Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7557 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 293
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לו כל האנרגיה בשרשור הזה היתה מושקעת בשיפור עיתונות הרכב בארץ...

לדעתי כיום אין הפרש משמעותי בין 3 עיתוני הרכב, ואני מעדיף , כמו תומר, לקבל אותם מיד שניה, או לחילופין להשקיע בזול מביניהם, סתם שיהיה עם מה להעביר את הזמן בשירותים, ואולי לנגב את התחת אם ייגמר הנייר טואלט.

חבל, באמת חבל שנורא קל לזלזל בפועלם של אנשים ובעבודתם, נורא קל לנגב איתה את התחת, מעל גבי הפורום ובשירותים. תסלח לי, באמת תסלח לי, אבל אם אתה יכול לנגב את התחת בעיתונות הרכב העברית, תנגב אותו גם בכל שאר המגזינים היוצאים בארץ, ואם כבר, אז גם בעיתונים היומיים. לא, לא רק בזבל הצהוב שנקרא מעריב וידיעות, גם בהארץ. למה לא? ויודע מה? אם אתה מנגב כבר בכל אלו, תרביץ ניגוב גם במגזיני רכב מחו"ל. מה, באמת נראה לך שהרמה שם יותר גבוהה? אולי רק של השדיים החשופים במקספאואר. :-P נו, נסה להשתמש בידע הרב ובביקורתיות העצומה שאתה מפגין על מגזיני הרכב הישראלים, גם על המגזינים מחו"ל. מובטחת הארה - אף אחד לא מושלם.

אז אם כולכם מתיימרים להיות כאלו קוראים ביקורתיים ונבונים, ממש כתבי רכב בפוטנציה, מבינים גדולים, אז תעשו טובה, ותביטו קצת לצדדים. כי מגזינים בחו"ל הם לא אוטומטית טובים יותר (או אתיים/מקצועיים/מה-שלא-תרצו יותר), ומגזינים בארץ, גם אלו שלא קשורים לתחום הרכב, הם בוודאי לא חומר קריאה מרטיט לערבי פילוסופיה מלומדים עם כל החבר'ה.

אז כן, עיתונות הרכב בארץ איננה מושלמת, ואולי לעולם לא תהיה, לפחות כל עוד התחום המוטורי בארץ לא יהיה מפותח כראוי, אבל עיתונאי הרכב, כולם, ללא יוצא מהכלל, עובדים קשה ומשתפרים מעט מדי יום. לצערי, בשביל שמשהו רציני באמת ישתפר, צריכים לקרות דברים שהם מחוץ להישג ידינו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני אהרונוביץ כותב

תומר,אתה לא רק שפן. אתה גם חרא של אזרח

ו איגור, לאט לך.

אנחנו לא חיים בברית-המועצות וחופש הדיבור הוא בעל ערך חוקתי בישראל

רוני אתה ענק

האם חופש הדיבור (כתיבה) והעלבות אישיות קורה גם בפורום שלך - לאחרים חס וחלילה - כן כן זה הפורום הפרטי שלך. טוב עושים מנהלי הפורום פה שנותנים לך במה למרות שאתה לא נותן להם את אותה הזדמנות, כך שכולם יראו איזה אדם אתה באמת

חשבתי שהסיבה העיקרית של הפרובקטיביות שלך נובעת מתוך רצון להגדיל את מספר המשתתפים הנכנסים לאתר שלך, ובכך להגדיל את ההכנסות - כנראה שזו לא הסיבה היחידה

כנראה שלא הבנת או הפנמת את משנתו של רבי עקיבא - "ואהבת לרעך כמוך"

פורסם
חבל, באמת חבל שנורא קל לזלזל בפועלם של אנשים ובעבודתם, נורא קל לנגב איתה את התחת, מעל גבי הפורום ובשירותים. תסלח לי, באמת תסלח לי, אבל אם אתה יכול לנגב את התחת בעיתונות הרכב העברית, תנגב אותו גם בכל שאר המגזינים היוצאים בארץ, ואם כבר, אז גם בעיתונים היומיים. לא, לא רק בזבל הצהוב שנקרא מעריב וידיעות, גם בהארץ. למה לא? ויודע מה? אם אתה מנגב כבר בכל אלו, תרביץ ניגוב גם במגזיני רכב מחו"ל. מה, באמת נראה לך שהרמה שם יותר גבוהה? אולי רק של השדיים החשופים במקספאואר. :-P נו, נסה להשתמש בידע הרב ובביקורתיות העצומה שאתה מפגין על מגזיני הרכב הישראלים, גם על המגזינים מחו"ל. מובטחת הארה - אף אחד לא מושלם.

