Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7624 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין למכור את הרכב שלי במחיר פחות או יותר מחירון.

משום מה כל פעם שאנשים שומעים שאני רוצה מחירון (ואף מוכן לרדת איזה 1000 שקל אם הם מתעקשים) הם נורא מופתעים, והתשובה שאני מקבל היא "אף אחד היום לא מוכר במחיר מחירון"..

האם ה"שוק" לא מגולם כבר במחירון ? האם נורמלי (לפי מה שהיום שמעתי) למכור/לקנות במחיר של 7-10 אחוז פחות מהמחירון היום ?

פורסם

משום מה כל פעם שאנשים שומעים שאני רוצה מחירון (ואף מוכן לרדת איזה 1000 שקל אם הם מתעקשים) הם נורא מופתעים, והתשובה שאני מקבל היא "אף אחד היום לא מוכר במחיר מחירון"..

האם ה"שוק" לא מגולם כבר במחירון ? האם נורמלי (לפי מה שהיום שמעתי) למכור/לקנות במחיר של 7-10 אחוז פחות מהמחירון היום ?1. מחירון הוא מדד, הוא אינו מחייב אך בארצנו הקטנטונת נהוג להתבסס (כידוע לך) על המחירון של לוי יצחק.

2. שוק המשומשות אכן אינו במצב בריא ,אם זה בשל מדיניות המדינה, מחיר לא ריאלי שלוי יצחק מציין (כלפי מעלה ומטה), ההצפה בשוק של רכבי ליסינג/השכרה ואף בשל המצב הכלכלי, צריכת הזמן וכאב ראש לא קטן שנלווה לא פעם לתהליך המכירה ולכן המחיר בפועל לאו-דווקא תואם את המחירון.

3. מחיר המחירון אמור לשקף את המצב של רכב תקין ואם רכבך תקין הרי שזכותך לעמוד על זכותך לקבל את מחיר המחירון ובמידה שלא איכפת לך שיקח לך יותר זמן למכור את רכבך הרי שבהחלט סביר להניח שתקבל עבור רכבך מחיר מחירון או קרוב לכך (וזאת במידה שאינך מחזיק רכב ספציפי בעל שוק מת).

4. מה בדיוק אתה מצפה לשמוע מקונה פוטנציאלי? הרי ברור שהוא מעוניין לרכוש רכב כמה שיותר טוב במחיר כמה שיותר נמוך ואם לא מעט מכוניות בשוק נמכרות במחיר שהוא פחות מהמצויין במחירון הרי ברור שהם ינסו לרכוב על הגל. כמו כן אם רכבך נפוץ בשוק הרי שיש לו עוד אלפים שהוא יכול להתקשר אליהם ומישהו מהם בטוח יוריד לו במחיר.

בקיצור, זה נכון שאחוז לא קטן של רכבים נמכר בפחות מהמחירון אך ישנם המון משתנים (שלפעמים תלויים יותר בבעלי הרכבים מאשר בשוק הרכב הספציפי) ולא ניתן להכליל ולומר ש"אף אחד היום לא מוכר במחיר מחירון".

נ.ב.

לעניין התגמשותך ומוכנותך לרדת במחיר באלפיה הרי שלטעמי אתה עושה לעצמך יותר נזק מאשר תועלת. אלפיה לרוב זה לא מה שימנע ממישהו לרכוש רכב ספציפי. כמו כן אתה כבר על ההתחלה מתגמש ויוצר מצג שניתן לסחוט אותך. לטעמי רצוי שתבקש מחירון כמגיע לך ושתגיד שאם לאחר בדיקה יש מקום להוריד במחיר הרי שאתה אדם הוגן ושתוריד את המחיר בהתאם.

פורסם

באיזה רכב מדובר? יש רכבים שלא מקבלים מחירון.

כמה זמן אתה מנסה למכור את הרכב? מה מצבו? אם אתה לא לחוץ, והרכב במצב טוב, שמור ומטופל, חכה למישהו שיעריך את זה וישלם בהתאם (מחירון פחות או יותר). יש גם את מחפשי המציאות שמנהלים מולך משא ומתן בטלפון, עוד לפני שהם ראו את הרכב.

