Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

תמיד חששתי שהיבואן יערים קשיים במידה והחלפים לא נרכשו דרך הרשת שלו וארצה לממש את האחריות. 

ֶאבל אם אין את השיקול הנ״ל, להזמין את החלפים מחו״ל זה פשוט no brainer. 

• תגובות 133
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

1487926283_carparts.thumb.jpg.657d30721e804e12eb7e09164afc967c.jpg

תמונה מהעבר.. 8 שנים בערך אחורה.

קניתי רכב עם אטם ראש פרוץ. 100% מהחלקים בתמונה, מחו"ל. זה רכב ראשון שהלכתי לקיצון הזה ומאז אין כמעט חלק שאני לא מביא בעצמי לטיפול ממקור זול משמעותי בין אם זה טיפול עצמי או למוסך. יש את האחוז הבודד של נתקענו עם תקלה במוסך בזמן טיפול, ואז נותנים להם להרוויח.

• אהבתי 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם
לפני 3 שעות, איציק נ. כתב:

אולי אתה סתם פרנואיד ואוגר חלפים סתם :-) 

נעים מאוד -- 

אבל ברצינות, לאחרונה הזמנתי תפוחים, מוטות הגה, גומיות מיצרן מעולה והמחיר הגיע לבערך שליש ממה שרצו במוסך על תחליפי לא מוכר. 

מצד שני הבאתי רצועת מנוע שלפי מק"ט היתה אמורה להתאים, ולא. אבל זה חלק זול גם בארץ. 

כשאתם עוקפים גולף 1995 ידנית בצבע בורדו תנפנפו לי לשלום

פורסם
לפני 12 שעות, איציק נ. כתב:

הכל תלוי כמובן במה בדיוק הזמנת, כן ? אולי אתה סתם פרנואיד ואוגר חלפים סתם :-) 

בוא נראה...

• סטרטר - כי נשרף לי פיוז התנעה פעם אחת, וחכמת ההמונים של בעלי המיאטות טוענת שזה סימן לכך שהסטרטר הולך למות בקרוב. מכל מה שהזמנתי, זה הבזבוז הכי גדול, כי הוא הלך בשריפה שהייתה במחסן הבניין, אז זה היה בזבוז של 500 ש"ח (מאז הפיוז נשרף פעם נוספת, אז הזמנתי עוד אחד, והוא עדיין שוכב על מדף 😅)
  • בית מצערת - כי חששתי שהרסתי אותה במהלך הניקוי (זו לגמרי הייתה הגזמה שלי להזמין אחת חדשה)
  • משאבת הגה כוח - כי שלי קצת נזלה, ואמנם תיקנתי את הנזילה ע"י החלפת אטם, אני חושש שהיא בדרך החוצה. והייתה לי הזדמנות לקנות אחת כשהייתי בארה"ב בשליש או רבע מחיר מהמחיר בארץ
  • מכסה שסתומים - כי הרסתי את הנוכחי (דפקתי את ההברזה של אחד הברגים שמחזיקים את הקוילים). אבל בפועל אין לי לאן למהר עם להחליף אותו, אז דוחה את העבודה בינתיים
  • אטם שסתום ה-VVT - כי יש משם נזילה. גם הזמנה מבוזבזת, כי לפני שהספקתי להגיע ללהחליף אותו, הזמנתי את מכסה השסתומים החדש, והוא מגיע עם אטם חדש ל-VVT בתוכו (זאת הסיבה העיקרית להחליף את מכסה השסתומים עכשיו ולא בעתיד, כי חוץ מזה אין סיבה לגעת בו עד ההחלפה של הפלאגים - אבל הנזילה משם ממש קטנה, אז אני לא מודאג)
  • מעבה למזגן - כי הנוכחי קצת עקום, וכשהתלוננתי על כך שהמזגן חלש, העובד במוסך שבדק את העניין טען שאולי הנוכחי נוזל מהאזור הפגוע. בפועל המזגן ממשיך לעבוד בסדר כבר שנה, אז אני מחכה לשלב שבו יהיה צורך אמיתי להתעסק במזגן לביצוע ההחלפה - יכול להיות שהמעבה הנוכחי בפועל בסדר ולא נוזל
  • פלאגים שקניתי חודש אחרי ששמתי חדשים, כי הכנסתי לעצמי לראש שמה ששמתי היה אולי מזויף. מאז ירדתי מזה (המנוע עובד בסדר, וגם אין לי כוח להתעסק במכסה השסתומים, כבר אמרנו?), אז הם יחכו עוד כמה שנים
  • מזרקי דלק חדשים - כי הייתה תקופה שהרכב צרך יותר דלק מהרגיל, והייתי במבוי סתום לגבי מה יכולה להיות הסיבה, אז הזמנתי מזרקים חדשים למקרה שהנוכחיים סתומים. בפועל, לא עשיתי עם זה כלום, וצריכת הדלק סוג של הסתדרה מאז