אז אם כולכם מתיימרים להיות כאלו קוראים ביקורתיים ונבונים, ממש כתבי רכב בפוטנציה, מבינים גדולים, אז תעשו טובה, ותביטו קצת לצדדים. כי מגזינים בחו"ל הם לא אוטומטית טובים יותר (או אתיים/מקצועיים/מה-שלא-תרצו יותר), ומגזינים בארץ, גם אלו שלא קשורים לתחום הרכב, הם בוודאי לא חומר קריאה מרטיט לערבי פילוסופיה מלומדים עם כל החבר'ה.

אז כן, עיתונות הרכב בארץ איננה מושלמת, ואולי לעולם לא תהיה, לפחות כל עוד התחום המוטורי בארץ לא יהיה מפותח כראוי, אבל עיתונאי הרכב, כולם, ללא יוצא מהכלל, עובדים קשה ומשתפרים מעט מדי יום. לצערי, בשביל שמשהו רציני באמת ישתפר, צריכים לקרות דברים שהם מחוץ להישג ידינו.

רוני

אל תיקח ללב, קח לריאות :wink:

אולי קצת הגזמתי עם התחת, אבל זה נראה מתאים שם בסוף המשפט הזה....

שים לב שלא דיברתי על מגזינים מחו"ל.

בכל מקרה, אני קונה מגזין לפי המכוניות המשתתפות בו. מכיוון שבוחרים להתמקד במכוניות שלא ממש מעניינות אותי (אולי היו מעניינות אם היה לי צי רכב) , אז אני מעדיף להתעדכן מהאינטרנט או בדרכים אחרות.

הגליון היחיד שרציתי לקנות לאחרונה, הוא זה עם הכתבה ההשוואתית שלך על ההוט האצ'ים

(שביקשת ממני להצטלם אליה, או יותר נכון להוות גיבוי) מכל הזמנים ,שנראיתה פוטנציאלית מעניינת, אבל משום מה לא הצלחתי עד היום להשיג אותו - אזל כאן מהמדפים בשכונה.

נ.ב. רוני אהרונוביץ', האמרה האומללה על ברית המועצות מבזה אותך, אתה מנסה לבנות כאן עמדה מסויימת ואז שם לעצמך רגל עם התבטאויות לא לעניין כאלו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

טוב את האמת , אני באופן אישי לא מת על דרך ההתבטאות של מר אהרונוביץ, כולל התגובות לאיגור ותומר.

לא נאה , וכך בטוח לא משיגים נקודות זכות.

למרות הכל , מספר נקודות מנקודת מבט אישית שלי:

1. אהרונוביץ העלה נקודות כבדות משקל , אשר מגובות היטב בפרוטוקול בית המשפט, תגובה ענינית לא התקבלה אלא מסכת השמצות מפרלמן, שביט ,ורוני, שכרגע עובדים למעט פרלמן באוטו...

2. מבחן הדרכים ללנטיס, תגובה עינינית למסקנות התמוהות לא התקבלה..

3. פונטו, אשר מלבד אנשי אוטו , גם היבואן לא היה מודע לגירסה אקסלוסבית שנחתה בארץ.

4. מבחנים תמוהים (גטס מובילת הקטגוריה ??), או בגליון האחרון או זה שלפניו בו נבחנה האלנטרה עם התאומה שלה מבית קאיה, ונכתב שהאופטרה לא עומתה כי היבואן לא סיפק רכב ... , תגידו בכנות, יש בעיה להשיג אופטרה בארץ היום ??

5. אינני מבין מדוע מרגישים טל שביט ורוני צורך להגן על הירחון היום, הרי אהרונוביץ מדבר על הירחון לפני כ 10 שנים, אומרים שעל ראש הגנב בוער הכובע...

6. התוכנית אוטו בראש , האם לא היה טעם לפגם בהעלתה למסך ?? , האם אין פה צל צילו של משוא פנים וכניעה ליבואנים תוך פירסומת סמויה ?? (מה עוד שהתקבל תשלום על הקדימונים...)

