Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דלק סודי או "קונספירציה"?..

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כידוע לכולנו מחירי הדלק "מתעדכנים" מדי פעם בהתאם למצב זמינות אספקת הדלק בעולם.

בישראל בדרך כלל המגמה היא "עליה" במחירים.

חלק מהמכוניות הנעות על כבישי הארץ וגם בעולם "רחמנא ליצלן":roll:, מונעות ע"י מנועים בעלי יחס דחיסה גבוהה (1:11)שמצריך דלק באוקטאן 98 או 99 .

עד כאן ברור ,לא? ובכן מבחינת משרד התחבורה ומנהל הדלק , מצב זה לא קיים , "רחוק מהעין רחוק מהלב" ...

עובדתית דלק אוקטאן 98, 99 לא מוזכר בפרסומים רשמיים לא של מנהל הדלק וגם לא בתקשורת המקומית

הכתובה והאלקטרונית ובעצם באף מדיה!

ובכן רשמית מנהל הדלק לא מפרסם את מחיר הדלק אוקטאן 98 ו99 היות ואינו מוצר בפקוח לעומת הדלקים האחרים!

הוא לא מפרסם את המחיר לא בעת שמחירי הדלק מתעדכנים לא מטה ולא מעלה!

האם יתכן שמדובר על דלק מיוחד רק לאוכלוסיה "עתידנית" לא ריאלית ביקום אחר?

ואולי מדובר על דלק סודי או אמצעי נוסף לסחיטה של כסף מהציבור בשיטת "תפוס כפי יכולתך" ו"צופר"

ליבואני הדלק על חשבון ה"צאן" הישראלי?

מריוס

פורסם

מוצר שאינו בפיקוח ממשלתי - לא צריך להיות מעודכן, כיוון שהתחנות לא מחוייבות למחיר מסויים - ויכולות להחליט למכור בשקל, 5 שקל או 50 שקל..

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

כניראה שלא ממש רוצים לעודד שימוש ב 98, כי הוא יותר עבור מכוניות ספורט או משופרות, והרי ברור כי משרד הרישוי לא מתלהב ממכוניות ספורט למינהם. הכי נוח למדינה שיהיו על הכביש טויוטה קורולה,מזדה 3 ולנטאיכס, פורד פוקוס, ושאר המכוניות המשעממות.

סיאט איביזה FR טורבו 2005 צהובה 8-)

פורסם

נתחיל מזה שלא רק מכוניות ספורטיביות מחויבות בשמוש בדלק אוקטאן 98 ו 99 לדוגמא ולהיפך חלק מהמכוניות הספורטיביות לא חייבות תדלוק בדלק 98\99 (הפליה)?קיפוח?

מיצובישי EVO 8 , סובארו אימפרזה טורבו STI ועוד...

להלן מס' יצרנים שבחלק מהדגמים הנעים בישראל יש צורך בשמוש בדלק אוקטאן 98\99

יונדאי (קופה)

במוו(בחלק מהדגמים)

הונדה (S2000 )

מרצדס (בחלק מהדגמים)

פורשה

קרייסלר M300

רנו קליאו ספורט

יגואר(לא בכל הדגמים)

מיצובישי גאלאנט

פיג'ו(בחלק מהדגמים)106 GTI

סיאט ליאון

וולספאגן(לא בכל הדגמים)

אגב לכאורה, יש פה הפליה של חלק מהציבור ויתכן ויש סיבה למסיבה...

פורסם
כניראה שלא ממש רוצים לעודד שימוש ב 98, כי הוא יותר עבור מכוניות ספורט או משופרות, והרי ברור כי משרד הרישוי לא מתלהב ממכוניות ספורט למינהם. הכי נוח למדינה שיהיו על הכביש טויוטה קורולה,מזדה 3 ולנטאיכס, פורד פוקוס, ושאר המכוניות המשעממות.

דווקא לא נכון, אדרבא מבחינת המדינה ככל שירבו רכבי הספורט ככה יותר טוב (נשמע מוזר נכון)

הרי אנחנו משלמים למעלה ממחצית הסכום שאנו מוצאים על רכב למדינה כמס, ככל שהרכב עולה יותר ככה המס עולה ואיתו קופת המדינה-עכשיו כולנו יודעים שרוב רכבי הספורט אינם זולים בכלל ואולי הזולה בהם (חדשה) היא הFR שעולה 130 אלף שקל...שזה בערך כמו משפחתית אוטומית 1.6- שזה נחשב הכי זול!!! אז ככל שעלות הרכב גבוה יותר ככה המדינה שמחה.

