Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה עם הצ׳אט שונה - תלוי על איזה בסיס נתונים הוא מאומן. בענייני רפואה כמות הזבל שיש ברשת בלתי נתפסת, ואני לא יודע איך הצ׳אט מתייחס אליו. אז אני, למשל, משתמש בצ׳אט של האיגוד המקצועי האירופי בתחום שלי. דיאטן חכם ישתמש בצ׳אט של איגוד תזונאים ישראלי או אירופי או אמריקאי, ולא בצ׳אט כללי.

האם כל התזונאים (אגב, הרוב המוחלט הן נשים, הכרתי גבר אחד במקצוע זה) מעולים? ברור שלא כולם. יש מנעד, בדיוק כמו בין רופאים, מכונאי רכב או מהנדסי בניין. אבל, בכל זאת, כדי לקבל רישיון לעסוק בתחום צריך לעבור הכשרה אקדמית ולהצליח במבחנים. זה קובע רף שמתחתיו אינך יכול לעסוק במקצוע.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 46 דקות, sperial כתב:

הבעיה עם הצ׳אט שונה

כדי לקבל רישיון לעסוק בתחום צריך לעבור הכשרה אקדמית ולהצליח במבחנים.

בימינו, להצליח במבחנים זה די תלוי בצ'ט גם כן.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אלה האשמות חמורות ללא בסיס. כלומר - הצ׳אט יכול לבנות שאלות תרגול, אבל לשאול אותו בזמן אמת של המבחן זה עניין פלילי. אז, כן, במבחני רישוי לרפואה היו חשדות לזיופים, אני לא יודע מה נגמר במשפט.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

קצת סטיה מהנושא, אבל ביקשתי מהצ'אט שיסביר לי איך עושים איפוס ולימוד למצערת ברכב שלי אחרי החלפת מצבר. הוא כתב שם שטויות ברמה שאם הולכים לפי ההוראות שלו אפשר לגרום נזק.

אם בנושא טכני פשוט כזה אי אפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות אז בטח שלא בנושא הבריאות.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא האשמתי ברמאות במבחנים, ידידי. 

אבל האמת לצערי כפי הנראה לא מאד רחוקה מזה. 

"הי, צ'יפופו, אני צריך לכתוב מאמר רפואי של X מילים על תפקיד הזפק של הברך העליונה (או משהו), אתה יכול לכתוב לי אותו בבקשה בצורה כאילו נכתב ע"י סטודנט לרפואה שנה ב'?"

הרופאים של העתיד יהיו כאלו שאת העבודות להגשה שלהם עשה ה-AI, כל עוד לא תהיה רגולציה בתחום שתוכל להתמודד ולמנוע את זה, במקום להיות מבוצעת ע"י התלמידים עצמם. זה מוריד את האיכות.

פורסם
לפני 6 דקות, SlowRide כתב:

קצת סטיה מהנושא, אבל ביקשתי מהצ'אט שיסביר לי איך עושים איפוס ולימוד למצערת ברכב שלי אחרי החלפת מצבר. הוא כתב שם שטויות ברמה שאם הולכים לפי ההוראות שלו אפשר לגרום נזק.

אם בנושא טכני פשוט כזה אי אפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות אז בטח שלא בנושא הבריאות.

זה כי אתה משתמש במודל חינמי בזול, ההזיות בחינם.

מודלים יקרים בתשלום - של chatGPT או של מתחרים, תלוי מה הולך בשנייה זו -

כבר עכשיו בפועל כותבים לך מאמרים קבילים בתחום הרפואה, תוכניות ניסוי ומה לא.

אשכרה מגלים עכשיו טעויות של מחקרים קודמים, משתנים ששכחו לגדר, רעיונות שלא נבדקו וכיו״ב.

בקרוב אפשר לסמוך גם על המודל החינמי. נכון לכתיבת שורות אלה, עוד לא.

לפני שעתיים, Derish כתב:

מה שכן חשוב, וכמובן שאף אחד לא מזכיר כי זה לא נשמע סקסי בעיתון, זה כישורי ה-prompting של המשתמש. 