7.מכונית השנה - תואר תמוהה,בתחילה היה נבחר רק רכב אחד, היום נבחר רכב בכל קטגוריה , על ידי מי ?? , על ידי הקוראים .., שחלקם בעלי אינטרסים שונים ומשונים, וללא גילוי נאות של מספר המשתתפים המצבעים באותה בחירה.

לסיום , רמת הכתיבה המוטורית בארץ ירודה, "כתבי רכב" כמו רועי צוקרמן , הלל פוסק, ואלי שאולי הם תוצר של תעשית שנועדה בעיקר לפרסם, ולא לידע את הציבור.

דעתי שראשית החטא התחיל בזמן הפרידה באוטו, ולעניות דעתי, מבט בגליונות אוטו מראה שהמוטיב העיקרי הוא ללכת בתלם, הביקורות מרומזות, הגישה אינה חדה, אלא מיינסטרים קליל...

בשביל זה אני יכול לקנות ידיעות.

פורסם

ניב

חוץ מהעובדה שיש לך שם יפה, נראה כאילו לא ממש הפנמת את מה שאאמרו פה, אז אני אעזור לך (רק בגלל השם) להבין (קשה לפעמים:

1. שביט פלדמן ורוני לא נכנסו לעניין שהיה עם דני, הם מלינים על האשמות שאהרונוביץ מטיח בהם אישית במאמרים שלו, הם לא טוענים על המקרה ההוא ואף אחד מהם לא קשור למקרה ההוא. חוץ מזה ציינת שלוש שמות שכולם עובדים באוטו חוץ מיואל ... למעשה אם הידיעות שלי נכונות, רק רוני עובד באוטו. יואל פרש ושביט עובד במקום אחר וכותב לאוטו לעיתים כפרילנסר.

2+3. מבחן דרכים ללנטיס ולפונטו - כמו שטענו, טעויות קורות. גם אני לפעמים ראיתי בכל מני מבחני דרכים טעויות, דברים שלא הסכמתי איתם. זה קורה בעיקר בגלל העובדה שרכב המבחן לעיתים שונה מהנורמל, הוחלפו חלקים, או סתם יום לא טוב של כתב. מתוך אלפי מכוניות נבחנות, תסכים איתי ששתי טעויות זה דבר סביר ...

4. מבחנים תמוהים :?: אולי זה מעניין חלק מהקוראים :?: אני למשל יודע שהיה מבחן של מגזין אחר בין יאריס T לג'ימיני. גם מוזר לא :?: אבל אנשים שחושבים על רכב ב 100K זה מעניין אותם, גם מבחן בין R1 לSTI יכול לעניין חלק מהאנשים, או מבחן בין STI ל M3. כולם מוזרים, כולם מקטגוריות שונות אבל יש הרבה שזה מעניין אותם.

לא הצליחו להשיג אופטרה :?: יכול לקרות, לפעמים דברים משתבשים, אני שמעתי על מבחן שיום לפני המבחן הרכב התקלקל ולא היה אפשר להשיכ אחר, דחו את המבחן ובמהלך המבחן החוזר התקלקל לרכב מאותו הדגם המנוע. קורה. אני מניח שהם יבחנו גם את השברולט וירוו לספר לחברה.

5. שביט רוני ויואל מגינים על עצמם, אם קראת את המגילה של אהרונוביץ, היית רואה שהוא מאשים אותם בהמון דברים, טבעו של אדם להגן על עצמו.

רוני וטל שכרגע כותבים בעיתון גם רואים העלבות על רמת הכתבות בתור משהו אישי, הרי זה משהו שהם רשמו.

שם לב, אף אחד מהם לא טוען על מה שהיה בזמנו, כולם טוענים על המצב היום ואהרונוביץ משליך את המקרה ההוא על כל השנים ועל כל הכותבים.

6. לא בקיא בנושא

7. אותי הרבה יותר מעניין בחירה של רכבים לפי קטגוריות מאשר בחירה של רכב אחד. נכון אותי לא יעניין מיניוואן אבל את ההורים שלי כן כמו שאותם לא יעניין ספורטיבי ואותי כן. הבחירה ככה נותנת מנצחת מבחינה מסויימת בכל קטגוריה. בהחלט דבר שאני אסתכל עליו אם אחפש רכב (כמובן שגם אבדוק רכבים בעצמי). פרסום מספר מצביעים, אתה יודע מה, יכול להיות מעניין. לפחות פרסום חלוקה לאחוזים ... כנראה שלא ראו צורך בזה אבל אני בעד ליישם בפעם הבאה (רוני לטיפולך).

