Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוטומט לווינקר (205)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האיתות ברכב (שמאלי) הפך להיות כמו פליקר....במהירות מפחידה.כנראה מדובר באוטומט של הווינקר (תקנו אותי אם אני טועה)

1.האם דבר כזה עובר טסט?

2.מה עלות החלק הנ"ל,בהנחה שאכן מדובר בחלק הזה?

3.איפה הוא ממוקם בפיז'ו 205?

sani

פורסם

העלות היא לרוב 30 עד 40 שקלים בחנויות השונות. בחברה זה עולה פי-2

תבדוק גם שאין לך נורה שרופה בצד שמהבהב מהר

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כנראה שלא הבנת נכון , מנורת איתות שרופה גורמת להבהוב מהיר באותו צד , אם בצד השני ההבהוב תקין אז הפלשר שלך תקין.

פורסם
כנראה שלא הבנת נכון , מנורת איתות שרופה גורמת להבהוב מהיר באותו צד , אם בצד השני ההבהוב תקין אז הפלשר שלך תקין.

יש מנורה שרופה אחת,ואכן האיתות מהיר רק בצד אחד.

*יש מישהו שיכול להסביר את התופעה הזאת מבחינה חשמלית כי זה קצת לא מסתדר לי איך מנורה שרופה קשורה למהירות ההבהוב.

sani

פורסם

דווקא זה נראה לי כמו משהו מכוון.

בכל הרכבים כאשר נורת כיוון אחת נשרפת, אז האוטומט שלה מהבהב יותר מהר.

השערה: אולי בגלל מפל מתח/זרם גדול יותר עליו ?!

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם
דווקא זה נראה לי כמו משהו מכוון.

בכל הרכבים כאשר נורת כיוון אחת נשרפת, אז האוטומט שלה מהבהב יותר מהר.

השערה: אולי בגלל מפל מתח/זרם גדול יותר עליו ?!

זו תשובה הגיונית.

אבל,לדעתי רמת ההבהוב אמורה להגיעה מהמנגנון שמפסק זרם למנורות עצמן (שאני לא יודע את שמו) ככה שההיגיון הבריא אומר שמשהו במנגנון שמספק את הפולסים האלו לא תקין.

אבל(ב'),בוא לא נשכח שמדובר פה בצרפתיים.

sani

פורסם

ישנם שני מנגונני איתות (שאני מכיר).

אחד שפועל על חום, ושני שפועל עם ממסר, נגד וקבל. הנורות עצמן משפיעות על הזרם, וכשאחת נשרפת אז הקבל נטען מהר יותר.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
יש מנורה שרופה אחת,ואכן האיתות מהיר רק בצד אחד.

*יש מישהו שיכול להסביר את התופעה הזאת מבחינה חשמלית כי זה קצת לא מסתדר לי איך מנורה שרופה קשורה למהירות ההבהוב.

מהירות האיתות תלויה בהספק כל המנורות, המופעלות על ידי פלשר ("אוטומט איתות"). כאשר מנורה אחת

נשרפת ההספק הכללי יורד ומהירות ההבהוב עולה. אם תפרק את הפלשר שנמצא בדרך כלל בקופסת פיוזים ונראה דומה בצורתו לממסר רגיל, תראה, שאולי מצוין עליו ההספק הכללי של מנורות האיתות - משהו כמו 42W *2 +- 5W - כלומר שתי מנורות של 21W קדימה ואחורה + מנורת איתות בכנף שהיא בדרך כלל 5W ובגלל הספקה הקטן לא משפיעה בצורה רצינית על מהירות האיתות, כל זה כפול שני צדדים.

פורסם

רוב מנגנוני האיתות הישנים מבוססים על דו מוליך. דו מוליך הוא מעיין שני פסי מתכת שהודבקו אחד לשני. היות ומתכת מתחממת כשזורם בה חשמל, שני פסי המתכת מתחממים בזמן שהאיתות מופעל. מכיוון ששתי המתכות בעלות מקדם התפשטות שונה, הדו מוליך בעצם מתכופף, וסוגר מעגל, מתקרר ומתכופפף חזרה, וכך הלאה. כשאחת הנורות שרופה, הזרם על הדו מוליך גובר, וגורם לתהליך להיות מהיר יותר.

ההסבר הזה פשטני מאוד, אבל כך בגדול זה קורה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...