כנ"ל בדלק-רכב ספורט לעתים קרובות צורך 98, משמע דלק יקר יותר-יותר כסף למדינה.

דרך אגב המסים הללו הם גם הסיבה שנוח למדינה לא לעשות את מירב המאמצים בכדי לתפוס רכבים גנובים, ולתפוס במהרה את הגנבים עצמם...הרי אם רכב נגנב-מקבלים כסף מהביטוח וקונים חדש-חדש משמע עוד כסף למדינה.

1.8T 8)

פורסם

מריוס, התגובה המתבקשת לשרשור שפתחת, היא שתית נפט? אולי 98 עם רדבול?

או ששוב דיפדפת במוסף הרכב המצהיב של הפרוטוקולים של זקני ציון (מהדורת הכרומו)?

אתה ממציא לעצמך קונספירציות ואז רץ להתלונן. בעצמך כתבת: מחירי 98 אוקטן אינם נמצאים בפיקוח. לכן מנהל הדלק אינו מפרסם מחירי "לפני" ו"אחרי" עבורו. המחירים גם משתנים מאוד מתחנה לתחנה, בזכות היעדר הפיקוח. אין היום מחיר אחד ויחיד שאפשר לפרסם, כמו שיש ב-95 אוקטן.

הרשימה שנתת יפה מאוד ואולי מכילה הרבה דגמי מכוניות (אבל לא מדויקת בעליל - רובם הגדול של דגמי פולקסווגן צורכים 95 אוקטן - למשל), אבל כמה הם תופסים מתוך כלל המכוניות הנעות בארץ? 2 אחוז? ואני נדיב. כך מבחינת העניין הציבורי מדובר בעניין נמוך מאוד (או-קיי, אני יודע שהוא כולל רבים מגולשי הפורום, אבל בואו נזכור שאנחנו המיעוט). אמצעי התקשורת ההמונית מכוונים, המממ, להמונים.

בקיצור, שום קונספירציה ושום נעליים. למדינה ממש לא איכפת איזה דלק אתה שם במיכל. רק שתשלם לה את מיסיך כמו אזרח טוב.

ול-MINI MATAN - המס על בנזין ("בלו" כפי שהוא מכונה בז'רגון המקצועי) 95 ו-98 זהה לגמרי. המדינה לא רואה ממך יותר כסף אם אתה מתדלק בבנזין היקר יותר.

פורסם
מריוס, התגובה המתבקשת לשרשור שפתחת, היא שתית נפט? אולי 98 עם רדבול?

או ששוב דיפדפת במוסף הרכב המצהיב של הפרוטוקולים של זקני ציון (מהדורת הכרומו)?

אתה ממציא לעצמך קונספירציות ואז רץ להתלונן. בעצמך כתבת: מחירי 98 אוקטן אינם נמצאים בפיקוח. לכן מנהל הדלק אינו מפרסם מחירי "לפני" ו"אחרי" עבורו. המחירים גם משתנים מאוד מתחנה לתחנה, בזכות היעדר הפיקוח. אין היום מחיר אחד ויחיד שאפשר לפרסם, כמו שיש ב-95 אוקטן.

הרשימה שנתת יפה מאוד ואולי מכילה הרבה דגמי מכוניות (אבל לא מדויקת בעליל - רובם הגדול של דגמי פולקסווגן צורכים 95 אוקטן - למשל), אבל כמה הם תופסים מתוך כלל המכוניות הנעות בארץ? 2 אחוז? ואני נדיב. כך מבחינת העניין הציבורי מדובר בעניין נמוך מאוד (או-קיי, אני יודע שהוא כולל רבים מגולשי הפורום, אבל בואו נזכור שאנחנו המיעוט). אמצעי התקשורת ההמונית מכוונים, המממ, להמונים.

בקיצור, שום קונספירציה ושום נעליים. למדינה ממש לא איכפת איזה דלק אתה שם במיכל. רק שתשלם לה את מיסיך כמו אזרח טוב.

ול-MINI MATAN - המס על בנזין ("בלו" כפי שהוא מכונה בז'רגון המקצועי) 95 ו-98 זהה לגמרי. המדינה לא רואה ממך יותר כסף אם אתה מתדלק בבנזין היקר יותר.