סך הכל אני לא חושב שעיתונאות הרכב מושלמת. אבל העלאום האישי פה מוגזם.

סך הכל אוטו עדיין העיתון הטוב בארץ לרכב. מי שלא רוצה - שלא יקרא.

פורסם

2+3. מבחן דרכים ללנטיס ולפונטו - כמו שטענו, טעויות קורות. גם אני לפעמים ראיתי בכל מני מבחני דרכים טעויות, דברים שלא הסכמתי איתם. זה קורה בעיקר בגלל העובדה שרכב המבחן לעיתים שונה מהנורמל, הוחלפו חלקים, או סתם יום לא טוב של כתב. מתוך אלפי מכוניות נבחנות, תסכים איתי ששתי טעויות זה דבר סביר ...

טעות ? טעות ?? :shock:
פורסם

Jesus F**king Christ

You would think you guys are arguing about something important

It a goddamn car magazine......thats all

Its written entertainment....something to read on the bus, plane or can to pass the time. NOTHING more than that.

I choose the mags I read only by the quality of the writing & the diversity of the articles - I do not care a bit about the personal opinions of the writers at all , only the "color" of their penmanship

I read Auto & Hega cause I like to look at cars. I read Playboy & Penthouse cause I like t&a

Everybody in this thread should be embarrased with themselves, but only if you are over 12 years old

http://www.scci.co.il/

The Sports Car Club of Israel

פורסם

את גיליון טורבו הראשון(שלי ובכלל)קניתי בדוכן שעמד מחוץ לגני התערוכה.

אהרונוביץ לא היה זר לי-קראתי כתבות שלו במוניטין(זוכרים?)החל מהגיל שבו ידעתי לקרוא בערך,ואך טיבעי היה שירחון כמו טורבו יקום.

קראתי אותו באהבה ובאדיקות,למדתי ממנו ה מ ו ן,אהבתי את הסיגנון ואת הכתבים,שלא ניסו להיתחנף ולא פנו למכנה המשותף הנמוך ביותר.

עד גיליון 54.כשעזבו אהרונוביץ,שביט,פורת, פרייהוף וכל השאר ידעתי שימיו של העיתון(אם אפשר היה בכלל לקרוא לו כך)ספורים.

ואז קם אוטו.אותה רוח לוחמנית,אותו סיגנון שאהבתי.

לקרוא את אוטו היה בשבילי בריחה של כמה שעות לחו"ל,היתנתקות מהעדר.

עד דצמבר 93' כשעזב אהרונוביץ.בניגוד לרבים(וטובים)ידעתי בדיוק למה עזב ומה הרקע לכך.

2-4 גיליונות הספיקו לי.מאז קראתי אותו מעת לעת(גיסי בכיר במשרד פירסום).

הסיגנון השתנה,תרבות העדר השתלטה על העיתון(מזדה מכרה החודש 27 מכוניות יותר מיונדאי!וואאו!),בקיצור החלטתי שהוא לא בשבילי,מה גם,שמבלי לפגוע באף אחד,ההבנה שלי במכוניות גדולה בהרבה משל רוב הכתבים.

מבחינה אתית,שהיא החשובה מכל,בית המשפט פסק.

אתם טוענים שזו היתה מעידה חד פעמית?בקשה,תוכיחו.

אותי אפשר לשקר רק פעם אחת.

מי שמעל באמון שלי-אבוד לו.

כצפוי,רוב התגובות עסקו בגופו של אדם ולא בגופו של עיניין.

התגובות נעו בטווח שבין קללות ונאצות שהולמות נהג משאית בשוק הסיטונאי,לבין הבחנות מתחום בריאות הנפש.

שום תגובה עיניינית לא נישמעה בנוגע למניע של אהרונוביץ לעזיבת אוטו.

וכנראה גם לא תישמע.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אין לך מה לדאוג , חן.

לא תישמע תגובה עניינית.אין תשובה לטענות שרוני העלה בסאגה שלו. רק "היום הכל בסדר".

