Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שימוש בבלם יד בעצירות חירום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8452 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי על משהו.

נניח אני נוסע לי 50 בעיר בכביש חד סטרי וילד קופץ לכביש לפני; אני לא אספיק לבלום, האם הרמת האנדברקס וסיבוב חצי הגה על מנת לנסות להסתובב וככה להימנע מפיגעה בילד יכולה להיות יעילה במקרה הזה?

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שאלה טובה...

גם לי אמרו לא מעט שאילו הייתי מרימה אמברקס בזמן התאונה עם המולטיפלה, יכולתי לצאת מזה...

הבעיה היא שצריך לזה ידע, מיומנות וניסיון. אז התוספת שלי היא איך עושים את זה בצורה יעילה?

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

במקרה קריטי כזה אין מצב שבו תגיע ליעילות בהרמת בלם היד. מקסימום, אם כן תצליח לבצע את כל הפעולות בחלקיקי השניה שנשארו לילד תפגע בו עם הזנב... כי נעילת סרן אחורי רק תסובב אותך סביב ציר הסרן הקידמי ולא תשנה את כיוון נסיעתך.

המלצה ? בלימה חריפה ושינוי כיוון במידה ואין מספיק מרחק עצירה.הורדת הלחף מדוושת הבלם במידה ואין ABS.

הג'ימיקנות הם המקום האידיאלי בלהתאמן במצבים כאלה שיכולים להציל חיים.

http://prdupl02.ynet.co.il/ForumFiles/3012379.JPG

D

פורסם

אפשר להתאמן במקומות רחבים או מגרשי חנייה ריקים. הבעיה שזה שוחק צמיגים, שהאספלט רטוב אז זה פחות שוחק וגם יותר מחליק (הגשם האחרון חלף עבר לו כנראה |:).

בכל מקרה, אני אחדד אולי טיפה את השאלה, רציתי לדעת אם זה יעיל במקרה שצריך לבלום חירום ואתה מעריך שאין לך מספיק מרחק, וגם מעל איזה מהירות זה כבר נחשב מסוכן - אפשר להתהפך.

פורסם

יתכן שבמקום להמנע מתאונה, אתה פשוט תאבד שליטה ותסתחרר.

יותר הגיוני לרדת חזק על הברקס, מבלי לנעול את הגלגלים, לעזוב חצי ברקס ואז לשבור ימינה או שמאלה, מספיק בכדי לא להיות בנתיב של הילד, וישר ולבלום שוב.

ככה אולי תוכל לצאת מזה.

כל זה כמובן עם יש לך מספיק מרחב תמרון ומספיק נסיון על הרכב.

אם אין לך מרחב תמרון לא הנדברקס ולא נעלים.... תפילה ולכוון על הרכב הקרוב :?:

לא יודע אין לי שום רעיון אחר....

בעיקר על שתים, אבל לפעמים יורד על ארבע

פורסם

לפני זמן מה עם הלנטיס מהעבודה, נסעתי בכביש של 80 ורכב יצא מפנייה שמאלה וחתך אותי, לרכב היה נגרר והוא יצא ממש לאט, בלמתי בלימת חרום וכשראיתי שזה לא עוזר הרמתי הנד-ברייק ושברתי שמאלה במידה כזו שהרכב החליק רוחבית על צידו, כש4 הגלגלים על הכביש, כמובן. הדבר מנע תאונה בטוחה, מה שכן, אם הייתם רואים את הפרצוף של הנהג שחתך אותי כשראה צד של רכב מתקרב אליו ונעצר מרחק של כחצי מטר ממנו, הייתם מוותרים לו וחוץ מכמה קללות גם אתם הייתם ממשיכים קדימה... (לא לפני הנאה קטנה מריח הצמיגים השרופים.... :D )

ולשאלתך, אם אתה יודע מה אתה עושה (או לפחות חושב שאתה יודע...וזה יקרה רק לאחר הרבה אימון) התשובה היא שזה יכול להציל חיים ופח, אם אתה לא יודע מה אתה עושה(כמו חבר שלי שהרים פעם הנד-ברייק בסוברו טנדר....מה שנועל את הקדמיים ולא האחוריים ופגע בעמוד חשמל) תלחץ על הבלמים ותתפלל, כמו שציינו למעלה, יש מקומות מתאימים לאימונים ונהגים מנוסים שישמחו ללמד ולשתף ידע.

