Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 10 דקות, hans כתב:

תן שמות של שבילים... ספציפית את המקטעים הנקודתיים שהצילומים האלה מציגים אפשר לעבור עם ברומפטון.

ממש לא.

כלומר, @oryo יכול, גם עם אופני ילדים, אבל בתמונה השנייה יש ירידה טכנית. אתה פשוט לא רואה טוב עומק בתמונה... והיא הרבה יותר קשה מהאחרות. אם אין קטעים ארוכים כאלה, אפשר מקסימום לוותר על האגו ולרדת ברגל.

לפני 28 דקות, hans כתב:

כל שבילי האופניים הרשמיים של קק"ל מתאימים ל-xc, ועם טכניקה טובה אפשר לעבור אותם גם עם אופניים לילדים.

גם לא. יש ויש. הסינגלים בפארק קנדה לא פשוטים. גם בפארק בריטניה יש מקטעים מעניינים בירידה, אבל את קנדה אני לא הייתי מסוגל לעשות עם אופני XC בכלל. השאר שניסיתי אפשר עם אופני XC, אבל בחלקם כבר צריך לדעת לרכוב ממש, או להיות יותר זהיר. גם בריש לקיש הזורם יש קטעים, ובטח באחרים שניסיתי. גם בבן שמן יש ויש.

לפני שעתיים, farkash7 כתב:

באיזו דרגת עבירות עובר הגבול? מתי XC הופך להיות לא מתאים וצריך לעבור למשהו אחר?

כאמור, תלוי ברוכב. 

גם את הרצל בבן שמן, סינגל המתחילים, העדפתי לעשות עם אופני הטרייל שלי. יותר שעשועים, יותר אומץ לקפוץ קצת. כאמור גם, יש גם העדפה אישית.

• מצחיק 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 143
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

הוא כבר שואל... קניתי ג'יפ ועדיין לא הראתי את הפרצוף שלי שם... בסדר טיול ראשון חודש הבא.
לגבי אופניים מה לא כיף לחפור? אחרי שאני אקנה הכל הסתיים.
הולך למדוד את הטרק מחר, כנראה שזה יגמר בכלום ושום דבר אבל אם אני אתלהב ממש יש סיכוי שיעלו תמונות.
אם לא, הכיוון יהיה הGT, כי ביד 2 לא ראיתי שום דבר מעניין...

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 10 דקות, farkash7 כתב:

וואלה לא מכיר שבילים ספציפיים... אני אוהב לטייל במדבר אז חיפשתי בגוגל...

אז זהו, שזה מאוד מטעה - שבילים לאופניים זאת חיה מאוד ספציפית. יש כל מיני שבילי הליכה שאני מטייל בהם ואוצר לעצמי "יוווו אני חייב לעשות את זה באופניים" עד שפתאום אתה נתקל בקטע סלעי כזה שלא מתאים לשום דבר חוץ מהליכה ברגל.

בשני הצילומים הראשונים מדובר בשביל ייעודי לאופניים.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 9 דקות, farkash7 כתב:

וואלה לא מכיר שבילים ספציפיים... אני אוהב לטייל במדבר אז חיפשתי בגוגל...

בתמנע יש שבילים נחמדים

אזור עוטף עזה (בארי) היה עשיר בסינגלים לא קשים, אלא אתה מחליט לטוס אותם. מקווה שיחזרו לפעילות ביום מן הימים.

באמת שלא חסר בכל אזור בארץ.

image.thumb.png.bc9a00eb743f7888fb38c0016c167257.png

• אהבתי 1

פורסם (נערך)

מצאתי משהו משומש קלות וצריך לראות אותם. המפרט סבבה, בלם הידראולי, בולם אוויר judy  משהו אבל 100mm לא 120. יש קטע של הרוחב של הבולם? 30 לעומת 32??

12 הילוכים דאורה 6000 נדמה לי.