ואני בטח שוכח עוד דברים... אז כן, בחלק מהמקרים אני סתם פרנואיד. אבל הסיבה שאני לא ממהר להחליף את הכל ולהנות מזה מיד היא שאני לא מתכנן להחליף את הרכב בזמן הנראה לעין, אז מבחינתי אני רוצה שהחלקים החדשים האלה יחזיקו הרבה זמן ככל האפשר - אז אם אפשר לסחוב עם החלקים הקיימים (וכאמור, לגבי כולם, אפשר - אין פה ממש פגיעה בביצועים או אמינות או משהו), אז אני ממצה אותם.

• מצחיק 1
פורסם (נערך)

השנקל שלי - הרווח העיקרי הוא אצל היבואנים ולא בהכרח במוסכים עצמם.

כמה דוגמאות מהניסיון שלי:

1. הבנו כבר מהמון דוגמאות לכך שמחיר החלפים בקטלוג מנופחים, וגם עם אחוזי הנחה גבוהים מאוד למוסכים היבואנים עדיין מרוויחים על החלק. גם לי היתה חוויה דומה לזו של אלי עם החלקים שאני מזמין מחו"ל.

2. צמיגים - להבנתי ומשיחה עם חבר שחשוף למחירים שבעלי צמיגיות משלמים ליבואן הצמיגים, הרווח של הצמיגיה הוא אחוזים בודדים, בעוד שקל להשוות מחיר של צמיג בארץ למחיר שלו בחו"ל. במקרה של הצמיג שלי (אסימטריק 6) מדובר בכ 60% הפרש בין המחיר לצרכן בארץ לעומת אנגליה (כולל מע"מ מקומי), למשל.
    לצערי הבנתי שלייבא צמיגים לבד לא משתלם ולא פשוט בארץ.

3. דוגמה אנקדוטלית יותר - 
    סט קוילאוברים של בילשטיין, כולל 40% מס ומשלוח מגרמניה, עלה לי סכום דומה לזה של מחיר הקטלוג לסט בולמים+קפיצים מקוריים של סיטרואן - אבל את זה אנחנו כבר יכולים לנחש לבד.
    כשבדקתי עם היבואן של בילשטיין בארץ (אספיר), קיבלתי הצעה הזויה במחיר כפול, במקרה של חלק יקר שכזה מדובר באלפי שקלים.
עריכה אחרונה על ידי nadavd4
פורסם (נערך)

הכל יפה ואפשר להזמין חלפים מחו"ל, גם אני מזמין כל מני דברים שאצתרך לטיפולים שוטפים.

אבל זה כסף קטן לאומת חלפים היקרים באמת שלא ניתן לתכנן מראש, כמו תיקונים אחרי תאונה במקרה שזה על חשבוני כי אני עם ביטוח צד ג'.

במצב כזה היבואן והמוסכים מחזיקים אותי בביצים ואין לי בררה אחרת אם אני לא רוצה להשבית את הרכב לחודשים.

ובכל מקרה אני צריך רשימת חלקים להחלפה עם מק"טים. דוח שמאי גם עולה כסף ובדיקה במוסך עוד יותר, ולא תמיד יכול לגלות מראש את כל החלקים שצריך להחליף.

מסקנות האלה הן מניסיון מר עם תיקון רכב אחרי תאונה שעלה לי 15 אלף שקל (כולל עבודה ומע"מ) עבור תיקון פשוט יחסית של מתלה קדמי ימני.