בול. מתכנת עדכני, זה מה שהוא לומד עכשיו, תוך כדי תנועה. מי שלא ילמד עכשיו ויתרגל עכשיו

איך כותבים ואיך מדריכים ואיך מתנהלים עם AI ייפלט מהשוק.

• רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לתכנן תפריט זה לא מדע טילים, מודל חשיבה חינמי עם אינפוטים טובים יבנה לכם מה שאתם רוצים. 

אבל האינפוט צריך להיות טוב. לא "תגרום לי לרדת 15 קילו"

בסך הכול איפוס מצערת לרכב מסויים זה מידע הרבה יותר ספציפי מאשר לבנות תפריט שבועי ל 1800 קלוריות ליום.

אני משתמש בג'מיני החינמי המהיר לחישוב קלורי של המיל פרפ שלי. לפני חצי שנה הוא היה אוכל כאפות ומחליט שאני אוכל 150 גרם אורז לא מבושל. היום כבר לא. פשוט ונוח. 

אני באמת לא יודע ממה האזהרה, סך הכול צריך להיות הגיוני, לראות שהוא בונה תפריט שנשמע הגיוני. בסופו של דבר כול התפריטים מתחילים מפלוס מינוס אותו הדבר. גם כול העצות מבחינת אוכל הן אותו הדבר. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעתיים, Derish כתב:

כנראה שמיקי שמו (או מי מטעמו) ידע לשאול את השאלות הנכונות ולספק את הנתונים הנכונים כדי לקבל תכנית מסודרת שהתאימה לו. אני לא מכיר הרבה אנשים 'מהרחוב' שידעו להתנהל כך עם AI או שתהיה להם המשמעת העצמית לעבור את התהליך שהוא מפרט בכתבה. אבל אני גם לא חושב שתזונאי בהכרח היה עושה עבודה טובה יותר עם הקהל הרחב, בדיוק כפי ששימוש בסוכן נסיעות או יועץ מס (כפי שראינו לאחרונה בשרשור אחר) אינו מנבא כיום הצלחה בהסתברות גבוהה יותר מהאלטרנטיבות ברשת.

לא קראתי את הכתבה שצורפה פה על מיקי שמו

אבל הוא מתאמן איתי בחדר כושר ואני רואה אותו שם באופן די קבוע וזה די מעיד באמת על משמעת עצמית.

לכל המשתתפים פה בדיון שעברו תהליך עליה במשקל והרזיה - יש לכם טיפים או דברים שהייתם עושים בצורה שונה אם הייתם חוזרים לגילאי ה 30 כדי להמנע מההשמנה?

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם
לפני 11 דקות, `Infinity כתב:

דברים שהייתם עושים בצורה שונה אם הייתם חוזרים לגילאי ה 30 כדי להמנע מההשמנה?

1. כושר (ספורט).

למרות שהרגשתי חזק כמו פר צעיר גם בתקופת ה- +100.

2. תזונה.

הייתי מסביר לעצמי של פעם שאת העונג של הפחממות אפשר להשיג גם עם עשירית מהכמות,

ושלחם (לבן במיוחד, אבל גם מלא ובכלל) זה האויב הכי גדול שלי ואפשר להיגמל ממנו, כי זה אשכרה התמכרות.

3. שם קסדה על הראש...

כי האני של פעם בטוח היה נותן לי כאפה,

ואולי גם בעיטה בתחת ואומר לי ללכת לטפס על עץ אחר ותן לחיות באמא'שלנו.

כל דבר נכון לזמנו, ואני אישית הייתי צריך בעיטה בתחת מהחיים כדי להבין שדי ומספיק עם ההפקרות.

• אהבתי 1
פורסם

פחות לגבי השמנה, יותר לגבי באופן עקרוני לשמירה על הבריאות-

יש מאכלים עם אינדקס גליקמי גבוה. מהם עדיף להימנע\לצמצם ככל הניתן. 

בגילאים מבוגרים יותר זה עלול לתת לך בוקס בצורת סכרת.