מוט כיסא מוזר לי עובי 27.2.

הצמיגים רק 2.2 נדמה לי ובמפרט אם לא כתוב TR וגם לא על הגלגלים/חישוקים, אז לא מתאים לשידרוג? וצריך סרט גמיש וכל מיני עניינים?? כמה זה חשוב?

הרעיון זה לרכב עם איזה ילד מהמבחר שיש, ומסתבר שאני צריך להתחיל לקחת חופשים, אז אולי לרכב באמצע שבוע עם עצמי באיזה קקל.

לא ברור לי אם יש הכנה למעסיר פנימי לדרופר אבל אני רואה באלי אקפרס שלל דרופרים עם חיבור מלמטה, חיבור באמצע ואפילו משהו עם ידית מתחת למושב.

וממה שאני רואה רוב המחירים של זק ביד2 מופרכים למעלה. אנשים מוכרים טרק מרלין 5 בסיסיות ועתיקות כאשר יש כבר עוד 3 דורות היום, והבדלים אדירים. הטרק מרלין 5 של היום זה בערך הטרק מרלין 7 של לפני כמה שנים... מה שכן אם אני מבין נכון הם החברה היחידה עם הרבה גדלי שלדה.

דווקא המחירים של השמ יחסית נראית טובים.

מה הסיפור עם אוזן מעביר? ותחזוקת בלמי אוויר? זה מסובך ויקר??  נשמע שהכל מיוצר עי שתי חברות?

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם
לפני 3 דקות, KipodYam כתב:

יש קטע של הרוחב של הבולם? 30 לעומת 32??

קוטר. 32 יותר גדול. זה יכול משמעותי.

לפני 4 דקות, KipodYam כתב:

הצמיגים רק 2.2 נדמה לי ובמפרט אם לא כתוב TR וגם לא על הגלגלים/חישוקים, אז לא מתאים לשידרוג?

לכל חישוק זה טווח רוחב שמתאים לו, אבל צמיגים זה לא רק, אפילו לא בעיקר, רוחב. זה משחק בין אחיזה-קלות דיווש ועמידות-משקל.

עלום שלם. אין דבר שיותר משנה התנהגות של אופניים מצמיגים.

לפני 5 דקות, KipodYam כתב:

אנשים מוכרים

מפרסמים...

לפני 5 דקות, KipodYam כתב:

והבדלים אדירים

מסויימים...

לפני 6 דקות, KipodYam כתב:

שכן אם אני מבין נכון הם החברה היחידה עם הרבה גדלי שלדה

ממש לא.

אולי כי המוכרים יותר מבינים?

אבל יש יותר מה לבדוק לפני שקונים.

מה הסיפור עם אוזן מעביר?

חלק נתיק שמחבר את המעביר לשלדה, כדי שבמקרה של מכה המעביר לא יישבר, אלא האוזן.

לפני 7 דקות, KipodYam כתב:

ותחזוקת בלמי אוויר?

בולמי אוויר. לא בקיא בזה, אבל צריך רענון אם עובד לא חלק. עושים את זה בחברה. יש מי שעושים לבד (עם כלים מתאימים).,

לפני 8 דקות, KipodYam כתב:

נשמע שהכל מיוצר עי שתי חברות?

נכון. שני הקונצרנים שחולשים על שוק האופניים הם שימאנו וסראם (על שלל המותגים שלהם). הם הרבה יותר גדולים וחזקים ממותגי האופניים עצמם.

פורסם (נערך)
לפני 43 דקות, KipodYam כתב:

מוט כיסא מוזר לי עובי 27.2.

>> על הצד הדק. תקין, לא חסר חלפים.

לא ברור לי אם יש הכנה למעסיר פנימי לדרופר אבל אני רואה באלי אקפרס שלל דרופרים עם חיבור מלמטה, חיבור באמצע ואפילו משהו עם ידית מתחת למושב.

