Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכות על ראשיכם, חיפשתי אבל אין משהו עדכני בפורום.

בקצרה; נוסעים בסופ"ש הקרוב לפראג כל המשפחה. שני הורים ושני ילדים, אבל עם (כנראה) שלושה סלולריים. תכל'ס, אפשר להוריד את המכשיר של הילד כי (נגיד ש) הוא ירכב על Wi-Fi, אפוא שקיים. אז נותרו שני מכשירי סמסונג גלקסי A72 ו-A73, שאני מציין אותם כי להבנתי אין להם תמיכה ב-eSim.

כל המשפחה נמצאת בפרטנר, ונראה לי קצת מוגזם לשלם סכומים להלן עבור ארבעה ימים:

image.thumb.png.895201746827cab9bbc75f4fce25140f.png

אבל אם תגידו "זה מה יש", לא תמצא יותר טוב" ארכוש אחת מהחבילות וזהו (כנראה החבילה 50GB ב-300 ש"ח, שזה הכי משתלם מבחינת מחיר). 

תודה רבה.

פורסם

אני לא מוכן לשלם את המחירים האלה.

יש סימים ישראליים עם חבילות במחירים יותר שפויים. אישית אני עברתי למכשירי dual sim כאשר בחול אני משאיר את הסים הקבוע בסלוט 1. בסלוט 2 מכניס גלובאלסים ( זה מה שיש לי) ומגדיר עקוב אחרי מהפרטנר לגלובאלסים.

הגלובאלסים הוא הרגל שלי די הרבה שנים, יתרונו העיקרי הוא שלרוב החבילות הגבלת זמן של 3 שנים, כלומר מספיקות לכמה וכמה נסיעות.

יש עוד כמה כרטיסים עם רעיון בסיסי דומה, למשל בדואר, אבל איני מכיר את הפרטים שלהם.

לפני שהיו לי מכשירים כפולי סים הייתי יוצא לחו״ל עם שני מכשירים - מסורבל אבל שימושי. גם מצריך יוזר ואטסאפ נוסף וצירוף שלו לקבוצות המשפחה. אחד השיקולים המרכזיים בהחלפת ה-A71 של אישתי לפני כמה חודשים היה ההתאמה לסים כפול (וגם eSIM), אם כי טרם השתמשנו בפונקציה זו. אם יש לכם במגירה מכשירים ספייר  זה הזמן להשמיש אותם.

אגב, אם מישהו משתמש בשעון חכם עם חיבור סלולרי כקו משני על המספר של הטלפון, זה לא פועל בחו״ל וכדאי לסגור את החיבור הסלולרי על מנת לחסוך סוללה.

אופציה נוספת היא לקנות סים מקומי בצ׳כיה, מה שכנראה יהיה הכי זול, אבל ינתק אתכם מהמספרים הישראליים. הואטסאפ ימשיך לפעול בצורה רגילה, אם כי תצטרכו לבצע פעולה קטנה של החלפת מספר בכל החלפת סים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

https://www.pelephone.co.il/digitalsite/heb/abroad/global-sim/

יש חבילה של 1 גיגה לשבוע או 2 גיגה לשלוש שנים (50 ו100 שקלים בהתאמה).

בכמה נסיעות האחרונות השתמשתי בסים שלהם. ניצלתי מעט מאוד מהחבילה (בשימוש רגיל, לא הצטמצמתי במיוחד) אז זה יספיק לכמה וכמה שבועות בחו"ל במצטבר.

היתרון הבולט הוא המחיר והגמישות (אני עם eSIM ופותח וסוגר לפי צורך).

החסרון - מספר טלפון אחר, אז אי אפשר להשיג אותי בטלפון הישראלי. בסופש, אני מניח, זה פחות מהותי כי גם כך הכל יקרה בוואטסאפ.

שתהיה חופשה מהנה!

פורסם (נערך)

על נוחות משלמים ונדידה זה האופציה הכי יקרה.

לכול המפעילים יש סימים ייעודים שאפשר להטעין שוב אם מנצלים את כל היתרה - גלובל סים (הנחות במקס וישראכרט), סים אנד פלי והוט שכנראה הכי משתלם: https://travelsimobile.co.il/  .
מקבלים מספר ישראלי ואפשר לבצע הפניית שיחות מהמספר הקבוע.