ליאור. (שברולט קמארו....מכת גז, הגה שמאלה, ואני בכיוון אחר.... :lol: )

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

בסיויק 95 אין לי ABS |:

חשבתי על זה שאם זה קורה על כביש מהר אז בהתחלה אני אתן ברקס על מנת להוריד את המהירות ואחר כך שאני כבר ממש מתקרב אני ארים הנדברקס שאני אהיה במהירות יתר נמוכה על מנת לא להתהפך :shock:

בזמן הרמת הנדברקס לא לתת קלאץ' נכון?

פורסם

אם יש לך ABS פשוט תלחץ חזק על הבלמים ותסובב את ההגה כדי להתחמק מהילד.

אם אין לך ABS תלחץ חזק על הבלמים עד לנעילת גלגלים מלאה ובזמן הזה תסובב את ההגה הרבה אם אתא מתקרב ורואה שלא תספיק לעצור בזמן תעזוב קצת את הבלמים ואז הרכב יסתובב בפתאומיות בגלל שההיגוי יתחיל להשפיע (בגלל שחרור הבלימה) ותקווה לטוב.

הרמת הנד ברקס לא תשפר את הבלימה.

CAR=בשר

פורסם
בסיויק 95 אין לי ABS |:

חשבתי על זה שאם זה קורה על כביש מהר אז בהתחלה אני אתן ברקס על מנת להוריד את המהירות ואחר כך שאני כבר ממש מתקרב אני ארים הנדברקס שאני אהיה במהירות יתר נמוכה על מנת לא להתהפך :shock:

בזמן הרמת הנדברקס לא לתת קלאץ' נכון?

מה גורם לך לחשוב שתתהפך מהרמת הנד-ברקס באוטו משפחתי ?

כל המשפחתיות שאני מכיר וניסיתי את זה לא התהפכו במהירויות נמוכות מ 100 קמ"ש, מעל זה לא ניסיתי ....

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם
רציני?

:?

משום מה תמיד חשבתי שמעל 50 זה ממש מסוכן.

חבר שלי קיבל לא מזמן רכב חלופי (אקסנט) והוא הרים אמברקס ב100 קמ"ש כמה פעמים..

זה לא גורם לאוטו להתהפך אבל ברגע שאתה מסובב את ההגה אפילו טיפה במהירות כזאת

אתה בסכנה של איבוד שליטה והסתחררות..

פורסם

איבוד שליטה והסתחררות?

אם אתה מרים עד הסוף אתה תעשה סיבוב 2 ואז תעצור, למיטב ידיעתי.

ובקשר ללסובב את ההגה.. אז כן הרעיון הוא קצת לסובב את ההגה כדי שתסתובב במקום ולא תמשיך הלאה ותפגע במה שמולך.

פורסם
איבוד שליטה והסתחררות?

ובקשר ללסובב את ההגה.. אז כן הרעיון הוא קצת לסובב את ההגה כדי שתסתובב במקום ולא תמשיך הלאה ותפגע במה שמולך.

למה לך להרים בלם-יד?

אתה מתקדם וקופץ לך ילד, פשוט תתמרן לצד בשביל לא לפגוע בו עם ההגה ובלי בלם יד.

עם אין ABS, לעזוב את הבלמים כמעט עד הסוף(למי שלא יודע כמה) ולבצע את התמרון עם ההגה.

שוב, בשביל מה להרים בלם-יד?

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

פורסם
איבוד שליטה והסתחררות?

ב100 קמ"ש זה קצת יותר מסובך, וכן יש לך "קצת" פחות שליטה.

• תוכן חדש...