אם הייתי מבין את זה בגיל צעיר מספיק, היום כנראה לא הייתי צריך לפתוח את השרשור על זריקות הרזייה כי לא הייתי מנסה להיפטר מהשטויות שהצטברו אצלי לאורך השנים. אני מנסה להוריד מדדים מסויימים, שהם אלו שחשובים לי כדי לנסות ולהימנע מסכרת (בין היתר) יותר מאשר ההרזייה עצמה. 

פורסם

אילו הייתי מתרגל את ה-"80 אחוז שבע" היפני מגיל אפס, אולי זה היה עוזר. אין שום קשר במקרה שלי בין כושר למשקל. תזונה תזונה תזונה.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בישראל זה קצת בעייתי. 

אולי הדור של היום זה קצת אחרת, אבל בעקבות דור המייסדים ששרד את השואה, נושא ה"לאכול כל מה שהגישו" היה מוסכמה חזקה למדי. עד היום יש אנשים שחונכו ככה, שמחנכים את ילדיהם ככה ומנציחים את המעגל (והעגלגלים). 

לי לא עמדו על הראש בבית. 

יתרה מזאת. 

ביסודי זרקתי חצי סנדוויץ'' לפח פעם. המחנכת ראתה אותי עושה את זה, ובאה בריצה עם הטיעון של "אבל יש ילדים רעבים באפריקה". 

אז הוצאתי את הסנדוויץ'' מהפח ובתמימות של ילד שלא מבין איך עובד שילוח בינלאומי שאלתי אותה איך היא תדאג שהסנדוויץ'' הזה יגיע אליהם.

היום אני יודע היטב איך עובד שילוח בינלאומי.

• מצחיק 2

פורסם
לפני 43 דקות, David32 כתב:

tני באמת לא יודע ממה האזהרה, סך הכול צריך להיות הגיוני.

להיות הגיוני, לבקש 'הצעות מחיר' ממספר AIs, ואז להצליב את הנתונים + קצת שכל ישר. לא לקחת את דבריהם כתורה מסיני.

לגבי דיאטנים ותזונאים - במקרה יש לי חבר טוב שהוא כנראה אחד מחמשת הגברים שעוסקים במקצוע בארץ. ליוויתי אותו לאורך הלימודים (וראיתי איזו אוכלוסיה איכותית מגיעה לפקולטה הזאת) ובהמשך במאמצי חיפוש העבודה, שבעולם האמיתי מסתכמת הרבה פעמים בלוודא שזקנים סניליים בבית אבות וילדים בגן חובה זוכרים לאכול פעמיים ביום, גם אם המזון שמסופק להם הוא ברמה מחפירה עקב מגבלות תקציב. איך לדעתכם מרגיש אדם שעוסק בזה עשור או שניים כלפי המקצוע שלו? שלא מסוגל לסגור את החודש מבלי לחלטר באבטחה או סדרנות בסופר? גם אם אתם פוגשים אותו בחלוק לבן בקליניקה מצוחצחת, זה לא אומר שהדברים האלה לא קורים או קרו אצלו מאחורי הקלעים. רוב החברים של הנ"ל לספסל הלימודים עברו את זה בשלב מסויים וחלקם עדיין חיים ככה.

אישית, לא הייתי רוצה להסתמך על אדם כזה שיתן לי עצה רפואית (מקסימום עצה חברית אולי), ואני מעדיף לעבוד מול AI שהוא לא מת בפנים ואין לו את כל המטען הרגשי וה-burnout הנלווים למקצוע. לפחות כפי שהוא נראה בישראל של 2026. 

פורסם
לפני כשעה, `Infinity כתב:

לכל המשתתפים פה בדיון שעברו תהליך עליה במשקל והרזיה - יש לכם טיפים או דברים שהייתם עושים בצורה שונה אם הייתם חוזרים לגילאי ה 30 כדי להמנע מההשמנה?

לא להפסיק לעשן.

• מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

פעם באיזה התקף טימטום החלטתי להפסיק לעשן בשיטה יצירתית במיוחד.

קרמבו במקום סיגריה.  אוי איזה דבילי זה היה!

אני עדיין מעשן, אבל קרמבו מעורר בי בחילה...

• מצחיק 2
  • תוכן חדש...