Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני כשעה, wildlands2019 כתב:

אם חלילה הרכב ירד מהכביש מתאונה או גניבה,

או אפילו עסקת טרייד אין,

אז במקרה הזה מקזזים רק 10% מהמחירון במקום 21%.

המכתב נראה כך:

image.png.89927dc94dc6cf2d8313015816b84215.png 

חברות הליסינג אינן מוכרות את הרכבים שלהם במחירים אשר מתקרבים ל21% מתחת למחירון , יש רכבים אשר נמכרים במחירון רגיל ולעיתים אם הרכב מבוקש בשוק הם ללא חופצה יבקשו מעל מחירון כאילו מדובר ברכב פרטי.

חלילה במקרה של תאונה \ גניבה חברת הביטוח הולכת למחירון משוקלל של הרכב כולל בעלות קודמת ללא תלות למכתבים הללו שבלי לפגוע לא שווים את הנייר שעליו הם רשומים.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

זה לא נהג יחיד, זה לקוח יחיד - יעני הרכב היה כל התקופה אצל חברה אחת ששכרה אותו (וזה מה שקורה לרוב הרכבים בליסינג)
בתוך אותה חברה יכול מאוד להיות שעשרות נהגים נהגו עליו.

• רעיון טוב! 1

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
לפני 13 שעות, razi_pazi כתב:

אני לא כותב מניסיון אישי אבל ברור לי לחלוטין שעדיפה האחת שטופלה במוסך מורשה של יבואן סקודה. השמן והטיפולים חשובים יותר מהנהג.

בכלל עניין הנהג היחיד נראה לי מודגש יתר על המידה. לא רק שקשה מאוד לברר את זה עובדתית אלא שזה נראה לי מהותית לא כל כך חשוב.

אז מישהו היה נוהג חצי חצי עם אישתו. או נותן גם לילדים. מי ישמע שהנהג היחיד בהכרח דואג לרכב.

אלו רכבי ליסינג וכנראה לא מתייחסים אליהם טוב כמו רכבים פרטיים. לא כל כך משנה כמה נהגים נוהגים בהם.

כאילו אם אני נהג יחיד אז אזהר יותר בחניות ומדרכות ושבילים ואם כל המשפחה נוהגת ברכב אז שיתחריין...

עושים מזה יותר מידי. 

מסכים עם הרוח הכללית של הדברים אבל לא היית רוצה לגלות שהרכב שקנית היה "רכב השליחויות" של החברה.

לפני שעה, slavai כתב:

כמובן שיש צורך לבדוק מחירי רכבים זהים בלוח היד שניה, להתקשר לכמה מוכרים ולהבין האם המחיר שאתה מקבל לרכב ליס מגלם את ה"סיכון והירידת הערך" מהיותו רכב ליסינג.

לפני 32 דקות, CX25GTI כתב:

חברות הליסינג אינן מוכרות את הרכבים שלהם במחירים אשר מתקרבים ל21% מתחת למחירון , יש רכבים אשר נמכרים במחירון רגיל ולעיתים אם הרכב מבוקש בשוק הם ללא חופצה יבקשו מעל מחירון כאילו מדובר ברכב פרטי.

המחיר אכן מאוד אטרקטיבי למרות הק"מ הגבוה. מדובר בכ17% מתחת למחירון (רגיל, לא משוקלל)

פורסם (נערך)

לא מכיר את ה1 ליטר שלהם. אני כן יודע שהקצין רכב הקודם של הליסינג אצלי אמר שהיו מספר יחידות עם בעיות במערכת המיקרו-היברידית.

למוסך המורשה לקח הרבה זמן לפתור את זה, רכבים שכבו שם שבועות. די בטוח שזה היו דגמי 1 ליטר.

מדובר על שיחה מלפני שנה נראה לי אולי יותר. אולי לא היה מלאי חלקים וכו.

נכון מלפני כמה חודשים, היו לכל החברות ליסינג אוקטביות צורה ישנה בנות 4 ומעלה, חלקן הגדול אפילו כבר ללא טסט בתוקף.... אולי המצב דומה לצורה החדשה 2020 2021. לדעתי זה רכב טוב, אבל לא נחטף.

רק שים לב - הצורה הישנה של 2020 נמכרה עם מנוע 1.5, ומפרט יחסית מפנק של מראות מתכהות, מולטימדיה סבבה לגמרי, חיישני רוורס מקוריים. ללא מצלמת רוורס שאפשר להוסיף עם אינטרגרציה למערכת המקורית

הצורה החדשה נמכרה עם 1 ליטר 3 צילנדרים, נדמה לי שעם מצלמת רוורס לא בטוח. היו תלונות על מיקומי המיזוג בצורה החדשה. ודי בטוח שעם מערכת מיקרו היברידית בכל הדגמים. הם די לא ציינו את זה לדעתי יותר מדי ודי החביאו את זה.  נראה לי שזה נקרא eTSI.

