Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוריס 2013 היברידי 240 אלף ק"מ הוחלפה היום סוללה היברידית חדשה.

לפני אלף ק"מ בוצע טיפול והשמן היה על הנקודה האחרונה במדיד אפילו פחות משם...

הגיוני שסוללה חדשה תקל על צריכת שמן לא יודע עד כמה. מבקש המלצה לצמיגות מתאימה שלא תחנוק מידי את המנוע ומה המותג המומלץ מעוניין להשקיע רוצה להחזיק את הרכב ולשמור על המנוע כמה שאפשר תודה

פורסם

לא ציינת באיזה שמן השתמשת עד היום.

אם זה 5W30 לפעמים מעבר ל10W40 מקל במעט את צריכת השמן

עם זאת קח בחשבון שצריכת שמן של סימון שלם במדיד על 1000KM זה ממש לא מעט ויתכן ואתה מתקרב למצב של שיפוץ מנוע / החלפת גומיות שסתומים וכו'

פורסם

משהו בסיפור שלך לא ברור.

הבנתי נכון, הטיפול היה לפני 1000 ואז השמן היה במדיד מינימום. כמה ק"מ לפני כן הוא היה במקסימום?

אם 10000 ק"מ לפני כן בטיפול קודם אז לא נורא.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 26 דקות, naki220 כתב:

עד כמה החלפת סוללה היברידית משפיעה על צריכת שמן לטובה

זה לא. אפילו ההיפך הוא כנראה הנכון, מאחר ומנוע הבעירה הפנימית פועל פחות ולכן לא תמיד נמצא בטמפ' עבודה אידיאלית (במיוחד כשקר יותר בחוץ).

נדמה לי שהוא לא אומר את זה באופן חד משמעי בסרטון, אבל זה בהחלט משתמע לטעמי.

במנוע שנמצא אצלך אאל"ט, נראה שיש בעיה מוכרת של צריכת שמן. יש TSB בשוק האמריקאי:

https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2016/MC-10132912-9999.pdf

https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2016/MC-10132913-9999.pdf

• אהבתי 1
פורסם

ככה פתאום התחילה צריכת שמן? אולי יש נזילה ולא שריפה של שמן?

שריפת שמן בקצב כזה בד״כ גורמת לרכב לעשן, יש לך יכולת לאחר נסיעה להעלות את הסל״ד בניוטרל/פארקינג ולראות אם יוצא עשן מהאגזוז?

מתי לאחרונה הרכב עבר טסט?

פורסם
לפני 6 שעות, naki220 כתב:

לפני אלף ק"מ בוצע טיפול והשמן היה על הנקודה האחרונה במדיד אפילו פחות משם...

זאת אומרת מהטיפול הקודם שהיה לפני 16 אלף ק"מ עד הטיפול שהיה לפני 1000 ק"מ הוא אכל ליטר שמן?

זה נורמלי, אין לך צריכת שמן חריגה. בשביל לשמור על המנוע תתחיל לבדוק שמן פעם בחודש ולהשלים אם חסר ולא רק בטיפולים 

סוללה לא תשפיע על צריכת השמן. 

פורסם

מצוי במנועי מדור 3 האלו שיש נזקים למנוע בעקבות egr וסעפת יניקה סתומים ואז המנוע מתאמץ לרמות גבוהות מה שמוביל לאטם ראש מנוע שנפרץ.

וצריכת שמן וכו.

תבדוק את הכיוון הזה 

פורסם
לפני 11 שעות, TZR84 כתב:

לא ציינת באיזה שמן השתמשת עד היום.

אם זה 5W30 לפעמים מעבר ל10W40 מקל במעט את צריכת השמן

עם זאת קח בחשבון שצריכת שמן של סימון שלם במדיד על 1000KM זה ממש לא מעט ויתכן ואתה מתקרב למצב של שיפוץ מנוע / החלפת גומיות שסתומים וכו'

אכן השתמשתי ב5w30

אני באמת בודק עכשיו אופציה של שיפוץ מנוע איפה בדיוק לעשות

לפני 10 שעות, amosbmw כתב:

משהו בסיפור שלך לא ברור.

מהתחלה אני עושה טיפול מסודר במוסך זיסו רשל"צ כל עשר אלף ק"מ פעמיים בשנה. שנה שעברה אמרו לי במוסך לעקוב כשרוקנו את השמן הישן לא נשאר הרבה ממנו.. נסעתי לעשות בדירה במורשה טויוטה אם הרכב צורך שמן אמרו לי חבל שבאת לקחו 400 ש"ח ואמרו צריכה נורמלית. לאחר הטיפול האחרון שבוצע כמו שעון אחרו עשר אלף ק"מ הצריכה הייתה מטורפת כאמור אלף ק"מ אחרי הטיפול לא נשאר שמן. ואני מנסה להבין אם זה בכל שנסעתי עם סוללה מתה

לפני 6 שעות, Buki כתב:

סוללה לא תשפיע על צריכת השמן. 

להבנתי כן השאלה כמה

לפני 5 שעות, אריה שאג כתב:

מצוי במנועי מדור 3 האלו שיש נזקים למנוע בעקבות egr וסעפת יניקה סתומים ואז המנוע מתאמץ לרמות גבוהות מה שמוביל לאטם ראש מנוע שנפרץ.

וצריכת שמן וכו.

תבדוק את הכיוון הזה 

מה עלות תיקון כזה בערך?

תודה לכם

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...