*ראשית אני לא ממציא:wink:

*אגב גם לא רץ ...אני מעלה בעיה שנוגעת לחלק מבעלי מכוניות מדגם זה או אחר ולא שונים מיתר אזרחי המדינה בעלי זכויות וחובות וכן הם חלק מה"ציבור".

כאחד מהם אני רואה לנכון :

א. להציג בעיה לא אישית

ב. לשמוע מאחרים מה דעתם כזו או אחרת.

ג. לנסות לשנות

*ממציא "קונספירציה" - עובדה שהמצב הוא כזה(כל אחד יגדיר אותו איך שנוח לו) אין זו "המצאה" ולא בתיך...

*שים לב שסייגתי ב() ולא כתבתי כל הדגמים, לכן נראה לי שאתה החלטתה להבין כפי שציינתה.

לאחר הבהרות, הרי נראה לי שלא התיחסת ל"פואינטה" ...

1. לסיבה שיש הפליה,גזילה,עושק או כל מונח אחר שיתאים

2. איך ניתן לטפל בקיפוח , במקום להתיחס לסמנטיקה.

פורסם

שלום מריוס, זה השוק החופשי. תכירו.

יש מעט משתמשי 98. התשלום בהתאם. על איזו אפליה אתה מדבר? כל אחד פה נהנה לרוץ לקטר שדופקים אותו. אני באמת לא מבין מה אתה רוצה.

פיקוח של מנהל הדלק על מחירי 98? אתה באמת רוצה לחסל על התחרות שקיימת בתחום?

להתלונן על המחיר? 98 לנצח יהיה יקר יותר מאשר 95. לא משנה בכמה תחנות רוח תנסה להילחם.

לזעוק נגד מחירי הדלק בארץ? אז למה אתה מתמקד ב-98? ואיך המחירים לעומת אירופה? חוץ מארה"ב (ואולי איראן...) יש עוד מדינות שמוכרות היום דלק זול?

יקירי, הנפט הוא משאב מתכלה, והדרישה אליו רק גוברת. אתה יכול להאשים את הצמיחה בסין, את בוש ויצרני הרכב האמריקנים בעידוד SUV ענקיים, אתה יכול לשרשר בקארספורום. יעזור אותו דבר. הדלק יקר, והוא רק ילך ויתייקר בשנים הבאות. 6 ומשהו שקלים לליטר 98? אנחנו עוד נתגעגע לזה.

פורסם

דלק 98?קיים גם קיים.אם כבר בקונספירציות עסקינן,מה דעתך על גז בתור דלק?אין בארץ הרבה אנשים ששמעו על זה.זה מאד זול(למעט השקעה ראשונית להתאמת הרכב לזה),וזה עובד.

אישית?-אין פה הרבה מקומות שממירים את מיכלי הדלק לגז,אין הרבה מקומות שאפשר למלא בהם גז,ואני לא יודע עד כמה זה בטוח במיוחד עם מדיניות ה"חפיף" פה בארץ.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

יש מעט משתמשי 98. התשלום בהתאם. על איזו אפליה אתה מדבר? כל אחד פה נהנה לרוץ לקטר שדופקים אותו. אני באמת לא מבין מה אתה רוצה.

להתלונן על המחיר? 98 לנצח יהיה יקר יותר מאשר 95. לא משנה בכמה תחנות רוח תנסה להילחם.

לזעוק נגד מחירי הדלק בארץ? אז למה אתה מתמקד ב-98? ואיך המחירים לעומת אירופה? חוץ מארה"ב (ואולי איראן...) יש עוד מדינות שמוכרות היום דלק זול?

יקירי, הנפט הוא משאב מתכלה, והדרישה אליו רק גוברת. אתה יכול להאשים את הצמיחה בסין, את בוש ויצרני הרכב האמריקנים בעידוד SUV ענקיים, אתה יכול לשרשר בקארספורום. יעזור אותו דבר. הדלק יקר, והוא רק ילך ויתייקר בשנים הבאות. 6 ומשהו שקלים לליטר 98? אנחנו עוד נתגעגע לזה.

אני מסכים עם כל מילה. :)

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אתה מעודד אותנו ממש....אני הלכתי לקפוץ מהחלון נראה אתכם בעולם הבא(נקווה שיש בו נפט):razz:

פיג'ו 205 שנת 94 יד ראשונה!!

החיים הם אפס למאה

• תוכן חדש...