לעומת יבואן סוזוקי התחמן או עבריין שכתב mild hybrid על כל הרכבים וטען שזה היברידי ונתן ללקוחות שלו ככה 540 שח הנחה בשווי שימוש עד שהמדינה פסלה את זה...

לא יודע אם אפשר לנטל את המערכת. שים לב שתפקיד המערכת זה לא לצמצם דלק אלא לצמצם זיהום אוויר.

עוד משהו - עדיף עדיף לקנות מהחברה שהרכב היה אצלה.

לא יכולים להגיד לא ידענו וכו.

הכי הכי גרוע - לקנות רכב שעבר בין סוחרים.

יש לך פירוט טיפולים, כולל קמ ותאריכים? זה חשוב לראות שלא הורידו קילומטרז.

בגדול - זה רכב הרבה פחות מבוקש מההיברידיות, אבל אנשים מרוצים ממנו.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
  • רעיון טוב! 2
פורסם

מעבר לקושי הרב לדעת כמה אנשים באמת נהגו ברכב עצם הצגת הנהג היחיד כאיזה עניין משמעותי לא מבוססת.

כאילו נהג יחיד בהכרח ישמור וינהג בסדר בעוד שריבוי נהגים זו הפקרות מוחלטת. אין לזה כמעט קשר למציאות.

זה רכב ליסינג. כאמירה כללית ניתן להניח שבד"כ רכבים פרטיים מקבלים יחס עדיף. כי אדם קרוב אצל עצמו. 

ערכו בשוק נמוך משל רכב פרטי וזה ברור למה. לא מעבר.

העיקר זה הטיפול המכני ברכב ומצבו.

יתרון לרכבי ליסינג זה כמו כל מקום מסחרי וזה היצע גדול, נגישות, נוחות בהשלמת העסקה, מימון. וברור שזה עסק ויש לכך עלות.

פורסם
לפני שעתיים, llaavvii כתב:

ומה נותן לך האישור הזה?
החזרתי לליסינג כבר לא מעט רכבים (נגיד אולי 15 או יותר רכבים שהיו אצלי במרוצת השנים,
כולם "ליסינג נהג יחיד"
אממה - כל הילדים שלי (נהגים חדשים) חרשו על הרכבים, רעייתי, מידי פעם חברים בעבודה וכו'
נהג יחיד ממש ממש לא, אישור לנהג יחיד בוודאי שיש....
לדעתי הרוב המכריע של רכבי הליסינג עברו לא מעט נהגים.

לא כל נהגי הליסינג מתחרעים על הרכבים. ישנם מקומות שבהם אם יקרו לרכב יותר מדי נזקים, או נזקים כתוצאה מנסיעה במקום לא מתאים כמו נזק לשאסי, הנהג יזומן לקצין הרכב וה"זכות" לליסינג תישלל מיידית.

מצד שני גם ברכבים פרטיים בני משפחת הבעלי נוהגים ברכב ומה ההבדל בין ליסיונג "נהג יחיד" לזה?

יש לשים לב שאישור לקוח יחיד הוא לא אישור נהג יחיד אלא רק שחברה אחת חכרה את הרכב, וזה די חסר משמעות.

אישור נהג יחיד ניתן מקצין הרכב של החברה החוכרת שמאשר שבזמן שהרכב היה בכחירה אצלו הוא ננהג ע״י נהג אחד ובני משפחתו.

אישורים כאלה הם נדירים וניתנים בד״כ כאשר בסיום החוזה הנהג מחליט לרכוש את הרכב מחברת הליסינג, או עובד אחר בחברה רוכש אותו.

אם  קצין הרכב נתן אישור "נהג יחיד" לרכב שאינו כזה, זו יכולה להיות עבירה פלילית. לא מאמין שיש קציני רכב שיסתכנו.

• רעיון טוב! 1

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אבל לא כזה קשה לזהות רכב טחון מול רכב שמור,

הרכב שאני קניתי אמנם היה ליסינג, אך הכל יושב במקום, נקי, אין רעשים, שום דבר לא קרוע, וכו...

בכל אופן, פות"ש אם תמצא רכב פרטי עדיף, אם הרכב שאתה בודק קורץ, נקיא, נוסע יפה, מטופל, תקח לבדיקה, וגם תעבור בצ'מפיון לבדיקה כללית לפני שאתה סוגר, הם ידעו להגיד לך אם יש משהו חריג.

אצלי למשל מצאו שמשאבת המים ומחזיר שמן פגומים, בבדיקה לא עלו על זה.