>> תסתכל על הכבל של ההילוכים, אם הוא עובר מבפנים סביר להניח שאפשר להעביר מבפנים גם דרופר.

>> תשכח מהידית, כל הקטע בדרופר זה שאתה נשאר לרכוב על האופניים.

אני התקנתי אצלי בגרוטאה דרופר מעלי עם חיבור חיצוני כי אין לאופניים שום מעביר פנימי של כלום,

ולא התחשק לחורר חור בשלדה של האופניים. חוץ מהקטע האסתטי (למי אכפת?!?) התיפקוד זהה לגמרי.

וממה שאני רואה רוב המחירים של זק ביד2 מופרכים למעלה.

>> לגמרי

>> כן, הזוי, הרבה יותר מציאות שם.

ותחזוקת בלמי אוויר?

>> לא יודע להגיד לך לגבי ״טיפול תקופתי״/שיפוץ. ביומיום כל מה שאתה צריך זאת משאבה קטנה ללחץ גבוה,

ולכוונן ברכיבות הראשונות עד שמרגיש לך מתאים. חוץ מזה אין מה לגעת.

יום אחד אלמד לחתוך ציטוטים

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
בתאריך 21.10.2025 בשעה 13:30, falou כתב:

לא קשור. מהדברים שקורים כל הזמן.

בגלל זה רצוי לדעת אחזקה בסיסית.

לגמרי מסכים, זה חלק מתהליך הלמידה אני מניח. אבל בסוף המנגנון לא *כזה* מורכב נראה לי בטח בלי מעביר קדמי (אני חושב), ועדיין זה מרגיש מסתבך יותר מרגע לדודלי. 

בתאריך 21.10.2025 בשעה 13:30, falou כתב:

אפשרות אחרת, שהחישוק התעקם בתהליך התיקון.

הקטע שהחישוק עצמו לא תוקן או משהו, כולה הורידו את הסרט ההיקפי והדביקו חדש.. לא רואה סיבה שזה יתעקם בגלל זה. 

לגבי כל השאר שרשמת, מסכים עקרונית. אבל בינתיים לא רוכב בשטח אלא רק במסלול סלול צמוד לבית, וכאמור 5-6 רכיבות בודדות (טוטאל אולי 20 ק"מ כאמור), נראה לי בזהירות שזה לא מספיק כדי 

שדברים יתחילו לצאת מאיזון באופו טבעי, אני טועה?

בתאריך 21.10.2025 בשעה 16:24, hans כתב:

יש כאלה שרוכבים 3 שנים בלי פאנצ'ר ויש כאלה עם 3 פנצ'רים ביום. אין שום קשר לאופניים.

מסכים, א-ב-ל כשאתה רואה שהפנימית נחתכת בדיוק בנקודת המגע עם החור של הונטיל פעמיים מהצד שצמוד לחישוק לא לצמיג (בפנימית השניה החומר מילוי סתם את זה) ובדיוק באותה נקודה הסרט על החישוק מרגיש מחוספס ועם קצה לא מהוקצע באופן חשוד + קורה שניה אחרי שהרכבת את הפנימית החדשה ורכבת 500 מטר, הגיוני שזו הסיבה אני חושב. ואם כן, אז נראלי הגיוני לתהות על בקרת האיכות, לא?..

בתאריך 21.10.2025 בשעה 16:24, hans כתב:

אחת הקניות הטובות הייתה מעמד לתיקון אופניים שרכשתי בגרושים בדקטלון

לגמרי על זה כבר :)

בכל מקרה העליתי סרטון של הנקישות מהקסטה עצמה, יש גם רעש מהשרשרת עצמה שמחרפן אותי, אבל פרה פרה נאזן את העסק. אבל אשמח להכוונה איך להתחיל מהרעש של הנקישות האלה, כי גם ברכיבה זה כאילו הדיווש לפעמים על ריק או נקישה כזו..

