Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

אני גר בחו"ל on and off כבר מעל 15 שנה מתוכן כ-7 בקדנציה האחרונה. יש לי דרכון לא ביומטרי בתוקף עד 2027 ותעודת זהות לא ביומטרית שתוקפה פג בימים אלו. לא זכור לי שהשתמשתי בתעודת הזהות הזאת בעשור האחרון, ולמעשה היא קיימת רק בתור איזשהו מניפסט פיזי למספר הזהות שלי, שאני עדיין מתבקש להכניס פה ושם. היות ואינני במאגר, אין אפשרות לחדש אותה אונליין וצריך להגיש בקשה לתעודה ביומטרית חדשה, מה שמחייב התייצבות בלשכה וטיסה במיוחד לישראל שכרגע לא עומדת על הפרק.

השאלה שלי היא מה יקרה אם אנסה לעבור את התהליך במהלך הביקור המתוכנן הבא שלי בארץ בעוד מספר חודשים - האם הנתונים ישמרו והכל ילך חלק, או שזה יגרום לאיזשהן בעיות?

על פניו, אם הדרכון בתוקף אז נדמה לי שאני עדיין אמור להיות אזרח (למרות שעל התושבות ויתרתי מזמן), וזה אומר שמספר הזהות שלי נשאר בחיים. אני בכל אופן אצטרך להגיש בקשה לתעודה חדשה, להצטלם מחדש, לתת טביעת אצבע וכו', כך שאני לא רואה מה אמור להסתבך פה. אבל היות ומדובר בגוף ממשלתי, אני מניח שיתכנו איזשהם מכשולים טכניים או ביורוקרטיים שאני לא מודע להם.

אודה לכל עצה או תובנה רלוונטית, במיוחד אם יש פה עוד נפולת של נמושות שנדרשו לסוגיה דומה בעבר.

פורסם

עשיתי את זה כמה חודשים אחרי שהתעודה פגה תוקף ולא הייתה בעיה

בכל מקרה תקבע תור למשרד הפנים כי התור הבא הוא בכל מקרה עוד מספר חודשים

• רעיון טוב! 1
פורסם

לפני שאתה מראה את זיו פנייך בישראל, אולי תבדוק עם הקונסוליה המקומית הישראלית אם ניתן לבצע אצלם את החידוש.

תיקון טעות, אי אפשר לעשות את זה בקונסוליה המקומית הישראלית.. התבלבלתי עם פרוצדורה אחרת..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, TomerLL כתב:

בכל מקרה תקבע תור למשרד הפנים כי התור הבא הוא בכל מקרה עוד מספר חודשים

לא צריך להגזים יש הרבה תורים בפברואר גם לאיזור המרכז. 

פורסם

הפרוצדורה של הוצאת תעודת זהות יעילה וזריזה מאוד. הבעיה מבחינתך היא שאינך תושב ישראל, ותצטרך לתת כתובת למשלוח ושמישהו יאסוף אותה עבורך. כנראה שתוכל לבצע אפילו בהגעה ללא תור, אם כי תצטרך להמתין.

כיוון שאינך תושב ישראל אני בכלל לא בטוח שאתה זקוק לתעודת זהות.

אבל באותו עניין - מה תוקף הדרכון שלך? כי אם אתה מגיע למשרדי רשות האוכלוסין ותוקף הדרכון קצר כדאי לחדש גם אותו. וזה מחייב קביעת תור.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 4 שעות, Derish כתב:

ותעודת זהות לא ביומטרית שתוקפה פג בימים אלו

תוקף תעודות הזהות הוארך שוב (בפעם השלישית) עד ינואר 2026.

יש טענות שלמרות הארכה עלולה להיות בעיה במערכת הבנקאית, אבל לך זה כנראה לא ישנה.

אם אתה מתכנן להסדיר את הענין בביקור הבא, הזמן תור כבר מעכשיו, יש עונות עמוסות שבהן לא קל להשיג תור, בטח אם אתה מוגבל בזמן.

• רעיון טוב! 1
פורסם

תודה לכולם על התגובות הזריזות, כצפוי קיבלתי פה הרבה מידע שלא מופיע בערוצים הרשמיים.

