Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב משועבד...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7653 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי מחפש אוטו...הוא מצא אחת במצב ממש טוב רק בעיה אחת שהרכב משועבד לבנק.

לפי מה שהבנתי יש שני מיקרים:

1) הרכב משועבד והוא על השם הבעלים.

2) הרכב משועבד והוא על שם הבנק.

במקרה ספציפי זה האוטו על שם הבעלים. והוא ממש רוצה את האוטו, אחרי בדיקה סיכמו מחיר ממש הכל.

מה הפרוצידורה על מנת להעביר בעלות?

ומה הייתם ממליצים לו לעשות? (בלי המלצות שלעזוב את האוטו וכדומה..)

תודה לירן!

PIAGGO MP3 250LE

RENAULT MEGANE COUPE 2004 1.6L

CHEVROLET ALERO 2002 2.2L

PIAGGO VESPA SS 181CC 1966

פורסם

למה שבעל הרכב פשוט לא יוריד את השיעבוד?

גם אם ניתן להעביר בעלות עם רכב משועבד (לדעתי ניתן, אולי אני מתבלבל עם משכון, אבל עם אחד מהם אפשר להעביר בעלות בטוח) אבל זה להיכנס לבעיה עתידית אפשרית. שיסגור מול בעל הרכב שהוא מוריד את השיעבוד + יבדוק שהוא הוסר ברשם המשכונות, אולי יקח להם קצת זמן, ולכן שישווה אישור של הורדת שיעבוד מספר X מול שיעבוד מספר X ברשם המשכונות.

אגב הרכב אף פעם לא על שם הבנק. בחלק מהמקרים הוא על שם חברות כמו אלבר וכו' שעושות עיסקאות מימון כל שהן, אבל בנקים הם לא בעלים של רכבים.

גיא

פורסם

להוריד את השיעבוד זה בעצם להביא את הכסף - הכסף שאין לו ולכן הוא מוכר את האוטו.

והחבר שלי לא מוכן לתת את הכסף בלי שיעבירו בעלות...

אז מה לעשות...

PIAGGO MP3 250LE

פורסם

נשמע כמו סיטאציה קלאסית ליפול בה בפח. שהמוכר יבדוק אופציה בבנק לקחת הלוואת גישור לצורך סגירת המשכון, לשבוע בודד. זה האופציה הכי קלה.

האם אפשר להעביר בעלות כרגע או לא? אם אפשר להעביר בעלות אפשר אפשר לשקול (אם כי לא מומלץ) לכתוב הסכם עם עו"ד, שיהיה דרקוני במיוחד, עם קנסות על איחורים וכו' בו מתחייב הבעלים להוריד כל משכון או שיעבוד שחל על הרכב עד כשבוע לאחר העברת הבעלות.

אם אי אפשר להעביר בעלות, והמוכר טוען שאין לו כסף או אופציה לקבל הלוואת גישור כל שהיא, הייתי יורד מהעסקה. אפשר גם במקרה הזה לנסות לרשום הסכם מול עו"ד אבל הסיכון פה פשוט גדול מדי (וגם באופציה הראשונה הוא גדול מאוד)

לדעתי, הלוואת גישור של המוכר. לא הולך? ממשיכים לרכב הבא.

האם בדקו ברשם המשכונות איזה עיקולים ושיעבודים יש על הרכב? יכול להיות יותר מאחד.

גיא

פורסם

נגיד ונלקחה הלוואת גישור אז מהרגע של כניסת הכסף מתי זה כבר תקף ובבנק הדואר אפשר להעביר בעלות?

(המוכר אומר שהוא יכול להשיג הלוואה מאחותו אבל זה רק במידה ואכן הוא יקנה את הרכב..)

בקיצור מרגע הפקדת הכסף תוך כמה זמן אפשר להעביר בעלות (בהתחשבות בבירוקרטיה הישראלית?)

PIAGGO MP3 250LE

פורסם

הבנק צריך להסיר את השעבוד, ואת זה הוא עושה רק לאחר קבלת הכסף. אם זכרוני לא מטעה אותי השינוי מועבר למשרד הרישוי בתקשורת מחשבים וניתן להעביר בעלות כבר באותו היום.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

צר לי לאכזב אותך, אבל אין למלכוד שתיארת אף פתרון. אם למוכר אין כסף, הוא לא יוכל להסיר את השעבוד, ולא ניתן יהיה להעביר בעלות. וגם נכון מה שהוסיפו פה, שרק רשם המשכונות הוא מקור אמין ועדכני, כי משרד הרישוי אמנם מלא מחשבים אבל...

