Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי בסיטרואן C3 2026

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, lanosforce כתב:

אחרי שתאמר את המשפט הזה 10 פעמים - דבר איתי, יש לי קבוצת תמיכה בדיוק לזה. 

אני חושב שמתחילים לעשות מעכבר פיל.

לא הלך מנוע, לא גיר, ולא תקלה משביתה.

נזילה ממנוע וישרים או מהחיבור.

• רעיון טוב! 1

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 259
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני בעיקר ציני - הרבה יותר ר-ציני מאשר רציני. 

גם אצלי הC5 עומדת לה בחניה וממולה סובארו B4 שוותיקה ממנה ב10 שנים וגם היפנית ידעה ריקולים וגם היפנית לא חפה מבלאי ותקלות פשוט הרבה יותר קל לטפל בהן ובמקרה של האיירקרוס - גם זול יותר. 

ואני עומד בפני החלפת אחת מהן - ואחת סנטימנטלית רכשתי מאבא שלי והשניה עד כמה שיש לה פוטנציאל לא קטן לפגוע לי בארנק - אני מתקשה למצוא דיילי טובה יותר! פשוט מתקשה 

הC5 זה רכב שמציב תכלס את הרף הכי גבוה לנוחות נסיעה גם לרכבים יקרים ממנו בהרבה ואולי רק DS7 תיקח אותו. 

ואז גם מגיע הנושא של הפרקטיות של הרכב, בכל זאת - חסכוני גם 

בין זה לבין רכב שהיה יד ראשונה מאבא אבל עם בלאי של למעלה מעשור וחצי  

אני קצת אבוד. 

הסיטרואן עד כדי כך טובה - למרות הפאקים באמינות. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
לפני 58 דקות, falou כתב:

ויש פגמי תכנון

תודה על החידוד. בהחלט מעניין.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
לפני 53 דקות, yulianx כתב:

לפני 53 דקות, yulianx כתב:

זה בכלל לא משנה. בוא נאמר כך, התפיסה הרווחת, גם כאן,  לגבי מכוניות מצרפת היא שמתכננים אותן ומרכיבים אותן שיכורים חסרי תבונה ידע ואחריות, להבדיל מיפנים שעל כל פגם זעיר בצבע יבצעו חרקירי. ולכן כל מה שיאשש את התפיסה הזו כאן, כל תקלה, מג'ורית כזעירה, היא מה שנקרא "לחם" לחובבי התזה. בקיצור, צפה לפגיעה.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, רועי5 כתב:

זה בכלל לא משנה. בוא נאמר כך, התפיסה הרווחת, גם כאן,  לגבי מכוניות מצרפת היא שמתכננים אותן ומרכיבים אותן שיכורים חסרי תבונה ידע ואחריות, להבדיל מיפנים שעל כל פגם זעיר בצבע יבצעו חרקירי. ולכן כל מה שיאשש את התפיסה הזו כאן, כל תקלה, מג'ורית כזעירה, היא מה שנקרא "לחם" לחובבי התזה. בקיצור, צפה לפגיעה.

לא.

התפיסה, וזה דיי ברור, שהם משחררים מוצר שלא סיים באמת את תהליך הפיתוח והבדיקות, אלא נשלח לייצור על סמך תוצאות חלקיות, תקוות והסתמכות יתר על מפרטי הרכיבים בלי לבדוק כשורה מדגם מספיק רחב של מכוניות, תוך הנחה שאם יהיה כשל נגלה אותו ונטפל בשיטת TSB בזמן האחריות.

במציאות כפי שראינו, כשלי תכנון מובהקים בסדר חומרה עולה: מערכת הזרקת האוראה, רצועת התזמון עם השיניים הנגזרות והמותחנים הבעייתיים במנועי DV6, רוחב שרשרת התזמון הצר מדי במנועי DV5, ורצועת התזמון המתפוררת הארורה במנועי פיורטק 1.2 (טורבו הזרקה ישירה יותר, אטמוספרי הזרקה רב נקודתית פחות), ואני בכלל לא מזכיר רכיבים כושלים שמגיעים כיחידה מיצרן חיצוני כמו נגד מהירויות מאוורר או משאבת המים במנועי DV6.

