Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלמים בסוזוקי קרוסאובר

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Tom_22,

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, הגעתי להחליף בלמים קדמיים בסוזוקי קרוסאובר 2021 במוסך המרכזי בפתח תקווה. ביקשתי להחליף למקורי. גיליתי למרבה הפתעתי שרק הדיסקיות מקוריות ואילו הצלחות של החברה האיטלקית brambo אן משהו כזה.  כאשר הם מציגים אותן כמקוריות ואף המחיר זהה. האם הם מרמים ושווה לפרסם או שזה בסדר? ככה נראית הקופסה, אגב, המקט מקורי... פשוט המחירים אצל היבואן שונים ובמוסך נמכרים כאילו מקוריים

20260212_080301.jpg

פורסם (נערך)

ברמבו (Brembo) חברה מוכרת בתחום ובהחלט יתכן שהם מייצרים חלפים מקוריים עבור סוזוקי.

זה נכון אגב גם לגבי הרפידות, שמיוצרות ע"י יצרן משנה ולא ע"י סוזוקי בעצמם. פשוט אולי אין אינדיקציה ברורה עליהם (ופשוט רק "חותמת" של סוזוקי).

וזה נכון גם לגבי הרבה חלפים אחרים.

לא רואה כאן משהו לא תקין בעקרון.

אבל, למה הכוונה שהמחיר שונה בין היבואן למוסך?

עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

מה יעזור לך לפרסם, על בעיה מתלוננים. לחלק מקורי יהיו לוגו, מק"ט וספסיפיקציות של יצרן הרכב, שלא תמיד יהיו זהים לספסיפיקציות של יצרן החלק. מדובר בחלק תואם ולא מקורי (כך הוא צריך להופיע בחשבונית), ואני לא הייתי מקבל את מה שקרה. קח בחשבון שאולי פשוט אין להם את החלק במלאי.

פורסם
לפני שעתיים, Tom_22 כתב:

ברמבו (Brembo) חברה מוכרת בתחום ובהחלט יתכן שהם מייצרים חלפים מקוריים עבור סוזוקי.

זה נכון אגב גם לגבי הרפידות, שמיוצרות ע"י יצרן משנה ולא ע"י סוזוקי בעצמם. פשוט אולי אין אינדיקציה ברורה עליהם (ופשוט רק "חותמת" של סוזוקי).

וזה נכון גם לגבי הרבה חלפים אחרים.

לא רואה כאן משהו לא תקין בעקרון.

אבל, למה הכוונה שהמחיר שונה בין היבואן למוסך?

הכוונה - ששוחחתי עם מןסן החלפים של היבואן,וצלחת המיומרת על ידי brembo עולה במחירון אצלם פחות כ120 שח מהצלחת המקורית.

במוסך הם לא טרחו אפילו לציין שזה של  brembo והציגו את זה כצלחת מקורית. אציין שעל הצלחת הייתה חותמת גם של סוזוקי

פורסם

לא הבנתי את מהות התלונה:

יצרן החלקים או המחיר?

בכל מקרה, יצרני רכב לא מייצרים בעצמם את כל החלקים, הם קונים מספקים שונים.

בנוסף יש חלקים שהם תואמי מקור, OEM.

מהבחינה הזו אין חדש ואין מקור לדאגה.

לגבי המחיר, ידוע שמוסכים ובכלל זה היבואן מוסיף רווח על מכירת חלקי חילוף.

אם את רוצה להוזיל עלויות את יכולה לרכוש חלקים עצמאית ולהביא למוסך ולשלם רק על עבודה. רק חשוב לברר זאת מראש עם המוסך וכן לקנות חלקים נכונים ואיכותיים.

פורסם

האמת היא שהיית צריכה לשאול את השאלה במוסך כשקיבלת את החשבונית, אני מניח שהתשובה שהיית מקבלת היתה מרגיעה אותך.

מחיר לא בהכרח מעיד על איכות. אני בטוח שאת מודעת למשמעות של מיתוג, זה נכון לבגדים ןמן הסתם גם לבלמים. אני לא יודע מי מייצר את המלחות עבור סוזוקי, אבל, כפי שהזכיר קודמי, חלק גדול מהרכיבים ברכב מיוצרים על ידי ספקים חיצוניים קרויים OEM (אוoriginal equipment manufacturers). לדוגמה - בוש, שסביר שאת מכירה כיצרן של מכונות כביסה ומדיחי כלים, הוא היצרן הגדול בעולם של רכיבים לתעשיית הרכב. אז אני לא מכיר מכונית שעל חרטומה כתוב ״בוש״, אבל תוכלי לבטוח בהם כשתרכשי חלקי חילוף מתוצרתם, כמובן בתנאי שנבחר החלק המתאים לדגם הרכב שברשותך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• פיתרון
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, jenny100 כתב:

במוסך הם לא טרחו אפילו לציין שזה של  brembo והציגו את זה כצלחת מקורית. אציין שעל הצלחת הייתה חותמת גם של סוזוקי

הם לא היו צריכים לציין את זה. זה היצרן oem לפי התיאור. 

ובדיוק על המודגש שילמת עוד 120 ש"ח נוספים. מיתוג. 

נוהל רגיל לחלוטין (לא טוען שמוצדק) וכבר הוזכר בפורום בעבר בצורת פילטרים (שמן ו/או אוויר), כולל אמירה ברורה למדי ששני המוצרים יורדים מאותו פס ייצור ורק אחד מקבל גושפנקה של יצרן הרכב שעליה משלמים יותר. 

עריכה אחרונה על ידי Tom_22

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...