיליון 190 של אוטו נבחנה הפונטו HGT משנת מודל 2002 והמגזין מצא כי נעשה שינוי במתלים של האוטו, שינוי שהתבטא בשיפור התנהגות הכביש וההנאה מנהיגה לעומת מודל 2001. אנשים שבכלל לא נהגו ברכב העלו בפורומים טענה שמגזין אוטו המציא את הכול בשביל טובות הנאה כאלו ואחרות מפיאט, כאשר היבואן עצמו הכחיש (!) שנעשו שינויים כלשהם במכונית ואפילו נלחם בטענה ששונה משהו (!!). הסיפור נטחן בפורומים מספר פעמים, וזוהי תגובה מסודרת ואחרונה שתעלה כאן מטעם המגזין, שסוגרת את העניין מבחינתו. מי שלא מאמין – מוזמן לקחת שתי מכוניות, כפי שנעשה רק על ידי "אוטו", ולבדוק בעצמו.

3. ולהלן העובדות: המכונית לא הוצעה בארץ למבחן דרכים ונבחנה על ידי המגזינים והעיתונים היומיים רק בהשקתה באיטליה. מגזין "הגה" היה היחיד שבחן את המכונית בשנת 2001 כשלקח אותה בשכירות מ"פרי", במבחן בו השתתף ניצן רז שעבד אז בהגה. כשהמכונית הוצעה למבחן על ידי היבואן, בשנת המודל 2002, מגזין אוטו לקח אותה למבחן למרות שלא הייתה חדשה, מכיוון שזו הייתה הפעם הראשונה שהיא הוצעה למבחן כאן בארץ.

4. למגזין אוטו לא נאמר שום דבר על שינוי ברכב מאנשי פיאט בארץ, אך עם זאת בעת המבחן הורגש שינוי משמעותי על ידי אנשים שנהגו באוטו בעבר – ניצן רז שנהג בו ב"הגה" ויואל פלרמן שנהג בו בהשקה באיטליה. השינויים היו כמובן משמעותיים מספיק בכדי שלא "סתם" יושפעו מרמת הכבישים בארץ לעומת חו"ל. דני פרומצ'נקו היה האחרון שלקח את הרכב למבחן ולאור טענות פלרמן ורז לקח איתו פונטו HGT מודל 2001 של דניאל ליבן, אח של ארז ליבן (אלוף הארץ בקארטינג לשעבר) – הדבר המקצועי ביותר שניתן לעשות בסיטואציה כזו. ה-HGT מודל 2001 הייתה חדשה יחסית עם מעט קילומטרים בעברה, כולם נסעו במכוניות אחת מול השניה, עשו מבחן סלאלום במגרש סטרילי והגיעו במשותף לאותה מסקנה. יתירה מכך, פרומצ'נקו בדק את הבולמים וראה שמספרם הסידורי שונה (!).

5. חשוב לציין שפיאט לא הצהירה על שום שינוי, לא עשתה מסע פרסום מיוחד לאוטו והוא לא הופיע באף מגזין אחר. כך שלמעשה הטענה על כך שפיאט קנו את מגזין אוטו מגוחכת, כיוון שהיבואן הכחיש שבכלל שונה משהו במכונית. וזה לפני שדיברנו על כמה כבר ישרת מבחן כזה את האינטרסים של היבואן ברכב ממנו נמכרות עשרות בודדות של יחידות בשנה?

6. כשהתחיל הרעש, אף כתב רכב, כולל אלה שמגזין אוטו ביקש מהם באופן אישי (!), לא לקח את הרכב למבחן, ובוודאי שלא בדק אותו מול הרכב הישן. כולם נהנו בסופו של דבר ממסכת ההשמצות שהונחתה על אוטו, וחלקם אפילו תפסו על כך טרמפ כשהדגישו באופן מוגזם כי המכונית לא עברה כל שינוי מרגע הצגתה.

7. כשיצאה הפונטו אבארט ב-2003 היא נבחנה על ידי מגזין "הגה" והם הגיעו למסקנות שונות לחלוטין מהמבחן שלהם ב-2001. ב-2001, בגיליון 20, נכתב כך: "...הפונטו לא ממש קשורה למבחן, היא לא בתחרות...היא רכה מדי בכדי להיחשב ספורטיבית... הפיאט הצליחה לשמור על קצב בשל אחיזת הכביש הגבוהה... הרי שמתליה רכים מדי והיא נוטה לצלול אל תוך הפניות... מתלים נוחים ורכות עוטפת ונעימה".