אני יודע שכל חלק מקורי שאני צריך עולה בחו"ל בין 1/6 ל 1/3 מחיר, אבל אין לי דרך להזמין אותם בזמן סביר וגם אין בחו"ל את כל החלקים שאני צריך.

כל החלפים יחד שאני הייתי צריך עולים בחו"ל אולי אלף שקל.

יכול להיות שזה מקרה מיוחד, כי הרכב הוא סיני, אבל לא מצאתי אתר אינטרנט ידידותי אחד שמשווק את החלקים שלהם.

אתרים סיניים לא שימושיים, אין תרשימים, לכל חלק צריך לבקש הצעה נפרדת ולנהל מו"מ, רובם עובדים רק בסיטונאות ודורשים מחיר יקר לחלק בודד וכו'.

בקיצור זה לא פשוט ולא כיף, לא מצאתי פתרון של ממש אז שילמתי מחיר שחיטה למוסך, עם הנחה קטנה לאחר מו"מ ארוך ומייגע.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

אני לא חושב שהציבור שאוהב להזמין הרבה בחו"ל לא מודע למצב.
הבעיה היא שרוב המוסכים לא ממש אוהבים להחליף חלפים שלא נקנו מהם.

רעיון לפתוח מוסך בכל עיר שמוכן לעבוד עם חלפים הלקוח הביא =]

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
לפני 2 דקות, aka77 כתב:

אני לא חושב שהציבור שאוהב להזמין הרבה בחו"ל לא מודע למצב.

רעיון לפתוח מוסך בכל עיר שמוכן לעבוד עם חלפים הלקוח הביא =]

יש לי מוסך של חבר שמוכן להחליף לי חלקים שאני מביא - אין לי דרך להביא את החלקים האלה מחו"ל בזמן סביר.

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם
לפני 15 שעות, נירו72 כתב:

מקוריים? למה לשלם על בולמים כ"כ הרבה כאשר יש אפטרמרקט לא פחות טובים ואולי אף יותר מהמקוריים כמו של monroe, kyb, febi  ועוד.

אכן, מקוריים אדפטיביים. יכול להיות שיש אלטרנטיבות אפטרמרקט טובות יותר, שכנראה עולות פחות יותר, אך אני מעדיף שהאוטו שלי יישאר מקורי ככל שניתן, ובחלקים הקשורים לבטיחות אני תמיד מעדיף לשים מקורי, גם אם זה עולה לי קצת יותר. לא רכשתי את הרכב הזה כדי לחסוך, ההבדלים הם זניחים עבורי.

2016 BMW M235i.

פורסם

דיון מצויין.

מה שחסר זה קצת עזרה ל"מתחילים" שחוששים כמוני:

אני יודע שאפשר לחפש תשובות לבד באינטרנט, אבל תהיו אנשים שעוזרים ולא אנשים מתנשאים בבקשה :) 

מע"מ? (מניח שעל כל הזמנה מעל 75 דולר של סחורה ואז משלמים מע"מ גם על המשלוח)

מכס? או מיסוי נוסף?

המלצה על שיטת שילוח וסדר גודל של פרטים נפוצים.

מה לגבי ההפחדות על אישורי בטיחות או עצירות במכס של כל מה שנחשב ל"בטיחות"?

אתרים מומלצים לחיפוש מקטים וחלפים (ראיתי לאורך השירשור כמה כאלו, אבל אם אפשר לרכז, זה יעזור)

בעיות בכיסוי ביטוחי??

תודה 

פורסם

מהניסיון שלי:

1. אפשר למצוא באתר רשות המיסים כמה מכס יש על כל רכיב, ומה דרוש כדי לייבא אותו (אישור/תקן/מעבדה וכו').
    לרוב מתחת ל 75 דולר לא יהיה צריך לשלם מיסים כלל.
  2. אני ממליץ דווקא לשלוח בדואר רשום, או שלפחות בארץ זה יעבור דרך דואר ישראל ולא חברת שילוח - הם לא גובים עמלות שקר, אבל קח בחשבון שהחסרון הוא שלעיתים יקח למשלוח הרבה זמן להגיע. היו לי מקרים של פחות משבועיים ומקרים של 3 חודשים כשהחבילה אבדה בדרך...
  3. כל מקרה לגופו, יש דברים שקל לייבא ויש דברים שלא. במקרה של בולמי זעזועים למשל לא נדרשתי לבדיקה או הצהרה כי היה להם תקן של TUV.
    שמעתי שמחרימים במכס דברים כמו פנסים לא תואמים למקור (מישהו אמר טורבו לד?), אבל אני מניח שבחלקים מקוריים עם מקט מסודר או חלקים שמצוידים בתעודה עם תקן מתאים יהיו פחות בעיות.
פורסם
לפני כשעה, nadavd4 כתב:

