Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה בנושא: בידיוק עשינו הורדה לרכב ישן שהיה ללא שימוש דרך האיזור האישי- מה כעת עלינו לעשות? במידה ויוצרים קשר עם קונה רכבים לפירוק- מה עלינו לעשות מבחינת מסמכים/החתמה על העברת בעלות וכו' ככה שחס ושלום אמא שלי לא תופתע בעתיד שהרכב עדיין על שמה או משהו?
תודה מראש לעונים 🙏

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני באתי גם לפתוח הודעה חדשה,אולם ראיתי שכבר נפתחה תיבה על אותו הנושא,אז אתפוס עליה סוג של טרמפ:

ברשותי אוטו ישן מודל 2005 שרק שואב ממני כספים ולאחרונה צבר של הוצאות,למרות שחודש שעבר ביצעתי לו טסט לחצי שנה פלוס ביטוח חובה בלבד לחצי שנה גמלה בי ההחלטה למסור אותו מחר לפירוק,

טרם נכנסתי לאזור האישי ועשיתי הפעולה,סיכמתי עם המגרש שהם יגיעו מחר עם גרר לקחת את האוטו-השאלה שלי כזו: 

איזה טופס בדיוק אני אמור לקבל ממגרש הברזל לפירוק שיאשר ויתעד שהרכב שלי עבר לפירוק ועל סמך זה בעתיד אוכל לבקש החזר יחסי על אגרת הרישוי ?שאלה נוספת: 

בגלל שאני סוג של מוגבל בחשבון בנק אין ברשותי כרטיס אשראי פעיל או אפשרות להזמין מפנקס שיקים על שמי והבנתי שבכדי לקבל החזר כספי ממשרד  התחבורה עלי להציג פנקס שיקים על שמי שלמעשה מאשר שהחשבון שלי ולשם יועבר הכסף היחסי שמגיע לי

תודה רבה על המענה

פורסם

אתה יכול להוריד מאתר הבנק ״אישור ניהול חשבון״. פעולה ברשת שאינה עולה כסף.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 18 שעות, sperial כתב:

אתה יכול להוריד מאתר הבנק ״אישור ניהול חשבון״. פעולה ברשת שאינה עולה כסף.

זה מה שעשיתי ,תודה רבה לך 

פורסם
לפני 21 שעות, hwgeek כתב:

שאלה בנושא: בידיוק עשינו הורדה לרכב ישן שהיה ללא שימוש דרך האיזור האישי- מה כעת עלינו לעשות? במידה ויוצרים קשר עם קונה רכבים לפירוק- מה עלינו לעשות מבחינת מסמכים/החתמה על העברת בעלות וכו' ככה שחס ושלום אמא שלי לא תופתע בעתיד שהרכב עדיין על שמה או משהו?
תודה מראש לעונים 🙏

אתם יכולים לתעד את ההתנהלות מול הרוכש(הממש מחמירים יכולים לנסח מסמך פשוט עם מס' רכב ותאריך ושעת רכישה,חתימות תעודות זהות וכו'..)

מרגע שהרכב הורד מהכביש אין יותר אפשרות להעברת בעלות,
ואסור לו להמצא בשטח ציבורי.

מומלץ לפרק ממנו את לוחיות הרישוי ולהשמידן לפני שלוקחים אותו מכם.

• אהבתי 1
פורסם

תודה רבה, אכן המספר פורק מהרכב ויושמד(גוזר לחתיכות דקות זה מספיק?) הרכבה בחנייה פרטית שלנו ולא בחוץ בשטח ציבורי.
אז לנסח משהו בסיגנון שהרוכב מאשר שהוא קונה רכב שהורד מהכביש עבור פירוק/חלקים עם ת.ז קונה, מס' רכב, דגם +תאריך ושעת איסוף ושיבוא עם גרר נכון?(כרגע לא ניתן להנעה כי עמד ככה מס' שנים).