בגיליון 39 משנת 2003 לעומת זאת, נכתב כך: "אחת הנקודות החזקות בפונטו הרגילה, היא נוחות הנסיעה והנינוחות, הרי שהמתלים בדגם הספורטיבי טופלו וכוילו מחדש בצורה לא הכי מוצלחת. הציר האחורי של הפונטו נוקשה וקופצני... הפונטו מעבירה את פני הכביש אפילו כשמדובר במשטחים חלקים למשעי, במעין קפצוצים קטנים ומטרידים...כביש מפותל של הילוכים שני ושלישי יכניס קצת שמחה לעכוזה של הפונטו... השלדה של הפונטו דווקא שמחה למשחקי החלקות והיגוי יתר וגם נענית בחדות ובמהירות לתיקונים". הכתב, אם תהיתם, הוא שלומי מושקוביץ בשני המקרים. כן-כן, אותו מושקוביץ שאהרנוביץ טוען שהוא עיתונאי ישר ומקצועי שעזב את אוטו לאחר ששינו את כתבתו (ואם אהרנוביץ טען, זה חייב להיות אמת). אף אחד לא בא בזמנו בטענות ל"הגה" על ביקורתם הלא אחידה ועל סתירת דבריהם בעבר – למרות שהם למעשה כתבו את אותו הדבר כפי שנאמר באוטו, רק בלי להדגיש את זה. יש להדגיש כי אין כאן טענה לחוסר מקצועיות מצד "הגה" או שלומי מושקוביץ, אותם אנחנו מעריכים ומוקירים כעמיתנו למקצוע. פשוט עוד חיזוק לכך שמה שנטען ב"אוטו" הוא נכון.

8. כל אותן מחמאות על השיפור ברכב לא שינו את העובדה שהרכב זכה לביקורת על היגוי לא-מוצלח ושלא נקשרו לו כתרים מוגזמים ביחס למתחריו. בסך הכל נטען שהוא יותר טוב מבעבר. זו לא הפעם הראשונה שיצרן, במיוחד פיאט, מכחיש שעשה שינוי דינמי ברכב, וכך קרה גם בהשקת מתיחת הפנים הראשונה לאלפא 156, שם הם הכחישו שעשו כל שינוי במתלים ובהתנהגות, למרות שהשינוי מורגש מאוד (וגם אז נבחן על ידי מגזין אוטו בצירוף עם מכונית מלפני המתיחה ועם בעליה, שהרגיש גם הוא בהבדל). גם סובארו עשתה את זה באחת ממתיחות הפנים של האימפרזה (לפני ה-Newage). יתירה מכך, רוני אהרנוביץ עצמו, שטען בעת הבלגן סביב הפרשה שדבר כזה עוד לא קרה, כתב על כך לפחות פעמיים במגזין אוטו שתחת עריכתו. פעם אחת במבחן השוואתי בין לנצ'יה דלתא GTie לאלפא 33, בו נטען כי לדלתא מתלים שונים לחלוטין מגרסאות אחרות של הדלתא, מתלים אשר פגמו בהתנהגות שלה (ולא הייתה כל הודעה רשמית של היצרן על כך); בפעם השנייה, בכתבת "יד שנייה" של אלי שאולי (עדיין תחת עריכת אהרנוביץ) למיצובישי לנסר, בגיליון 76 של אוטו, שם נטען כי: "שיפור נוסף עליו לא טרחה החברה להצהיר בשנת המודל 92' הוא ריכוך מסוים של מתלי המכונית".

9. אף מגזין שטען שלא נעשה שינוי ברכב, כולל YNET, לא נהג בדגם 2001 במקביל ל-2002, אלא בדגם 2003 בלבד.

