Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן.

אני אשמח להבין את ההבדלים בין הרכבים של סוזוקי קרוסאובר רגיל לטורבו ובין אלו לסוזוקי ויטארה מבחינת מנוע,גיר, ביצועים, צריכת דלק, מקום בתוך האוטו (שלושה ילדים מאחורה).

ועל מה מתוך השלושה אתם הכי ממליצים?

תודה מראש. 

פורסם

להפך. הקרוסאובר 1.4 טורבו נחשב יותר אמין מה-1.6 האטמוספירי, לא בגלל המנוע (שניהם אמינים מאוד) אלא בגלל תיבת ההילוכים הרציפה של דגם ה-1.6, שנמצא בה פגם ייצור המצריך החלפת התיבה, בעוד שהתיבה הפלנטרית של דגם ה-1.4T אמינה.

חוץ מזה, ייצור דגם ה-1.6 הסתיים בשנת 2016 ומדגם 2017 כל הסוזוקי קרוסאובר (והויטארה) הם 1.4. אז אם אתה לא רוצה לרכוש רכב ישן בחר ב-1.4.

אני חושש שאתה סובל מהרבה מאוד דיעות קדומות ושאתה מתקשה לקבל החלטות. אז אולי כדאי להבהיר לך: גם מנועי סוזוקי 1.4 ליטר וגם מנועי פולקסוואגן 1.0 ליטר (המשמשים גם את סיאט וסקודה) הם מנועי טורבו. והם אמינים מאוד. בדיקה תקופתית סדירה של מפלס שמן מנוע, נוזל קירור, לחץ אוויר בצמיגים וכו׳ היא נוהל מומלץ לכל רכב, בין אם אטמוספירי ובין אם מוגדש. יש מערכות רגישות פחות ורגישות יותר - לכל רכב עקב אכילס משלו, שיכול להיות טכני, יכול להיות נוחות, יכול להיות כלכלי ויכול להיות אחר - וכפי שכבר כתבתי לך (ולא בכוונה להעליב אותך, אלא להאיר לך ולהעיר אותך) - לא תמצא את הרכב המושלם. חפש רכב שמור ומטופל המתאים לצרכיך וקנה אותו, הסמל על האף פחות חשוב.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה יש לבדוק אחת לשבוע מפלס שמן?

דווקא לא נשמעו תלונות לגבי מנועי 1.4 של סוזוקי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

חבר שלי מכונאי רכב אמר לי לא להתקרב למנועי טורבו כי אם לא מטפלים בזמן (או בודקים אחת לשבוע) יכולה להיות נזילה ולפגוע במנוע של הרכב. עדיף 1.6 מאשר 1.4 טורבו .

אז שוב חזרנו לרכבים :

סקודה קאמיק מנוע אלף טורבו 

סיאט ארונה 

סוזוקי קרוסאובר 1.4 טורבו 

האם יש מועדפת אחת מהן או שהן דומות מאוד

תודה על הארות והערות.

פורסם

כבר הסברתי לך: הארונה והקאמיק דומות מאוד, אבל הקאמיק יותר מרווחת.

הסוזוקי עוד טיפה יותר גדולה מהקאמיק.

אני הייתי מוציא את הארונה מהרשימה והולך להתרשם במו עיני מהסוזוקי (גם לפני וגם אחרי מתיחת הפנים של 2022), גם מהקאמיק ואולי גם מהאחיות הקצת יותר גדולות (ויקרות) סקודה קארוק וסיאט אטקה.

לסוזוקי יתרון של תיבת הילוכים פלנטרית, שתחסוך לך את הדאגות מהתיבה הדו מצמדית של פולקסוואגן/סיאט/סקודה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעה, רני גלגלים כתב:

חבר שלי מכונאי רכב אמר לי לא להתקרב למנועי טורבו כי אם לא מטפלים בזמן (או בודקים אחת לשבוע) יכולה להיות נזילה ולפגוע במנוע של הרכב. עדיף 1.6 מאשר 1.4 טורבו .