יש לי כתובת למכתבים בישראל (ת.ד.) וקרובי משפחה שיכולים לאסוף את התעודה החדשה לכשתגיע, למרות שאני מעדיף לא להטריח אותם. טוב לדעת שהייתה דחיה (נוספת) ואפשר לא למהר. זה שלא מנפיקים תעודות חדשות למי שאינו תושב הגיוני מאד, אבל חדש לי. מסתבר שיש פסק דין בנושא שכנראה פוטר אותי מהמשימה ובו נטען כי: לפי סעיף 24 לחוק רישום אוכלוסין, הקובע כי זכותו של כל תושב ישראלי הנמצא בישראל וגילו 16 ומעלה לקבל תעודת זהות, לא ניתן להנפיק לעותר תעודת זהות מאחר שהוא אינו "נמצא בישראל" לפי החוק.

פעם נוספת אני רואה שאתר 'כל זכות' מכיל הרבה יותר מידע רלוונטי מאתר משרד הפנים, fail די רציני בהתחשב בכמות הזמן והכסף שהושקעו שם.

פורסם

כל זכות הוא אתר חצי רשמי - הוא נתמך מתקציבי המדינה - ואמין מאוד. היתרון שלו הוא שהוא לא נצמד ללשון החוק מילולית אלא מנגיש את המידע לקהל הרחב.

אישית הוא בראש החיפושים שלי בהרבה נושאים.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הוא לא אתר רשמי ואין למדינה שום אחריות לגבי הכתוב בו.

הוא מקבל סיוע ממשלתי כמו ארגונים רבים.

אבל בפועל הוא אכן הרבה יותר שימושי, וחבל שצריך גופים כמותו היכן שמדינה כושלת.

פורסם
לפני 3 דקות, avngas כתב:

לא מדוייק:

אז למי להאמין?

ועדות היגוי, ועדת משנה, משרד המשפטים, נציגים וכו׳ וכו׳ ועדיין האתר עצמו מסייג את אחריות המדינה לפעילותו.

image.thumb.png.2e90fe3fe99db4be74c8c7a6342dc462.png

לפי נתוני הרישום, החל״צ הוקם ב-2010, לקח למדינה מעל 10 שנים להצטרף למאמץ, ועדיין האתר עצמו מסייג את אחריותה.

והשאלה היא, האם אי פעם יהיה בית משפט שיצטרך לפסוק לגבי אחריות המידע המפורסם, מה יקרה.

פורסם
לפני 5 שעות, Be roo כתב:

תוקף תעודות הזהות הוארך שוב (בפעם השלישית) עד ינואר 2026.

לא ידעתי, תודה על העדכון.

לפני 5 שעות, Be roo כתב:

יש טענות שלמרות הארכה עלולה להיות בעיה במערכת הבנקאית, אבל לך זה כנראה לא ישנה.

אכן כך. יש לבנקים חסימה וכאשר הם מנסים לעבוד מול המדינה עם תעודה לא ביומטרית בנושאים כמו משכנתא הם לא יכולים. זו הסיבה שאני נאלץ להצטרף למאגר הארור.

• מבאס 1
פורסם

שנה שעברה הייתי בביקור בארץ וחידשתי את הדרכון. את הת"ז לא רצו לחדש לי משום שאיני תושב.

תעודת הזהות היא לא אינדיקציה לאזרחות, אלא לתושבות. אם יש לך דרכון ישראלי, אתה אזרח. הדרכון לא בהישג יד עכשיו, אבל אני דיי בטוח שאחד השדות שם הוא מספר תעודת הזהות שלך. לא אמורה להיות בעיה להשתמש בדרכון במקום במקום תעודת הזהות לצורך זיהוי.

• רעיון טוב! 1
פורסם

מספר הזהות מופיע פעמיים - פעם אחת בפרטים האישיים ופעם שניה בשורות לקריאת מכונה בתחתית דף התמונה.

דמי ניהול אפשר לבטל כמעט בכל הכרטיסים בשיחת טלפון לשירות הלקוחות לשירות הלקוחות.

• תוכן חדש...