10. לסיכום – לצאת בטענות זה מאוד נחמד וקל, אבל כל עוד אף אחד לא בדק את האוטו בעצמו, אל לכם לקפוץ למסקנות. מקווה שזה מסדיר לפחות חלק מהעניין, ומי שלא מוכן לקבל את הדברים, מוזמן לבוא ולהוכיח אחרת.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ולעניין:

פיאט פונטו HGT. עובדות נטו :wink:

2. למי שלא זוכר, בגיליון 190 של אוטו נבחנה הפונטו HGT משנת מודל 2002 והמגזין מצא כי נעשה שינוי במתלים של האוטו, שינוי שהתבטא בשיפור התנהגות הכביש וההנאה מנהיגה לעומת מודל 2001. אנשים שבכלל לא נהגו ברכב העלו בפורומים טענה שמגזין אוטו המציא את הכול בשביל טובות הנאה כאלו ואחרות מפיאט, כאשר היבואן עצמו הכחיש (!) שנעשו שינויים כלשהם במכונית ואפילו נלחם בטענה ששונה משהו (!!). הסיפור נטחן בפורומים מספר פעמים, וזוהי תגובה מסודרת ואחרונה שתעלה כאן מטעם המגזין, שסוגרת את העניין מבחינתו. מי שלא מאמין – מוזמן לקחת שתי מכוניות, כפי שנעשה רק על ידי "אוטו", ולבדוק בעצמו.

10. לסיכום – לצאת בטענות זה מאוד נחמד וקל, אבל כל עוד אף אחד לא בדק את האוטו בעצמו, אל לכם לקפוץ למסקנות. מקווה שזה מסדיר לפחות חלק מהעניין, ומי שלא מוכן לקבל את הדברים, מוזמן לבוא ולהוכיח אחרת.

שלום,

לצורך הדיוק, נתחיל בציטוט רלוונטי מהכתבה שפורסמה בירחון "אוטו" מסי 190 בשנת 2001:

"המנוע מייצר צליל שונה ועקומת המומנט שלו שונה(בחדש יש קצת פחות כוח בקצה העליון וקצת יותר כוח למטה); שילוב ההילוכים קל ונוח יותר; לדוושת המצמד תחושה שונה; נוחות הנסיעה במכונית הוותיקה טובה יותר, בייחוד בכבישים משובשים; יכולת והתנהגות ספורטיבית ומהנה פי כמה יש לחדשה;

לדגם המקורי הייתה נטייה לתת הגוי; לחדש התנהגות נייטרלית וקל להעבירו להגוי יתר; ה HGTהקודמת מסרבת בתוקף לקשקש בזנבה, הנוכחית אוהבת זה.

פונטו HGT המחודשת זכתה לניהול מנוע שונה, שינויים בתיבת ההילוכים(כנראה בסנכרון), ובעיקר:

כיול מתלה שונה לגמרי וכנראה בולמים אחרים."

לפי הכתבה – לא מדובר בשינוי בודד אלא במספר שינויים משמעותיים – שלמרבה ההפתעה לא הוזכרו ולא אובחנו באף ירחון רכב בעולם ועוד יותר מפתיע, שכלל לא הוזכרו ולא דווחו ע"י היצרן!

לאור כך שרוב השינויים "שיפרו" את הרכב, עולה שאלה לגיטימית:

באיזה אופן נמדדו – אובחנו שינויים אלו?

*בדיקת מערכות רכב בעומס: מנוע, גיר, מתלה (מחשב ייעודי, דינמומטר)?

*הודעת יצרן – לא הייתה כזו.

*השוואת רכבים כמה שיותר זהים מבחינת תקינות ותאימות – (מתלה מכוון, חישוקים וצמיגים זהים, אוקטן דלק)?

*מסלול מבחן נסיעה זהה?

*תחושות בלבד שהן יחודיות לבוחן ?

קראתי את הכתבה המדוברת והתרשמתי שהמסקנות מבוססות על תחושות אישיות.

איני רואה בכך פסול אם כי כאן עולה שאלת - אמינות ומקצועיות המבחן (לא מדובר בסגנון\טכניקת כתיבה)???...

חג שמח לכולם,

מריוס

פורסם
קראתי את הכתבה המדוברת והתרשמתי שהמסקנות מבוססות על תחושות אישיות.

איני רואה בכך פסול אם כי כאן עולה שאלת - אמינות ומקצועיות המבחן (לא מדובר בסגנון\טכניקת כתיבה)???...