וכל אלו באותו דור שנמכר בו זמנית!!!

זו שיטה.

לא תקלה מקרית.

אין דבר דומה לזה אצל היפנים. פשוט אין.

• אהבתי 4
פורסם
לפני 3 שעות, פריג'י כתב:

רצועת התזמון עם השיניים הנגזרות והמותחנים הבעייתיים במנועי DV6,

ב DV6 לא היה שום מותחן בעייתי וגם לא רצועות תזמון בעייתיות.

הבעיה היתה בשגרת הטיפולים שהוציא היצרן - שהיא מוגזמת לכל הדיעות. "החמרה" במקרה הזה היא פשוט לתחזק בצורה נורמלית (כמו שהיה פעם - כל 5 שנים או 120K ק"מ). רכב שעובר חיים רגילים יגיע גם לשגרת הטיפולים המקורית ללא בעיה (165K ק"מ או 10 שנים, הראשון מבינהם).
את כל זה סיכם בצורה יפה @רועי5 - "לחם" לחובבי התזה.

מעבר לזה - הריביזיה השניה היתה אחד המנועים הטובים שהיו להם EVER - שזה 2012 עד 2018.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני שעה, פריג'י כתב:

לא.

התפיסה, וזה דיי ברור, שהם משחררים מוצר שלא סיים באמת את תהליך הפיתוח והבדיקות, אלא נשלח לייצור על סמך תוצאות חלקיות, תקוות והסתמכות יתר על מפרטי הרכיבים בלי לבדוק כשורה מדגם מספיק רחב של מכוניות, תוך הנחה שאם יהיה כשל נגלה אותו ונטפל בשיטת TSB בזמן האחריות.

במציאות כפי שראינו, כשלי תכנון מובהקים בסדר חומרה עולה: מערכת הזרקת האוראה, רצועת התזמון עם השיניים הנגזרות והמותחנים הבעייתיים במנועי DV6, רוחב שרשרת התזמון הצר מדי במנועי DV5, ורצועת התזמון המתפוררת הארורה במנועי פיורטק 1.2 (טורבו הזרקה ישירה יותר, אטמוספרי הזרקה רב נקודתית פחות), ואני בכלל לא מזכיר רכיבים כושלים שמגיעים כיחידה מיצרן חיצוני כמו נגד מהירויות מאוורר או משאבת המים במנועי DV6.

וכל אלו באותו דור שנמכר בו זמנית!!!

זו שיטה.

לא תקלה מקרית.

אין דבר דומה לזה אצל היפנים. פשוט אין.

מנוע 1.0 של הונדה לא בעייתי?

צריכת שמן במנועי סובארו?

הרוב לא חסין מבעיות, גם יפניות.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני שעה, פריג'י כתב:

אין כמו יהירות ישראלית טהורה לזקק את החג.

מה כבודו יודע מתהליך הפיתוח, הייצור, בקרת האיכות והבדיקות המקדימות שעושים בסטלנטיס?

אני מניח שזה בערך כמו הידע שלי על יציקות בטון בתהליך בניית סכרים שנועדו לייצור חשמל. 

כלומר כלום ושומדבר. 

• אהבתי 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני 5 שעות, falou כתב:

יש פגמי יצור ויש פגמי תכנון. האחרונים לא קשורים לבקרת איכות בייצור. בכללי, מה שלמדו מהיפנים באייטיז במערב, לא צריך בקרת איכות כשלב בייצור. בקרת האיכות היא חלק אינטגראלי מתהליך התכנון והייצור, מרמת חומר הגלם. זה מבוצע ע״י שילוב של מתודולוגיות ייצור שקצרה היריעה מלפרטן כאן. 

