Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, Night Driver כתב:

חברת הליסינג מתמחרת לך את ירידת הערך, האחזקה, הביטוח, הריצות ואפילו את הרכב החלופי. אם הרכבים האלה היו אסון הם היו מאוד יקרים ללקוח גם אם מחיר הקנייה שלהם היה נמוך.

הנעלם הוא שאין לך מושג בכמה חברת הליסינג קונה את הרכבים שלה. אם זה היה כזה ברור, חברות הליסינג לא היו קונות לעולם צרפתיות או אמריקאיות עם הירידת ערך המטורפת שלהם. היו קונים רק יפניות וחלק מהקוריאניות. 

• אהבתי 3
  • תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 12 דקות, davemustaine87 כתב:

הנעלם הוא שאין לך מושג בכמה חברת הליסינג קונה את הרכבים שלה. אם זה היה כזה ברור, חברות הליסינג לא היו קונות לעולם צרפתיות או אמריקאיות עם הירידת ערך המטורפת שלהם. היו קונים רק יפניות וחלק מהקוריאניות. 

ב 2011 החלפתי שני רכבים. אחד לפוקוס סטיישן ואחד לפלואנס 2 ליטר.

העלות שלהם כחדשים היתה מאוד דומה אבל הנפרש בליסינג היה של כ 60% מלמטה. אחד נלקח בליסינג ואחד נקנה ישירות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Night Driver כתב:

חברת הליסינג מתמחרת לך את ירידת הערך, האחזקה, הביטוח, הריצות ואפילו את הרכב החלופי. אם הרכבים האלה היו אסון הם היו מאוד יקרים ללקוח גם אם מחיר הקנייה שלהם היה נמוך.

מצטרף פה לתהייה של @davemustaine87

לדוגמא - אלפי רכבי vag (עם ה-dsg ״הידוע לטוב״) בחברות הליסינג, ורכבים צרפתיים למיניהם.

אני מבין שחברות הליסינג מתמחרות הכל, ועדיין, אני מניח שבסופו של דבר אם היבואן נותן מחיר מאוד נמוך לחברת הליסינג, והיות והרכבים האלה נפלטים לשוק אחריי 3 שנים (לפניי שמתחילות הצרות הגדולות/תום תקופה האחריות).

ואני גם מתאר לעצמי שיש גם סעיפים בנושא עלויות תחזוקה וכד׳ (אגב - אולי בגלל זה המוניטין הרע של תחזוקת רכבי ליסינג?)

בנוגע לרכבים סיניים - אז אנחנו די יודעים בגדול שתעשיית הרכב הסינית מקבלת סבסוד די משמעותי מהממשל הסיני, ובאופן הזה יצרני רכב סיניים מסוגלים למכור רכבים במחירים נמוכים.

עריכה אחרונה על ידי Lt. Dan

Toyota runX 2006

Toyota Corolla Cross Adventure 2022

פורסם
לפני 5 שעות, Mr.SandMan כתב:

יפה יונדאי אינסטר שזוכה לשבחים מקיר לקיר באירופה?
איפה רנו 5? רנו 4? קליאו ההיברידית?
איפה קיה EV3?
איפה סיטרואן C3 החשמלית

איפה פיאט גרנדה פנדה?

הדגמים האלה לא מיובאים למרות שהם זוכים לביקורות מעולות באירופה. שאלת את עצמך למה? 

אלה, בכלל לא הגיעו או יגיעו, אבל יש גם את הדגמים המיוצרים בטורקיה שכבר יותר משנה אינם כאן.

את חלקם תפסו הסינים. אני מתקשה להאמין שהאריזו הייתה מגיעה לכאן אם לא החלל שהותירה הקורולה, למשל.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם (נערך)
לפני 11 שעות, Night Driver כתב:

אוטו זה מוצר צריכה. אתה צריך לבדוק מה אתה מקבל, כמה השימוש בו עולה לך ולהחליט כמה שווה לך לשלם יותר כדי לקבל יותר.

ירידת ערך ואמינות לאורך זמן הן חלק בלתי נפרד מעלות השימוש ברכב, במיוחד אם אתה לא מהטיפוסים שמחליפים מכונית כל שלוש שנים. 

עריכה אחרונה על ידי Mr.SandMan
פורסם
לפני 4 דקות, Mr.SandMan כתב:

ירידת ערך ואמינות לאורך זמן הן חלק בלתי נפרד מעלות השימוש ברכב, במיוחד אם אתה לא מהטיפוסים שמחליפים מכונית כל שלוש שנים. 

ודאי. זה חלק מהחישוב יחד עם עלויות ביטוח, טיפולים ואפילו הפרש צריכת דלק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 8 שעות, zaf כתב:

אני מתקשה להאמין שהאריזו הייתה מגיעה לכאן אם לא החלל שהותירה הקורולה, למשל.