חג שמח לכולם,

מריוס

רק עם המבחן הזה, באופן פתאומי, עולה לך שאלת המיקצועיות והאמינות?

מבחני דרכים מעיין זה הם מטיבם סובייקטיבים ומבוססים יותר מהכל על ניסיונו והתרשמותו של הכותב. מכיוון שאין לך ידיעה מוקדמת על יכולותיו של הכותב כנהג (חוצמי רוני שאנחנו יודעים שהעובדה שהוא בכלל קיבל רישיון היא מחדל של משרד התחבורה...), הכשרתו וניסיונו כל מה שנשאר לך כקורא (של כל מגזין שהוא!) הוא לאתר עם הזמן את הכותבים שאמינים עליך ושדעתם מקובלת עליך. זה נכון לכל קורא ביקורתי בכל סוג של עיתון ובכל כתבה (כמי שסקר במשך כשנה את כל העיתונות הכלכלית אני יכול לאמר שכמות אי הדיוקים, השקרים, הכתבות המוזמנות ע"י בעלי עניין וסתם בירבורים הנובעים מבורות מהווים חלק ניכר מהכתוב).

בסופו של דבר מדובר בהתרשמות אישית לגיטימית ובשום מקום במבחן זה לא הוצג באופן אחר. רוצה, תקנה את חוות הדעת, לא רוצה, אל תקנה. דרך אגב, אם אתה מחפש מבחני דרכים מגוכחים לך למבחן הדרכים של "הגה" בו הם טוענים שהקליאו ספורט Mk1 היא שילוב מנצח של מכונית GT נוחה למנכ"ל ההיי-טקי ומכונית ספורטיבית...

ואני אצטט (כי זה נורא משעשע. לגיטימי, אבל משעשע):

הסופר מיני הספורטיבית אינה בהכרח הבחירה של בן התשחורת תאב קרבות הרמזורים, אלא יכולה לפנק גם את חכו של המנכ"ל ההיי- טקי או להתאים לחליפתה של אשת העסקים המצליחה.

תא הנוסעים, שילוב של עור, עור הפוך ומרכיבי פלסטיק איכותי למדי הוא מקום בהרבה יותר נעים לשהייה מאשר ברוב מכוניות המנהלים המקובלות.:loco:

כשמוסיפים לכך את לוח המחוונים הנאה ואת תנוחת הנהיגה המדרבנת, מקבלים משהו שהוא מאוד ייחודי וחושני :silly:

ההגה והשלדה המתקשרים שלה גורמים לכך שהיא נענית בשמחה למשובות נעורים, משתפת פעולה עם הרפתקנים ומשרה על הספורטיביות הצעירה שלה נופך בוגר ואחראי של בטחון.

:drinking:

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
רק עם המבחן הזה, באופן פתאומי, עולה לך שאלת המיקצועיות והאמינות

:drinking:

הבעייתיות של המבחן "הזה" , הועלה ע"י רוני ולא ע"י, באשר לעניין המקצועיות מי שבאמת קשוב להתייחסויותי זוכר שלא שיניתי את דעותי -ראה פורום "YNET", "תפוז" ופורומים מקצועיים סגורים.

דוגמאות טובות לעריכת מבחנים איכותיים מבחינת ניסוח, סגנון, טכניקת כתיבה בשילוב אימות טכני עם מדידת מכשור תואם ניתן למצוא בירחונים שונים בעולם - לדוגמא בירחון:

"ROAD&TRACK " הנמכר גם בישראל .

תחושות של כתב, בדרך כלל מאשרות את העובדות, נתוני יצרן או להיפך, וגדולתו של עיתונאי\כתב בהצגת המידע בסגנון, ניסוח, צבע ובמקצועיות בצורה המעניינת ביותר - לא ציזבטים שמתאימים לגיל הגן, אחרת בוא נסכים שכל אוהב מוטוריקה הכותב בפורום , ללא קשר לגיל, נסיון והבנה יהיה עיתונאי...

שינוי ביחסי גיר, שינוי בתוכנת ניהול מנוע ללא גיבוי מתאים מהוות השערה בלבד וזה לא רציני ולא ראוי להציג כנתון כם בירחון ישראלי.