צמיגים - להבנתי ומשיחה עם חבר שחשוף למחירים שבעלי צמיגיות משלמים ליבואן הצמיגים, הרווח של הצמיגיה הוא אחוזים בודדים, בעוד שקל להשוות מחיר של צמיג בארץ למחיר שלו בחו"ל. במקרה של הצמיג שלי (אסימטריק 6) מדובר בכ 60% הפרש בין המחיר לצרכן בארץ לעומת אנגליה (כולל מע"מ מקומי), למשל.
לצערי הבנתי שלייבא צמיגים לבד לא משתלם ולא פשוט בארץ.

אכן לא משתלם מבחינת הכסף, אבל כשרציתי דגם שהיבואן לא מחזיק בארץ, ייבאתי בעצמי.

לפני כשעה, nadavd4 כתב:

דוגמה אנקדוטלית יותר - 
סט קוילאוברים של בילשטיין, כולל 40% מס ומשלוח מגרמניה, עלה לי סכום דומה לזה של מחיר הקטלוג לסט בולמים+קפיצים מקוריים של סיטרואן - אבל את זה אנחנו כבר יכולים לנחש לבד.
כשבדקתי עם היבואן של בילשטיין בארץ (אספיר), קיבלתי הצעה הזויה במחיר כפול, במקרה של חלק יקר שכזה מדובר באלפי שקלים.

כמו שציינתי בהודעה הקודמת - היבואנים הישראלים אפילו לא מחזיקים במלאי את מה שאני רוצה. פעם ראשונה ואחרונה שביקשתי הצעת מחיר על סט בילשטיין B6 אמרו לי חודש וחצי אספקה. ייבאתי בעצמי תוך שבועיים בפחות מצי המחיר. בשנים שעברו מאז ייבאתי עוד כמה וכמה רביעיות כאלה.

לפני 39 דקות, EvGriga כתב:

יכול להיות שזה מקרה מיוחד, כי הרכב הוא סיני, אבל לא מצאתי אתר אינטרנט ידידותי אחד שמשווק את החלקים שלהם.

אחד השיקולים בבחירת דגם רכב צריך להיות זמינות החלפים. בעוד שהרבה מהמייעצים כאן בפורום בחירת רכב ימליצו להימנע מרכב שלא נפוץ בארץ - מה שיותר היה מטריד אותי הוא רכב שאין לו הרבה אתרים זרים שמוכרים לו חלקים. בין אם מדובר בחלקי אפטרמרקט ובין בחלפים מפירוק. אחד הסיבות העיקריות שהייתי נמנע לחלוטין מרכישת רכב סיני על שלל הדגמים שלהם שצצים ונעלמים כעבור כמה חודשים - אני לא צופה טובות לאופציות אספקת החלפים אחרי כמה שנים.

אחרי תאונה עצמית ללא ביטוח ייבאתי גם חלקי פח מחו"ל, זה אכן לקח זמן אבל אני מעדיף את זה על ניהול משא ומתן עם חברת ביטוח איזה חלקים להרכיב.

לפני 28 דקות, aka77 כתב:

במקרים הנדירים שאני נעזר במוסכים ולא עובד בעצמי - המכונאים מצפים ממני להגיע עם החלקים, אין להם מושג מאיפה להביא את החלקים שאני דורש.

Just now, nadavd4 כתב:

אני ממליץ דווקא לשלוח בדואר רשום, או שלפחות בארץ זה יעבור דרך דואר ישראל ולא חברת שילוח - הם לא גובים עמלות שקר

זה היה נכון, אבל מאז שהדואר הופרט הם התחילו גם לגבות עמלות שקר.