מעבר לכך שמדובר בשני יבואנים שונים והשוק עובד לפי מה שהוא מוכר.. איזה יתרון יש לקורולה על פני האריזו לנהג הליסינג? (שווי שימוש גבוה יותר? רכב עצל? חסר אבזור?)

פורסם
לפני 12 דקות, yo-av-minus כתב:

מעבר לכך שמדובר בשני יבואנים שונים והשוק עובד לפי מה שהוא מוכר.. איזה יתרון יש לקורולה על פני האריזו לנהג הליסינג? (שווי שימוש גבוה יותר? רכב עצל? חסר אבזור?)

הנדסת אנוש

פורסם
לפני 9 שעות, zaf כתב:

אני מתקשה להאמין שהאריזו הייתה מגיעה לכאן אם לא החלל שהותירה הקורולה,

לפי הגישה הזו אין טעם לייבא טיגו 7 רגיל או פלאג אין כי טוסון או ספורטאז',

ואין טעם לייבא טיגו 8 רגיל או פלאג אין כי קודיאק או אאוטלנדר. 

האריזו 8 היא מכונית מצוינת עם יתרונות גדולים כמו חסכון, כח ובסיס גלגלים עצום. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
לפני כשעה, discoTD5 כתב:

לפי הגישה הזו אין טעם לייבא טיגו 7 רגיל או פלאג אין כי טוסון או ספורטאז',

ואין טעם לייבא טיגו 8 רגיל או פלאג אין כי קודיאק או אאוטלנדר. 

לא נכון. יש מקום לתחרות בכל סגמנט , אבל בסגמנט ״המשפחתיות״ נוצר חלל מסויים שמהווה הזדמנות.

אחרי שמבכים את מותה של המשפחתית בעידן הג׳יפונים , הופעת האריזו מוכיחה שיש מקום ויש שוק. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אני מקשה לרדת לסוף דעתך. כתבת שהאריזו לא היתה מגיעה אם הקורולה היתה ממשיכה להיות משווקת. 

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

כל עוד יש ביקוש גבוה למשפחתיות יש הגיון להביא מכוניות בסגמנט. האתגר יהיה תמחור.

אני מסתכל למשל על מכירות מזדה  ה 6 נעלמה, אולי כי לא כדאי להביא לכאן? . 

לעניות דעתי (העניה ממילא 😜)  העדר הקורולה מאפשר לאריזו לתפוס מקום במחיר דומה למה ששילמו רוכשי הקורולה. 

פורסם
בתאריך 20.7.2025 בשעה 11:34, itsik170 כתב:

הג'אקו 5 לדעתי חולק מכלולים עם צ'רי FX.

צדק צריך להיראות,

@itsik170

אני צדקתי אבל אתה לא טעית...

כל השלוש המכוניות, הצ'רי טיגו 4, הג'אקו 5 והאומודה 5 (שהיא צ'רי FX) מבוססות על אותה פלטפורמה, ומן הסתם חולקות מכלולים של הקונצרן. 

זו הסיבה בגללה לא יגיע לארץ טיגו 4 חשמלי (בשלב זה...). הוא יצטרך להיות מתומחר מתחת לFX, ולא בטוח שליבואן זה נכון. 

לשעבר:

פורסם (נערך)
בתאריך 22.7.2025 בשעה 12:03, zaf כתב:

אלה, בכלל לא הגיעו או יגיעו, אבל יש גם את הדגמים המיוצרים בטורקיה שכבר יותר משנה אינם כאן.

את חלקם תפסו הסינים. אני מתקשה להאמין שהאריזו הייתה מגיעה לכאן אם לא החלל שהותירה הקורולה, למשל.

האריזו נכנסה לפריסבי בדיוק בחלל שהותירה רנו מגאן סדאן.

לפני 13 שעות, discoTD5 כתב:

צדק צריך להיראות,

@itsik170

אני צדקתי אבל אתה לא טעית...

כל השלוש המכוניות, הצ'רי טיגו 4, הג'אקו 5 והאומודה 5 (שהיא צ'רי FX) מבוססות על אותה פלטפורמה, ומן הסתם חולקות מכלולים של הקונצרן. 

זו הסיבה בגללה לא יגיע לארץ טיגו 4 חשמלי (בשלב זה...). הוא יצטרך להיות מתומחר מתחת לFX, ולא בטוח שליבואן זה נכון. 

כנראה מאותה סיבה לא תגיע גרסת הטורבו לטיגו 4.

צ'רי מאגפת את הקטגוריה משני הכיוונים, בדיוק כמו שהיה עם יונדאי עם הבאיון והדור הקודם של הקונה. 

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...