Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 4 שעות, איציק נ. כתב:

של לוקטייט.

שים איזה לינק פה -> יש לי בדיוק בסוף החודש להחליף כיור + ברז בשירותים במרתף.

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 272
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עייפות + לחץ לסיים + ייאוש שמתגנב לו + חוסר תשומת לב רגעית = בעייה. מוכר וידוע.

שמח!!!! שזה היה קוויק פיקס, ועוד יותר שמח שזה לקח לך גם כלום זמן- מעיד הרבה. 

ובכנות? שימח אותי לקרוא שחזרת לזה כי זה הציק לך. זה מעיד מאד על האופי :cool: לא כולם ככה. 

• אהבתי 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני שעתיים, Emanuel5 כתב:

מנסה להבין איך זה קרה - מאוד לא אופייני לי טעויות כאלו , מניח שאת החיבור תכננתי לעשות זמנית ואז עברתי למשימה אחרת וכשחזרתי פשוט שכחתי להדק , אבל לא באמת מצליח להזכר 🥵

טעויות קלאסיות של עייפות.

• רעיון טוב! 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
בתאריך 31.7.2025 בשעה 00:45, Liviur כתב:

שים איזה לינק פה -> יש לי בדיוק בסוף החודש להחליף כיור + ברז בשירותים במרתף.

שכחתי להגיב לך: באמאזון תמצא את החומר ובהתאם למדיניות השילוח באיזורך זו נראית לי עסקה דיי טובה.

בתאריך 31.7.2025 בשעה 12:24, Emanuel5 כתב:

מעדכן שוב:
הסיפור הזה לא נתן לי מנוח , והבנתי שאם אשאיר את זה ככה , זה יטריד אותי כל החופשה .
אז התחלתי ב 8 בבוקר לפרק.
מה אני רואה ?  כל החיבורים שעשיתי עם טפלון ופשתן פיקס , אין שם בעייה.
הבעיה היא בחיבור של כל ארבעת הצינורות , את כולם שכחתי להדק עם מפתח אלא רק הידוק ראשוני עם היד , בגדול , פישלתי בדבר הכי פשוט שאפשר.

אתה חי ?

(חיבורים עם פשתן [בצורה מדוייקת על התבריג] וטפלון זה בהחלט bullet proof והנה עוד הוכחה לזה).

הדבר הכי טוב שאני יכול להציע לך מניסיון אישי של שנים - התחלת משהו ? סיים ואז תתפנה לדבר הבא, גם אם קוראים לך באותו הרגע. קראו לך באמצע ? שחרר את הצינור החוצה. תחזור - תחבר ותהדק. אל תשאיר כלום במצב של "חצי עבודה" ("אחכ אני יהדק, בינתיים רק אסגור את האום עם היד שלא ייאבד" - לא !).

בתאריך 31.7.2025 בשעה 15:22, Night Driver כתב:

טעויות קלאסיות של עייפות.

אין אחד שלא נופל בחרא הזה, אבל לומדים לסגל הרגלים נכונים ולדעת מתי ללחוץ על ה PAUSE\STOP ומתי להמשיך.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 3

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני כשעה, איציק נ. כתב:

שכחתי להגיב לך: באמאזון תמצא את החומר ובהתאם למדיניות השילוח באיזורך זו נראית לי עסקה דיי טובה.

כן אבל איך קוראים לזה באנגלית :)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יאללה ממשיכים .
אז לאחר מנוחה קצרה של כמעט חודש ברומניה , חזרתי לארץ והיום התחלתי עם הניקוזים.

בגדול חיברתי הכל חוץ מהאסלה.
כנראה שיש המון דרכים וצורות לחבר את הניקוזים, רציתי שיהיה פשוט כמה שאפשר , עם נקודות ביקורת יחידה , וצריך לזכור שלפי התקן אסור מחסום ריח אחד אחרי השני, זה מה שעשיתי:

image.thumb.png.a046a04ded9b79b50aac0ba68632aac5.png

1 - זה צינור שמנקז מכונת כביסה ומזגנים .
4 ו 5 ,בשניהם יהיו תעלות ניקוז , שינקזו את 2 המקלחונים, שניהם הם מחסום ריח "קומקום".
2 -  זה צינור שמנקז את הברזים , שימו לב שחיברתי אותו למחסום ריח מספר 5 , אבל תכלס לברז יש כבר סיפון, אז אולי לא צריך מחסום ריח נוסף  וכדאי לחבר אותו ישירות לקופסאת ביקורת 3 ? דעתכם בעניין ?
כלומר ככה :

image.thumb.png.642b829c0cdd247fc4e2d1d3bce9cabb.png

שאלה נוספת היא לגבי מיקום קופסאות 4 ו 5 מבחינת גובה , הולך להיות מחובר לשם תעלות , ואם ניקח בחשבון את כל השיפועים , הן ימוקמו כ 2 ס''מ מתחת לגובה הריצוף הרגיל , השאלה היא האם להתעסק ולחצוב על מנת למקם אותם כבר מעכשיו פלס עם הריצוף , או שאין בעיה לחתוך בהמשך לפי הצורך ? 
התעלות ישבו בצורה הזאת וכרגע ממומקמות גבוה מידי.
image.thumb.png.20860448eb630c1bed6932f476d47b23.png

לגבי שיפועים , נראה שאין בעיה ואני עומד בין 1.5% ל 3% בכול הצינורות.