ישנן תחושות לגבי נוחות, צורה, צבע וכדומה שקשורות לטעם אישי ולפעמים ל"אופנה" ולדעתי אין פסול להביע דעה, עד כמה שהיא יכולה להיות מגוחכת לטעמנו.

רצוי מאד לנסות להבדיל נושא אחד מהשני והפורום הוא אמצעי ללימוד ו "הבדלה".

לדעתי, הקורא "החכם" רוצה לקבל פרטים, מידע מאומת בעובדות ולא רק באמצעות תחושות סגנון כתיבה וניסוח שמתארים תרגילי אקרובטיקה בשילוב דמיון פורה.

גם העטיפה הכי יפה יכולה להכיל, סליחה על הביטוי חרה בלבן!

חג שמח גם לך,

מריוס

פורסם

שינוי ביחסי גיר, שינוי בתוכנת ניהול מנוע ללא גיבוי מתאים מהוות השערה בלבד וזה לא רציני ולא ראוי להציג כנתון כם בירחון ישראלי.

לדעתי, הקורא "החכם" רוצה לקבל פרטים, מידע מאומת בעובדות ולא רק באמצעות תחושות סגנון כתיבה וניסוח שמתארים תרגילי אקרובטיקה בשילוב דמיון פורה.

קודם כל בו נדייק. בציטוט שהבאת נטען כי העברת ההילוכים נעימה יותר, לא כי שונו יחסי ההעברה. נטען גם שלמנוע עקומת מומנט שונה וזה נתון שקל לשנותו בתיכנות ובהחלט ייתכן שכך קרה.

מה שנכתב לא נכתב כהשערה, הוא נכתב כהתרשמות ולכן הוא נטול הוכחות רישמיות. כאן הקורא האינטיליגנטי יכול לקבל או לדחות את ההתרשמות הנ"ל כפי הבנתו, מצג שווא או מירמה אין כאן.

פורסם
falou

*למותר לציין ,כי אני מכיר אישית חלק מכתבי הרכב במגזין "הגה",וכן תמוהה בעיניי ניסוח שכזה. ואין אני יודע מי כתב את השורות אותן ציטט falou -שכן אין אני קורא/מנוי למגזין הגה (ו/או אוטו).

בבקשה

http://www.motocar.co.il/motocar/tests/test.asp?id=42

פורסם
דוגמאות טובות לעריכת מבחנים איכותיים מבחינת ניסוח, סגנון, טכניקת כתיבה בשילוב אימות טכני עם מדידת מכשור תואם ניתן למצוא בירחונים שונים בעולם - לדוגמא בירחון: "ROAD&TRACK " הנמכר גם בישראל .
אני מניח שמדובר בסופו של דבר בטעם אישי. אני, אישית, מעדיף לקרוא את Car או EVO, למרות שנתונים טכניים מופיעים שם בצורה פרוביזורית ביותר (מפעם לפעם יש זמני הקפה, ו-EVO התחילו ממש עכשיו למדוד תפוקת מנוע על דינמומטר). ההתרשמויות של הכותבים שם, למרות שהינן סובייקטיביות ואינן מגובות בכל המידע הטכני שאתה מדבר עליו, מעניינות עבורי פי אלף מהדיווחים המיובשים במגזינים האמריקניים, אותם הפסקתי כליל לקרוא. גם ב'אוטוקאר' יש, בחלק מהמבחנים, דף מלא וגדוש בנתונים מפורטים ובמדידות - מיותר לגמרי מבחינתי. הרבה יותר מעניין אותי לדעת את ה"איך" מאשר את ה"כמה", ומה מכונית מסויימת עושה לנוהג בה מבחינת ריגושים ותחושות. בדיוק מה שאי אפשר למדוד - נכון להיום - בשום מכשיר.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

סתם שאלה שלא ממש קשורה לעיניין. אבל, אהרנוביץ' לא ממש אוהב לענות עליה. מישהו יודע באיזה מכונית הוא נוהג ? (אם יש לו בכלל...). בעבר הוא כתב על המכוניות שהיו לו, אבל מזה מספר שנים הנושא הוא כמעט סוד.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

• תוכן חדש...