גיא

פורסם
כמו כן אתה כבר על ההתחלה מתגמש ויוצר מצג שניתן לסחוט אותך. לטעמי רצוי שתבקש מחירון כמגיע לך ושתגיד שאם לאחר בדיקה יש מקום להוריד במחיר הרי שאתה אדם הוגן ושתוריד את המחיר בהתאם.
קודם כל, אני לא מתגמש על ההתחלה. את ה"הנחה" של האלפיה אני אומר פה כי זה לא מה שיהרוג אותי, מצד שני, יש כאלה שאוהבים להרגיש טוב עם זה שהם הורידו במחיר ולו אף אלפיה אחת.

חוץ מזה, אהבתי את הרעיון של הורדה אחרי הבדיקה, אבל הרוב מסרבים לשמוע הרבה אחרי שאומרים להם מחיר "ראשוני"..

ולסיכום, מדובר בסיאט איביזה 01 ידני במצב מעולה (זוהי לא פרסומת. רק לשם המחשה). מחירון 51. לא סביר יהייה למכור אותה ב50 עגולים ?

אגב, לעניין המציאות, מישהו מתקשר אליי.. המשפט הראשון שהוא אומר זה "שלום, אתה רוצה למכור את הרכב ב40 אלף ?" אחרי מילה אחת שלי (לא) הוא אמר תודה וניתק :)

פורסם

אני חושב שלמכור את האוטו ב50K זה הרבה יותר מסביר.

מניסיון עם האיביזה (היתה לנו כזאת משנת 2000, ויש לנו אחת אחריה מ-2004) האוטו בהחלט שווה את מחירו. הבעיה - השוק (או העדרו). כמו שאמרו לפניי - פשוט תחכה - אני בטוח שיבוא הלקוח המתאים.

:)

בהצלחה!

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

גם אני לא הייתי קונה איביזה במחיר 50000 לפי דעתי מחיר גבוה ללא קשר למחירון.

לכן לפי דעתי המחירון במקרה הזה לא משקף את השוק לרכב זה.

ואים החלטת למכור אתה צריך קצת להתפשר.

פורסם

נושא ה"מחירון" הוא סוגייה די מעניינת.

יש מכוניות שקשה לקבל עבורן משהו שמיתקרב למה שרשום בקודש הקודשים של השוק הישראלי(...)ויש שלהפך.

דוגמאות-את היונדאי אטוס 2000 אוטומטית של אישתי מכרתי שנה שעברה ב 2000 שקל מעל המחירון,תוך 40 דקות מהרגע שפורסמה,כי היא היתה(ועודנה)אטרקטיבית למי שחיפש אוטומטית קטנה משנת ייצור מיתקדמת(בלי להיתפשר על עגלות בנות 10),מה גם שהמכונית היתה במצב חדש לחלוטין.

אותו כנ"ל לגבי טנדר איסוזו איפון בנזין שמכרתי לפני 4 שנים ב 7000 שקל(!)מעל המחירון,שנת 93,כי המחירון היתדרדר ל 15,000 שקל!סכום שהיה לא הגיוני בעליל.

-מסקנה-כוחות השוק פועלים לבד,ומצויין,גם בלי טובותיו של יצחק לוי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

א-כשאתה מוכר תמיד תירצה מחירון לפחות,כשאתה קונה תמיד תירצה פחות מהמחירון זה הכל משא ומתן ומסחר נורמאלי

ב-אבל כמו במסחר אם יש לך סחורה טובה תהיה סבלני אל תמכור את האוטו בטלפון בדיוק כמו שלא תיקנה בטלפון

ג- מנסיון עכשווי מי שבאמת רוצה לקנות את האוטו לא מבלבל את המוח בטלפון{אם כי יש גם כאלה} אלא בא לראות אותו ואז מדברים על המחיר כל הקשקשנים האחרים סתם מחפשים מציאות ו.

ד-בהצלחה

הלאון נמכרה הפיאט חזרה והפעם לתמיד!.....למה?

400 קמ.....40 מעלות בצל....ארבעה אנשים....שלש שעות......10/1ק"מ.....קאפיש!