פורסם
לפני 11 שעות, netco כתב:

הקטע שהחישוק עצמו לא תוקן או משהו, כולה הורידו את הסרט ההיקפי והדביקו חדש.. לא רואה סיבה שזה יתעקם בגלל זה. 

יכול להיות שהתעקם מסיבה אחרת, יכול להיות שדרכו עליו בטעות... ברור שהתעסקות בסרט לא תעקם את החישוק.

לפני 11 שעות, netco כתב:

לגמרי מסכים, זה חלק מתהליך הלמידה אני מניח. אבל בסוף המנגנון לא *כזה* מורכב נראה לי בטח בלי מעביר קדמי (אני חושב), ועדיין זה מרגיש מסתבך יותר מרגע לדודלי.

בכלל לא, אבל זו מיומנות נרכשת. לאנשים טכניים זה לא יהיה מסובך, להוציא עניין של מעביר לא מיושר, שבשביל לסדר את זה צריך מדיד ייעודי.

לפני 11 שעות, netco כתב:

בכל מקרה העליתי סרטון של הנקישות מהקסטה עצמה, יש גם רעש מהשרשרת עצמה שמחרפן אותי, אבל פרה פרה נאזן את העסק. אבל אשמח להכוונה איך להתחיל מהרעש של הנקישות האלה, כי גם ברכיבה זה כאילו הדיווש לפעמים על ריק או נקישה כזו..

IMG_3422.mov

ההימור שלי, זו הנאבה (לא הבנתי נכון את התיאור שלך מקודם בכלל). אפשר לפתוח את הנאבה ולתקן, אבל מהניסיון שלי, זו בעיה שתחזור. האופניים חדשים, זה צריך להפתר במסגרת האחריות. באופני שטח הראשונים שלי הנאבות הוכיחו עצמן כלא עמידות, ופשוט החלפתי אותן בטובות יותר. 

אבל אולי אני טועה, אני לא כזה מבין גדול...

פורסם

חפירה ארוכה, מגיע לכולם עדכון ותודות על העצות הטובות.
אז כן הלכתי גם קצת עם הלב, שמתי הגיון בריא בצד. רק אספתי אותן אז אין לי עדיין רשמים, בגדול בסיבוב הקצר שעשיתי איתן לא הרגשתי משהו מוזר בשילדה מבחינת נוחות.
הוספתי קסדה, כפפות, מתקן לבקבוק וקיבלתי מחיר טוב על הכל אני חושב, אז אני מרוצה.
אני מאוד אוהב את איך שהן נראות, הן גם קלות וזה מאוד נחמד, אז כן, ללא ספק אופניים ב2000-4000 היו מספיקות, אבל נו... גברים הם יצור די טיפש.
עכשיו נשאר לטייל.

image.thumb.jpeg.124922b0edfdbad10058eec05c06191a.jpeg

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

תתחדש וסע בדרכים משובשות ;)

מעניין איך מפרט ממש דומה יכול לשקול גם 15.5 ק"ג... 

פורסם
לפני 37 דקות, farkash7 כתב:

כן הלכתי גם קצת עם הלב, שמתי הגיון בריא בצד.

מי? 

מי קנה את האופניים היקרים? 

פארקש?! 

פארקש שלנו??? 

לא נכון! 

(כולם להראות מופתעים) 

תתחדש! 

אם עוד חצי שנה זה מתלה בגדים אני מוציא עליך דין רודף... 

לפני 29 דקות, hans כתב:

מעניין איך מפרט ממש דומה יכול לשקול גם 15.5

עובי צנרת, ריתוכים, חישוקים וצמיגים 

לפני 37 דקות, farkash7 כתב:

עכשיו נשאר לטייל.

כמה הדרכות טכניקה בסיסיות עושות פלאים

https://youtube.com/@sabababike?si=5pwMbHjh8tKtvtND

• מצחיק 4

• תוכן חדש...