עוד אופציה זה לקנות חבילה מינימלית לשעות הראשונות למכשיר 1 ולקנות סים מקומי בRELAY בשדה תעופה\בעיר או במכונה של וודאפון:

https://www.vodafone.cz/en/calling/prepaid-cards/data-sim-for-visitors

אין צורך באקטיבציה לסים ,טיי מובייל וO2 הן 2 הרשתות הגדולות והמהירות.

יש בארץ שחקנים מקומיים קטנים (שלא בהכרח זולים יותר), אבל כדאי לבדוק את השירות לפני שנוחתים ונתקלים בבעיה.

זה לא כ"כ מסובך להקים עסק כזה, אבל יהיו הבדלים בתיעדוף ובבחירת רשתות.

עריכה אחרונה על ידי shake
  • מעניין 1
פורסם

@yohai71 לא כתבת אם אתה צריך מספר ישראלי, לשמר את המספר שלך, צריך שיחות מקומיות (חשוב כששוכרים רכב, AB&B ) או יכול להסתפק רק ב data ולהתנהל עם שיחות וצאפ.

האפשרויות:

גלובלסים וכו,  מספר ישראלי, שיחות אבל תצטרך להזמין את הסים מראש.

סים של 019 בנתבג לפי אחת מהחבילות שלהם, היתרון פה שהנציג בנתבג כבר מחבר לך את הסים לפני ההמראה ככה שזה נוח למי שהוא לא טכני בכלל. לא בטוח אם אתה מקבל מספר צ'כי או אירופאי נודד.

סים מקומי בפראג (רכישה בשד״ת או בעיר) יהיה כנראה הכי זול אבל חשוב לקנות במקום שיעזרו לך עם ההרשמה. לסופש קצר לא בטוח שזה שווה את הבירוקרטיה.

סים אוסטרי פעיל יש לך? אם כן אולי אתה בכלל יכול לנדוד איתו, תברר עם המפעיל האוסטרי.

טיול מהנה!

• אהבתי 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

את הגלובלסים לא צריך להזמין מראש, פשוט ניגשים לכל חנות או דוכן של פלאפון וקונים כמו כל פריפייד אחר. אם רוצים את ההנחה של מקס צריך למלא את הטופס באתר, אפשר לעשותֶבמקום.

קאץ׳ באתר של גלובאלסים - לא מראה יתרת דקות ונפח אלא צריכה שלהם. קרה לי פעם אחת שראיתי 4.5 ג״ב ונתתי את הסים לאחד הילדים, כעבור כמה ימים הוא התקשר שהחבילה עומדת להגמר, התברר שזו היתה הצריכה ונותר חצי ג״ב.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לנו יש 3 גלובל סימס - היתרון הענק, שאין באף אחת מהחבילות או האי-סים האחרים - הוא משך זמן החבילה של שלוש שנים.

דבר זה גורם שאתה לא חייב לקנות חבילה לכל נסיעה שאתה יוצא אליה, אתה מטעין רק כשאתה צריך - גם כשאתה בחו"ל - מקבל סמס, נכנס לאתר, קונה חבילה חדשה ויש לך שקט.

פורסם

לפני הנסיעה האחרונה שלי לחול עברתי ל xphone לחבילה הזו

Screenshot_20250429_141740_Chrome.thumb.jpg.f9b2fe2bbb6a477660140dbddd612594.jpg

לקראת היום האחרון נגמרה לי החבילה אז פניתי אליהם בוואטסאפ וקניתי עוד 1gb ב 10 שח.

אני מאוד מרוצה מהשירות ומהקליטה שלהם גם בארץ וגם בחול.

אני רואה עכשיו שיש להם חבילות חדשות עם 3 גיגה גלישה בחול ב 42 שח.

מי שלא צריך שיחות בחול, אני לא חושב שיש אופציה יותר משתלמת.

• אהבתי 1

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אין דבר כזה הפניתֶsms. וגם לא צריך. sms נכנסים הם חינם.

• תוכן חדש...