פורסם
קודם כל, אני לא מתגמש על ההתחלה. את ה"הנחה" של האלפיה אני אומר פה כי זה לא מה שיהרוג אותי, מצד שני, יש כאלה שאוהבים להרגיש טוב עם זה שהם הורידו במחיר ולו אף אלפיה אחת.

חוץ מזה, אהבתי את הרעיון של הורדה אחרי הבדיקה, אבל הרוב מסרבים לשמוע הרבה אחרי שאומרים להם מחיר "ראשוני"..

ולסיכום, מדובר בסיאט איביזה 01 ידני במצב מעולה (זוהי לא פרסומת. רק לשם המחשה). מחירון 51. לא סביר יהייה למכור אותה ב50 עגולים ?

אגב, לעניין המציאות, מישהו מתקשר אליי.. המשפט הראשון שהוא אומר זה "שלום, אתה רוצה למכור את הרכב ב40 אלף ?" אחרי מילה אחת שלי (לא) הוא אמר תודה וניתק :)

בשביל אלפייה אין לך מה לטרוח!!

איביזה היא היא כלל ללא שוק ולא מציאה ומבוקשת אין מה לעשות.

אם המחירון 51000 לא תמכור ביותר מ-45000 אם יבא מישהו שלא ממש מבין!!!

או שתישאר איתה,או שתתגמש, או שתמתין בסבלנות.

אני עם אוטו שמחירו 16500 ב- 11000 לא מצליח למכור!!

בהצלחה אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

האם ה"שוק" לא מגולם כבר במחירון ? האם נורמלי (לפי מה שהיום שמעתי) למכור/לקנות במחיר של 7-10 אחוז פחות מהמחירון היום ?

אלה אנשים שמנסים למצוא "דילים" מעולים.

אם הרכב מושקע ומטופל, אין סיבה שלא תצליח למכור אותו במחיר מחירון.

פורסם

חבר'ה לא נעים לי להגיד אבל סיאט זה לא טויוטה,רכב יפני הרבה יותר קל למכור במחיר מחירון מכל אירופאית אחרת.

למכירה : סט מזרקים דנסו בהספק 230CC במחיר שפויי , ניתן לפנות בה"פ.

פורסם

אם אני אחליט למכור את הרכב הצרפתי שלי המחירון בלבד, הוא ימכר תוך שעה. בכמה זמן תימכר ה323 שלך? או לחילופין, נסה למכור סובארו SVX במחירון, ובזריזות.

בקיצור, כל רכב בפני עצמו, אי אפשר לעשות הכללות של יפניות מול אירופאיות בעניין.

גיא

פורסם

כשאתה מתכוון מחיר מחירון אתה מתכוון למחיר המקורי או כבר אחרי שכלול של הורדת אחוזים על מספר ידיים ועל מס' ק"מ וע תאונות?

כי אם לא אז לדעתי אין סיבה שתבקש מחירון....מחירון זה באמת למי שהאוטו פיקס ויד ראשונה וק"מ נמוך ואם לא אז יש הורדת אחוזים

• אחראי פורום
פורסם
אם אני אחליט למכור את הרכב הצרפתי שלי המחירון בלבד, הוא ימכר תוך שעה. בכמה זמן תימכר ה323 שלך? או לחילופין, נסה למכור סובארו SVX במחירון, ובזריזות.

בקיצור, כל רכב בפני עצמו, אי אפשר לעשות הכללות של יפניות מול אירופאיות בעניין.

גיא

במספר מקרים , לוי יצחק תלוש מאוד מהמציאות. הוא קובע כל רכב עפ"י אותם משתנים ונוסחאות.

זו טעות ! ועולה לבעלי מכוניות מבוקשות בהפסד כספי לא קטן.

אני לא יודע על איזה רכב צרפתי גיא מדבר (מתאר לעצמי שמשהו לא רגיל), אבל זו בדיוק הנק'.

אני מכרתי סוזוקי סמוראי ב-19K כשהמחירון הוא....11,000 ש"ח!...ומאוד מהר,אגב.

לעומת מכוניות עם שוק מת שלמרות שהמחירון שלהן נמוך,הוא עדיין גבוה מדי.

אם רק הייתה קמה אלטרנטיבה יותר מודרנית מלוי יצחק...

איתי.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

• תוכן חדש...