אבל אשמח אם תוכל להפנות או לכתוב על זה יום אחד,

זה באמת מעניין מה תהליך בקרת האיכות, מה הביא חברות כמו טויוטה לרמה כל כך גבוהה

ומה גורם לחברות כמו פורד להיות לפעמים ברמה מאוד גבוהה ולפעמים לפקשש בצורה משמעותית

• רעיון טוב! 1

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

פורסם
לפני 6 דקות, mcshmupi כתב:

אבל אשמח אם תוכל להפנות או לכתוב על זה יום אחד,

זה באמת מעניין מה תהליך בקרת האיכות, מה הביא חברות כמו טויוטה לרמה כל כך גבוהה

תתחיל מכאן https://en.wikipedia.org/wiki/Kaizen

מי שנחשב ל׳אב הרוחני׳ הוא אדוארד דמינג האמריקאי שניסה להטמיע את שיטותיו בארה״ב, אך נחל כישלון (בגדול, הלקוחות האמריקאים קנו מכוניות כמו משוגעים אחרי מלחמת העולם השנייה והיצרנים לא ראו רבותא בהשקעה באיכות), מבחינת אין נביא בעירו.

• אהבתי 1
   לפני המון זמן,  avargel כתב:

חברים, הבא שעונה לו חוטף כאפה. אני לא צוחק.

פורסם (נערך)

מי שעוקב אחרי הסטוריית עולם הרכב, יראה גם שטויוטה קראון שהגיעה לארצות הברית לפני הקורולה דור ראשון , לא הלהיבה את הקונים האמריקאים. אחרי הפקת לקחים, הגיעה הקורונה ולאחריה קיבלנו את הקורולה הכמעט אלמותית (טוב, נו, בוצה במנועים שיוצרו בטורקיה, גיר רובוטי שנזנח מהר) 

עריכה אחרונה על ידי zaf

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 26 דקות, mcshmupi כתב:

מעניין מה תהליך בקרת האיכות, מה הביא חברות כמו טויוטה לרמה כל כך גבוהה

בדו-גלגליים רואים את זה יפה ועקבי לאורך שנים במוצרים של הונדה.

יש אצלם מוטיב שחוזר על עצמו בהנדסה והתכנון של רוב הכלים,

והוא נקרא "under stressed design " (מנוע "לא מתוח") כשהתוצאה בפועל אלה יחידות הנעה

שגם בשימוש אגרסיבי ו"קורע" עדיין נמצאות עמוק בתוך גבולות הפעולה הבטוחים,

כשדגמים מסויימים צברו מוניטין כ"בלתי הריסים" ממש כמו הטנדרים של טויוטה...

• אהבתי 2
פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, איציק נ. כתב:

ב DV6 לא היה שום מותחן בעייתי וגם לא רצועות תזמון בעייתיות.

ההסתכלות הזו היא, לדעתי

א. פשוט לא נכונה. אם טעית בהערכה של תדירות הטיפול אז טעית בתכן. נקודה. וזה בדיוק מה שכתבתי, תקוות והסתמכות יתר על מפרטים.

ואגלה לך סוד, אין מתכנן מכני שלא נופל בזה מדי פעם.

ב. גם לא מדויקת. ראיתי רכבים עם 100 אלף קילומטר בקושי ושיניים חסרות בטיימינג. כשהרצועה הרגישה ונראתה כחדשה.

לא רוצה להיכנס פה לטכני מדי, אבל שיניים חסרות באופן כזה זה דבר שנגרם מקפיצה בכוח המתיחה ברצועה, כתוצאה מעלייה במומנט, וכאשר זה מומר לכוח גזירה טהור על השן מעל ערך מסוים השן (ושכנותיה הסמוכות) תיגזר.

והדגש - זה יקרה גם ברצועה חדשה מהניילון אם הטעות היא בחישוב העברת הכוח. 

אם חישוב שגוי השן שנושאת בעומס המקסימלי לא עומדת בכוח הגזירה כתוצאה מפיק במומנט הרגעי (תאוצה למשל, קיק דאון אגרסיבי).

