Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קרוב משפחה זקן שיהיה בריא החביא משך שנים שטרות באזור מסויים בבית, הוא פשוט המשיך לתחוב אותם במהלך השנים.

הבת שלו מצאה את זה לאחרונה ושלחה לי תמונות מאוד מצערות של כמות כסף נכבדה של שטרות במצב מאוד מאוד גרוע.

היתה נזילה באזור משירותים לפני כמה שנים, וככל הנראה המים הגיעו לשטרות.

מעבר לכמה שזה כואב שהוא יכל להשקיע את זה בדבר הכי סולידי שיש, או אפילו לקנות זהב (פיזית אפילו!), האם יש משהו שאפשר לעשות כאן?

ראיתי שאפשר לפנות לבנק ישראל עם טופס, אבל איפה עובר הגבול של מה שהם יסכימו לקבל? צריך לראות מספר סידורי?

עריכה אחרונה על ידי LaCoco
פורסם (נערך)

לא מצאתי משהו רשמי, אבל הנה כתבה עיתונאית. המסקנה שלי - לפנות לסניף הבנק בו מתנהל חשבונו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לפני די הרבה שנים מצאתי שטר של 200 שקל על הכביש ליד תחנת אוטובוס. צד אחד שלו היה סביר והצד השני היה כמעט שחור לגמרי אחרי אלפי רכבים שנסעו עליו. כמובן אף בית עסק לא קיבל אותו. בבנק החליפו אותו בלי שום שאלות. 

• מעניין 1
פורסם (נערך)

השטרות מהסדרה הנוכחית? יחליפו לו בבנק בלי בעיה

תוכל להעלות קצת תמונות? מים לא אמורים להמיס שטרות

עריכה אחרונה על ידי אלעדית
פורסם

היתה לנו פעם כספת בבית מהסוג שקונים בהום סנטר ב 200 שח. המפתח אבד מזמן ומסתבר שהסוללות שהפעילו את הקודן נגמרו.

גילינו את זה 5 שעות לפני הטיסה - של 5:00 בבוקר.

הזעקתי את השכן ועם לום הוצאנו את הכספת מהעיגון לארון.

הוא ארגן מסור דיסק והתחיל לחתוך מכל מיני כיוונים, גיצים עפו לכל עבר אבל המטרה היתה חשובה. זה לקח 15 דקות לפחות.

כשנפתחה לבסוף הכספת הצלחתי להציל את הדרכונים שרק הסריחו משריפה - אבל הכסף המזומן שהיה שם הלך לפח (נראה כמו של פאבלו אסקובר כשהיה לבת שלו קר בבית).

כסף לשבועיים טיול באירופה. 

מאז אין כספת😬 

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם

בוא, יש סרטונים ביוטיוב שמראים איך פותחים את הכספת הזו עם מגנט ופטיש 300 גרם תוך חצי דקה.

וזה עובד בדוק. התגלגלה לידי כספת כזו וניסיתי זאת עליה.

הבטחון של ה"כספות" האלה שווה ערך ללגלגל את הכסף במגירת הגרביים.

• רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני שעתיים, פריג'י כתב:

היה עולה לך פחות להזעיק פורץ, הם יודעים לפרוץ כספת כזו בכמה דקות בלי נזק "אגבי"

הייתי בלחץ אטומי, חייב את הדרכונים או שהלך טיול שלם של שבועיים. קודם כל מנסים בכוח וממי שזמין לידך...

פורסם

יש אפשרות להוציא דרכון זמני בנתבג ממוצ״ש בשעה 2100 עד יום שישי בשעה 1400.

לאירופה לאהצריך לקחת מזומן, אפשר למשוך בכספומט בנתב״ג סכום קטן למוניות, במהלך הטיול לשלם בכ״א או  גוגל ואפל פיי.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

הסיפור קרה באמת, בעוד שעה צריך לצאת לשדה ולטוס, ארבעה אנשים. בקושי זכרתי איך קוראים לי- אז לך תחפש איש מקצוע בחצות, לך תצפה בסרטונים ביוטיוב, לך תוציא ארבעה דרכונים זמניים בשדה. תודה על העצות, לפני כמה שנים כשזה קרה לא היה לא אפל פיי ולא גוגל פיי.

IMG_7477.JPG

עריכה אחרונה על ידי Michazzz

פורסם

אבל היו כרטיסי אשראי. כבר לפני 10 שנים ויותר המזומן התחיל לגסוס.

פורסם (נערך)
לפני 20 שעות, אלעדית כתב:

השטרות מהסדרה הנוכחית? יחליפו לו בבנק בלי בעיה

תוכל להעלות קצת תמונות? מים לא אמורים להמיס שטרות

הנה שטר לדוגמה.

יש חפיסות שלהן, ואמרתי לה כרגע לא לגעת בכלום שלא יתפורר או משהו. ולא להוציא את זה מהמעטפות עד שנבין מה אפשר לעשות.

000100.jpg

עריכה אחרונה על ידי LaCoco
פורסם
בתאריך 24.10.2025 בשעה 07:37, LaCoco כתב:

ראיתי שאפשר לפנות לבנק ישראל עם טופס, אבל איפה עובר הגבול של מה שהם יסכימו לקבל? צריך לראות מספר סידורי?

מאיזו סדרה השטרות האלה?

אני מצאתי לפני שנתיים שלוש איזה 4 שטרות של 100 = כסף מפעם. הלכתי לבנק קרוב לבית ופשוט החליפו לי אותם. 

לפני כן, לוודא, סדרה ב למשל.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם (נערך)

לפי המידע באתר של בנק ישראל :

לפנות לבנק בו מתנהל החשבון שלך. לראות מה הם יסכימו לקבל/ להחליף.

אם הבנק לא מוכן לקבל  -> לפנות לקופה בבנק ישראל.

אבל...גם לפניה לבנק ישראל יש מגבלות :

1. להזמין תור מראש.

2. למלא טופס.

3. מוגבל ל-5000 ש"ח בחודש. 

תוספת : אפשרי גם לשלוח את השטרות בדואר רשום (מוגבל ל-1500 ש"ח). בבנק ישראל יבדקו אותם, ויזכו את חשבון הבנק שלך בהתאם (ראה פרטים בקישור המצ"ב).

מידע באתר בנק ישראל :

https://www.boi.org.il/information/my-cash-banknotes/cash-desk/

טופס להחלפת שטרות פגומים :

https://www.boi.org.il/media/q55n5rcr/שטרות-פגומים.pdf

עריכה אחרונה על ידי guya72
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 12 שעות, sperial כתב:

אבל היו כרטיסי אשראי. כבר לפני 10 שנים ויותר המזומן התחיל לגסוס.

עד היום יש לי שריטה - מוציא מהצ'יינג' מספיק כסף מזומן להוצאות הטיול, ככה יש לי תקציב שאני "מרגיש" אותו, מלונות וטיסות מזמין באשראי מראש.

• תוכן חדש...