לאחרונה קיבלתי חבילה עם חיוב מעמ דרך הדואר. כמו תמיד ניסיתי לשלם דרך אתר רשות המיסים - אבל אי אפשר, כי הדואר כבר שילם את המיסים והחבילה מופיעה כמשוחררת. ואז אתה נאלץ לשלם באתר הדואר כולל עמלת הקצאת אשראי, שיחד עם שאר עמלות השקר הכפילה את התשלום המקורי.

• אהבתי 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 11 דקות, amosbmw כתב:

אכן לא משתלם מבחינת הכסף, אבל כשרציתי דגם שהיבואן לא מחזיק בארץ, ייבאתי בעצמי.

מאוד רציתי להשיג AD09 לרכב שלי, מעניין כמה יעלה לייבא רביעייה בייבוא אישי (או אפילו כמה סטים, כי יהיו עוד בעלי רכבים בקהילה שבטח ירצו).

לפני 11 דקות, amosbmw כתב:

זה היה נכון, אבל מאז שהדואר הופרט הם התחילו גם לגבות עמלות שקר.

חידשת לי. לפני כחצי שנה עוד שילמתי דרך אתר רשות המיסים.

פורסם

אם יש כאן מישהו עם ניסיון בהזמנת חלפים לדאסטר דור ראשון - אשמח לעזרה.. רוצה להתחיל להביא חלקים עבורה כי בארץ זו שחיטה.. עבדתי לפי הסרטון ונראה שלמרות המיסים והכל יצא לי חיסכון של 1000 ש"ח לפחות לשנים מהחלפים המרכזיים. 

פורסם
בתאריך 7.6.2025 בשעה 15:06, Buki כתב:

זה כמובן נאמר בהכללה שאני קונה הכל בחו"ל, ברור שלא הכל אבל הרבה דברים.

יש לי סט מדפים, יחידות תאורה ואפילו מחזיק לנייר טואלט באמבטיה שנרכשו באינטרנט בחו"ל, בלנדר, סט כלי עבודה לחשמל, סט כלי עבודה למיזוג, ג'ינס, חולצות, כלי עבודה שונים לבית ולרכב, גופי תאורה, מחשבון, אביזרי סלולר, חלקי חילוף למחשב, צמיגים פנימיות ואביזרים לאופניים וכו' וכו'.

נכון שהפער במחיר בחלקי חילוף לרכב הוא בדרך כלל הכי גדול, בדברים אחרים זה יכול להיות רק 30%  ולא 300% אבל עדיין הנוחות, המבחר ו(בדרך כלל) מחיר נמוך יותר גורמים להעדיף קניה בחו"ל. לא תמיד אבל בהרבה מאוד מצבים. אם יש את אותו המוצר בארץ במחיר זהה או נמוך יותר ולא צריך לשרוף זמן ולחפש שעה חניה בשביל להגיע לנקודת מכירה או שעשים משלוח עד הבית, אעדיף לקנות בארץ. 

אני עכשיו לוקח את הדיון למקום אחר...

הייתי צריך משקפיים. הלכתי לאופטיקה הלפרין, עשו לי בדיקה, קיבלתי מרשם, הזמנתי שתי זוגות משקפיים, הזוג השני במבצע, ביחד 1500 או 1700 ש"ח. 

בפעם הבאה כשכבר היה לי את המרשם ביד הזמנתי ב Zenny optical כמה זוגות, שם מסגרת נורמלית עם עדשות וציפוי נגד שריטות ונגד קרינה זה משהו כמו 20-25 דולר למספרים שלי, נכון ללפני כמה שנים.

המשקפיים שלהם בסדר גמור.

כן אני מבין לחלוטין שעולה יקר להחזיק חנות עם אולם תצוגה ומעבדה וציוד ואופטומטריסט מוסמך וצוות מוכרים. מבין לחלוטין שהמחיר בארץ מוצדק.

אבל...פשוט לא יכול לשלם את המחירים האלו כשיש אופציה אחרת זולה פי 10. 

זה לא צריך להיות ככה ולא טוב לי עם זה. מעדיף להוציא את הכסף בארץ, שישולם ממנו מס בארץ שיכנס לקופת המדינה ושישראלי ירוויח.

אבל פער המחיר לפעמים הוא כזה שעם כל הרצון הטוב...לא יכול לשלם פי 10 על אותו מוצר או אותו שרות. 

• אהבתי 3
  • רעיון טוב! 5

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...