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
לפני 6 דקות, hwgeek כתב:

תודה רבה, אכן המספר פורק מהרכב ויושמד(גוזר לחתיכות דקות זה מספיק?) הרכבה בחנייה פרטית שלנו ולא בחוץ בשטח ציבורי.
אז לנסח משהו בסיגנון שהרוכב מאשר שהוא קונה רכב שהורד מהכביש עבור פירוק/חלקים עם ת.ז קונה, מס' רכב, דגם +תאריך ושעת איסוף ושיבוא עם גרר נכון?(כרגע לא ניתן להנעה כי עמד ככה מס' שנים).

כן.

• אהבתי 1
פורסם

ולשמור היטב את כל המסמכים כמה שנים

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 50 דקות, hwgeek כתב:

אני עשיתי את הפעולות היום בשעה סיימתי הכל,בתחילה ביטול רישום רכב באתרgov, חייגתי למגרש רכבים לםירוק,תוך כמה דקות הבחור הגיע עם גרר וטופס מיוחד שהכותרת שלו :אישור/ הסכם רכב לפירוק,הבחור מיומן מילא בעצמו מספר רכב,מספר שילדה,תאריך,מספר מנוע ,מבחינת משרד הרישוי.  הרכב בוטל בשנייה שלחצתי על  ביטול רישום רכב,כבר לא מקבלים רשיון רכב כתום לפון אלא אישור שהרכב בוטל,נשאר לי רק לקחת כסף יחסי מהביטוח חובה וממשרד הרישוי על החמישה חודשים ששילמתי 

לפני 54 דקות, Gauss כתב:

כן.

אם הרכב עמד סתם ללא שימוש כמה שנים כמדומני אתה חייב לשלם אגרת רישוי על כל התקופה,אצלי זה לא היה המקרה, לי היה אוטו  שנתון 2005 וחודש שעבר בעסרתי אותו טסט ועשיתי לו ביטוח לחצי שנה,לצערי בחודש האחרון הרכב התחיל לעשות מלא בעיות וכמו מהמר מיומן שיודע מתי לפרוש משולחן הטקסס הולדם העדפתי למסור לפירוק,עשיתי גם מצווה כי אותו מגרש מנדב את האוטו לגוף בטחוני שמתעסק עם חילוץ וניסור רכבים, במקרה שלי הרשיון רכב שולם עד אוקטובר 25 ככה שמגיע לי זיכוי-תבדוק במקרה ש'ך אם שילמת בזמן שהרכב עמד סתם-אחרת ממה שידוע לי תידרש לשלם רטרואקטיבי

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 4.5.2025 בשעה 20:53, יריב 7 כתב:

איזה טופס בדיוק אני אמור לקבל ממגרש הברזל לפירוק שיאשר ויתעד שהרכב שלי עבר לפירוק ועל סמך זה בעתיד אוכל לבקש החזר יחסי על אגרת הרישוי ?

למגרש פירוק יש מעין קבלה שלהם עם לוגו. הם רושמים פרטי רכב. תאריך וכו'. זה מהווה אסמכתא לכך שהרכב הלך לפירוק.

אינני יודע איך זה עובד כיום (צריכים למסור את הטופס ?  לגשת אישית מאחר וזה פירוק ולא "רק" הורדה מהכביש ?)

כאשר אני העברתי את רכבי הקודם לפירוק, מסרתי את הטופס הנ"ל למשרד הרישוי. נתנו לי טופס דומה לרישיון רכב. שם כתוב שהרכב עבר לפירוק/ רישיון רכב מבוטל.

בכל מקרה, מהרגע שהרכב מוגדר בתור מורד מהכביש / פורק -> אינני רואה שום סיבה לדאוג בגלל לוחית זיהוי.

לטעמי, אין צורך לפרק אותה מהרכב. אם מישהו ישתמש בה - זאת כבר לא אחריות שלך. הרכב כבר לא רשום על שמך.