אני לא יודע לומר אם המותחנים הוחלפו במק"ט משופר, אבל ברור לנו שחישוב הכוחות הבסיסי נכון שכן הרכיבים לא כשלו מיד אלא אחרי פרק זמן די משמעותי, אז החשד שלי נופל על רכיב בסט שהחליפו בעת ה-TSB, כלומר מותחן, שהוא זה שכושל בכך שהוא מביא מדי פעם או באופן קבוע לאחר כמה זמן לעלייה או קפיצה במתיחות של הרצועה - ומעלה בכך את כוח הגזירה.

לגבי מנוע DV6 בכללי - אכן פנינה, ומנוע מאוד מוצלח. נהניתי ממנו מאוד בקקטוסולר.

לפני 6 שעות, discoTD5 כתב:

כלום ושומדבר

אני לא נוהג ולא נהנה מלתת דיסלייק בפורום.

בטח לא לאחראי פורום, ובטח ובטח לא לאיש שאני מעריך מאוד את מקצועיותו ואף נפגשנו אישית.

בוא נגיד, משהו בפיתוח מכני אני יודע, ובהעברה לייצור, ובקיצורי דרך בין לבין. יודע, ויודע טוב.

לפני 7 שעות, yulianx כתב:

מנוע 1.0 של הונדה לא בעייתי?

צריכת שמן במנועי סובארו?

הרוב לא חסין מבעיות, גם יפניות.

לא אמרתי חסין, ובוודאי שיש טעויות תכנון לכל יצרן. גם יפני, גם קוריאני. הגיוני, קורה ויקרה.

גם בעיות הבוצה בטויוטה, קרו.

אבל זה כמעט תמיד נקודתי.

זה דגם אחד של מנוע, זה דגם ספציפי של גיר. זה לא כל המנועים וכל המיסביב שלהם, במשך שנים, בו זמנית, כל אחד עם פאק אחר - פלוס נציגי יח"צ שחושבים שנכון לקרוא ללקוחות שלהם מטומטמים.

בפיג'ו וסיטרואן זו כנראה השיטה, לא לבדוק עד הסוף, ורצף כשלי תכנון מובהקים בו זמנית מוכיח את זה טוב.

או שפשוט אנחנו מעדיפים את ההסבר המטאפיזי שמדובר בקבוצה של צרפתים ששתו יותר מדי.

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני כשעה, פריג'י כתב:

ראיתי רכבים עם 100 אלף קילומטר בקושי ושיניים חסרות בטיימינג. כשהרצועה הרגישה ונראתה כחדשה.

מחזק. גם אני ראיתי. 

בארץ לא אוהבים לתקן מנועים ומעדיפים החלפה, לרוב לא יבדקו למה כשל. ישימו מנוע מפירוק, ירכיבו טיימינג ומשאבה חדשים.

יצא לי לקרוא על זה בעבר גם בחו"ל.. ב-UK קראתי שלעיתים המשאבת מים היא זו שנתפסת ומעלה את המומנט על השיניים ברצועה.

אבל, שם לא פעם, רכבים שהרצועת טיימינג כשלה, המוסך מחליף קאמשפט (הוא לא יצוק כולו והזיזים בורחים מהכיוון), ביחד עם מרימים ונדנדים והרכב מנגן כמו חדש. כמובן שעושים בדיקות לפני שמתחילים לראות שאין שסתומים עקומים. 

• אהבתי 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 3 שעות, פריג'י כתב:

אני לא נוהג ולא נהנה מלתת דיסלייק בפורום.

בטח לא לאחראי פורום, ובטח ובטח לא לאיש שאני מעריך מאוד את מקצועיותו ואף נפגשנו אישית.

בוא נגיד, משהו בפיתוח מכני אני יודע, ובהעברה לייצור, ובקיצורי דרך בין לבין. יודע, ויודע טוב

תודה, 

לא נעלבתי כמובן. מותר לא לאהוב תגובה. 

אני גם לא חולק על הידע שלך בתחום. 

רק חולק על הידע שלך בנעשה בסטלנטיס. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...