פורסם
לפני כשעה, KipodYam כתב:

לא מכיר את ה1 ליטר שלהם. אני כן יודע שהקצין רכב הקודם של הליסינג אצלי אמר שהיו מספר יחידות עם בעיות במערכת המיקרו-היברידית.

למוסך המורשה לקח הרבה זמן לפתור את זה, רכבים שכבו שם שבועות. די בטוח שזה היו דגמי 1 ליטר.

מדובר על שיחה מלפני שנה נראה לי אולי יותר. אולי לא היה מלאי חלקים וכו.

נכון מלפני כמה חודשים, היו לכל החברות ליסינג אוקטביות צורה ישנה בנות 4 ומעלה, חלקן הגדול אפילו כבר ללא טסט בתוקף.... אולי המצב דומה לצורה החדשה 2020 2021. לדעתי זה רכב טוב, אבל לא נחטף.

רק שים לב - הצורה הישנה של 2020 נמכרה עם מנוע 1.5, ומפרט יחסית מפנק של מראות מתכהות, מולטימדיה סבבה לגמרי, חיישני רוורס מקוריים. ללא מצלמת רוורס שאפשר להוסיף עם אינטרגרציה למערכת המקורית

הצורה החדשה נמכרה עם 1 ליטר 3 צילנדרים, נדמה לי שעם מצלמת רוורס לא בטוח. היו תלונות על מיקומי המיזוג בצורה החדשה. ודי בטוח שעם מערכת מיקרו היברידית בכל הדגמים. הם די לא ציינו את זה לדעתי יותר מדי ודי החביאו את זה.  נראה לי שזה נקרא eTSI.

לעומת יבואן סוזוקי התחמן או עבריין שכתב mild hybrid על כל הרכבים וטען שזה היברידי ונתן ללקוחות שלו ככה 540 שח הנחה בשווי שימוש עד שהמדינה פסלה את זה...

לא יודע אם אפשר לנטל את המערכת. שים לב שתפקיד המערכת זה לא לצמצם דלק אלא לצמצם זיהום אוויר.

עוד משהו - עדיף עדיף לקנות מהחברה שהרכב היה אצלה.

לא יכולים להגיד לא ידענו וכו.

הכי הכי גרוע - לקנות רכב שעבר בין סוחרים.

יש לך פירוט טיפולים, כולל קמ ותאריכים? זה חשוב לראות שלא הורידו קילומטרז.

בגדול - זה רכב הרבה פחות מבוקש מההיברידיות, אבל אנשים מרוצים ממנו.

מה זה אומר "לקנות מהחברה שהרכב היה אצלה"? אני לא יכול לפנות לחברת טבע (סתם לשם הדוגמא) ולבקש שימכרו לי רכב שמסיים ליסינג אצלם.

רכב שעבר אצל סוחרים מה פתאום. מדובר בחברות מוכרות כמו יורודרייב, לובינסקי ואלבר

כמובן שיש פירוט טיפולים כולל חשבוניות עם תאריכים וקמ

לפני 4 דקות, wildlands2019 כתב:

אבל לא כזה קשה לזהות רכב טחון מול רכב שמור,

הרכב שאני קניתי אמנם היה ליסינג, אך הכל יושב במקום, נקי, אין רעשים, שום דבר לא קרוע, וכו...

בכל אופן, פות"ש אם תמצא רכב פרטי עדיף, אם הרכב שאתה בודק קורץ, נקיא, נוסע יפה, מטופל, תקח לבדיקה, וגם תעבור בצ'מפיון לבדיקה כללית לפני שאתה סוגר, הם ידעו להגיד לך אם יש משהו חריג.

אצלי למשל מצאו שמשאבת המים ומחזיר שמן פגומים, בבדיקה לא עלו על זה.

אז אתה ממליץ גם בדיקה במכון בדיקות לפני קנייה ובאותו היום גם לעבור בצ'מפיון? הם נותנים שירות של בדיקה לפני קנייה?

פורסם
לפני שעתיים, CX25GTI כתב:

חלילה במקרה של תאונה \ גניבה חברת הביטוח הולכת למחירון משוקלל של הרכב כולל בעלות קודמת ללא תלות למכתבים הללו שבלי לפגוע לא שווים את הנייר שעליו הם רשומים.

זה בגלל שהרכבים עברו השבחה (-:   מעניין כמה דיוידנד (כמובן בהלצה) הרוויח לוי יצחק מחברות הליסינג על ההמצאה הזו...

לפני 43 דקות, borsood כתב:

לא כל נהגי הליסינג מתחרעים על הרכבים. ישנם מקומות שבהם אם יקרו לרכב יותר מדי נזקים, או נזקים כתוצאה מנסיעה במקום לא מתאים כמו נזק לשאסי, הנהג יזומן לקצין הרכב וה"זכות" לליסינג תישלל מיידית.