טיפ אם אתם כמוני ואין לכם כלי יעודי לחיתוך צינורות וחותכים עם דיסק תודאו לשיף טוב טוב איפה שחתכתם אחרת יתפסו לכם שערות ולכלוך שיגרמו לסתימות:

image.thumb.png.e77de84abd7c0f225d3c4b6f89b5772e.png

עוד משהו שעשיתי וכנראה שמיותר לחלוטין , זה שמתי בצורה חיצונית טפלון + איזולירבנד על כל החיבורים החיצוניים של הניקוז - לא יודע,  נותן לי עוד קצת שקט:
image.thumb.png.0b0f3764723f96d94b74d6da4d27aacd.png

אחבר גם את הניקוז של האסלה ואעשה בדיקת הצפה של הניקוז - עדכן בקרוב .

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

אני יכול לתת לך טיפ, של "תשאלו אותי מאיפה אני יודע". 

פלסטיק, לעולם!!! לא! לחתוך! עם! דיסק!!!. 

הסייג, אלא אם כן יש לך ציוד מיגון מלא, כולל מגן פנים שלם, שהציל אותי כי לבשתי אותו מאחר ולא הייתה לי ברירה אלא לחתוך פלסטיק עם דיסק פעם :LOL:- כשחתיכה נוזלית (מהחום) טסה לי לכיוון הפרצוף. זה היה עלול להיגמר רע ביותר אם לא היה לי את המגן-פנים הזה. למזלי זו הייתה התקלה היחידה בשימוש, אבל אני לא מוכן לחזור על הטעות הזו שוב. 

(במאמר מוסגר. אתה עמוק בתוך פרוייקט של נטו צנרת, מתוכנן וידוע מראש, שמצריך רכישת חומר מראש, ולא התארגנת על חותך צינורות מתאים מראש?! מה עובר עליך בנאדם?)

Ngoni Alex Robbins على X: "Don't just start projects. Otherwise without  enough resources the project will abort https://t.co/cFMAqwTo6I" / X

עריכה אחרונה על ידי ברווז
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

חודש ברומניה- לא יכולת להביא איזה פועל מנוסה איתך? בהצלחה, נראה שבקרוב תוכל להתקלח בפרויקט.

• מצחיק 1
  • רעיון טוב! 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

פורסם (נערך)

עדכון :

זה כרגע המצב שבו אני נמצא :
image.thumb.png.d8ae4fff742cf8b4809b0f6ae49a5736.png

מי שעוקב יחשוב אולי כלום לא השתנה מלפני יומיים, אבל עשיתי כמה דברים:
מאספי המים של המקלחונים  פולסו והותקנו במקום בצורה מושלמת , כולל לגובה שישב בדיוק בגובה שיסתדר עם הריצוף  - לצורך זה נדרש חציבה קטנה ברצפה ולאחר מכן ביטנתי ופילסתי אותם בצורה מדוייקת.
רק לאחר שזה התייבש הרכבתי שוב פעם את צינורות הניקוז .
בנוסף לכך החלטתי לחבר את הצינור של הברז ישירות לקופסת ביקורת ולא כפי שהיה.
גם חיברתי את הניקוז של האסלה , הייתי חייב להחליף שם הכל כי אחרת זה לא היה מתכנס בצורה הגיונית מתחת לריצוף ולבניית הגבס שתבוא בהמשך לניאגרה, זה נראה ככה:
image.thumb.png.bdc65d2d1dd20b2a7ec3f984d5ca063b.png

אחרי שסיימתי , הכנסתי שקית ניילון ביציאה של קופסאת הביקורת על מנת לאטום את יציאת המים ומילאתי את כל המערכת מים עד למעלה (בדיקת הצפה)

חדי העיין יבחינו שבתמונות הקופסאות מלאות עד הסוף.

מה נראה לכם ? עובר ?
אז ברור שלא , יש טיפטוף:
image.thumb.png.a326f45e946e1597c0537fa746aac76c.png

בדיוק במקום שבו נלחמתי עם צינור ובמקום לדחוף שם זווית 15 , אני אומר לעצמי : " אהההה , קצת כח וזה בפנים" - אז עוד פעם מפרקים מתקנים ושוב מההתחלה - בגדול אני חושב שפירקתי והרכבתי את הניקוזים 4 פעמים , אבל אחסוך ממכם את כל השטויות שעשיתי.

נכון לעכשיו , המערכת מלאה מים ולא נראה שיש נזילה , אבל אני אמתין עד מחר ורק אז אתחיל לבטן את הכל.

עריכה אחרונה על ידי Emanuel5
  • אהבתי 4
פורסם

נקודת חשמל בצמוד למיכל הניאגרה , האם זה לצורף אסלה חכמה?

ולמה אני שואל? מניסיון כואב במשפחה. אסלה חכמה דורשת שהחיבורים של מים וחשמל יגיעו צמוד למיכל ומחוברים דרך חלל האסלה. ואילו מושב חכם מחייב חיבורי מתח וברז חיצוני שמגיעים מצד האסלה. מכיוון שהיה היסוס במידת ההשקעה (חכמה עולה יותר מכפול ממושב בלבד) , מטעמי תקציב בלבד, הותקנה אסלה רגילה.

נקודה למחשבה.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אין נקודת חשמל שם.
זה רק מאריך שיושב שם בצורה זמנית וחוט החשמל החום שאתה רואה תלוי שם היה לצורך קיבוע צינור זמנית .

בינתיים בניתי קונסטרוקציה לניאגרה :
image.thumb.png.951c733ab267727d90162703c1aad0ac.png

השלב הבא לחפות את זה בגבס ובפנים לצקת בטון .
טיפ : כדאי להתחשב מראש בגודל האריכים ולחשוב איך הם ימוקמו ובהתאם לכך לבנות את הקונסטרוקציה , יראה יותר טוב ויחסוך חיתוכים.
במקרה שלי,  בניתי את זה כך שאריח בודד של 60 על 120 יכסה את כל המקדימה.

אמנם לאט אבל מתקדם :)

• אהבתי 1

• תוכן חדש...