Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכבי 2021 הם עוד חדשים מידי בשביל שתהיה תקלה הם רק נכנסים לשנה החמישית שלהם.

בעבודה של אבא שלי שני עובדים קנו רכבים עד 5 שנים, אני יכול לבדוק איתו בדיוק איזה שנים והיו בעיות במכטרוניק. אחד מהם אמר שזה פעם אחרונה שהוא קונה רכב כזה.

אבדוק היום בדיוק. אילו רכבים לפני 2021.

כמו כן, לא צריך להכיר אישית בשביל לדעת על בעיות של רכבים.

אם אני לא מכיר אישית אנשים עם בעיות בגיר הרציף של ניסן, אז אין בעיות?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעה, discoTD5 כתב:

@yulianx כמה מקרים אתה מכיר אישית, לא מסיפורים, שנדרשו לתיקון גיר בסקודה משנת 2021 ואילך? 

החזקתי בצי כמה עשרות כלי רכב עם הגיר הזה מדגמים שונים, רכבי ליסינג. היתה תקלה רק ברכב בודד, קודיאק, וגם הוא רכב שעשה כ 50,000 ק"מ בשנה. 

כל היתר, אוקטביות, קאמיק, סופרב, קודיאק ואפילו קארוק יחידה - אפס תקלות. 

@asix מה הנסיון שלך עם כלי הרכב האמורים מהשנים האחרונות? 

ברכבי vag בשנים האחרונות אין יותר מדי תקלות בגירים. האמינות השתפרה בצורה דרסטית אבל אצלי הרכבים הם דיי חדשים. לא יודע אם הסטטיסטיקה נכונה גם לרכבים בני 6-7.

יש לי בצי הרכבים לא מעט כאלה רכבי vag משנת 2019 ואני יכול לספור על כף יד אחת את התקלות שקשורות לגיר.

ברכבים שננהגים באגרסיביות יש בלאי מואץ במצמדים ומרגישים רעידות בהתחלת נסיעה אבל רוב הנהגים נוהגים רגוע ואין תלונות.

• אהבתי 1
פורסם

עובד איתו מישהו עם אוקטביה 2017, הרכב נקנה עם 170 אלף ק"מ  ונמכר עם 270 משהו כזה עקב תקלת גיר, עד אז הגיר עבד יפה.

האמינות מן הסתם אמורה להשתפר. אך אם הקיים סיכוי מוגדל בבעיה לעומת גיר פלנטרי? לפי מה שאני רואה כן. לאף אחד אין נתונים של תקלות לאורך השנים.

אך אני חושב שכן צריך להזהיר אנשים שיש בעיות כאלו או אחרות שיכולות לקרות. כי במידה ותהיה תקלה ואותו בעל רכב יבדוק ברשת שיש בעיות, לדעתי הוא יתבאס שלא הוזהר בפורום.

אני גם מזהיר לגבי פיורטק, גיר של ניסן ועוד, שידעו לכול מקרה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אתה מבין שאתה מהדהד מידע שגוי על בסיס נתונים שאולי נכונים ללפני עשר שנים, ומייעץ לאדם להימנע ממכוניות מצוינות וראויות? 

• רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תסתכל בקבוצת נפגעי dsg ואתה תיראה שלא מדובר על רכבים ישנים.

אני מזהיר שיכול להיות. 

לכול רכב פיורטק הולך מנוע?

כול גיר ניסן התקלקל?

או כול מנוע של,הונדה 1.0 ?

אני לא יודע מה הסיכוי, גם אם נמוך זה משהו שיכול לקרות.

אתה חושב להגיד שאין בעיות וזה גיר אמין מאוד? אוקי, אני לא רואה זאת כך.

מי שחפש בעיקר אמינות אמליץ על יפנית, שמי שפחות שם,דגש אמליץ לו תוך כדי כוכבית.

פורסם

כל היפניות ללא תקלות? יש כמה יפניות שהמחירון שלהם נופל מצוק (בגלל שהם לא עומדות במוניטין היפני... )

שנינו מכירים בעלים של מיצובישי לנסר ספורטבק שלמרות אחזקה קפדנית נאלץ לשפץ גיר רציף ברכב שעבר פחות מ-100k ק"מ. 