הדבר שצורם הוא שזה הפך למלחמת כל בכל. וכל האמצעים כשרים. אף אחד מהצדדים לא נקי כאן , הסגנון בשרשורים הללו הפך לשפת שוק (תיכף יבוא טל ויגיד שכתבתי "זין" באחת התגובות שלי. :? ברומא תהיה כמו רומאי.) , וכולם תרמו לזה -כולל רוני בתגובותיו .

בדיוק הסיבה שבעטייה לא רציתי מלכתחילה לתת במה לכל הג'ורה הזו. אם היה ויכוח ענייני , בבקשה . אבל לא כך.

פורסם

חן רוב התגובות עסקו לגופו של הכותב ולא של העניין, כי אי אפשר לדון בעניין.

מצד אחד נמצאים אנשים שלא יכולים להגיב בעניין כי הם לא היו ב"אוטו" באותה תקופה,

ואילו בצד שני נמצא אדם שמגיב לגופם של הכותבים גם כן.

פורסם

איגור.

קרא שנית את הכתבה.

האנשים המדוברים כן היו בחלק מהתקופה ועבדו בעיתון.

מעבר לזה. ההתקפה על רוני הייתה כאילו הוא ממציא דברים ומספר בדותות.

לא ראינו התייחסות להאשמות בכתבה.

זה שסגנונו של רוני וההשתלחות שלו בכל הסביבה דומים למנוע דיזל מעשן - זה דבר אחד ,שלא מקובל (עליי לפחות) - כמו ההשלתחות של פרלמן. אבל זה לא קשור לאמור בכתבה.

פורסם

שמר, קראתי את כל חמשת הפרקים.

כמו שכתבתי פעם, אני אף פעם לא מגיב בלי לדעת את כל הסיפור.

אני דיברתי על המקרה בגללו התחיל כל הבלאגן.

האנשים שהגיבו פה לא היו מעורים בעניין ההוא.

האנשים שהגיבו פה, הצטרפו לרשימה השחורה של רוני בתקופה יותר מאוחרת.

וכמו שכתבתי בתגובה הראשונה שלי:

קראתי את הסיפור המלא, את כל חמשת הפרקים.

אם מישהו אחר היה מפרסם אותם, אולי זה היה ניראה לי אמין, אבל בגלל העובדה שאתה הוא המפרסם...

זה ניראה לי כמו המשך המסע נקמה שלך.

אם היית מאשים אדם אחד, ב"חטאים" מסויימים ומציג את העובדות, אפשר היה להאמין לך, אבל בגלל העובדה שאתה יורה לכל עבר וכל פעם מצטרפים עוד נאשמים...

זה ניראה לי כמו עוד ניסיון לסגור חשבונות ישנים.

......

.......

כמו שגם הצעתי בשרשור המקביל, אני מציע גם לך לסגור את הפינה השחורה הזאת בהיסטוריית הרכב בארץ...

זה ניראה לי הדבר ההגיוני היחיד שנשאר לעשות.

פורסם
לא תשמע תגובה עניינית. אין תשובה לטענות שרוני העלה בסאגה שלו. רק "היום הכל בסדר".
כמובן שלא תשמע.

באשר לטענת ההתיישנות, אין בדיחה טובה ממנה.

פרשיות מאזדה והפרסומת הסמויה בטלוויזיה מפריכות את אליבי החד-פעמיות. מדובר בשיטה, בה דבק פרומצ'נקו באדיקות. ומה מספרים לנו הנחתומים? שפרומצ'נקו חזר פתאום בתשובה.

נחתום אחר, עורך ערוץ הרכב של YNET , ידע לספר דברים אחרים על פרומצ'נקו - 6 שנים אחרי שאני נטשתי את העיתון: "ערכתי את 'אוטו' במשך שנה וממנו נפרדתי בין היתר מסיבות דומות לאלה של רוני אהרנוביץ."

גם לאמירה הזאת בוחרים הנחתומים לא להתייחס - וסיבותיהם עימם.

פורסם

האם אתה חושב שהציטוטים שהובאו מצוצים מן האצבע ? או שהוצאו מהקשרם ?

זה דבר קל מאוד להוכחה. יש רישומים ופרוטוקולים , אם הציטוטים שם , רוני צודק .

אם הם הומצאו על ידו , רוני שקרן. חד וחלק.

• תוכן חדש...