Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יחדשו לך תז...
היא מיועדת תושבים בלבד.

כשתחליט לחזור ותסדיר את מעמדך מול משרד הקליטה, ץקבל אישור איתו ינפיקו לך תז

הנ"ל מנסיון אישי

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הבעיות הן לרוב פחות מול בנקים ויותר התנהלות מול קרנות פנסיה וביטוחי מנהלים.

(הם אמורים לכבד דרכון לאזרח שהוא לא תושב - אבל שמעתי לא פעם על בעיות)

לפני 2 דקות, סולל הדרך כתב:

כשתחליט לחזור ותסדיר את מעמדך מול משרד הקליטה, ץקבל אישור איתו ינפיקו לך תז

הנ"ל מנסיון אישי

ואם הוא לא חוזר אבל יש לו כספים בארץ ?

בעיקרון על הנייר במקרה הזה אמורים לכבד דרכון.

(למי שלא גר בארץ - להירשם כתושב או הצהרה כזו מול מרכז הקליטה עלולה לעלות גם מעל 10% מההכנסה השנתית שלך תמורת כלום בפיתה...)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ההזדהות מול קרנות פנסיה ועוד גופים כוללת את תאריך הנפקת תעודת הזהות. בעיה למי שאין תעודה.

נתקלתי במקרה בו הונפקה תעודה חדשה אבל הקרן עדיין רוצה את תאריך הנפקת התעודה הקודמת.

אגב, @Liviur, האם ניתן להכנס לדף האישי הממשלתי מחו״ל?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

הבעיות הן לרוב פחות מול בנקים ויותר התנהלות מול קרנות פנסיה וביטוחי מנהלים.

(הם אמורים לכבד דרכון לאזרח שהוא לא תושב - אבל שמעתי לא פעם על בעיות)

ואם הוא לא חוזר אבל יש לו כספים בארץ ?

בעיקרון על הנייר במקרה הזה אמורים לכבד דרכון.

(למי שלא גר בארץ - להירשם כתושב או הצהרה כזו מול מרכז הקליטה עלולה לעלות גם מעל 10% מההכנסה השנתית שלך תמורת כלום בפיתה...)

אם יש לו כספים בארץ הוא יצטרך לטפל בזה באופן פרטני.

יש גופים שנדרש רק מספר תז לזיהוי.

לפתוח חשבון בנק חדש הוא לא יוכל אלא כתושב חוץ ואז הפרוצדורה שונה.

תז לא אמורה להיות לתושב חוץ.

זה המצב

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
לפני 12 שעות, sperial כתב:

אגב, @Liviur, האם ניתן להכנס לדף האישי הממשלתי מחו״ל?

אתה יכול לשים לינק?

לפני 12 שעות, סולל הדרך כתב:

אם יש לו כספים בארץ הוא יצטרך לטפל בזה באופן פרטני.

כיף אה ? :) בקצרה - לעשות פעולות כאלו זה כאב ראש אטומי (אם לא נעשה הסדר או יפוי כח מראש) למרות שכאמור כמו שציינתי זה אמור להיות מוסדר - ולאזרחים שהם לא תושבי ישראל יש עוד רמת כאב ראש מעל.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יש להם גם כמה רמות כאב ראש מתחת...

אז זה מתאזן.

• מצחיק 1
פורסם
לפני 19 שעות, sperial כתב:

האם ניתן להכנס לדף האישי הממשלתי מחו״ל?

בעבר היה ניתן, עכשיו כבר לא
אח שלי שגר בחו"ל ניסה לנפק אישור של מס הכנסה ולא הצליח
כמו כן חייבים מספר נייד ישראלי שמוזן במערכת ע"מ להזדהות (בהנחה שנרשמתם)

פורסם

למה לא? נכנסתי הרגע. אפשר עם VPN. כמובן צריך להיות רשום + מספר ישראלי.

למעשה, סים ישראלי בנדידה נותן אפקטיבית VPN. מדי פעם, כשאני צריך משהו מרשות המסים או מאתר שחסום בדיפולט לחו"ל, אני קונה את החבילת חו"ל הכי קטנה שיש לדאטה בלבד, פותח נדידה ודאטה מהסים הישראלי, פותח הוט ספוט ורוכב עליו. כמובן גם מכבה וויפיי בנייד. נוהל קצת מסובך אבל אני מתעצל לקנות מנוי VPN, שבשגרה אין לי צורך בו.

חזיר דיזל

פורסם

לא שאלו אם אפשר עם VPN!

ואגב, זה לא עובד עם כל VPN, יש כאלו שנחסמים.

פורסם

וואלה, בדקתי שוב הרגע עם החיבור הרגיל, נכנס *לאתר הממשלתי* בלי שום בעיות. אז נראה שלפחות לאתר הממשלתי אפילו VPN לא צריך. (או שאולי החסימה היא תלויית מיקום גיאוגרפי?)

אתר רשות המסים אכן לא עובד (לפחות אצלי) בלי VPN .

חזיר דיזל

פורסם

לאתר עצמו של רשות המיסים ניתן להיכנס בלי VPN, אבל כאשר מנסים להגיע לפלטפורמה של המילוי מסמכים מקבלים מסך לבן. זה לפחות הניסיון שלי עם מספר VPNs (מנויים בתשלום) וממספר מקורות שונים. טרם מצאתי דרך שהיא לא לבצע את זה כאשר אני בארץ או שמישהו מהארץ ימלא בשבילי.
אתרים ממשלתיים אחרים עובדים בסדר גמור אז אני לא יודע מה הסיפור עם רשות המיסים ספציפית.

פורסם

רק אוסיף שאם בעתיד תצטרך להראות ת"ז לאיזה גוף פיננסי כלשהו (בנק, קרן פנסיה) והם יעמדו על הדרישה לת"ז ולא יקבלו דרכון במקום,

אז אפשר לעקוף את זה ע"י הזדהות בפני קונסול בשגרירות או לחלופין מסמך שמוציאים בארץ במשרד הפנים.

• רעיון טוב! 1
פורסם

זורק רעיון, לבקש ממישהו כמו בן משפחה או חבר לעבוד דרך המחשב שלו מרחוק, למשל RDP או ANYDESK.

נושא האימות הכפול שמשויך לטלפון זה אכן בעיה כשמדובר בתושב חו"ל בלי מספר ישראלי...

פורסם
בתאריך 24.1.2025 בשעה 11:32, Be roo כתב:

אבל בפועל הוא אכן הרבה יותר שימושי, וחבל שצריך גופים כמותו היכן שמדינה כושלת.

לפעמים האפקטיביות כל כך טובה שעדיף שינתנו כספים לגופים חיצוניים מאשר שהמדינה תנסה לעשות את אותה עבודה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 29 דקות, DareDevil כתב:

לפעמים האפקטיביות כל כך טובה שעדיף שינתנו כספים לגופים חיצוניים מאשר שהמדינה תנסה לעשות את אותה עבודה.

אין לי שום בעיה שהמדינה זיהתה גוף חיצוני שעושה עבודה טובה והכניסה אותו תחת חסותה.

הבעיה שלי היא שואקום שאותו גוף אנכנס למלא, לא היה צריך להיות שם מראש. בכל הקשור להנגשת מידע והטמעת טכנולוגיה באופן כללי המדינה בפיגור תמידי, ולא חסרות דוגמאות לגופים חיצוניים שהרימו את הכפפה. 

• תוכן חדש...