29082-1.jpeg.9fadf04326cf6ca50331c384bd795d7c.jpeg

בדיקה מהבוקר, אמנם מוזנח למרות היד הפרטית אבל זה כבר ה 3 או 4 עם המנוע הזה , שמסתבר, לא אוהב הזנחה בעיקר שהיה רכב חברה ביד הראשונה במקרה זה  .

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

בהכללה גסה הוא צודק. במנועי טורבו יש רכיב של סיבוך שעלול להתבטא בפגיעה באמינות.

אבל זה מאוד מאוד שונה בין רכב לרכב.

מנועי 1.0 ליטר טורבו של קונצרן פולקסואגן טובים ואמינים. ה 1.0 ליטר של הונדה זו חרפה.

נכון כנראה שמנועים אטמוספריים פחות מועדים לתקלות אבל זה לא גורף.

חוץ מזה בעניין אמינות מנוע זה רק חלק מהעניין. והקרוסאובר זו דוגמא מצויינת בא המנוע ללא הטורבו הוא כנראה אמין מאוד אבל שודך לתיבת הילוכים בעייתית. כאשר הטורבו של הקרוסאובר משודך לתיבה אמינה יותר ולכשעצמו מנוע אמין. 

• אהבתי 1
פורסם
לפני 7 דקות, razi_pazi כתב:

בהכללה גסה הוא צודק. במנועי טורבו יש רכיב של סיבוך שעלול להתבטא בפגיעה באמינות.

ומה יגידו ההבירידיות? שמוסיפות סוללה ומערכת הנעה נוספת (מנוע חשמלי)?

לפני 14 דקות, רני גלגלים כתב:

אז בעצם החבר המכונאי צדק

הוא צודק כי מנועי טורבו בדר"כ מאוד רגישים להחלפות שמן שלא בזמן (כמו הרבה רכיבים אחרים), לתחזוקת שבר במקום תחזוקה מונעת (כמו הרבה רכיבים אחרים), ובמיוחד במיוחד לשמן לא איכותי שהוא לא בתקן (כמו הרבה רכיבים אחרים, גם מניפת הטורבו משומנת על ידי שמן המנוע - לא יודע אם תמיד תמיד תמיד, אבל בדר"כ).

הוא צודק כי כשהולכת מניפת הטורבו, זה רכיב מאוד יקר וכואב מאוד להחלפה (כמה אלפי שקלים טובים, לכיוון ה- 5,000 ש"ח ומעלה בכיף כתלות ברכב כמובן), רכיב שלא קיים במנועים רגילים בלי טורבו, ופה הוא ממש אקסטרא.

כנ"ל לגבי תיבות הילוכים רובוטיות דו-מצמדיות (להחליף 2 מצמדים) לעומת רובוטיות חד-מצמדיות (להחליף מצמד אחד בלבד) לעומת פלנטריות (גם יש מצמדים, ואפילו כמה מצמדים, אבל הן עובדות אחרת).

כנ"ל הרבה דברים.

אבל העולם מתקדם, והאנשים מתקדמים איתו, ומנוע טורבו קטן נפח יכול לחסוך לא מעט דלק וגם להיות סופר סופר שובב וכיפי לנהיגה ומפתיע.

הוא לא צודק כי מנועים עם טורבו יכולים להיות מאוד אמינים כתלות במנוע ובסוג המנוע, בתחזוקה שעבר למשך חייו ולמשך מאות אלפי ק"מ (עם החלפה של רכיבים/חלקים שהתבלנו מן הסתם).

המסקנה?

אין מסקנה. תחליט לבד. אין תשובה ברורה לזה.

אני אישית נמנע ממנועי טורבו.

למה?

ככה. כי אני אוהב כמה שיותר פשוט מתוך עקרון.

פורסם
לפני 39 דקות, zaf כתב:

29082-1.jpeg.9fadf04326cf6ca50331c384bd795d7c.jpeg

בדיקה מהבוקר, אמנם מוזנח למרות היד הפרטית אבל זה כבר ה 3 או 4 עם המנוע הזה , שמסתבר, לא אוהב הזנחה בעיקר שהיה רכב חברה ביד הראשונה במקרה זה  .

זה רק אני או שהבדיקה הזאת תקינה וכל מה שרשום שם זה כסת"חים?

פורסם

נורת אזהרה זה יכול להיות רציני.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...