Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פירוק מובילאיי

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן
מותקן אצלי ברככ מובילאיי (אבארט 23).
ברשיון רכב לא מופיע המובילאיי( אבזור בטיחותי 0) , ברכב אין שום מערכות בטיחות מקוריות.
האם ניתן בצורה חוקית לפרק את המובילאיי?

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

מובילאיי אינו נרשם ברישיון הרכב ואינו תורם לרמת האבזור הבטיחותי, אבל זה עדיין לא מתיר לך לפרק אותו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תוכל להסביר את "לא מתיר לך" בבקשה? סיקרנת.. באמת... 
זה רשום איפשהו שהוא חייב במכשיר מותקן ברכבו?

מה עוצר אותו מלקחת מספריים ולחתוך את הכבל של המכשיר המצפצף והמרגיז הזה?

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

שיבדוק ברישום הרכב במשרד הרישוי. הוא יגלה שהמובילאיי הוא חלק מדרישות הרישוי.

כבר קרוב ל-10 שנים התקנותֶבישראל מחייבות אמצעים להתראה או תיקון מצבים מסויימים, כגון התקרבותֶלרכב שלפנים או סטיה מנתיב. המובילאיי עונה על דרישותֶהמינימום.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Super_T כתב:

מה עוצר אותו מלקחת מספריים ולחתוך את הכבל של המכשיר המצפצף והמרגיז הזה?

עוצר אותו התיקון לתקנות התעבורה שנחתם ב-2017, וכל רכב שנרשם בארץ אחרי התיקון המצ"ב, חייב שיהיו מותקנות בו:

1. מערכת בקרת סטיה מנתיב

2. מערכת למניעת התנגשות מלפנים

אין לזה שום קשר ל"אבזור בטיחות", ומערכת בהתקנה מקומית לא מוסיפה שום נקודות לנ"ל.

*אגב, אם המערכות הנ"ל מצפצפות לך ללא הפסקה, כדאי לך לבחון את אופי הנהיגה שלך.

עריכה אחרונה על ידי natco
  • אהבתי 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

המערכת לא מצפצפת, אני גם ככה מכבה אותה כמעט כל נסיעה.
חשבתי לחסוך לעצמי את הטרחה, המערכת הזו גם ככה לא מועילה בדבר.
עוד קומבינה של משרד התחבורה.

עריכה אחרונה על ידי ArikC

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אופס, אולי תחפש את השרשור הרלוונטי מלפני 10 שנים?

אגב, באותה תקופה היו מחקרים שהראו שהצפצופים מועילים במניעת תאונות חזית אחור ובהפחתת מספר הנפגעים, כך שההצהרה שלך לא תואמת למציאות. 

• אהבתי 1

פורסם

״רמת האבזור הבטיחותי״ נגזרת מקריטריונים שמתעדכנים תקופתית, אאל״ט פעם בשנתיים. 7בניגוד לסעיפים אחרים, היא משתנה גם לאורך חיי רכב ספציפי.

כאשר רכשתי את הרכב שלי ב-2016 המערכות המותקנות ברכב, כולל מובילאיי, זיכו אותו בדרגה 6. הרכב לא השתנה, אבל השינויים בקריטריונים הביאו אותו כבר לפני מספר שנים לדרגה אפס.

פורסם
לפני 46 דקות, tinoki כתב:

אגב, המערכת מוזילה לך את ביטוח החובה.

...מה שגם הוא עלול בתורו  לנשוך את הגאונים ש"חותכים חוטים" בישבן, אם תהיה חו"ח תאונה, ויתברר ש"המבוטח לא עמד בתנאי הפוליסה" או ניסוח מתחכם אחר של חברות הביטוח.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם (נערך)

תודה לכולם על ההסבר הקושר את המערכת הבאמת בינונית הזו לעוד קומבינה של משרד התחבורה.

אני עם מערכות מקוריות ברכב ומסכים שהן עוזרות (לשמחתי פעם באף פעם) וזה חשוב, עצם העובדה שהיבואנים השתמשו במינימום האולימפי שנקרא מובילאיי כדי להוזיל רכבים ולהעיף מהם מערכות אקטיביות טובות בהרבה (לפחות בתחילת הדרך…) זה עניין אחר,

אגב, אני ממש לא מסכים עם:

בתאריך 28.6.2025 בשעה 20:08, natco כתב:

אגב, אם המערכות הנ"ל מצפצפות לך ללא הפסקה, כדאי לך לבחון את אופי הנהיגה שלך

ואני שותף לפעולת הכיבוי האוטומטי עם הנעת הרכב, במקרה הזו של בת הזוג, במקרים הספורים שאני אכן נוהג בו..

אני מאמין שקצת עדכון (תוכנתי אולי?) ועידון למערכת הזו היה מביא אותה לתפקד הרבה יותר טוב והרבה פחות אגרסיבי והיסטרי ממה שהיא כיום.

עריכה אחרונה על ידי Super_T

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

למיטב זכרוני החל מה- 01/01/2018 קיימת חובה על מערכות בטיחות ברכב. אם אין כזו מקורית, אז חובה מובילאיי.

גם אם לא מצוין ברישיון למיטב זכרוני מדובר בחובה.

ואני מקווה שאולי זה בוטל.

סה"כ עוד דרך לגרום לאנשים לשים ברכב דברים לא רלוונטים, בתוספת קודניות שלא עוצרות אף גנב מגניבת רכב.

מדינת ההתקנות המקומיות בע"מ.

עומר :-)

פורסם

עקרונית יצא לי לקרוא בספר שמקבלים עם המובילאיי, שניתן להעביר את המערכת לרכב אחר במידה ורוכשים רכב ורוצים להעביר את המערכת לרכב "החדש".

מה שמוביל אותי, להציע הוא לרכוש רכב בזול, לבצע העברה לרכב החדש ולהיפטר ממנו לתמיד. כאמור ממה שקראתי בספר הזה. יכול להיות שאני טועה.

אם אני אצליח למצוא את הספר, אסרוק ואעלה אותו לפה לדורות הבאים (:

השאלה הכי מעניינת אם יש לרכב שלי יש את נורות התראה :

1. מערכת בקרת סטיה מנתיב

2. מערכת למניעת התנגשות מלפנים

אבל בפועל אין את המערכות הללו בתצורה המקורית של הרכב, יעני הגיע ארצה בלי המערכות הללו, האם ניתן להוריד את המובילאיי ולהתקין את המערכות המקוריות של הרכב?

בפשוט, נראה לי שכן אבל בטח יש תקנה שמתנגדת לכך או משהו בסגנון.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...