מצד שני גם ברכבים פרטיים בני משפחת הבעלי נוהגים ברכב ומה ההבדל בין ליסיונג "נהג יחיד" לזה?

יש לשים לב שאישור לקוח יחיד הוא לא אישור נהג יחיד אלא רק שחברה אחת חכרה את הרכב, וזה די חסר משמעות.

אישור נהג יחיד ניתן מקצין הרכב של החברה החוכרת שמאשר שבזמן שהרכב היה בכחירה אצלו הוא ננהג ע״י נהג אחד ובני משפחתו.

אישורים כאלה הם נדירים וניתנים בד״כ כאשר בסיום החוזה הנהג מחליט לרכוש את הרכב מחברת הליסינג, או עובד אחר בחברה רוכש אותו.

אם  קצין הרכב נתן אישור "נהג יחיד" לרכב שאינו כזה, זו יכולה להיות עבירה פלילית. לא מאמין שיש קציני רכב שיסתכנו.

וראית אי פעם אישור כזה של נהג יחיד מקצין הרכב (ועוד שיגובה על ידו במקרה של ברור)?

פורסם
לפני כשעה, soltan_galop כתב:

מה זה אומר "לקנות מהחברה שהרכב היה אצלה"? אני לא יכול לפנות לחברת טבע (סתם לשם הדוגמא) ולבקש שימכרו לי רכב שמסיים ליסינג אצלם.

רכב שעבר אצל סוחרים מה פתאום. מדובר בחברות מוכרות כמו יורודרייב, לובינסקי ואלבר

כמובן שיש פירוט טיפולים כולל חשבוניות עם תאריכים וקמ

אז אתה ממליץ גם בדיקה במכון בדיקות לפני קנייה ובאותו היום גם לעבור בצ'מפיון? הם נותנים שירות של בדיקה לפני קנייה?

אני נסעתי לשם כדי לבדוק את הגיר,

הזה עולה 200 ומשהו לא זוכר בדיוק,

על הדרך מצאו ליקויים חשובים שלא מצאו בבדיקה.

• רעיון טוב! 1
פורסם

אם כבר אוקטביה הייתי קונה מנוע 1.5, ה1.5 יותר אמין מה-1.0 וגם יותר נעים ממנו בנסיעה. 

אם אתה מחפש חברת ליסינג שמטפלת במוסכים מורשי יבואן יש לך את אופרייט ליס, הייתי נמנע מרכב שטופל במוסכי חברת הליסינג, כבר היו סיפורים על חורים בהיסטוריה של הרכב. 

לגבי נהג יחיד זה טופס שיכול לעזור לך במקרה שהרכב יגנב או יושבת, לגוף העניין אין דבר כזה נהג יחיד, הרכב שלי מוגדר מוצמד לנהג יחיד ובפועל אני יכול להציג רשימה של כל מי שנהג בו.

• רעיון טוב! 1

היום: MG E-HS '23 ליסינג זמני/ יונדאי טוסון 17' Open Sky

הקודם: יונדאי טוסון 22' פרימיום 2.0 ליסינג/ טויוטה קורולה F/L GLI '16

פורסם

ה1.0 קצת פחות סחיר מה 1.5 הכל שאלה של מחיר

על פניו נשמע מחיר לא רע לצורה חדשה 80K

ברמה האישית חושב שהמנוע 1.0 מעולה.

לא הייתי מתנגד לאחת מליסינג עם היסטוריית טיפולים מסודרת.

היה לי אוקטביה 17 עם אותו מנוע נקנה מליסינג עם 110 אלף ק"מ עשתה אצלנו עד 60 אלף ק"מ ללא תקלות חריגות.

תבדוק את מה שאפשר, קלאצים, מנוע, במוסך שאתה סומך עליו

בהצלחה

• רעיון טוב! 1
פורסם

משתף מנסיון שלי אני קניתי צורה ישנה 2020 עם מנוע 1.5 גם מליסינג כמובן שלקחתי לבדיקה שלי ווידאתי שיתקנו כל דבר עד לקמת הבטריות במפתח,בנוסף עשיתי תיאום ציפיות עם עצמי לגבי כמה יעלו טיפולים וכו' ומחקר איך לנהוג על הרכב ואיך לטפל בו זה אחלה אוטו אני לא יודע לגבי הצורה החדשה אבל שלי ממש מספקת אותי,החדשה פשוט ניראתה לי יותר מדיי מודרנית מתוסבכת עם הידית הילכים המוזרה ובלי בלם יד שמרימים,אז הלכתי על הקודמת עם מבנה יותר מסורתי נגיד ככה.

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...