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

זה תלוי , כי יש יפני צרפתי גם.😀

יש לי חבר מהעבודה עם ספורטבאק עם 140 אלף ק"מ סופר אמינה, וגם לי הייתה ספייס עם 200 אלף ק"מ.

חמי החזיק כמה דורות של קורולה ואז קנה גרנד קופה בת בת 3 בערך שעל החודש הראשון כבר הייתה תקלה.😄

וגם במשפחה היו מספר יפניות. אמינות טובה מאוד.

פורסם
לפני 11 שעות, yulianx כתב:

אני לא יודע מה הסיכוי, גם אם נמוך זה משהו שיכול לקרות.

👆 

פורסם

תודה רבה על התגובות..

אני מבין שבעיות גירים נפוצות יותר ברכבים זולים יותר? וספציפית גירים רובוטים? האמת שעדיין לא הבנתי את ההבדלים בין סוגי הגירים ומתי עדיף להימנע ומתי לא..

בהמשך לזה, 

האם שווה לי לעלות טיפה בתקציב ולכוון לסקודה סקאלה / טויוטה קורולה / סקודה פאביה / קיה סטוניק? 

אני רואה שהההדל במחיר הוא כמעט זניח

פורסם

אין קשר לעלות הרכב ואמינות הגיר הרובוטי.

אם תוותר על ביצועים אפשר לבדוק סטוניק 1.4, אך עדיין תרגיש זריזה יותר מהיונדאי.

פורסם
לפני כשעה, Shnitzel_Tiras כתב:

אני מבין שבעיות גירים נפוצות יותר ברכבים זולים יותר?

אין קשר, הכל תלוי בדגם הספציפי. ה-DSG של קבוצת VW הוא הכי בשל ומוצלח, גם מבחינת אופי הפעולה וגם מבחינת אמינות. הוא גם הכי זול לתחזוקה לעומת גירים רובוטיים כפולי מצמד של יצרנים אחרים. 

פורסם

סלילה על הבורות.. אבל כשמדברים על DSG של קבוצת VW, הכוונה בוולקסוואגן? יש יצרנים ספציפים שכדאי להתרחק מהגירים שלהם? או דגם של גיר ספציפי?

בנוגע לסטוניק 1.4 - מעניין. קראתי דעות חלוקות עליו (גם על הI20). לעומת זאת, קראתי ביקורות ממש טובות על סקודה סקאלה, והיא בול בשבילי מבחינת גודל. 

לא אכפת לי מביצועים/זריזות וכו' - בעיקר רוצה שתהיה אמינה ושלא תראה מוסך.

ראיתי הצעה לא רעה על סקודה פאביה 2021, ידנית עם קילומטראז׳ ממש נמוך (מחשיד טיפה האמת, 30000 קמ).

אני נהג ידני טוב, נוהג 7 שנים על i10 ידנית, 2013 והגיר עדיין בחיים :)

פורסם

vag זה. משפחת פוולסוגן, סיאט,סקודה, אודי.

אם בעיקר אמינות,הייתי בוחר בסטוניק בעלת גיר פלנטרי ולא רובוטי.

פורסם

אנקדוטלי, אבל בכל זאת:

אחד הבנים שלי חיפש רכב לפני כשנתיים-שלוש, באחד ממגרשי הליסינג נתקל במקרה בסקודה סקאלה ומצא אותה מתאימה לצרכיו (אז זוג לפני לידה ראשונה). הרכב היה מליסינג עם כ-60-70 אק״מ, עבר החלפת מיכאטרוניק בתקופת הליסינג, קיבל את הרכב גם עם מצבר AGM די טרי. אני מעריך שהוא נוסע כ-10,000 ק״מ (או טיפה יותר) בשנה, בחיפה. נכון להיום מרוצה מהרכב, ועד כמה שידוע לי ללא תקלות ראויות לציון.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...