למרות שביקשת לא לכתוב זאת, אני ממליץ בחום לא לגעת באוטו, כדי שלא תהיה זה שאחר-כך ישאל פה "מה עושים אם שילמת על אוטו ולא קיבלת אותו". תן למוכר לשבור את הראש איך הוא מסיר את השעבוד.

פורסם

אמרתי כבר שבעל הרכב יכול לקחת הלוואה מאחותו על מנת להפסק את השיעבוד....ושאלתי האחרונה הייתה תוך כמה זמן מרגע סגירת החוב אפשר להעביר בעלות ואיזה מסמכים עליו לבקש על מנת שיהיה לו באמת הוכחה שהרכב כבר לא משועד.

PIAGGO MP3 250LE

פורסם
ואיזה מסמכים עליו לבקש על מנת שיהיה לו באמת הוכחה שהרכב כבר לא משועבד.

הכי טוב - כפל רשיון ממשרד הרישוי - ללא השעבוד.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

זה יחסית פשוט.

1. חתימה על זכרון דברים בו יקבעו הצעדים שיובילו לחתימה על חוזה מכירה - זכרון דברים מהווה חוזה מחייב בהתאם לחוק החוזים מאחר ומתייקמים עקרונות ההצעה והקיבול.

2. בזיכרון הדברים מתחייב הקונה לקנות את האותו כל עוד לא יהיה בו שינוי מכני או אחר מהותי שישפיע על שווי הרכב ואך ורק לאחר הסרת השיעבוד/עיקול/whatever.

3. לאחר שהמוכר בטוח שיש לו קונה הוא הולך לבנק ומבקש הלוואת "בלון" (הלוואה בה אין תשלומי קרן או ריבית והסכום משתלם בסוף - פיצוץ הבלון) לצורך תשלום החוב והסרת השיעבוד.

4. הרוכש יבקש אישור על הסרת השיעבוד מהבנק ויבצע בדיקה מחודשת ברשות הדואר ואצל רשם המשכונות. עם הרכב בבעלות חברה או יש חשד כזה (אדם פרטי בעל הכנסה גבוהה כדאי לו מבחינה מיסוית וכלכלית להרשם כחברה ולא בהכרח בע"מ כך שיכולה להיות חברה בשם ישראל ישראלי...) יש לוודא זאת. במידה ומסתבר והרכב אכן בבעלות חברה יש צורך בתדפיס מרשם החברות (ניתן להוציא בבנק הדואר/bizportal/דן ברודסטריט...) בו יהיה פירוט של העיקולים/מישכונים/שיעבודים של הרכוש בבעלות החברה.

5. חותמים על חוזה מכר בו יצויין בפירוט מה קורה במידה ותתקיים תקלה בהעברת הרכב כלומר סעיף "תרופות בשל הפרת חוזה" - יענו פיצויים. במידה ובמכירה מדובר על רכב יקר אפשר לבקש ערבות בנקאית והיו דברים מעולם (חוזה למכירת CLS שבוצע לא מזמן).

5. לאחר הבאת הרכב ל"נקי" מבחינת זכויות של צד ג' לגביו אפשר להעביר את הכסף ולבצע העברת בעלות.

למרות ההתעללויות ברכבים וירידת הערך לפעמים שווה לרכוש רכב מחברת ליסינג גדולה רק כדי לצמצם באופן ניכר את הסיכון למצב בו הקונה ישים את כספו על קרן הצבי.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

זה לא כזה מסובך כמו שאתם חושבים

אנחנו את הניסאן שלנו קנינו כאשר היא הייתה משועבדת

המוכרים היו מספיק אדיבים לשכור עו''ד כדי שיטפל בבעיות האלו.

אני לא יודע כמה יעלה לך\לו לשלם לעו''ד בשביל זיכרון דברים (לא חושב שהרבה) ועם זה אתה כבר יכול להתקדם

בהסכם מכוסים כל הקצוות.

אם לא אז זה די מפחיד שאין צד ג' שמפקח על כל העיניין.

זה נכון שאתה יכול להוריד עיקול\שיעבוד באותו היום אבל זה אם יהיה לך הרבה מזל, לנו לדוג' הורידו את עיקול על הניסאן תוך יומיים מתשלום החוב

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

• תוכן חדש...