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, guya72 כתב:

אינני רואה שום סיבה לדאוג בגלל לוחית זיהוי.

לטעמי, אין צורך לפרק אותה מהרכב. אם מישהו ישתמש בה - זאת כבר לא אחריות שלך. הרכב כבר לא רשום על שמך

לא כדאי להקל על נוכלים או פושעים של ממש.

גם אם אתה כבר לא אחראי לזה משפטית או חוקית.

מעבר לצעד המבורך של אפשרות הורדת רכב דרך האתר.

צעד התקדמות נוסף ורצוי מצד משרד הרישוי, יהיה אם יוותרו על חובת תשלום אגרות, למי שלא טרח לחדש רשיונות לרכב שעמד שנים ללא שימוש.

זה יכול פוטנציאלית לנקות הרבה רחובות ומגרשים מגרוטאות רכב שלא עושות נעים בעין.

אבל אני מודה שיכול להיות שיש כאן פרצה למשהו שלא חשבתי עליו .

משהו שתחמנים ורמאים עלולים לנצל?

• אהבתי 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

חושב למכור במחיר סמלי לבחור שחובב רכב.
האם חוקי למכור רכב אחרי ביטול רישום לאדם פרטי לשימוש כפתרון חלפים בלבד?
הרבה יותר פשוט בשבילי למכור אותו למגרש פירוק, אבל מעדיף שמישהו יהנה מהחלקים לו.

עריכה אחרונה על ידי Electron

בתאריך 2.10.2018 בשעה 21:25, GTI33 כתב:

אל תתרגש מ0-100, זה כ''כ לא מעניין, מה שחשוב זה החיוך שנמרח לך על הפרצוף שאתה נוהג ברכב ושאתה צועד בדרך אליו או מסתובב להגניב בו עוד מבט מאוהב שאתה יוצא ועוזב אותו.

פורסם (נערך)

לא חושב שיש בעיה עם זה, לא נראה לי שזה מעניין מישהו למי אתה מוכר את ״הגרוטאה״ לאחר שביטלת את הרישיון.

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם
בתאריך 5.5.2025 בשעה 22:41, guya72 כתב:

אינני רואה שום סיבה לדאוג בגלל לוחית זיהוי.

לטעמי, אין צורך לפרק אותה מהרכב. אם מישהו ישתמש בה - זאת כבר לא אחריות שלך. הרכב כבר לא רשום על שמך.

לא חפרתי על איזו תקנה זה מסתמך, אבל באתר הממשלה רשום במפורש כי יש לפרקן ולהשמידן
image.thumb.png.23cf0c01d6b0bb130138cb58b35c0885.png

לפני 7 דקות, Electron כתב:

האם חוקי למכור רכב אחרי ביטול רישום לאדם פרטי לשימוש כפתרון חלפים בלבד?

הדבר היחיד שאסור לעשות זה לנסוע בו במדינת ישראל. זה עדיין רכוש שלך למכור אותו למי שתרצה. לא מצאתי שום תקנה שמחייבת למכור אותו לעסק יעודי כזה או אחר. אם מישהו רוצה קישוט בגינה, שיהנה.

289. (א)  רכב שיצא מכלל שימוש מחמת שהתיישן, שפורק, שנקבע כרכב באבדן גמור או שעומד להישלח לצמיתות אל מחוץ לישראל (להלן בתקנה זו - רכב שיצא מכלל שימוש), חייב בעל הרכב הרשום ברשיון, בעל הרכב לפי כל דין, שמאי הרכב, או מי שהרכב הועבר לו מכוח הסכם מכירה, צו של בית משפט או לפי חוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967, או מכוח פוליסת ביטוח, להודיע על כך לרשות הרישוי בטופס או באמצעים ממוחשבים שהורתה עליהם רשות הרישוי, להחזיר לה את רשיון הרכב ולהסיר מהרכב את לוחיות הזיהוי.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...